-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
ολα καλα και ωραια αλλα -παντα υπαρχει ενα αλλα- για τσεκ λιγο το λινκ http://www.bestsynthetics.gr/page-title προς τη μεση και κατω γινεται αναφορα στα προσθετα, ειναι απο την amsoil η οποια ειναι καθετη στο ΟΧΙ της για προσθετα.αυτο το αλλα..........
Εντάξει, αυτά τα λένε όλοι οι λαδάδες.
Παρ' όλα αυτά, στις μηχανές τρένων γίνεται χρήση αλογονωμένων πρόσθετων ...
Αν μου εξηγήσεις επίσης και γιατί έγινε βουτυρένιο το σαζμάν της μηχανής μου και πως το αμάξι μου άντεξε με λιγότερο από ένα κιλό λάδι, εγώ υποκύπτω
ΥΓ: Δεν είμαι φανατικός. Προσπαθώ να καταλάβω.
-
αγνωσται αι βουλαι των προσθετων
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
αγνωσται αι βουλαι των προσθετωνMα δεν είναι πρόσθετο λαδιού, αν κάποτε το καταλάβουμε τι είναι, έχει εξηγηθεί αρκετές φορές ( όπως τα λέει η motorkote πάνατα ) ίσως τότε το δεχτούμε.
Όσοι το χρησιμοποιούμε βλέπουμε βελτίωση στην πράξη, οπότε λέμε ότι μάλλον η motorkote δικαιώνεται.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Όσοι το χρησιμοποιούμε βλέπουμε βελτίωση στην πράξη, οπότε λέμε ότι μάλλον η motorkote δικαιώνεται.
Αυτό ακριβώς.
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
αγνωσται αι βουλαι των προσθετων -
Mα δεν είναι πρόσθετο λαδιού, αν κάποτε το καταλάβουμε τι είναι, έχει εξηγηθεί αρκετές φορές ( όπως τα λέει η motorkote πάνατα ) ίσως τότε το δεχτούμε.
ναι οκ δεν ειναι 'προσθετικο' αλλα δεν μου ερχοτανε αλλη λεξη για να βαλω στη θεση της
ναι εχετε δει διαφορα οσοι το εχετε χρησημοποιησει οκ, αλλα και οι λαδαδες μπορει να εχουν και αυτοι καποιο πατημα.
ολοι τους και οι αποδω και οι αποκει ειναι με αναλυσεις
οποτε εμεις -
Mα δεν είναι πρόσθετο λαδιού, αν κάποτε το καταλάβουμε τι είναι, έχει εξηγηθεί αρκετές φορές ( όπως τα λέει η motorkote πάνατα ) ίσως τότε το δεχτούμε.
Φίλε 21 Quadra εσύ το ξανα-βάνεις κάθε 4 αλλαγές λαδιού;
-
Ναί.
-
Πάντως σε φορτηγάκι που χρησιμοποίησα κάτι παρόμοιο (Slick 50) πριν από 20 χρόνια περίπου παρατήρησα είναι ότι εκεί που η θερμοκρασία ήταν πάντα ακριβώς στη μέση, μετά την τοποθέτησή του έπεσε περίπου ένα-δυό χιλιοστά και ήταν μόνιμα εκεί. Από τη μία παράξενο μου φάνηκε διότι ξέρω ότι εκεί κάνει κουμάντο ο θερμοστάτης αλλά από την άλλη ήμουν σίγουρος για αυτό που έβλεπα. Από τότε άρχισα να τα πιστεύω για τη δουλειά που κάνουν.
Τώρα στο επιβατικό που έχω έβαλα το ημιτασιόν σούπερνταινάμικ πριν από 70.000χλμ αλλά στην επόμενη αλλαγή λαδιών θα βάλω το γνωστό το οποίο το έχω ήδη βάλει σε κινητήρα και σασμάν Renault Kangoo diesel turbo με το που στρώθηκε. -
Καμμία σχέση το slick 50 με το motorkote, είναι διαφορετικά υλικά και έχουν άλλη αρχή λειτουργίας.
Λέμε πως τα στερεά που περιέχει το Slick 50 ( teflon ) τα συγκρατεί το φίλτρο λαδιού και βουλώνει, έτσι λένε, δεν το έβαλα ποτέ.
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
ολα καλα και ωραια αλλα -παντα υπαρχει ενα αλλα- για τσεκ λιγο το λινκ http://www.bestsynthetics.gr/page-title προς τη μεση και κατω γινεται αναφορα στα προσθετα, ειναι απο την amsoil η οποια ειναι καθετη στο ΟΧΙ της για προσθετα.αυτο το αλλα..........
ΠΛΙΖ μην αναφέρετε την Amsoil ως εταιρία της προκοπής....
-
Τι έχει;
-
Καμμία σχέση το slick 50 με το motorkote, είναι διαφορετικά υλικά και έχουν άλλη αρχή λειτουργίας.Λέμε πως τα στερεά που περιέχει το Slick 50 ( teflon ) τα συγκρατεί το φίλτρο λαδιού και βουλώνει, έτσι λένε, δεν το έβαλα ποτέ.
Εσύ λάδι (και τι μάρκα εάν επιτρέπεται) και φίλτρο κάθε πότε αλλάζεις;
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Καμμία σχέση το slick 50 με το motorkote, είναι διαφορετικά υλικά και έχουν άλλη αρχή λειτουργίας.
Λένε πως τα στερεά που περιέχει το Slick 50 ( teflon ) τα συγκρατεί το φίλτρο λαδιού και βουλώνει, έτσι λένε, δεν το έβαλα ποτέ.
Εσύ λάδι (και τι μάρκα εάν επιτρέπεται) και φίλτρο κάθε πότε αλλάζεις;
Σε όλα τα αυτοκίνητα βάζουμε λάδι από το Lidl, μια χαρά λάδι είναι, ούτε μούργα αφήνει μέσα στο μοτέρ, προσωπικά το καθημερινό μου αμάξι είναι 2λιτρο τούρμπο τετρακίνητο, με το λάδι του Lidl έχω κάνει πάνω από 50.000 χλμ, έβγαλα το ψευτοκάπακο και είναι όπως ήταν και όταν έβαζα Elf που προτείνει ο κατασκευαστήςμ το οποίο το έπινε σαν νεράκι, με το λάδι του Lidl σταμάτησε αυτό το συνεχές συμπλήρωμα, και η τουρμπίνα έχει τα ίδια μπόσικα με πρίν, λόγο πάνω - κάτω και καθόλου αξονικά, γιατί λοιπόν να πληρώσω ένα κινητήρα παραπάνω στα λάδια που διαφημίζονται ? Τώρα έχει 304.450 χλμ και πάει το ίδιο όταν είχα πχ 200.000 χλμ, δεν παρατηρώ καμμία πτώση απόδοσης ούτε αύξηση κατανάλωσης.
Τα κρατάω 6-7000 χλμ και αλλάζω φίλτρο λαδιού μαζί με το λάδι.
Έτσι σιγά - σιγά το γυρίσαμε σε Lidl λάδι σε όλα τα αμάξια, σας χαρίζω τα επώνυμα σούπερ - ντούπερ.
η Renault για το συγκεκριμένο μοτέρ ( τότε ) πρότεινε Elf Competition 15-50, αυτό ήταν ημισυνθετικό, όταν το λάδι ήταν ζεστό μετά από πίεση, πχ 130-135c, η πίεση στο ρελαντί ήταν κάτω από την πρώτη γραμμή στο όργανο, με του Lidl δεν περνάει τους 120-125c και στο ρελαντί είναι στην 1.5 γραμμή στο όργανο, όταν το γύρισα σε πλήρες συνθετικό Elf μου έφαγε τον άξονα της τουρμπίνας, γιατί ? γιατί τα κάρβουνα που δημιουργούνται στον άξονα ( δεν γλυτώνεις από αυτά ) είναι κατά πολύ σκληρότερα από τα κάρβουνα τοων ημισυνθετικών.
Εμένα δεν με απασχολεί πια το λάδι. Τελείωσα μαζί του, Lidl 15-40 και motorkote και δεν έχω παράπονο κανένα.
ΠΡΟΣΟΧΗ, αυτό δεν είναι προτροπή να ακολουθήσετε τι κάνω εγώ, εγώ μπορεί να κάνω χαζομάρες με τα μοτέρ μου, απλά και έντιμα λέω ΕΓΩ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ τι κάνω, επειδή με ρώτησες, ΟΚ ?
-
ισως σωζει την κατασταση το motorkote
ο τυπος που μου πρωτοπουλησε το X1R τοτε μου ειχε πει ''τωρα μπορεις να βαζεις οτι παλιολαδο γουσταρεις''........
αυτο βεβαια δεν αποκλυει οτι τα λαδια του lidl ειναι αξιολογα! -
το X1R το ειχαμε δοκιμασει στην πιστα των Μεγαρων με ενα ritmo αγωνιστικο και ειχε κατεβασει την θερμοκρασια λαδιου κατα 12 βαθμους, αυτο κατι σημαινει.
σε σαζμαν ομως οχι δεν ειδαμε διαφορα αλλα πολλες φορες σε γρηγορες αλλαγες γρατζουναγε την ταχυτητα, οχι στο αγωνιστικο γιατι αυτο φοραγε μπλοκε και εκει θελουμε την τριβη. -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
το X1R το ειχαμε δοκιμασει στην πιστα των Μεγαρων με ενα ritmo αγωνιστικο και ειχε κατεβασει την θερμοκρασια λαδιου κατα 12 βαθμους, αυτο κατι σημαινει.
σε σαζμαν ομως οχι δεν ειδαμε διαφορα αλλα πολλες φορες σε γρηγορες αλλαγες γρατζουναγε την ταχυτητα, οχι στο αγωνιστικο γιατι αυτο φοραγε μπλοκε και εκει θελουμε την τριβη.Που όμως έχει και μεγάλες φθορές, εννοούμε μηχανικό μπλοκέ. όχι δισκάτο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι έχει;ολα καλα και ωραια αλλα -παντα υπαρχει ενα αλλα- για τσεκ λιγο το λινκ http://www.bestsynthetics.gr/page-title προς τη μεση και κατω γινεται αναφορα στα προσθετα, ειναι απο την amsoil η οποια ειναι καθετη στο ΟΧΙ της για προσθετα.
αυτο το αλλα..........
Μπηκαν αναποδα αλλα δεν πειραζει
δωσε λιγα φωτα γιατι? ΠΛΙΖ
-
Αμσοιλ παντως που εβαλα στο 5αρι του εβο ηταν γτπκ.Βγηκαν στη βδομαδα για τις μοτουλ που ηταν μια χαρα,οπως και πριν.
-
Ο χρήστης dim63 έγραψε:
Τι έχει;
ολα καλα και ωραια αλλα -παντα υπαρχει ενα αλλα- για τσεκ λιγο το λινκ http://www.bestsynthetics.gr/page-title προς τη μεση και κατω γινεται αναφορα στα προσθετα, ειναι απο την amsoil η οποια ειναι καθετη στο ΟΧΙ της για προσθετα.
αυτο το αλλα..........
Μπηκαν αναποδα αλλα δεν πειραζει
δωσε λιγα φωτα γιατι? ΠΛΙΖ
Δοκίμασα σε μοτέρ Ραλί 1,6 8V, Τwin Spark 2.0, Ibiza 1,4 16V και παντού τα λάδια κοντά στις 5.000 χλμ διαλύθηκαν. Η οδήγηση, σίγουρα σβέλτη σε όλα τα μοτέρ, ειδικά στα 2 πρώτα. Πραγματικά, για εμένα, λάδια μηδενικής αντοχής σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες. Καλύτερα τα Lidl. Επίσης από όσους γνωστούς μου τα χρησιμοποίησαν,έχοντας γνώση επί του αντικειμένου,σε αμάξια όπως Subaru XT 2.0, Mazda 1,8, Saxo GrA όλοι απλά τα πετάξανε.
MotorKote αξιζει?