-
Ωραίος ο Μάσσα. Βαρέθηκα τους νταήδες.
-
Ο χρήστης fender έγραψε:
Γκλοκ:
1:14.722 1:14.781 1:14.595 1:14.925 1:15.571 1:17.992 1:18.897 1:18.816 1:18.688 1:28.041 1:44.731Χαμιλτον:
1:15.058 1:14.653 1:15.000 1:15.117 1:15.751 1:26.282 1:38.860 1:19.998 1:24.612 1:25.567 1:26.126να δουμε τα πραγματα λιγο πιο αναλυτικα ?
**5 γύρους πριν το τέλος, μπαινουν στα πιτς για αλλαγη ελαστικων Χαμιλτον και Φετελ ταυτοχρονα. Νωρίτερα έχει μπει ο Κουμπιτσα ενώ αργότερα μπαινει ο Μάσσα.
Στον πρώτο γυρο κανουν 1':38'' λογω του πιτ στοπ.
Στο δευτερο γυρο με βροχινα του ΛΧ και ΣΦ, γυριζουν 8 και 7 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Γκλοκ, και ενώ η βροχή συνεχίζει να πέφτει !!!
Στο τριτο γυρο με βροχινα του ΛΧ και ΣΦ, γυριζουν 8 και 7 δευτερόλεπτα πιο αργά από τον Γκλοκ, και ενώ η βροχή συνεχίζει να πέφτει !!!
Στον τεταρτο και προτελευταιο γυρο (1/71) χάνει ο Γκλοκ μολις 3'' απο ΛΧ και ΣΦ, και ενώ η βροχή συνεχίζει.
Στον πεμπτο και τελευταίο γύρο (0/71) ο Γκλοκ χανει 18 ολοκληρα δευτερολεπτα, και ενω η βροχή συνεχίζει (ετσι φαινεται τουλαχιστον απο τα πλανα) με την ιδια ένταση.... **ο καθενας μπορει να βγαλει τα συμπερασματα του... δεν εχω σκοπο να πεισω κανεναν να αλλαξει γνωμη, ειναι αδυνατον... απλα φαίνεται πως και στη Φ1 στην Ελλαδα, το οπαδιλίκι είναι ισχυρότερο από το φίλαθλο πνεύμα...
Φιλε με προλαβες συμφωνω απολυτα μαζι σου... Ενω εχει αρχισει να βρεχει με χαλαρο ρυθμο οταν βγηκαν οι δυο αλλοι απο τα πιτ ο Glock οχι μονο χανει αλλα για δυο γυρους τους ρειχνει και ξυλο, η διαφορα αυξανεται κι αλλο, στον προτελευταιο με τη βροχη να συνεχιζει να μην ειναι καρακτωδης και με την κατασταση της πιστας παρομοια κανει απο το 1:18 - 1:28 (δεκτο, εστω οτι η πιστα ηταν πιο βρεγμενη) αλλα ρε πουστη μου ΟΧΙ δεν ειναι δυνατον με αυτη τη βροχη και με την κατασταση της πιστας να εκανε 1:44 στον τελευταιο γυρο και ο λογος να ειναι οτι δεν μπορουσε να παει γρηγοροτερα... Μου ειναι αδιανοητο. Επισης κατι αλλο. Ο Glock κατεβασε ρυθμο 10 δευτερα ξαφνικα στον προτελευταιο γυρο και αλλα 16 στο τελευταιο. Και ρωταω εγω.** Σε ποιον γυρο περασε ο Vettel τον Hamilton; Στον προτελευταιο. Ο Glock ποτε αρχισε να καταποντιζεται; Στον προτελευταιο...** ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧ. Τι σου κανουν δυο γυροι...
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
'Κονγκρουλαθιόνεθ -
Γκλοκ:
1:14.722 1:14.781 1:14.595 1:14.925 1:15.571 1:17.992 1:18.897 1:18.816 1:18.688 1:28.041 1:44.731Χαμιλτον:
1:15.058 1:14.653 1:15.000 1:15.117 1:15.751 1:26.282 1:38.860 1:19.998 1:24.612 1:25.567 1:26.126Επισης θελω να γραψω και κατι αλλο γιατι μου ερχονται ενα ενα.
Συμφωνουμε ολοι οτι τα βροχινα ελαστικα (οποια και αν ειναι αυτα ενδιαμεσα η βαριας βροχης) ειναι ιδανικα για τις συνθηκες και ομαλοποιουν τους χρονους. Αλλα αντικειμενικα ρε μαγκες το 1:18 του γυρου 69 εγινε 1:28 στον 70 και 1:44 στον 71. Αν η πιστα ηταν σε τοσο χειροτερη κατασταση απο γυρο σε γυρο ακομα και με τα βροχινα ο Hamilton δεν θα επρεπε να ειχε μια αισθητη διαφορα στο γυρολογιο; Τοσο μαγικα ειναι αυτα τα βροχινα που οσο και να βρεχει κανεις ιδιους χρονους; Γιατι βλεπουμε να πηγαινει απο το 1:24,5 στο 1:25,5 και μετα στο 1:26,1. **Τι στο καλο; Ο ενα μεταβαλλει το ρυθμο του σε δυο γυρους κατα 26 ΔΕΥΤΕΡΑ και ο αλλος κατα 1,6 ; Και εστω οτι στον γυρο 69 κατι τον καθυστερησε και σας λεω οτι θα εκανε 1:19 και οχι 1:24,5. Η διαφορα στο γυρολογιο θα ηταν απο το 1:19 στο 1:26.1 δηλαδη 7,1 δευτερα. **Μπορουν να συγκρηθουν με τα 26 του Glock; Δειτε το ψυχραιμα και αποφασιστε μονοι σας.
-
Από το ψάχνουμε όμως τι έκανε ο Glock να δούμε κάτι λίγο διαφορετικό?
Τι ΔΕΝ έκανε η Ferrari στη Σιγκαπούρη?
Τέλος. Νομίζω αυτό τα λέει όλα.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Από το ψάχνουμε όμως τι έκανε ο Glock να δούμε κάτι λίγο διαφορετικό?Τι ΔΕΝ έκανε η Ferrari στη Σιγκαπούρη?
-
Καλά, στην Bridgestone πρέπει να είναι πολύ βλάκες. Τόσοι τεχνικοί εδώ μέσα πάνε αδικοχαμένοι...
ΥΓ Να ζήσει η παράγκα της McLaren!
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Από το ψάχνουμε όμως τι έκανε ο Glock να δούμε κάτι λίγο διαφορετικό?
Τι ΔΕΝ έκανε η Ferrari στη Σιγκαπούρη?
http://img248.imageshack.us/img248/452/afrikasingapurre4.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=gNqP3m26 ... re=related
Και για να μην πάει ξεροσφύρι
Άντε και του χρόνου με υγεία...
-
ωραίο το κοκορετσάκι!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Όπως και να έχει το 2008 και το 1999 έχουν ένα κοινό στοιχείο. Ο 2ος οδηγός της ομάδας της Φερράρι βρέθηκε πολύ κοντά στον τίτλο και η Φερράρι βρέθηκε με τον τίτλο των Κατασκευαστών ενώ η McLaren λόγω καλύτερου οδηγού-μονοθεσίου-τύχης βρέθηκε με το πρωτάθλημα οδηγών.
Με τη διαφορά ότι τότε ο Irvine χρίστηκε διεκδικητής του πρωταθλήματος γιατί ό MS πήρε 'αναρρωτική άδεια' ενώ φέτος ο KR 'χάθηκε'.
επειδή τον προσπέρασε στη βροχή ο Φέτελ. Και τι έγινε; Αναιρεί αυτό τη δεδομένη & αποδεδειγμένη επί 2 σαιζόν ικανότητα του Λούη στο βρεγμένο;
Το περιγράφεις λες και ήταν προσπέρασμα χωρίς βαθμολογικό αντίκρυσμα. Εκείνη τη στιγμή όμως του στέρησε το πρωτάθλημα ο Vettel! Εκεί απαιτείς από έναν υποψήφιο παγκόσμιο πρωταθλητή να δώσει το 110% και να εφεύρει τρόπο να ξαναπεράσει μπροστά ακόμα και αν οδηγεί ποδήλατο με σκασμένες σαμπρέλες. Ποιά θα ήταν πιο κατάλληλη στιγμή από αυτή για να δείξει τις πολυδιαφημισμένες οδηγικές του αρετές στο βρεγμένο; Οδηγάρα είναι, το μυαλό του λείπει.
Για του χρόνου πάντως (καθώς αλλάζουν πάρα πολλά στην Φ1) δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα. Άλλοι έχουν έτοιμο το KERS (BMW) άλλοι όχι (TOYOTA) και άλλοι τηρούν σιγή ιχθύος (McLaren, Ferrari).
Η Ferrari δήλωσε ότι μάλλον θα ξεκινήσει χωρίς KERS στους πρώτους αγώνες.
Τοσο μαγικα ειναι αυτα τα βροχινα που οσο και να βρεχει κανεις ιδιους χρονους; Γιατι βλεπουμε να πηγαινει απο το 1:24,5 στο 1:25,5 και μετα στο 1:26,1. [b]Τι στο καλο; Ο ενα μεταβαλλει το ρυθμο του σε δυο γυρους κατα 26 ΔΕΥΤΕΡΑ και ο αλλος κατα 1,6 ;
Όσο και να βρέχει όχι. Τα στεγνά πάντως ήταν εντελώς λάθος λάστιχα για τις συνθήκες (δες και το onboard πώς γλυστρούσε ήδη ο Hamilton με ενδιάμεσα ή πώς στο Spa οι Heidfeld και Barrichelo με τα σωστά ελαστικά τους προσπερνούσαν 5-5 όλους).
-
Ναι αλλα θε επρεπε να χασει αναλογικα αρκετο χρονο και ο Hamilton αν η κατασταση ειχε γινει τοσο δραματικη. Του πουστη. 1,6 ο ενας μειωνει το ρυθμο 26 ο αλλος; ΟΧΙ.
-
Αυτος ο τελευταιος αγωνας ηταν αποκαλυπτικος. Δεν ξερω αν ο Glock το ''εδωσε'' η οχι, ξερω ομως οτι ο Vettel πολυ συντομα θα χτυπαει πρωτιες (αρκει να εχει και καλο μονοθεσιο).
Ο Massa εδειξε οτι το ηθελε πολυ αυτο το πρωταθλημα, ηταν πιο παθιασμενος απο τον ουδετερο κατ' εμε Hamilton. Στη Βραζιλια στρωθηκε κατευθειαν στη δουλεια με πολυ παθος και αποφασιστικοτητα. Ισως να σκεφτεται οτι ηταν και η μοναδικη του ευκαιρια να διακριθει, αν βεβαιως δεν ξυπνησει του χρονου ο Kimi αφηνοντας την πολλη votka για μετα!
Το σερι της Ferrari για τον τιτλο Κατασκευαστων ειναι μοναδικο, keep it up!
Και του χρονου με πιο πολυ θεαμα.
Αληθεια, στη Σιγκαπουρη το κουμπακι για το πρασινο φως των pit στη Ferrari πιος το πατησε?
-
Τη φάση Lewis-Fisichella, που ο τρελλός αποφάσισε να περάσει έτσι όπως προσπάθησε, πώς τη σχολιάζουμε?
-
πάλι καλά που το αποφάσισε να τον περάσει και είδαμε κανένα προσπερασμα από αυτόν...
καλά στους τελευταιους γυρους πως και δε δοκιμασε καμιά απεγνωσμένη βουτια στον Φέττελ?
ή μήπως δεν του ειπανε εκεινη την στιγμη στον ασυρματο οτι ειναι 6ος?
Γιατί να μην εχουμε ολες τις συνομιλίες από τους ασυρματους
edit οι τελευταιες 2 γραμμες μου ακυρες, διαβασα τι ειπε ο Whitmarsh -
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
'Κονγκρουλαθιόνεθ
Ωχ, λάθος. 'Κονγκρατουλαθιόνθεθ' ήθελα να πω.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
επειδή τον προσπέρασε στη βροχή ο Φέτελ. Και τι έγινε; Αναιρεί αυτό τη δεδομένη & αποδεδειγμένη επί 2 σαιζόν ικανότητα του Λούη στο βρεγμένο;
Το περιγράφεις λες και ήταν προσπέρασμα χωρίς βαθμολογικό αντίκρυσμα. Εκείνη τη στιγμή όμως του στέρησε το πρωτάθλημα ο Vettel! Εκεί απαιτείς από έναν υποψήφιο παγκόσμιο πρωταθλητή να δώσει το 110% και να εφεύρει τρόπο να ξαναπεράσει μπροστά ακόμα και αν οδηγεί ποδήλατο με σκασμένες σαμπρέλες. Ποιά θα ήταν πιο κατάλληλη στιγμή από αυτή για να δείξει τις πολυδιαφημισμένες οδηγικές του αρετές στο βρεγμένο; Οδηγάρα είναι, το μυαλό του λείπει.
Ούτε η ικανότητα ούτε το μυαλό του λείπουν. Πολύ απλά το παλικάρι είχε φυσιολογικότατο για την απειρία του (και την περυσινή εμπειρία του) άγχος! As simple as that!
-
Εγώ, πάντως, Χάρη, περίμενα μεγαλύτερη βελτίωση φέτος από το Λούη και δεν την είδα. Δηλαδή, δεν είδα τη 'διάθεση' να μάθει, ένιωθα σα να στηρίζεται υπερβολικά στο ταλέντο του λες και θα τον βγάλει λάδι ό,τι και να συμβεί. Δεν είδαμε να παίρνει στρατηγικές αποφάσεις μέσα στον αγώνα, είδαμε επίσης να κάνει παρόμοια λάθη με πέρυσι, με εξαίρεση τους τελευταίους αγώνες.
Και προβληματίζομαι για το μέλλον, γιατί θεωρώ ότι είναι οδηγικά ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο grid. Θα είναι πολύ κρίμα να μην εξελιχθεί σε πιό ολοκληρωμένο οδηγό. -
Εγώ, πάντως, Χάρη, περίμενα μεγαλύτερη βελτίωση φέτος από το Λούη και δεν την είδα. Δηλαδή, δεν είδα τη 'διάθεση' να μάθει, ένιωθα σα να στηρίζεται υπερβολικά στο ταλέντο του λες και θα τον βγάλει λάδι ό,τι και να συμβεί. Δεν είδαμε να παίρνει στρατηγικές αποφάσεις μέσα στον αγώνα, είδαμε επίσης να κάνει παρόμοια λάθη με πέρυσι, με εξαίρεση τους τελευταίους αγώνες.
Και προβληματίζομαι για το μέλλον, γιατί θεωρώ ότι είναι οδηγικά ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο grid. Θα είναι πολύ κρίμα να μην εξελιχθεί σε πιό ολοκληρωμένο οδηγό.Όντως θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο όρεξη να μάθει, παρά να δείξει.
Βέβαια ίσως να φταίει και ο Ντένις που πάντα τον χτυπάει στη πλάτη σα να πηγαίνουν όλα καλά.
-
Αφού πέρασαν τα πρώτα έντονα συναισθήματα και καθάρισε το μυαλό, σκέφτομαι τη γεύση που μου άφησε η χρονιά, χωρίς να θυμάμαι και πολύ συγκεκριμένα γεγονότα να αναφέρω. Έτσι νιώθω, χωρίς νούμερα.
Μάσσα: Δεν βρήκα να ένανε χοντράδες μες τη χρονιά. Όταν η ομάδα ήταν στα κανονικά της, έφερνε αποτέλεσμα. Η ίδια ομάδα στα χάλια της του το στερούσε. Ο 'Μασσουλίνος' που λέει και ο γιός μου, ήθελα να είναι ο πρωταθλητής, και δε νομίζω πως δεν το άξιζε. Το ΠΣΚ της Βραζιλίας δεν άφησε περιθώρια σε κανέναν να μπεί μπροστά του.
Χάμι: Πέρυσι τον υποστήριζα με την καρδιά μου. Ίσως επειδή ένοιωθα πως το ταλέντο του καταπιεζόταν από τον Πρωταθλητή Αλόνσο, και πως ο χώρος δεν ήταν έτοιμος να βγάλει πρωταθλητή πίτσι και στην πρώτη του χρονιά. Δυστυχώς φέτος, και αφού ο Αλόνσο εξολοθρεύτηκε, ανέβηκε στο καλάμι και είχε την εντύπωση πως μπορεί να κάνει ό,τι και όπως θέλει. Κρίμα. Μέλλον σαφώς και έχει, αλλά θα δούμε τι θα γράφουν οι υπότιτλοι.
Αλόνσο(ς): Ανάποδα από τον Χάμι. Πέρυσι κωλόπαιδο, φέτος θύμισε πως δίκαια υπήρξε πρωταθλητής. Χωρίς να έχει κορυφαίο μονοθέσιο έκανε μερικά απίστευτα, και πήρε μαζί του και την ομάδα που είχε αρχίσει να βουλιάζει επικίνδυνα. Ξαφνικά περιμέναμε να δούμε τους χρόνους του με αγωνία. Μπράβο του.
Φέτελ: Αποκάλυψη; Περίμενε κανείς να κάνει το 'Μινάρντι' τέτοια πράματα; Ανησυχούν πολλοί για τη μετάβασή του στην RB, και για τους κινητήρες κλπ. Αν είναι όπως δείχνει, τίποτα δε θα τον σταματήσει.
Κίμις: Με το ζόρι πέρισυ, χειρότερα φέτος. Έξω οι Φινλανδοί από τις πίστες! Στα βουνά και στα χώματα! Άχρωμος, άγευστος και άοσμος. Λές και κάνει αγγαρεία. Κρίμα και γι' αυτόν. Περίμενα περισσότερα.
Κόβα: Βλέπε Κίμις.
Επίσης, μετά από πολύ καιρό αισθάνομαι πως κάτι θα αλλάξει στη F1. Όχι όπως με τους κινητήρες. Πρόκληση τα σλίκ και οι αεροτομές. Νέο αίμα και νέα μονοθέσια μπορεί να κάνουν την αλλαγή προς το καλύτερο. Εκτός και αν πηγαίνουμε φούλ για ενιαίο, οπότε άντε γειά!
Άντε και του χρόνου καλύτερα.
Υ.Γ. Προς τους φίλους και συγγενείς που τηλεφώνησαν την ώρα του τερματισμού: Όχι, δεν το έκαψα το μπουρδέλο μου...
-
Και προβληματίζομαι για το μέλλον, γιατί θεωρώ ότι είναι οδηγικά ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στο grid. Θα είναι πολύ κρίμα να μην εξελιχθεί σε πιό ολοκληρωμένο οδηγό.Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω με ασφάλεια την φετινή του εξέλιξη ή μη, αφού δεν παρακολούθησα στενά το σπορ. Από τα βασικά για τα οποία ενημερωνόμουν από τα σάιτς και 2-3-4 αγώνες που έτυχε να δω (ούτε που θυμάμαι ποιους πλην της Βραζιλίας και νομίζω της Σιγκαπούρης ή της Κίνας ) , κατάλαβα πως και φέτος ήταν στη διεκδίκηση του τίτλου για μεγάλο μέρος της σαιζόν και πως η ΜακΛάρεν ως μονοθέσιο υστέρησε συνολικά (έστω και λίγο) από αυτό της Φεράρι.
Ο τίτλος που πήρε είτε θα τον απελευθερώσει ώστε να είναι πιο χαλαρός την επόμενη σαιζόν, είτε θα του φουσκώσει κι άλλο τα μυαλά, κάτι το οποίο συνοδεύεται συνήθως με αχρείαστο άγχος (είμαι και ο πρώτος, κανείς δεν φτουράει μπροστά μου, κλπ και μόλις κάτσει η στραβή αγχώνεται να ανταποδώσει πάση θυσία κι επιτόπου για να δικαιολογήσει πρώτα από όλους στον εαυτό του την εικόνα που έχει για αυτόν).
Σε κάθε περίπτωση, επειδή είναι πολύ μικρός ακόμα, το σίγουρο είναι πως έχει καιρό μπροστά του να 'ψηθεί' σε διάφορες συνθήκες & περιστατικά, γιατί σίγουρα δεν στερείται ούτε ταλέντου ούτε μυαλού. Πειθαρχία νομίζω του λείπει, κυρίως σε επίπεδο διαχείρισης των συναισθημάτων του. Κάτι που μέχρι στιγμής δικαιολογείται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από το νεαρό της ηλικίας του και της περιορισμένης του εμπειρίας στη Φόρμουλα-1. Από αυτή την άποψη μάλλον καλό θα του κάνει να κερδίσει ή να χάσει κανά-δυο ακόμα πρωταθλήματα στον τελευταίο αγώνα. Θα φτιάξει χαρακτήρα
Eπίσημο thread: GP Βραζιλίας 2008-Interlagos (Final)