-
-
Ο χρήστης el-em έγραψε:
Λωρηηηη. Να βοηθησω κι αλλο?
Γιατρε μου,
Πρωτα απ'ολα δεν ειμαι στην Επιτροπη Κανονισμων και Εκπαιδευσης αλλα στην Επιτροπη Ραλλυ.
Ως εκ τουτου, τιποτα σχετικο με αυτα που αναφερεις δεν εχει πεσει στην αντιληψη μου.
Αν μπορεις, για να με διευκολυνεις, να μην βγαζω τα ματια μου, μπορεις να μου γραψεις την σημαντικη αλλαγη που εγινε στα συμφωνηθεντα ?Φιλικα,
'el-em'
OXI. Αν ενας φιλος μου, οπως ειμαι εγω για σενα και περισσοτερο εσυ για μενα, αισθανοταν 'κλασμενος' και ζητουσε την αποψη μου, οχι μονο θα εβγαζα τα ματια μου διαβαζοντας, αλλά κι εγω δεν ξερω τι.
Φαινεται οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει κι εγω εχω μεινει πισω
Στον καιρο λοιπον, οπως λεγαμε στο ναυτικο. -
Ο χρήστης platis έγραψε:
Συγγνωμη Go, δεν το πηγαινα εκει που κατεληξε.Δεν υπάρχει λόγος για συγνώμη. Σόρι για την καθυστέρηση να απαντήσω, αυτό που έγραψα είναι σαφές ότι ήταν στη βάση αυτού που έθιξε ο APR: οι πιθανότητες να 'μας γράψουν οι εφημερίδες' είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά μεγάλος στις αναβάσεις με την μόνιμη κρεατομπαριέρα, πολύ μεγάλος σε ένα αεροδρόμιο διαδρομή που τρέχουν και αυτοκίνητα χωρίς κλουβιά (GTCC), μεγάλος στα ράλι με τις ανεξέλεγκτες αναγνωρίσεις και την ελλειπή επίβλεψη και πολύ μικρότερος στις πίστες του καρτ που είναι κατάλληλες για αγώνες. Το ότι η νέα ομοσπονδία ξεκίνησε από τον μικρότερο κίνδυνο και ετοιμάζεται χαρωπά να ξεκινήσει αγώνες λες και όλα είναι καλά έχει σκορπίσει ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ. Ο τρόπος διαχείρισης επίσης. Και είναι πραγματικά κρίμα να απαξιώνεται με τέτοια λάθη το πολύ θετικό βήμα της ίδρυσης μιας ομοσπονδίας. Έχοντας μιλήσει με μερικούς ανθρώπους είναι φανερό ότι σε εκείνο τον χώρο καλώς ή κακώς η υπομονή που επικαλείστε εδώ οι παλιότεροι ΔΕΝ υπάρχει.
Και νομίζω αντιλαμβάνεστε ότι αν το σημαντικό κομμάτι των λισάνς που πάλι καλώς ή κακώς έχει το καρτ δεν πάει στο ταμείο όλα (και εννοώ όλα) μπαίνουν σε ρίσκο.
-
Ρε συ κώστα...Ειλικρινά και εγώ ωρες ωρες, δεν σε καταλαβαινω...
Γιατι θεωρείς δλδ επικύνδυνους τους αγώνες αυτοκινήτου γενικά, τελικά, και οχι τους αγώνες καρτ?
και στο κατω κάτω, ποιος ειπε οτι ο μηχανικινητος αθλητισμός δεν ειναι επικυνδυνος?
και για να τα πάρουμε και τα πραγματα συγκριτικά με αλλα αθλήματα πλέον...Γιατι λές οτι οι αγώνες ταχυτητας στην τριπολη ειναι επικυνδυνοι και δεν ειναι πχ οι αγώνες σκι στο χιονοδρομικό της αράχωβας...Εχεις δει? ιδιαίτερα σε συλλογικό επίπεδο? Οχια απλά μπάχαλο...απορώ που μερικοι αφήνουντα παιδιά τους να τρεχουν σε αγώνες σκι...
Σε πληροφορώ λοιπόν, και αμα θέλεις πιστεψέτο, οτι αισθάνομαι ασφαλέστερος στο να παρακολουθήσω εναν αγώνα ταχυητας στην τρίπολη, παρά στο καρτοντρόμο με το καθε κ@Υλ@μενο 10χρονο πιτσηρίκη που μπαίνει στα πιτς τεζα χωρις να εχει την αισθηση κινδύνου...Και θυμίσου και κατι...Τα Gtcc κλπ, οταν οργανώνονται απο σοβαρούς οργανωτές, ε, δεν ειναι και τόσο επικύνδυνα, ή τουλάχιστον εχουν πολύ μικρότερο ρισκο, απο οτι μια προπόνση ατομική στα μέγαρα...Τοσο απλά.
Αλλωστε μην ξεχνάς οτι τα GTCC δεν ειναι ελληνική πατεντα, αλλα με την ιδια ακριβώς φιλοσοφία γίνονται και στο εξωτερικό...η διαφορά; ειναι οτι εκει εξω, είναι ενα σχολείο ωστε να εξελιχθεί ο οδηγός σε μελλοντικό οδηγό αγώνων...Σε σχέση με τον Ελληνα που φυτρώνει και γερναει εκει, γιατι νομιζει, (ο μ@λ@κ@ς) οτι τρέχει και πληρώνει λιγότερο...Τοσο ηλίθιος ειναι που το μονο που τον νοιάζει ειναι το παραβολο της συμμετοχής...Δινει ενα σκασμό λεφτά σε μπλοκέ-βλακέ σκαστρες- μαστρες και ενα καρω αλλες αηδείες που κοστιζουν χιλιάρικα και το προβλημά του ειναι αν θα δώσει 200 Ευρώ για συμμετοχή σε εναν σοβαρό αγώνα.Αυτό λοιπόν που πρέπει να κανει η Ομοσπονδία, ειναι να βάλει ενα φρένο στους οδηγούς ολων αυτων των εκδηλώσεων και οχι σε αυτές καθε αυτές τις εκδηλώσεις...ωστε και νέο αιμα να ξεκινήσει να μπαίνει και εκεί(διοτι καποιοι εχουν μεινει δεινοσαυροι) και οι δεινοσαυροι επιτέλους να αναβαθμιστούν στους κανονικούς αγώνες αυτοκινήτου.
Ολα χρειάζονται! Γιατι ολα προσδωκούν στην αυξηση του αθλήματος, αναλογα βεβαια πως τα διαχειριζόμαστε...
-
Δεν με νοιάζει τι γίνεται στο σκι, σκοτίστηκα. Το να υπερασπίζεται πάντως κάποιος ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να στρίβει χωρίς κλουβί με 100 χλμ μια παρατεταμένη στην Τρίπολη σόρι αλλά δεν με βρίσκει συμφωνώ. Το ίδιο και όταν ένα αυτοκίνητο προσπαθεί να κινηθεί αγωνιστικά σε μια πίστα σχεδιασμένη για καρτ, πόσο μάλλον αν το αυτοκίνητο είναι και πάλι χωρίς βασικό εξοπλισμό ασφάλειας. Για μένα και τα δυο είναι παντελώς απαράδεκτα όποιος και όσο καλά αν το διοργανώνει.
-
δλδ τωρα είναι πρόβλημα το στρίψιμο στα μέγαρα με το ιχ μου,ενώ όλοι μας έχουμε κάνει καγκουριές σε ανοιχτό δρόμο,πολύ νομότυπα αρχίζουμε και τα βλέπουμε...
δλδ ο μανουελ ροιτερ πχ αν κάνει επίδειξη ένα όπελ άστρα στα μέγαρα θα πρέπει να του έχουμε κανόνες ασφαλείας φόρμουλα 1 ή αν το κάνει στο σπα το ίδιο;....
αγαπάμε να τρέχουμε με το αυτοκίνητο,είπαμε ότι κάποια πράγματα είναι καγκουριά εν έτει 2013,όπως το να πας τέζα σε ανοιχτό δρόμο,αλλά σε λίγο θα αποστειρώσουμε τα πάντα και θα φοράμε και ράσα πριν βάλουμε φόρμα και κράνος,και θα ξαναβάζουμε ράσα όταν θα βγαίνουμε από το αγωνιστικό.
και τελοσπάντων θα ξεχάσουμε ότι είμαστε άνθρωποι.
υγ. σίγουρα απέχει από το ιδανικό το να τρέχεις με αμάξι σε πίστα καρτ,αλλά το έχουμε κανει και πολύ ντόρο κατά τη γνώμη μου(γίνεται τόσος ντόρος βέβαια δικαιολογημένα,επειδή πλέον είναι δυνατό(δυστυχώς) κομμάτι του ελληνικού μοτορσπορτ...)-σχόλιο άσχετο με τη συζήτηση
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δεν με νοιάζει τι γίνεται στο σκι, σκοτίστηκα. Το να υπερασπίζεται πάντως κάποιος ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να στρίβει χωρίς κλουβί με 100 χλμ μια παρατεταμένη στην Τρίπολη σόρι αλλά δεν με βρίσκει συμφωνώ. Το ίδιο και όταν ένα αυτοκίνητο προσπαθεί να κινηθεί αγωνιστικά σε μια πίστα σχεδιασμένη για καρτ, πόσο μάλλον αν το αυτοκίνητο είναι και πάλι χωρίς βασικό εξοπλισμό ασφάλειας. Για μένα και τα δυο είναι παντελώς απαράδεκτα όποιος και όσο καλά αν το διοργανώνει.Όταν στρίβει ένα αυτοκίνητο με 150( και παραπάνω) μια παρατεταμένη σε δημόσιο δρόμο είναι καλύτερα;
Ειναι ΠΟΛΥ καλύτερα να στρίβει με 100 και 120 την παρατεταμένη στην Τρίπολη , για μένα τουλάχιστων. -
Δεν μπορώ να καταλάβω το επιχείρημα. Στους δρόμους γίνονται διαφόρων ειδών ανοησίες, πρέπει οι αγώνες να τις υιοθετούν για να μη γίνονται εκεί; Να κάνουμε τότε και ένα πρωτάθλημα ταχύτητας μεθυσμένης οδήγησης, σε πίστα φυσικά για να είναι καλύτερα.
-
« Να κάνουμε τότε και ένα πρωτάθλημα ταχύτητας μεθυσμένης οδήγησης, σε πίστα φυσικά για να είναι καλύτερα.»
Και επειδή ενείοτε σωστά γράφεις, συμπληρώνω!!!!....
Μετά από αλκοτέστ, για να βγουν οι κατηγορίες….
Μα είναι φίλε πίστες τα μέγαρα και η Τρίπολη?. Δικαιολογίες παραβατικών οργανωτών είναι. Επενδύσεις μετατροπής τους σε πίστες, δεν της είδα, μα δεν προβλέπω ότι θα της δω!.
Ρεμούλα και ο άγιος Χριστόφορος να προστατεύει τους οδηγούς μας…. τα παιδιά μας.
Α. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Δεν με νοιάζει τι γίνεται στο σκι, σκοτίστηκα. Το να υπερασπίζεται πάντως κάποιος ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να στρίβει χωρίς κλουβί με 100 χλμ μια παρατεταμένη στην Τρίπολη σόρι αλλά δεν με βρίσκει συμφωνώ. Το ίδιο και όταν ένα αυτοκίνητο προσπαθεί να κινηθεί αγωνιστικά σε μια πίστα σχεδιασμένη για καρτ, πόσο μάλλον αν το αυτοκίνητο είναι και πάλι χωρίς βασικό εξοπλισμό ασφάλειας. Για μένα και τα δυο είναι παντελώς απαράδεκτα όποιος και όσο καλά αν το διοργανώνει.Κώστα μου, και εμένα δεν με βρισκει συμφωνο...Αλλα ομως ειναι αποδεκτό...Πολύ περισσότερο απο το να ανεβοκατεβαινει σε ρυθμούς αγώνα σε βουνό και σε ειδικές...Ομως μην ξεχνάς κάτι...
Ο οποιοσδήποτε, αν ειναι λιγο μεγαλύτερης ηλικίας και οχι ετοιμος για καρτ, ο μονος και μοναδικός τρόπος να καταλάβει οτι τελικά του αρέσει ο μηχανοκινητος αθλητισμός και οτι μπορεί τελικά να τρέξει σε εναν αγώνα, είναι αυτός...σημερα...Δλδ, να πάει σε μια πίστα και να κινηθεί γρήγορα...
Το θεμα λοιπόν ειναι να μην γινεται κανονας...και αυτός ο καποιος συνεχίζει μεχρι τα γεραμματα του να τρέχει σε αυτά τα Gtcc κλπ...
Εδώ λοιπόν ειναι που χρειάζεται αστυνόμευση...Το μετά...οταν δλδ εμφανιζεται καποιος συνεχεια σε αυτά τα GTCC και δεν εχει περάσει στο επόμενο σταδιο...Και επίσης μην ξεχνάς κάτι...οσον αφορά το trackday...επειδή δεν 'αστυνομευεται', καλό ειναι λοιπόν να το αφήνεις ελευθερο.Ομως αυτό που μπορεις να κανεις ειναι η συνεχή ενημέρωση και μονο...Οτι πράγματι αυτό που κανει καποιος με το ιχ του ειναι επικυνδυνότερο απο οτι αν ειχε καποια στοιχειώδη ασφάλεια...
Το σημαντικότερο ομως και ισως αυτό αφορά την κοινωνία σε σχέση με τους αγώνες, ειναι το αν τραυματιστεί κάποιος απο μονος του, ή απο αλλον.Δλδ, τελικά στις μέρες μας δεν εχει τοση βαρυτητα για τον κοσμο, αν ενας χτυπήσει η σκοτωθεί σε μια πίστα μονος του, οσο το αν σκοτώσει ή τραυματίσει κάμποσους θεατές...Και ομως αυτή ειναι η αλήθεια...Στην δευτερη περιπτωση, για την κοινωνία, απλά, ολοι εμεις ειμαστε οι αλήτες δολοφόνοι που σκοτώνουμε τον κοσμο.Στην πρώτη περίπτωση ο οδηγός ειναι ο τρελός αλήτης που πήγαινε γυρευοντας...Η δευτερη περίπτωση ομως, ειναι αυτή που κανει κακό στους αγώνες...Ωμά αλλα αυτή δυστυχώς ειναι η πραγματικότητα πλέον...Και τουλάχιστον εδώ χρειάζεται προσοχή απο τον αμυαλό 'σταρχιδιστή' που μπορεί να καταστρεψει τους αγώνες.
Και στο κατω κατω, οσον αφορά τα Gtcc και trackday, ο καθενας αναλαμβάνει τις ευθυνες του και επισης αναλαμβάνει και το πόσο εκτιμά την ζωή του.Αλλος πολύ αλλος λιγότερο.Αλλος θεωρεί οτι η ζωή του κοστιζει λιγότερο απο την αγορά μιας τουρμπινας και ενως εκκεντροφόρου...
Απλά λοιπόν, συνεχείς ενημέρωση.Η απαγόρευση το μονο που θα κανει ειναι να φερει την αρνηση και την μουντζα σε αυτό το επίπεδο...
-
Παρακολουθω μ ενδιαφερον την συζητηση. Προτρεπω λοιπον τον καθενα να διερευνησει τους ορους ΑΓΩΝΕΣ και ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ , ετσι οπως ερμηνευονται 1) απο τον νομο 2) απο την πολιτεια 3) απο την κοινωνια.
Ας κανει αυτο, κι υστερα θα μπορεσει να εχει τα σωστα συμπερασματα σχετικα με το αν μια κρατικη ομοσπονδια ΟΦΕΙΛΕΙ ( οχι εχει το δικαιωμα) να ελεγχει ΚΑΙ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΘΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ.
Δυστυχως, πολλοι ηθελαν ομοσπονδια χωρις να ξερουν τι αυτο σημαινει. Ε, ηρθε η ωρα να το μαθουν!
(Για ξεκαθαρισμα, την ηθελα και εχω βγαλει τα ματια μου για να ξερω και τα υπερ και τα κατά, και επικροτω την απολυτη ευθυγραμμιση της με το νομικο πλαισιο). -
Go For Pole μου απαντάς όπως κάποιος που δεν ασχολείται με το μηχανοκίνητο και δεν πωρώνεται απο την αδρεναλίνη που αυτό δίνει. Γνωρίζω οτι δε χρειάζεται να σου απαντήσω μιλώντας για το τι σημαίνει αυτό για τους λάτρεις των αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών. Επίσης με κάνεις να γίνομαι 'δικηγόρος του διαβόλου' καθώς δε με αντιπροσωπεύει καμια εκδήλωση τύπου gtcc.
Όμως μιλώντας με κάποια παιδιά που ασχολούνται με αυτό και θέλουν να βελτιώνουν το αυτοκίνητό τους συμφωνώ απόλυτα με το να το δοκιμάζουν - επιδεικνύουν μεσα στα όρια και την ασφάλεια μιας πίστας. Δεν πιστεύω οτι το κόστος κάνει αυτά τα παιδιά να μην ασχολούνται με πραγματικούς αγώνες γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που το κόστος ενος gtcc εκτοξεύεται στο Θεό. Ίσως ο φόβος του συναγωνισμού (του οδηγού) ίσως η ανάγκη να μην ασχοληθούν με πράγματα εντός ορίου (homologation) (μην μου πεις για formula saloon) ίσως απλά η επίδειξη κ.α.
Όμως δεν είναι κακό μέσα απο τέτοιου είδους εκδηλώσεις να υπάρχουν ταλέντα που μπορούν να μεταπηδήσουν στους αγώνες. Ίσως να μην είναι μόνο το καρτ προσχολικό επίπεδο για αυτό. -
Μια ομοσπονδία, είναι και το αφτί και το μάτι της νομοθετικής εξουσίας, τουτέστιν της ΓΓΑ.
Σε ένα κράτος συντεταγμένο, πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι. Και σίγουρα η ομοσπονδία εγκαλείτε για αυτό.
Πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζει τα πάντα περί τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και να προστατεύει και αναδεικνύει τους εκκολαπτόμενους ‘χεράδες’.
Όπως πρέπει να προστατεύει και τον άμυαλο «'σταρχιδιστή'» (επιτυχημένη έκφραση, από paramethorios.blogspot.com ), καθώς και τον φιγουρατζή έγγαυλο, από τον εαυτό του. Σαν έτερος Πεισίστρατος, να προστατεύει και τους οδηγούς και αγώνες, και τους εκκολαπτόμενους τέτοιους, νεολαία και νέους αγώνες!.
Οπωσδήποτε παραγκωνίζετε η διαφάνεια, όταν αποκρύπτεται το κείμενο της πρότασης που έκανε για αγώνες για την νεολαία από αυτόν. Και οπωσδήποτε η απάντηση από αυτούς, που τον έκανε να αισθάνεται «'κλασμένος'» από αυτούς….
Το πάλκο εδώ είναι δημόσιο, και όλοι θέλουμε να γινόμαστε κοινωνοί όλων των διεργασιών, που σίγουρα μας αφορούν. οι κρυπτογραφικοί, δεν βοηθάνε στην περίπτωση το άθλημα.
Τελικά το σπορ είναι για ολίγους?.
Α. -
Είδα τον προϋπολογισμό που ενέκρινε η Ομοσπονδία. Μου φαίνεται ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο σ' αυτό το σπορ.
-
Ο χρήστης scn έγραψε:
Είδα τον προϋπολογισμό που ενέκρινε η Ομοσπονδία. Μου φαίνεται ότι κάτι αλλάζει προς το καλύτερο σ' αυτό το σπορ.Μπορείς να παραθέσεις ένα link για το που βρίσκεται;
Ευχαριστώ
Λάμπης -
Kαι επανω που λες ...ελα βρε ,να κι ενας παλιος του συστηματος που συνηλθε και καταλαβε οτι με τακωλογλυψηματα τα μεχρι τωρα δεν γινεται δουλεια και προκοπη στο αθλημα ......τσαααααακ σου πεταει ενα τουβλο με εναν κοκκινο , στο τελος και σε ξαπλωνει ανασκελα
Μου θυμισε κατι τριμαλακες που αφου διαπιστωνουν ποσο λαμογια ειναι οι πολιτικοι μας .......στο τελος λενε και το...ΠΟυ εισαι ρε Παπαδοπουλε να μας ξαναφτιαξεις ετσι ωραιοι που ειμαστε •ρε κανενας καλος απ,αυτο το αθλημα δεν θα περασει ?
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
...ρε κανενας καλος απ,αυτο το αθλημα δεν θα περασει ?...μπαααααα....
-
Ο χρήστης g_sev έγραψε:
http://kokkinhshmaia.blogspot.gr/2014/03/blog-post.htmlκαι η απαντηση
http://kokkinhshmaia.blogspot.gr/2014/0 ... l?spref=fb
-
-
Τα μάθατε? Τελικά και εδώ πάλι διαπλοκή? Ή μήπως απο παράλειψη...
http://kokkinhshmaia.blogspot.gr/2014/05/blog-post_2.html?spref=fb
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ???