-
Στράτη καλησπέρα!!!
Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να αδικήσω ή να απαξιώσω οποιαδήποτε ειλικρινή και επίπονη προσπάθεια, και είμαι από τους πρώτους που πίστεψα ότι ΤΩΡΑ είναι η τελευταία ευκαιρία για να γίνει έστω και κάτι...
Και, πίστεψέ με, εγώ μαζί με άλλους 'νέους' (σιγά-σιγά όχι και τόσο πλέον...) είμαστε στη διάθεσή σου (προσωπικά, γιατί σε εκτιμούμε βαθύτατα) άλλα και στη διάθεση κάθε συλλογικού οργάνου που θέλει να πάμε το άθλημα ένα βήμα παρακάτω, ένα βήμα μακρύτερα από τον αφανισμό, μακριά από τις γνωστές μικρότητες και εσωστρέφειες που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν....
-
Kαλημέρα σε όλους!
Εχουμε δρόμο και στη μεταξύ μας επικοινωνία, είναι σαφές.
Μετράει η καλή πρόθεση και πάντως Κλεισθένη (σ.σ. κρίμα που δεν μπορώ να σε πείσω για το ήθος και την ποιότητα του ανδρός που πάντως ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ πανηγυρικά), δεν είναι μονόδρομος η εμπλοκή στα κοινά για να τοποθετηθείς, αλλά όμως είναι ο σωστός δρόμος σήμερα που ακούγεται πως κάποιοι ήρωες κάνουν χάρη και μένουν και ασχολούνται αφού δεν υπάρχουν άλλοι...
Σπύρο βάλε κράνος, έχουμε πολύ δουλειά.
Ασπιρινάκια, αν θες να κουβεντιάσουμε γίνε σαφής.
Να επικοινωνούμε επώνυμα-ανώνυμα, κανένα πρόβλημα, αλλά όχι με υπονούμενα, ειδικά μάλιστα επί του προκειμένου, οπότε όπως ξέρεις (;) γνωρίζω καλά τι τρέχει τα τελευταία 30 χρόνια.Στράτης
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Δηλαδη φιλε μου go for pole επειδη ο ΑΟΠ εκανε ωραιο αυτο το pick , θα επρεπε να παρει 25 ψηφους και να διοικησει το σπορ ?Θα επρεπε να ανταμοιφθει γα την ικανοτητα της απο τις αλλες λεσχες με τη ψηφο τους, το αν θα διοικουσε δεν το νομιζω να το ηθελε ετσι και αλλιως. Αλλα αληθεια πες μου τι νοημα εχει που μαζευτηκαν τοσες λεσχες και επελεξαν δημοκρατικα σαν καταλληλο αυτον που πρωτος ειχε επιλεξει οχι δημοκρατικα ο προεδρος της ΕΛΠΑ. Αν μη τι αλλο δικαιωνεται ο προεδρος οποτε δεν καταλαβανω γιατι τον πικραινετε και τον αφηνετε στην απεξω Τελοσπαντων λεσχες, ΕΛΠΑ και προφανως εσυ εχετε τα ιδια κριτηρια ικανοτητας το οποιο απο μονο του ειναι εντυπωσιακο.
Φιλε μου go for , αυτη την στιγμη το αθλημα χρειαζεται ανθρωπους που θα φτιαξουν το οικοδομημα απ'την αρχη . Αυτους που θα εμπιστευομουν τωρα ,προτιμω να εχουν κανει ολα τους τα πειραματα ακομα και τα παρακινδυνευμενα στα θεμελια της οικοδομης που απο κατω ειχε αμμο και νερο .......
Εχεις αυτο που ευχεσαι λοιπον για τα επομενα τεσσερα χρονια. Το κραταω αυτο που εγραψες και μεχρι να βαρεθω θα στο κανω quote οποτε αρχισεις τη γκρινια. Γιατι μην ξεχνας, αυτος που βλεπεις σαν λυση φετος ουτε καν ασχοληθηκε να σου βγαλει προγραμμα στις ταχυτητες. Αλλα μαλλον εφταιγε η αμμος και το νερο.
Σε εχει πιασει τρεμουρα με τα παιδια απ'τα καρτ λες και το προβλημα το μεγαλο ειναι μην χαθει ενα δυο ταλεντα ....... Εχουν χαθει 50 , και θα χαθουν αλλα 1000 αν δεν φτιαχθει βαση για το σπορ ..... τι ρολο θα παιξει η προσωρινη επιτυχια ενος πιτσιρικα απ'τα καρτ στο εξωτερικο , οταν τα παιδια που θα θελουν να τον μιμηθουν δεν εχουν **ουτε πιστα νομιμη να μαθουν καρτ **! Οι εκδηλωσεις οι περιστασιακες η ο ικανος ισως ανθρωπος που ελεγχει τον χωρο αυτον ... δεν μας λενε τιποτα σε βαθος , μακαρι να υπαρχουν οταν θα εχουν μπει θεμελια για σοβαρο μελλον , τωρα νομιζω οτι απλα καλα κανουν και υπαρχουν .
Οι πιστες του καρτ ειναι οσο νομιμες θα μπορουσαν να ειναι στην Ελλαδα και απο οτι εχω ακουσει σιγουρα πιο νομιμες απο τις αγοραπωλησειες ή τις εισαγωγες ή τις ενοικιασεις αγωνιστικων αυτοκινητων, σωστα; Αν λοιπον δεχτεις εσυ σαν επαγγελματιας του χωρου και οι υπολοιποι εμπλεκομενοι οτι ειναι ανωφελο να γινονται αγωνες γενικα μεχρι να τακτοποιηθουν ολα νομικα, τοτε και εγω μαζι σας.
Απο εκει και περα εχω να πω το εξης: το θεμα του πιτσιρικα δεν το εθεσα καθολου τυχαια ουτε ειναι τοσο ασχετο οσο επιτηδες το εκανα να φαινεται. Αν καποιος κανει τον κοπο να ψαξει θα μαθει οτι για να φτασουμε εδω εκπροσωποι της επιτροπης καρτ συμμετειχαν θυσιαζοντας προσωπικο χρονο στη διαμορφωση του συγκεκριμενου concept πρωταθληματος της CIK FIA, μετα επεισαν για την σοβαροτητα τους ωστε να τους παραχωρηθει μια απο τις 32 θεσεις και τελος αντι να επελεξουν την ευκολη λυση στελνωντας καποιον που ειχε το μπατζετ, αποφασισαν να δηλωσουν αυτον που δεν εχει μπατζετ αλλα εχει αυτη τη στιγμη τη πρωτη θεση στη βαθμολογια του εθνικου πρωταθληματος. Αυτο αγαπητε Χριστο (και στεναχωριεμαι που πρεπει να τα εξηγω τοσο αναλυτικα σε ανθρωπους που ξερουν απο μηχανοκινητο) ειναι η σωστη προσεγγιση του προγραμματιζω, επηρεαζω, πετυχαινω, ανταμοιβω τους αθλητες μου και τελικα κερδιζω σε κυρος και σε χρημα που χρησιμοποιειται απο τις αρχες του σπορ στις πολιτισμενες χωρες. Το κερδιζω σε χρημα εγκειται στο ανταποδωτικο οφελος των αυξημενων εσοδων απο τις συμμετοχες γιατι οι πιτσιρικαδες αποχτουν, με πολυ φθηνο τροπο για την ομοσπονδια, ενα πολυ καλο λογο να μεινουν και στο εθνικο πρωταθλημα αντι να ξοδεψουν ολο τους το μπατζετ πχ στην Ιταλια. Υπαρχουν και αλλοι τροποι να πετυχεις αναλογο αποτελεσμα, μαλιστα στις αρχες του χρονου ο Αθανασεκος ειχε στα χερια του μια φοβερη προταση συνεργασιας απο την FFSA με κοστος μονο τα εισητηρια των παιδιων και των συνοδων την οποια το ηγετικο διδυμο απερριψε χωρις λογο (μαλλον παλι εφταιγε η αμμος και το νερο). Αλλα οκ, κοιταμε το μελλον και επαναλαμβανω τη προταση μου:
Κυριοι των 32 ή 34 λεσχων με λιγοτερα απο 120 ευρω ο καθενας μπορειτε να στειλετε ενα παιδι να κανει ενα επισημο πρωταθλημα της CIK FIA με τα αυτοκολλητα της ομοσπονδιας σας στη φορμα και το καρτ του. Δεν σας λεω να το κανετε γιατι πρεπει να αγαπησετε το συγκεκριμενο παιδι, σας το λεω γιατι σιγουρα θα βελτιωσει το κυρος αλλα και τα εσοδα σας απο το πρωταθλημα καρτ του 2011. Πεδιο δοξης λαμπρο
-
Ο χρήστης sx έγραψε:
Kαλημέρα σε όλους!Εχουμε δρόμο και στη μεταξύ μας επικοινωνία, είναι σαφές.
Μετράει η καλή πρόθεση και πάντως Κλεισθένη (σ.σ. κρίμα που δεν μπορώ να σε πείσω για το ήθος και την ποιότητα του ανδρός που πάντως ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ πανηγυρικά), δεν είναι μονόδρομος η εμπλοκή στα κοινά για να τοποθετηθείς, αλλά όμως είναι ο σωστός δρόμος σήμερα που ακούγεται πως κάποιοι ήρωες κάνουν χάρη και μένουν και ασχολούνται αφού δεν υπάρχουν άλλοι...
Σπύρο βάλε κράνος, έχουμε πολύ δουλειά.
Ασπιρινάκια, αν θες να κουβεντιάσουμε γίνε σαφής.
Να επικοινωνούμε επώνυμα-ανώνυμα, κανένα πρόβλημα, αλλά όχι με υπονούμενα, ειδικά μάλιστα επί του προκειμένου, οπότε όπως ξέρεις (;) γνωρίζω καλά τι τρέχει τα τελευταία 30 χρόνια.Στράτης
Το κρανος το εχω φορεμενο, φορεσα και Χανς (αχρειαστο να 'ναι)....
-
ειδικα αφιερωμενο
http://www.youtube.com/watch?v=IGAkEtLG ... re=related
-
Όλοι κρινόμαστε...Από τις πράξεις και τα έργα μας...
Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε....Και νομίζω ότι το συγκεκριμένο συμβάν, φίλε Αιγαίο, δεν το ξεχνάει κανένας και πονάει περισσότερο τους άμεσα εμπλεκόμενους...Εξ' αυτού λοιπόν και οι όποιοι δισταγμοί και δυσπιστίες γι' αυτό το νέο εγχείρημα....
Στην πυρά δεν μπορούμε να στείλουμε κανένα...Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί...
Συμπάθειες και αντιπάθειες θα υπάρχουν πάντα...Το θέμα είναι να βρεθούν αυτά που μας ενώνουν και να γίνουν κυρίαρχα...Και βέβαια από εδώ και πέρα θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμένα περιθώρια ανοχής στους ανεπαρκείς και μηδενική ανοχή για τους επικίνδυνους....
Και επειδή η όποια προσπάθεια αφορά κυρίως τους πρωταγωνιστές, και αυτοί είναι οι οδηγοί, αυτοί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν από ένα σύνδεσμο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και με ΑΠΟΨΗ για την προάσπιση τόσο των δικαιωμάτων όλων των αιμοδοτών του αθλήματος όσο και της ασφάλειας τους...
Το θέμα είναι πολύπλευρο και πολυδιάστατο και σίγουρα δεν εξαντλείται σε 5 αράδες...
Κάθε αρχή και δύσκολη αλλά συγχρόνως και ελπιδοφόρα, όταν αυτή βασίζεται, όπως λέγεται, σε λευκό χαρτι, έστω και με επιλογές που προβληματίζουν και βάζουν σε σκέψεις...
Θα περιμένουμε (όχι με δεμένα όμως τα χέρια, είπαμε κράνος-HANS και φύγαμε.....) για να δούμε τα πρώτα θετικά σημάδια ανάκαμψης του βαριά ασθενούς που λέγεται 'Ελληνικοί Αγώνες'.
-
Aγαπητε μας go for pole , φιλε μου Κωστη .......
Προφανως και οι λεσχες να μην ψηφισαν με κριτιρια επιδοσεων , αλλα και με κριτιρια τετοια να εψηφιζαν , εκτος του PICK η λεσχη αυτη κανει κι αλλους αγωνες με μεγαλυτερο κυρος και τα τελευταια χρονια , με λυπη μου κι εγω εχω καταληξει οτι δεν παιρνει αριστα (περιμενουμε τον επομενο μηνα να δουμε ).
το δε .......
Κωστη μου ....μαζι μιλαμε , δε ειπα ...τιποτα για ανωφελο , ειπα ..... , εννοωντας ακομη οτι , μπραβο τους και μπραβο σ'αυτον τον ανθρωπο που κινει τα νηματα , ρισκαρωντας πολλα , ακομα και στις πιστες που ειναι παρανομες (ειδες που οι γαργαρες γινοντε κι απο αλλους ! κωλοφαρδια που δεν ειχαμε καμια ατυχια σε αγωνες ?τι θα ελεγες αν ειχε γινει κατι .......οτι δεν αγαπαει αυτο που κανει ? οτι κι αυτος το ιδιο αδιαφορος ειναι?) .... γινοντε αγωνες , γιατι μεχρι τωρα η ανικανη ελπα τα ειχε ολα χυμα και στην τυχη .
Αν ερθει μια τετοια στιγμη , αυτη της μου, που λες ξανα ...... ε τοτε αυτη η υπογραφη μου , οντως θα εχει γραφτει στην ιστορια του αθληματος , αλλα πιστευω οτι εχουν τα αρχ..ια να με διαψευσουν οι αρχηγοι της κινησης αυτης .
υ.γ. βρε Κωστη μου αυτην την στιγμη μεταδιδεται το gp του Καναδα διπλα μου στην tv και μου ειναι τοσο αδιαφορο (καποτε θα ανεβαλα τα βαφτισια του παιδιου μου αν ειχε f1 )που γραφω και διαβαζω εδω ,με μεγαλυτερο ενδιαφερον ..... θα με φτυσης ?
-
Δεν ξερω αν ειναι εδω το καταλληλο σημειο ( αν οχι οι mod ας πραξουν τα δεοντα ) αλλα μια και κανουμε προτασεις τι θα θελαμε τωρα με το 'νεο ξεκινημα', θα προτεινα λοιπον να βρεθει ενας τροπος ( πιθανόν ενα ξεχοριστό φορουμ ή ενότητα σε καποιο υπαρχον δεν ξερω ότι νομιζουν οι αρμοδιοτεροι καλυτερη λυση..) να μπορουν οι ΤΕ αλλα ειδικά οι ΑΠΕΙΡΟΙ ( χωρις πειρα ) Τ.Ε. να κανουν καποιες ερωτησεις απο πραγματικά 'συμβαντα' ή και καποιες προτασεις και οι εμπειροι ΤΕ να δινουν τα φωτα τους ετσι ωστε το επιπεδο σιγα σιγα να ανεβαινει.
Κατι σαν.... 'διαρκες σεμιναριο'
Σας ευχαριστω για την προσοχη σας -
Για την ουσια των γεγονοτων του Autofestival εχω τοποθετηθει σαφεστατα, 'απολαμβανω'προσωπικα και επαγγελματικα τις συνεπειες(αρκει να κοινοποιησω μερικα SMS που ελαβα!) και δεν εχω να βαλω ουτε γραμμα επιπλεον. Και πολυ περισσοτερο να κρινω τις αποφασεις των μελων της ΟΜΑΕ, αφου ελπιζω και πιστευω οτι τα παθηματα γινονται μαθηματα.
Αισθανομαι ομως την αναγκη να δικαιολογησω τον προβληματισμο του Κλεισθενη, γιατι τον γνωριζω καλα και εκτιμω τις αποψεις του περι ηθικης και αξιοκρατιας.Ετσι:- Ακομα κι αν εβριζε εμενα προσωπικα, θα με χαροποιουσε το γεγονος οτι ενα νεο μελος της κοινοτητας μας εχει τα κοτσια να τα βαζει με 'δεινοσαυρους' οταν αισθανεται οτι εχει δικηο, και θα προσπαθουσα ΕΓΩ να τον πεισω οτι κανει λαθος, αν αυτο πιστευα.
- Δεν θα του αφαιρουσα ποτε το θαρρος της γνωμης επειδη εχει τρεξει μισο η δυο αγωνες, γιατι ολοι καποτε με μισο ξεκινησαμε και γιατι κανεις δεν μας περισευει.
- Η λογικη του δεν μπορει να αγνοησει τις συνεπειες του γνωστου ατυχηματος, αλλά και τις πεπονοφλουδες που ενδεχόμενα θα βρεθουν στον δρομο της ΟΜΑΕ. Και μια απ αυτες ειναι 'καλά εχετε προεδρο τον ηθικα υπευθυνο αυτου του γεγονοτος?' Οποιος δεν το βλεπει αυτο σαν κινδυνο, εθελοτυφλει. Εκτος αν δεν υπαρξει ποινικη διαδικασια, οποτε αιρεται καθε επιφυλαξη. (Και δικη μου).
- Ο Κλεισθενης νομιζω πως δεν αμφισβητησε, ουτε απαξιωσε τις ικανοτητες και την ηθικη του Μανωλη. Εγω που τον ξερω καλυτερα (τον Μανωλη) , λεω...το αντιθετο μαλιστα. Εγραψε και συνεδεσε την θεση του Προεδρου με τις ευθυνες για το τραγικο γεγονος. Κατι σαν το 'η συζυγος του Καισαρα δεν πρεπει μονο να φαινεται, πρεπει και να ειναι...'
Και τελος-τελος (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ) , ειναι λογικο ενα νεο μελος να τρομαζει και να επηρεαζεται απο τις αντιδιαστολες που παρατηρηθηκαν. Ποιες ειναι αυτες? Το γεγονος οτι σχεδον ολοι μετα το ατυχημα, ζητουσαμε την κεφαλη Χαλιβελακη επι πινακι (ξεχναω μονο οταν το θελω!), η μετεπειτα παραιτηση του χωρις... παραιτηση, η προσχωρηση του σ ενα σχημα-επιτροπη του ΣΟΑΑ, και μετα η εκλογη του ως προεδρου της ΟΜΑΕ, την οποια ο ΣΟΑΑ καταδικαζει με επισημες (2 τον αριθμο) ανακοινωσεις του.
Στρατη, διαβασε σοβαρα τι σου γραφω. Οταν αυτα τα πραγματα συμβαινουν και δεν εξηγουνται επαρκως (που ειναι, και γιατι ΔΕΝ ειναι, η επιτροπη διαδοσης του σπορ του ΣΟΑΑ π.χ.) τοτε ειναι φυσικο να προκυπτουν ερωτηματικα και να γινεται επικαιρη η ρηση του ΓεροΚαραμανλη 'ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ'!!!Υ.Γ.1. Στρατη, επισης να σου θυμισω οτι οποιος εκτιθεται δημοσια, αναλαμβανει και το βαρος της υποβολης του στη δημοσια κριτικη
2. Κι επειδη θ αρχισουν οι βλακειες, δηλωνω οτι εκτιμω απεριοριστα (ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ) τις γνωσεις και την εμπειρια του Μ.Χαλιβελακη, τον θεωρω πραγματικο θησαυρο για την διεκπεραιωση διαδικαστικων θεματων του σπορ, αλλά θα προτιμουσα γενικο διοικητη εναν σπουδαγμενο 'διπλωματη-διευθυντη προσωπικου'.Οπως και ναχει, ευχομαι ολοψυχα καλη επιτυχια στην πρωτη δημοκρατικα εκλεγμενη 'κυβερνηση' μας.
Σ ολα τα παραπανω, ενα ειναι το φαρμακο.
ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΑ... -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Εκτος αν δεν υπαρξει ποινικη διαδικασια, οποτε αιρεται καθε επιφυλαξη. (Και δικη μου).Για την ακριβεια αν το καλοσκεφτεις γιατρε αυτο ειναι ακομη χειροτερο σαν ενδεχομενο.
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
βρε Κωστη μου αυτην την στιγμη μεταδιδεται το gp του Καναδα διπλα μου στην tv και μου ειναι τοσο αδιαφορο (καποτε θα ανεβαλα τα βαφτισια του παιδιου μου αν ειχε f1 )που γραφω και διαβαζω εδω ,με μεγαλυτερο ενδιαφερον ..... θα με φτυσης ?οχι αλλα εχεις αδικο, μια χαρα ηταν ο αγωνας απλα το φιναλε λιγο προκατ
Τεσπα, επιμενω να κρινω τον ΑΟΠ αποκλειστικα με βαση το PICK και οχι με οποιοδηποτε αλλο του αγωνα γιατι (και καιρος ειναι να το χωνεψουμε αυτο) ετσι οπως ειναι τα πραγματα με τον μηχανοκινητο στην Ελλαδα καμια, μα καμια λεσχη δεν μπορει να κανει ραλι ή αναβαση που να ξεφευγει προς το καλυτερο απο συνηθισμενα. Ο λογος ειναι οτι απο τη στιγμη που μιλαμε για ερασιτεχνες οργανωτες σοβαροι χορηγοι γιοκ, οποτε το μπατζετ εξαρταται απο τις συμμετοχες που αφενως δεν ειναι εγγυημενες, αφετερου δεν ειναι και ατελειωτες. Οποτε λογικα οι αγωνες ειναι φτωχοι σε ολα τους για να μειωθει το ρισκο. Το χειροτερο; Ακομη και το τελευταιο που οδηγουσε σε καλυτερους αγωνες δηλαδη το φιλοτιμο ή/και ο ενθουσιασμος του πρωταρη οργανωτη φετος απο τον συγκεκριμενο ανθρωπο για συγκεκριμενους ωραιους αγωνες ποδοπατηθηκε βαναυσα. Οποτε παπαλα.
Και κατι ακομη για το PICK: πριν απο μερες εγινε η γνωστη κουβεντα περι προβολης και τυπου, ολοι επεσαν στο φιλοτιμο του Στρατη, την ιστορια των Τροχων και τα υπολοιπα γνωστα. Ο Στρατης, επειδη ειναι ο Στρατης, ειπε για μια ακομη φορα παμε γνωριζοντας φυσικα οτι οταν τυπωθουν οι σελιδες με το Εσκορντ ή οτιδηποτε 20ετιας, με τον χορηγο οτι να 'ναι και τον περιχαρη τροπαιουχο 50αρη με την μπακα θα ακουσει την αυτονοητη εσωτερικη γκρινια. Δε βρεθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να παρατηρησει οτι ισως η σωστη λυση θα ηταν ολες οι λεσχες αλλα και η ΕΘΕΑ να κανουν οτι οι Πατρινοι που πετυχαν ενα σωρο δημοσιευματα στον πολιτικο τυπο απλα παραχωροντας το εμπορικο κομματι σε επαγγελματιες και παραλληλα λειτουργοντας ενα σωστο γραφειο τυπου που οργανωσε συνεντευξη τυπου πριν, που εστησε site πριν και εστειλε δελτια τυπου πριν και μετα. Ουτε ενας αγαπητε μου Χριστο δεν εμαθε κατι απο το δωρεαν μαθημα του ΑΟΠ με τιτλο 'πως πρεπει να γινεται', ουτε ενας.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Εκτος αν δεν υπαρξει ποινικη διαδικασια, οποτε αιρεται καθε επιφυλαξη. (Και δικη μου).
Για την ακριβεια αν το καλοσκεφτεις γιατρε αυτο ειναι ακομη χειροτερο σαν ενδεχομενο.
Ξεκινησα γραφοντας οτι δεν μπαινω στην ουσια του θεματος που λεγεται 'δυστυχημα Autofestival'.
Καλημερα. -
Ο χρήστης panost@4troxoi.gr έγραψε:
Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο, στο οποίο τον ρόλο της παίζει η ΕΛΠΑ, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος. Στην περίπτωση που το κράτος αναγνωρίσει την Ομοσπονδία, τότε η τελευταία χρίζεται αυτομάτως ως η αρχή του σπορ, αναλαμβάνοντας και την δυνατότητα χορήγησης άδειας διεξαγωγής αγώνων. Κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 49 του ΚΟΚ, έχει αυτή τη στιγμή δικαίωμα να κάνει μόνο η ΕΛΠΑ. Όμως, σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ έχει δηλώσει ότι θα παραχωρήσει τα δικαιώματα διεξαγωγής στην Ομοσπονδία, γεγονός που αποδεικνύει και την υποστήριξη του στη νέα μέρα που ξημερώνει.Δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερο σενάριο.
Θα γίνει της… Κύπρου.Από την μια πλευρά του…ρίνγκ
Κυπριακή Ομοσπονδία Αγωνιστικού Αυτοκινήτου (Κ.Ο.Α.Α.)
Μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού
Αναγνωρισμένη από την Κυπριακή ΔημοκρατίαΑπό την άλλη πλευρά…
Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (Κ.Σ.Α.)
Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.)
Αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία ΑυτοκινήτουΠρόγραμμα αγώνων 2010 που περιλαμβάνει και διεθνείς αγώνες
Λιοντάρια (Ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι) – Χριστιανοί ( Σπόρ Αυτοκινήτου) 7 - 0
Όσοι μπορέσατε να καταλάβετε τι περίπου συμβαίνει, ίσως νοιώσατε ότι ξυπνήσατε από έναν εφιάλτη.
Το κακό είναι ότι δεν μπορεί κανείς να αποδώσει δίκιο ή άδικο, τι θα έπρεπε να γίνει και δεν έγινε, ποιά είναι η λύση και πως θα επιτευχθεί…, το κακό είναι ότι ο εφιάλτης υπάρχει... και είναι τόσο δυνατός και τρομακτικός που τίποτα δεν φαίνεται να τον κουνάει από εκεί…Αυτό το ζήτημα το θεωρώ μείζον και πρέπει όλοι μας εδώ στην Ελλάδα να εργαστούμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και να πείσουμε την Ελληνική πολιτεία, ότι πρέπει να αναγνωρίσει την Ομοσπονδία η οποία θα έχει παράλληλα και το pouvoir sportive από την FIA, διότι κάθε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική για το ήδη ταλαιπωρημένο σπορ...
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο, στο οποίο τον ρόλο της παίζει η ΕΛΠΑ, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος, κ. Βασίλης Δεσποτόπουλος. Στην περίπτωση που το κράτος αναγνωρίσει την Ομοσπονδία, τότε η τελευταία χρίζεται αυτομάτως ως η αρχή του σπορ, αναλαμβάνοντας και την δυνατότητα χορήγησης άδειας διεξαγωγής αγώνων. Κάτι που σύμφωνα με το άρθρο 49 του ΚΟΚ, έχει αυτή τη στιγμή δικαίωμα να κάνει μόνο η ΕΛΠΑ. Όμως, σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος, ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ έχει δηλώσει ότι θα παραχωρήσει τα δικαιώματα διεξαγωγής στην Ομοσπονδία, γεγονός που αποδεικνύει και την υποστήριξη του στη νέα μέρα που ξημερώνει.
Δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερο σενάριο.
Θα γίνει της… Κύπρου.Από την μια πλευρά του…ρίνγκ
Κυπριακή Ομοσπονδία Αγωνιστικού Αυτοκινήτου (Κ.Ο.Α.Α.)
Μέλος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού
Αναγνωρισμένη από την Κυπριακή ΔημοκρατίαΑπό την άλλη πλευρά…
Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (Κ.Σ.Α.)
Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Α.)
Αναγνωρισμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία ΑυτοκινήτουΠρόγραμμα αγώνων 2010 που περιλαμβάνει και διεθνείς αγώνες
Λιοντάρια (Ομοσπονδίες, Σύνδεσμοι) – Χριστιανοί ( Σπόρ Αυτοκινήτου) 7 - 0
Όσοι μπορέσατε να καταλάβετε τι περίπου συμβαίνει, ίσως νοιώσατε ότι ξυπνήσατε από έναν εφιάλτη.
Το κακό είναι ότι δεν μπορεί κανείς να αποδώσει δίκιο ή άδικο, τι θα έπρεπε να γίνει και δεν έγινε, ποιά είναι η λύση και πως θα επιτευχθεί…, το κακό είναι ότι ο εφιάλτης υπάρχει... και είναι τόσο δυνατός και τρομακτικός που τίποτα δεν φαίνεται να τον κουνάει από εκεί…Αυτό το ζήτημα το θεωρώ μείζον και πρέπει όλοι μας εδώ στην Ελλάδα να εργαστούμε σκληρά προς αυτή την κατεύθυνση και να πείσουμε την Ελληνική πολιτεία, ότι πρέπει να αναγνωρίσει την Ομοσπονδία η οποία θα έχει παράλληλα και το pouvoir sportive από την FIA, διότι κάθε άλλη επιλογή θα ήταν καταστροφική για το ήδη ταλαιπωρημένο σπορ...
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...Αυτό αποτελεί το κομβικό σημείο και εκκίνηση οποιασδήποτε προσπάθειας για ανασυγκρότηση του σπορ....
-
Το σημαντικό είναι να μη γίνουμε Κύπρος!
Η FIA δεν έχει και τόση σχέση (Το pouvor sportif δεν το δίνει η FIA αλλά οι νόμοι του κράτους), πέραν του άρθρου 49:Ο χρήστης nass έγραψε:
Η αντιπροσώπευση στη FIA νομίζω σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΜΑΕ παραμένει στην ΕΛΠΑ, εξάλλου η FIA δεν έχει και δε θέλει να έχει καμία σχέση με τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της χώρας. Ομως στην περίπτωση αυτή αν δεν αλλάξει το άρθρο 49 του ΚΟΚ, που για την περίπτωση του αυτοκινήτου και του καρτ, σε αντίθεση με τις μοτοσυκλέτες, δεν προβλέπει 'ομοσπονδία', η ΕΛΠΑ, ως εκπρόσωπος της FIA στην Ελλάδα, παραμένει η de jure ανώτατη αθλητική αρχή (εκτός και αν 'επισήμως' παραχωρήσει αυτή τη δικαιοδοσία στην ΟΜΑΕ). Πέραν του άρθρου 49 το θέμα της FIA είναι πρακτικά άσχετο.Άρθρo 49
Aγώνες στις οδούς και στις πίστες- Aγώνες ζωηλάτων oχημάτων, ζώων, πoδηλάτων, αυτoκινήτων, τρίτρο-
χων οχημάτων, μoτoσικλετών και μoτoπoδηλάτων στις δημόσιες ή ιδιωτικές
oδoύς και χώρoυς, επιτρέπεται να γίνoυν μόνo ύστερα από σχετική άδεια. - H κατά την πρoηγoύμενη παράγραφo άδεια δίνεται:
α) Για τoυς αγώνες ζωηλάτων oχημάτων και ζώων, από τις κατά τόπoυς
Aστυνoμικές Διευθύνσεις ή Διευθύνσεις Tρoχαίας.
β) Για τoυς αγώνες πoδηλάτων, oμoίως από τις αυτές Aρχές, μετά πρo-
ηγoύμενη αίτηση των ενδιαφερoμένων και εισήγηση της Eλληνικής Oμo-
σπoνδίας Πoδηλασίας (E.O.Π.) και
γ) Για όλους τους αγώνες αυτοκινήτων, τρίτροχων οχημάτων, μοτοσικλε-
τών και μοτοποδηλάτων, από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ή τις υπ’ αυτού
εξουσιοδοτημένες Αρχές, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του νομικού προσώ-
που που εκπροσωπεί, επίσημα, στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτο-
κινήτων (Δ.Ο.Α.), τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ.) και προ-
κειμένου για αγώνες παλαιών αυτοκινήτων, τη Διεθνή Ομοσπονδία Παλαιού
Αυτοκινήτου (Δ.Ο.Π.Α.). Ειδικότερα για αγώνες μοτοποδηλάτων, μοτοσι
κλετών και τρίτροχων οχημάτων μπορεί η παραπάνω σύμφωνη γνώμη να εκ-
φραστεί από Πανελλήνια Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσικλετών, σύμφωνα
με κανόνες που ορίζει η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας (Δ.Ο.Μ). Ειδι-
κά η τέλεση αγώνων με μικρά τετράτροχα οχήματα (καρτ) πραγματοποιείται
μόνο σε ειδικούς προς τούτο χώρους (πίστες), για τους οποίους έχει χορηγη-
θεί προηγουμένως άδεια αγωνιστικού χώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του
άρθρου 56Α του ν. 2725/1999 (ΦΕΚ 121/Α΄), όπως ισχύει και με τις προϋ-
ποθέσεις Διεθνή Κανονισμού Καρτ, οι οποίες διαπιστώνονται από το νομικό
πρόσωπο που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου
(Δ.Ο.Α.).
Η αίτηση των ενδιαφερομένων υποβάλλεται στο νομικό πρόσωπο που εκ-
προσωπεί τη Δ.Ο.Α., τη Δ.Ο.Μ. ή τη Δ.Ο.Π.Α. ή στην Πανελλήνια Αθλητι-
κή Ομοσπονδία Μοτοσικλετών και διαβιβάζεται στο Υπουργείο Δημόσιας
Τάξης, μαζί με τη σύμφωνη γνώμη του, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική
άδεια.
Πράσινο=ΕΛΠΑ
Κόκκινο = ΦΙΛΠΑ
Μπλε=ενδεχομένως περισσότερες της μίας ομοσπονδίες, καμία αναφορά σε 'αναγνώριση'Αυτά ως προς το άρθρο 49.
Τι ακριβώς σημαίνει 'ομοσπονδία αναγνωρισμένη από το κράτος' πέρα από το ό,τι ένα Πρωτοδικείο θα εγκρίνει το καταστατικό ?
Σημαίνει 'άρθρο 49' (πχ. για τις μοτοσυκλέτες επιτρέπει πολλές ομοσπονδίες) ?
Σημαίνει αυτά που ανέφερε ο platis σε προηγούμενες δημοσιεύσεις του σχετικά με τη συμφωνία με τον αθλητικό νόμο ?Υπάρχουν και άλλα αθλήματα με περισσότερες της μίας 'αναγνωρισμένες' ομοσπονδίες πχ. Tae-Kwon-Do
- Aγώνες ζωηλάτων oχημάτων, ζώων, πoδηλάτων, αυτoκινήτων, τρίτρο-
-
Σημαινει 'Ομοσπονδια σωματειων αναγνωρισμενων απο την ΓΓΑ, που εχουν την αθλητικη ιδιοτητα και εναρμονιζονται με τον αθλητικο νομο' , οπως τον εχω αναφερει σε προηγουμενη δημοσιευση.
Να ξαναγραψω επισης αυτα που ακουσα απο αρμοδια και 'επισημα ' χειλη.
'Το σπορ σας δεν συμβαδιζει με τον παροντα και σε ισχυ αθλητικο νομο. Χρειαζεται να εκπονηθει προσχεδιο νομου που θα ταιριαζει στις απαιτησεις του μηχανοκινητου αθλητισμου, να κατατεθει προς ψηφιση (να γινει νομος τελικα) και μετα η Ομοσπονδια να εναρμονισθει και να λειτουργησει με βαση αυτον.Εμεις μπορουμε να βοηθησουμε σ αυτο και βεβαια να το προωθησουμε. Με τον σημερινο νομο αποκλειεται οποιαδηποτε συνεχεια.'
Συνεπως, ειναι μονοδρομος νομιζω η πιο πανω διαδικασια με την ενταξη σ αυτην και του αρθρου 49. -
Να το θέσω κάπως πιο αιρετικά:
Ε και τι έγινε αν δεν είναι 'αναγνωρισμένη' η (όποια) ομοσπονδία ?
Δεν θα παίρνει επιχορηγήσεις ? Μα έτσι και αλλιώς αυτό το ξεχνάμε με βάση τις νέες προτεραιότητες περί χρηματοδότησης του αθλητισμού.
Δεν θα επιτρέπονται αγώνες ? Μα αυτό καλύπτεται από την τρέχουσα κατάσταση, αρκεί να μεταβιβάσει η ΕΛΠΑ επί της ουσίας τις σχετικές αρμοδιότητές της στην ΟΜΑΕ.Δηλαδή είναι 'αναγνωρισμένες' οι 2-3-4-44 ομοσπονδίες μοτό ?
Το θέμα είναι να μη φτάσουμε στο να έχουμε 3 ομοσπονδίες, 33 πρωταθλητές και 333 προκηρύξεις, όχι το να αναγνωριστεί ή όχι η όποια ομοσπονδία.
-
Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα
μια διευκρινιση
'Σημερα' ποιος εκδιδει αδεια για τους αγωνες κανονικους ή φιλικους????Υποθετω η ΕΘΕΑ ακομα.....
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
μια διευκρινιση
'Σημερα' ποιος εκδιδει αδεια για τους αγωνες κανονικους ή φιλικους????Υποθετω η ΕΘΕΑ ακομα.....
ΣΩΣΤΟ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
μια διευκρινιση
ΣΩΣΤΟ.
ΦΙΛΙΚΑ,
'EL-EM'
….και σίγουρα δεν αμφισβητώ τα γράφομε σου φίλε μου, μα αναρτιέμαι πόσο «ΣΩΣΤΟ» είναι αυτό σήμερα.
Όλη η άλη κίνηση που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό?.
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντώνη, η εκτέλεση της προκήρυξης των αγώνων του 2010 τελεί υπό την εποπτεία της ΕΛΠΑ/ΕΘΕΑ, έως το τέλος του χρόνου και έως της ολοκλήρωσής της.
Την κατάρτιση του προγράμματος αγώνων του 2011 θα την εκπονήσει το Φθινόπωρο η ΟΜ.Α.Ε./ΕΠ.Α.
Πιστεύω ότι ο Στράτης, ήδη εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???