-
Ρε παληκάρια, μετά από την μοναρχία της ΕΛΠΑ που κατά περιόδους πρόσφερε μεν αρκετά καλά αλλά δημιούργησε και αρκετά κακά με αποκορύφωμα τη χρεοκοπία του αθλήματος, υπάρχει μια νέα κατάσταση. Αφήστε γαμώ το μπελά μου να τη δούμε και μετά επισημάνετε τα όποια καλά και τα όποια στραβά. Ναι, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από το παρελθόν, αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι, λειτουργίες και δομές που έχουν αφεθεί πίσω στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξαναέρθουν στο προσκήνιο. Και, το κυριώτερο, έχετε πλέον αιρετές διοικήσεις, η επιλογή των οποίων θα γίνεται από πολύ ευρεία βάση. Αυτό πότε το είχατε στο παρελθόν;
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Ρε παληκάρια, μετά από την μοναρχία της ΕΛΠΑ που κατά περιόδους πρόσφερε μεν αρκετά καλά αλλά δημιούργησε και αρκετά κακά με αποκορύφωμα τη χρεοκοπία του αθλήματος, υπάρχει μια νέα κατάσταση. Αφήστε γαμώ το μπελά μου να τη δούμε και μετά επισημάνετε τα όποια καλά και τα όποια στραβά. Ναι, σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται από το παρελθόν, αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι, λειτουργίες και δομές που έχουν αφεθεί πίσω στο παρελθόν και δεν πρόκειται να ξαναέρθουν στο προσκήνιο. Και, το κυριώτερο, έχετε πλέον αιρετές διοικήσεις, η επιλογή των οποίων θα γίνεται από πολύ ευρεία βάση. Αυτό πότε το είχατε στο παρελθόν;Πού σωστά! Ας το δούμε ρε παιδιά και από μία άλλη οπτική. Εντάξει, τα πρόσωπα είναι τα του αμαρτωλού παρελθόντος. Ισχύει. Δεν υπάρχει η περίπτωση αυτά τα άτομα να ήθελαν να δημιουργήσουν και το παλιό σύστημα να μην τα άφηνε να δράσουν εγκλωβίζοντας τα σε αδράνεια; Τώρα πλέον (θεωρητικά) δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Άρα ας πάρουν το χρόνο τους , ας αναζητήσουν βοήθεια (ες) και να δούμε την απόδοσή τους. Εγώ προσωπικά πλέον τους υποστηρίζω και περιμένω να δουλέψει η φαντασία και η οργάνωση για το καλό αποτέλεσμα.
Λάμπης Κουρτέσης -
Ο χρήστης Lambis έγραψε:
Δεν υπάρχει η περίπτωση αυτά τα άτομα να ήθελαν να δημιουργήσουν και το παλιό σύστημα να μην τα άφηνε να δράσουν εγκλωβίζοντας τα σε αδράνεια;Όχι, καμία. Είναι η αιώνια δικαιολογία τους και είναι 100% πρόφαση. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως άνθρωποι με εμπειρία λέτε τέτοια πράγματα. Το παλιό σύστημα το χειρότερο που έκανε ήταν να βάλει χέρι στο ταμείο. Και πάλι η παρέα της ΟΜΑΕ είχε δεχτεί τότε να χρίσει την ΕΛΠΑ ταμεία στην λαχτάρα της να αρπάξει το τιμόνι (δεν πιστεύω να σας θυμίζει κάτι...). Από εκεί και πέρα μόνοι τους μοίραζαν αγώνες φιλέτα σε αστείες λέσχες κολλητών, μόνοι τους έστειλαν την τηλεοπτική εικόνα των αγώνων στο υπόγειο, μόνοι τους έστησαν επιτροπές προβολής, μόνοι τους κατέστρεψαν τις ταχύτητες, μόνοι τους κατέστρεψαν το καρτ. Και φυσικά όταν το συνεταιράκι έβαλε το χέρι στο ταμείο αυτοί έβαλαν την καρέκλα τους πάνω από τους οδηγούς.
Μη γελιόμαστε, αν δεν τους τα χάλαγε η ΓΓΑ μόνοι τους θα έκαναν και την ομοσπονδία. Και πολύ φοβάμαι ότι μια από τις πρώτες προτεραίοτητες τους θα είναι να απαλλαγούν από τους ανεπιθύμητους.
-
Κατ’ αρχή δεν είχα κανένα άμεσο κέρδος, από το άθλημα, και δεν έχω φαγούρα διότι άδειασε η τσέπη μου!!!!...... πάντα αιμοδότης ήμουν!. Δεν νοίκιαζα αγωνιστικά, και ανιδιοτελώς πήγαινα τα τελευταία χρόνια σαν κριτής.
Μα τα τελευταία χρόνια, έχουν καταγραφεί δεκάδες φόρες τα προβλήματα και τα αίτια αυτών. Οι παραβατικοί πλέον έχουν όνομα, και οι αυθαιρεσίες τους γνωστές σε όλους.
Μα τότε δεν υπήρχαν καταγεγραμμένοι νόμοι, και ο καθένας ενεργούσε με βάση το προσωπικό του συμφέρον. Και έτσι υπήρχαν κάποιοι…… και κάποιοι που τους εξοφλούσαν γραμμάτια!.
Νομοθετώντας το κράτος συνεισφέρει οργανωτικά, μέσο κανονισμών, (δεν βλέπω οικονομικά), μα καθίσταται και συνυπεύθυνο, σε περίπτωση ασάφειας νόμου, ή μη τήρησης αυτού. Οπότε παίρνουν δύναμη οι εμπεριστατωμένες καταγγελίες.
Όλοι γνωρίζουμε παλαιές ατασθαλίες, καθώς και παρατυπίες, και με το να το αναφέρουμε βοηθάμε της λέσχες και την ομοσπονδία, να μάθουν ότι γνωρίζουμε και να μην το επαναλάβουν!. Κανένας από αυτούς δεν είναι χαζός ή μη γνώστης του αντικειμένου!. Τότε τους ‘έπαιρνε’ σήμερα όχι.
Κατά συνέπια αυτοί χρειάζονται χρόνο για να μονταριστούν έννομα, ενώ εμείς πρέπει άμεσα να γυρίζουμε στο παραβατικό παρελθόν (ελπίζω), και να στηλιτεύουμε τι δεν πρέπει να γίνει πλέον.
Εάν δεν το κάνουμε, τότε θα νομίζουν ότι η παρελθοντολογική μ@λ@κι@ μας, (διότι φταίμε) δεν μας άφησε……
Μα και οι αγωνιζόμενοι όσοι….. πρέπει να την κόψουν, και να πλαισιώσουν της λέσχες, για να εκπροσωπηθούν σωστά. Μα πρέπει να τους δήξουμε ποιες αξίζουν!.
Όσο για κάποια ενοίκια που διάβασα….. υπάρχουν και σφραγίδες που δεν έχουν, διότι χρησιμοποιούν το αλλότριο επαγγελματικό τους γραφείο!!!!!!!!....... και οργανώνουν αγώνα με το πούλμαν εξ Αθηνών!!!!...... και στηρίζουν και την ομοσπονδία!.
Όσο για τους φίλους εμπόρους, βρίσκουν και πράγματα να πουλήσουν που χρησιμοποιούν οι πολλοί, και θα επιζήσουν.
Όσο οι συνάδελφοι, οντάς τεχνικές βεντέτες, ας μετακυλήσουν μέρος του χρόνου τους στους ΙΧδες, βελτιώνοντας τον τρόπο τους!.
Επαγγελματίες οδηγούς επίσημα δεν έχουμε!.
Κατά συνέπεια δεν βρίσκω γιατί τρελαίνει ο εύλογος χρόνος της οργάνωσης. Θα έρθουν οι αγώνες όταν…….
Α. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δεν υπάρχει η περίπτωση αυτά τα άτομα να ήθελαν να δημιουργήσουν και το παλιό σύστημα να μην τα άφηνε να δράσουν εγκλωβίζοντας τα σε αδράνεια;
Όχι, καμία. Είναι η αιώνια δικαιολογία τους και είναι 100% πρόφαση. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως άνθρωποι με εμπειρία λέτε τέτοια πράγματα. Το παλιό σύστημα το χειρότερο που έκανε ήταν να βάλει χέρι στο ταμείο. Και πάλι η παρέα της ΟΜΑΕ είχε δεχτεί τότε να χρίσει την ΕΛΠΑ ταμεία στην λαχτάρα της να αρπάξει το τιμόνι (δεν πιστεύω να σας θυμίζει κάτι...). Από εκεί και πέρα μόνοι τους μοίραζαν αγώνες φιλέτα σε αστείες λέσχες κολλητών, μόνοι τους έστειλαν την τηλεοπτική εικόνα των αγώνων στο υπόγειο, μόνοι τους έστησαν επιτροπές προβολής, μόνοι τους κατέστρεψαν τις ταχύτητες, μόνοι τους κατέστρεψαν το καρτ. Και φυσικά όταν το συνεταιράκι έβαλε το χέρι στο ταμείο αυτοί έβαλαν την καρέκλα τους πάνω από τους οδηγούς.
Μη γελιόμαστε, αν δεν τους τα χάλαγε η ΓΓΑ μόνοι τους θα έκαναν και την ομοσπονδία. Και πολύ φοβάμαι ότι μια από τις πρώτες προτεραίοτητες τους θα είναι να απαλλαγούν από τους ανεπιθύμητους.
Μπορεί να είναι και έτσι. Πάντως σύντομα θα μάθουμε τις προθέσεις και τις δυνατότητες που έχουν για να ξεμαραζώσει το σπορ. Μέχρι τότε απλά υποστηρίζω.
Υ.Γ. Το χειρότερο που έκανε το παλιό σύστημα δεν ήταν το χέρι στο ταμείο. Αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Το χειρότερο είναι ότι απαξίωσε τους ελληνικούς αγώνες, τους περιθωριοποίησε και έκανε μια ζωή το χατήρι σε ημέτερους, με άστοχες αλλαγές κανονισμών, προκηρύξεων και γενικά δεν επένδυσε στους νέους που πιθανώς να ήταν δυνητικοί 'πελάτες' των αγώνων.
Αυτά λοιπόν ελπίζω να αλλάξουν άρδην. Αν όχι, θα τους πάρουμε με τις τομάτες.
Λάμπης Κουρτέσης -
Και κάτι ακόμα : ποια είναι η επίσημη θέση της ομοσπονδίας για τις γραμματοσειρες ?
Ελα πάμε
-
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
Και κάτι ακόμα : ποια είναι η επίσημη θέση της ομοσπονδίας για τις γραμματοσειρες ?Ελα πάμε
προτιμά τα ψιλά γράμματα!
αντε ας έχει πίστωση χρόνου,να δούμε τι θα γίνει...
(γιατί είναι λίγο εκνευριστικό αυτό το ντεφακτο )
-
Ο χρήστης Stoukerman έγραψε:
Και κάτι ακόμα : ποια είναι η επίσημη θέση της ομοσπονδίας για τις γραμματοσειρες ?Ελα πάμε
…δες τι ρωτάει το παλικάρι!. Εδώ καράβια πνίγονται και εμείς ψ#λ@ρμενίζουμε! Ας όψεται η γλυκιά μουρίτσα στο αβαταρ σου!!!!!!.....
Α. -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Για track day πρέπει πλέον να έχουμε lisance?
Αυτό θέλω να πιστεύω και εγώ ότι είναι χιούμορ της κακιάς ώρας
Κωστα για αυτο λεω οτι καλα. Εμεις τρολλαρουμε που και που. Και μας την λεει και ο Νασσος για αυτο. Αλλα αυτο το τρολλαρισμα απο την ομοσπονδια με επνιξε την ωρα που επινα καφεδακι.
Με κοιταγανε οι κελεμπιαδες και οι εκπεδευτες της AMG στο Yas Island καλα καλα.Kαι όμως η ομοσπονδία κοιτάει να βάλει υπό... τη σκέπη της τα track days! Το πείραμα στη Μαλακάσα ήταν επιτυχημένο βλέπεις.
-
Ο χρήστης regnartS έγραψε:
Για track day πρέπει πλέον να έχουμε lisance?
Αυτό θέλω να πιστεύω και εγώ ότι είναι χιούμορ της κακιάς ώρας
Κωστα για αυτο λεω οτι καλα. Εμεις τρολλαρουμε που και που. Και μας την λεει και ο Νασσος για αυτο. Αλλα αυτο το τρολλαρισμα απο την ομοσπονδια με επνιξε την ωρα που επινα καφεδακι.
Με κοιταγανε οι κελεμπιαδες και οι εκπεδευτες της AMG στο Yas Island καλα καλα.Kαι όμως η ομοσπονδία κοιτάει να βάλει υπό... τη σκέπη της τα track days! Το πείραμα στη Μαλακάσα ήταν επιτυχημένο βλέπεις.
RegnartS δεν ξερω γι απιο πειραμα μιλας αλλα φανταζομαι οτι μπορει να εγινε απο βιασυνη. Αν η ομοσπονδια εχει χρονο να ασχοληθει** σωστα και μπορει να προσφερει κατι παραπανω ** γιατι να μην τα συμπεριλαβει? (απλα χανει λιιιγο αυτο το παρεϊστικο του παω και χαζευω και αμα ζηλεψω, μπαινω να δω πως ειμαι εγω και το αυτοκινητο μου στην πιστα).
Απλα ακομα ειναι πολλα τα μπερδεματα και τα αοριστα και τα χαλασμενα τηλεφωνα και οπως ειπε ο Δημητρης, είναι λίγο εκνευριστικό αυτό το ντεφακτο . -
viewtopic.php?f=3&t=42940
αυτο το πειραμα λέει
-
Ο χρήστης Lef205 έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=42940αυτο το πειραμα λέει
Τι σχεση εχει αυτο με track day ρε Λευτερη? Με μπερδεψεσ τωρα. ειχα μεινει με την εντυπωση οτι εφ οσον υπαρχει χρονομετρηση ΚΑΙ τελικη καταταξη θεωρειται αγωνας.
-
Αλεξανδρε να στο 'γυρισω'
και στα καρτ που παω τις κορες μου δεν ειναι αγωνας αλλα σου δινουν χαρτι με τον ταχυτερο της ημερας......τι θελω να πω
αμα θες να το καλυψεις..... ουουουουυυυ χιλιαδες τροποι.....
ή νομιζεις οτι δεν 'εγινε' κατα την διαρκεια του 'παγετωνα'.......
κι αυτο και αλλα...... -
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Αλεξανδρε να στο 'γυρισω'
και στα καρτ που παω τις κορες μου δεν ειναι αγωνας αλλα σου δινουν χαρτι με τον ταχυτερο της ημερας......τι θελω να πω
αμα θες να το καλυψεις..... ουουουουυυυ χιλιαδες τροποι.....
ή νομιζεις οτι δεν 'εγινε' κατα την διαρκεια του 'παγετωνα'.......
κι αυτο και αλλα......Φοκιωνα μου, μην μου το γυρισεις. Για αυτο εβαλα την λεξη ΚΑΙ στον ορισμο που εβαλα.
Πολλα γινανε στο παρελθον. Αλλα δεν νομιζω οτι ειναι σωστο να τα αναμοχλευουμε και να μπερδευουμε θεσμους και καταστασεις. Απο εκει και περα οι αποριες οι δικες μου αποριες, και οχι μονο παραμενουν αναπαντητες. Το μονο που εχω παρατηρησει ειναι οτι τα αθλητικα σωματεια ηδη βγαλανε τις αιτησεις για να γραφοντε οι αθλητες, χωρις ομως να ξερουμε τι ειναι αυτο που θα μας κανει να διαλεξουμε το οποιο σωματειο, χωρις να ξερουμε αν ειμαστε καλυμενοι/αναγνωρισμενοι σε περιπτωση που τρεχουμε εξω, χωρις να ξερουμε γενικοτερα τιποτα περα οτι υπαρχει μια ομοσπονδια αναγνωρισμενη απο το ΓΓΑ και οτι πρεπει να γραφτουμε σε σωματειο για να εκδοσουμε/εκδοσετε λισανς (με τον τροπο που αναφερεται στην ανακοινωση της ΟΜΑΕ). Και μετα? Τι μελι γεννεσθαι μετα? παμε τρεχουμε?
E δεν γινεται αυτο φιλε μου αν δεν ξερουμε τι μπορει να μας περιμενει στην γωνια. Παλι κορωνα γραμματα θα το παιξουμε;
Αλλα τι λεω; Εγω ενας φιλαρχος χωρις @@ ειμαι, που σας τα ζαλιζω επειδη εχω καιρο να παω με γυναικα και φυσικα που οτι λεω το λεω απο μακρυα ενω απο κοντα θα εκανα την κοτα και εχω χαμηλο επιπεδο..... -
Πως θα διαλέξεις σωματείο ? Πολύ δύσκολο
Αν είσαι σε μία πόλη που έχει μόνο ένα σωματείο μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως οι περισσότερες επαρχιακές, πας εκεί. Δεν είναι αυτονόητο ?
Αν δε θέλεις να πας εκεί γιατί δεν τους γουστάρεις, τότε ξέρεις πρόσωπα και πράγματα και άρα δεν έχεις πρόβλημα επιλογής.Αν είσαι σε μια μεγάλη πόλη, που υπάρχουν περισσότερες επιλογές τότε πρέπει να κάνεις μια έρευνα αγοράς. Πας ρωτάς, βλέπεις εγκαταστάσεις, βλέπεις τι αγώνες κάνουν (αν είσαι ραλάκιας και πας σε σωματείο που κάνει μόνο drift κάπου είσαι λάθος...), μιλάς με τους ανθρώπους, ζυγίζεις το ενδιαφέρον τους να σε εντάξουν στο σωματείο τους, την προσωπική επαφή, αν έχει καμιά καλή γυναίκα εκεί γύρω
Στο κάτω-κάτω δε μιλάμε για καμιά τρελλή δέσμευση δεκαετιών, πας ένα χρόνο, δεν σου αρέσει, του χρόνου το κουβαδάκι σου και σε άλλη παραλία. Σιγά που θα σε αφήνει ο προπονητής να σκουπίζεις τον πάγκο Ελεος ρε παιδιά με την 'επιλογή σωματείου', λιγότερος προβληματισμός πέφτει με την επιλογή δουλειάς (στη σημερινή Ελλάδα παίρνεις την πρώτη που θα σου βρεθεί, αλλά σωματείο για να τρέχεις σε αγώνες πρέπει να το σκεφτείς κανα χρόνο)
Οσο για την ομοσπονδία, εύλογα τα ερωτήματα (όταν γίνονται με καλή πίστη, που ορισμένοι σε αυτό το θέμα σαφώς και δεν έχουν όχι Hannibal δεν εννοώ εσένα (μια και είσαι στην αποπάνω δημοσίευση, για να μην παρεξηγηθώ)) αλλά εύλογο και το αίτημα για πίστωση χρόνου, τέτοια αλλαγή δεν έχει ξαναματαγίνει στο ελληνικό μηχανοκίνητο και μεις θέλουμε να είναι όλα ρολόι σε 1 εβδομάδα.
Οσο για τα 'άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς' συγνώμη ρε παιδιά, δηλαδή ποιοί θέλετε να ασχοληθούν ? Οσοι ενδιαφέρονται για το άθλημα είτε οργανωτικά είτε αθλητικά είναι γνωστοί, άντε να υπάρχουν και κάποιοι που έχουν απομακρυνθεί για διάφορους λόγους, αυτοί είμαστε, δηλαδή άντε να φύγει ο όποιος ΧΥΖ 'αμαρτωλός' και μετά ? Εκτός και αν έχετε πάει σε λέσχες και έχετε δει χιλιάδες έτοιμους να αναλάβουν διάδοχη κατάσταση.
Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε και γιαυτό το πρόβλημα την ίδια λύση: 'να αναλάβει το κράτος'
-
Συμφωνω με τον Νασο. Βιαζομαστε, ειναι αληθεια.
Μια παθογενεια και μονο που εχουμε στο DNA μας πρεπει ν αποφυγουμε. Οι ανθρωποι που ειχαν και εχουν το κουραγιο να φτιαξουν την ΟΜΑΕ (και μπραβο τους) να μην την θεωρησουν δικο τους χωριο και σπιτι. Αυτο μονο φοβαμαι και γι αυτο θεωρω την οποια παρατηρηση (κατ αλλους γκρινια) καλως εχουσα. Βοηθαει στον να μην αρμενισουμε στραβα.
Προσωπικα θα προτιμουσα να περπατησει η οργανωτικη αναδιαρθρωση και μετα ν αρχισουν οι αγωνες. Ομως αυτο θα απαιτουσε γεματο κουμπαρα και της ΟΜΑΕ και των επαγγελματικα εμπλεκομενων με το σπορ. Οπότε, ανάγκας και Θεοί πείθονται.
Κι οσο ολοι μιλαμε με τα δικα μας επιχειρηματα, Αγιος ο διαλογος. Αν ξανα πεφτουμε σε χαρακτηρισμους κι αφορισμους, τοτε χρειαζεται φρενο.
Ειπαμε, το βασικο ειναι οτι πια υπαρχουν οι μηχανισμοι ελεγχου... -
Ευκαιρίας δοθείσης, άλλαξε ο κανονισμός που απαγορεύει την 'ανάποδα' επιστροφή στις χωμάτινες ειδικές; (=τρέξτε όσο θέλετε στις αναγνωρίσεις στο χώμα και όποιον πάρει ο χάρος).
Λάμπης Κουρτέσης -
Πιθανό, να έχω χάσει κάτι.
Υπογραφω δελτίο στο Χ σωματείο. Παραμενω αθλητής του επ άπειρο, εκτός αν μεταγραφω στο Υ σωματειο.
Ισχύει ή δεν ισχύει; -
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=3&t=42940
αυτο το πειραμα λέει
Τι σχεση εχει αυτο με track day ρε Λευτερη? Με μπερδεψεσ τωρα. ειχα μεινει με την εντυπωση οτι εφ οσον υπαρχει χρονομετρηση ΚΑΙ τελικη καταταξη θεωρειται αγωνας.
+1000!. Μια ομοσπονδία εμπεριέχει όλο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό Έτσι εξασφαλίζετε ο παράγον ασφάλεια. Αλλιώς παίρνουμε
αυτοκίνητο μας ή του μπαμπά μας, και το παίζουμε ‘δήθεν’……
Α. -
Ο χρήστης Christos M έγραψε:
Πιθανό, να έχω χάσει κάτι.
Υπογραφω δελτίο στο Χ σωματείο. Παραμενω αθλητής του επ άπειρο, εκτός αν μεταγραφω στο Υ σωματειο.
Ισχύει ή δεν ισχύει;συνδρομή στο σωματείο κάθε χρόνο;
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???