-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Προφανως αναφερεσε .........Σχετικά νε την κατοχύρωση της τυπολογίας αμαξωμάτων από την ANFIA,σου παραθέτω ένα link από την επίσημη ιστοσελίδα του Museo dell'automobile Carlo Biscaretti di Ruffia (δυστυχώς μόνο στα ιταλικά).
http://www.museoauto.it/mambo/index.php ... &Itemid=64' target='_blank
Μόλις μπορέσω να σκανάρω τη σχετική απόφαση θα σου τη στείλω.
Σχετικά με την χρήση του όρου spider από μοντέλο της AR,τόσο το Registro Storico Alfa Romeo,όσο και οι Tabucchi-D'Amico στο δίτομο έργο τους 'AR le vetture di produzione dal 1910',δέχονται την 6C 1500 του 1928,ως την πρώτη AR με τον προσδιορισμό spider να συμπληρώνει την επίσημη ονομασία της.Τη σύγχυση προκαλεί το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα προπολεμικά μοντέλα της AR,δεν εμφανίζονται στις επίσημες λίστες της εταιρείας,αφού στην ουσία θεωρούνταν fuoriserie,τα οποία διατίθεντο στο εμπόριο όχι από την ίδια,αλλά από τους ανεξάρτητους καροσερίστες,στους οποίους η Alfa Romeo,διέθετε το σασσί.Έτσι το πρώτο μοντέλο που φιγουράρει στις επίσημες εμπορικές λίστες της εταιρείας,διατιθέμενο αποκλειστικά από αυτήν,είναι η Giulietta Spider του 56,μολονότι εξακολουθεί να είναι ένα μοντέλο που δεν συναρμολογεί η ίδια στις εγκαταστάσεις της,αλλά η Pininfarina στις δικές της.Ανατρέχοντας όμως στις λίστες του Zagato ή της Pininfarina,η ονομασία spider συνοδεύει πληθώρα μοντέλων της Alfa Romeo(6c 1750 spider Zagato 1931,8c 2300 spider corto Zagato 1931,8c 2300 spider Monza Zagato 1933,8c 2900 spider Pininfarina 1939 κλπ).
Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ιστορικές ιταλικές μάρκες,στη Fiat η ονομασία spider εμφανίζεται το 1933 στο 508 Ballila Spider,στην ανεξάρτητη Lancia μία και μόνο φορά,μόλις το 1954-1955 στην Β24 Spider America,και αυτό γιατί το συγκεκριμένο μοντέλο στόχευε στην αμερικανική αγορά.Αμέσως μετά η Lancia θα το ονομάσει B24 convertible,επανερχόμενη στην προσφιλή της τακτικής να προτιμά τον όρο torpedo και convertible για τις ανοιχτές κατασκευές της.Στην Siata εμφανίζεται το 1953 με την 208spider Vignale (που στην ουσία επρόκειτο για μια ανοιχτή εκδοχή του Fiat 8V),στη Maserati το 1954 με την A6G 54 spider Frua κλπ.
Tέλος δεν ξέρω τί είναι αυτό που σε μπερδεύει, αλλά η Giulia spider prima serie (ossos di seppia),από το 1966 που εμφανίστηκε (αρχικά ως 1600 spider) ως το 1969 που αντικαταστάθηκε από τη σχεδιαστική φόρμα της coda tronca,δεν υπέστη την παραμικρή σχεδιαστική τροποποίηση.Η αλήθεια είναι ότι η 1600 spider παρήχθη ως και το 1967.Στα τέλη του 67 η AR κατήργησε προσωρινά τον κυλινδρισμό των 1600κε,για να τον αντικαταστήσει με αυτόν των 1800 και 1300κε,προσφέροντας μια ευρύτητα στη γκάμα της.Όμως τόσο η 1750 spider veloce (1967-1969),όσο και η 1300 junior (1968-1969),είναι σχεδιαστικά πανομοιότυπες με την 1600 spider 'Duetto'. -
Πολύ όμορφη η Alfa Romeo μάλλον για τους περισσότερους. Κάπως συζητήσιμη η αισθητική της Z4 αν και σίγουρα ιδιαίτερη και όχι βαρετή. Μου μοιάζει λίγο αζύγιστη (βαριά και μακριά εμπρός και κολοβή από πίσω...) Ξεπερνώ όμως το αισθητικό μέρος.
Πάω σε ένα άλλο θέμα. Όπως είδαμε, παλιά μερικές εταιρείες είχαν περισσότερα από 1 ανοιχτά μοντέλα (ξεχωριστά και όχι κομένα) συνήθως διθέσια ή 2+κάτι. Σκέφτομαι εκτός από τα ιταλικά και αγγλικά πχ Spitfire αλλά και σειρά TR. Τώρα πια πολύ λίγοι, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον εκτός από την Mercedes (SLK, SL, η BMW είχε Ζ3 και Ζ8 για λίγο). Με αποτέλεσμα να πρέπει να τεθεί θέμα κατηγοριοποίησης (που προκύπτει από το μέγεθος, το βάρος, την πολυτέλεια, τον κινητήρα και την τιμή). Θεωρώ ότι η Alfa έχει ήδη από την προηγούμενη σειρά, μια τάση να ανέβει και να βρεθεί ανάμεσα στην SLK και SL (όπου και η Boxster). Αντίθετα η ΤΤ και η Ζ4 κρατιέται σχετικά χαμηλά (ειδικά όταν έβαλε και τετρακύλινδρο), κοντά στην SLK ενώ το ΜΧ5 (με MG, MR2, Barchetta καθώς και επερχόμενη Ζ2) τα βάζω λίγο πιο κάτω.
Θεωρώ ότι τα της χαμηλής κατηγορίας είναι πιο ελαφριά και διασκεδαστικά ενώ τα μεγάλα είναι πιο δυνατά, βαριά, πολυτελή και προσανατολισμένα περισσότερο στην ποιότητα κύλισης και λιγότερο στο παιχνίδι. (η Boxster εξαιρείται, αυτή τα κάνει όλα!!)
Είχα την τύχη να έχω την τελευταία 105, Spider 1996-1994, με το τελευταίο facelift του 1990 με αλλαγές σε προφυλαχτήρες και στο πίσω μέρος (στο τελείωμα του πορτπαγκάζ και στα στενόμακρα φώτα αλά 164) που για μένα είναι από τα πιο όμορφα και αρμονικά αυτοκίνητα. Παρόλο αυτό ή και χάρη σε αυτό από αυτά τα δύο (και μόνον) θα προτιμήσω την Z4. Η Alfa είναι πολύ βαριά και politically correct! Για μένα η Ζ4 είναι πλησιέστερα στον αέρα του παιχνιδιάρικου (αλήτικου, επαναστατικού, αντιδραστικού) αυτοκινήτου που είναι αυτό που αποζητώ από ένα ανοιχτό διθέσιο αυτοκίνητο. Και ναι στον παιχνιδιάρικο χαρακτηρισμό ενός ανοιχτού διθέσιου αυτοκινήτου για μένα απαιτείται κίνηση στον πίσω άξονα...
Βλέπετε πώς προσπαθώ να αποφύγω τον χαρακτηρισμό σπορ που είναι πιο δύσκολος και στην ερμηνεία του και στον χειρισμό του! Το θέμα όμως είναι ότι όντως τα θέλω ως feelgood αυτοκίνητα και όχι σαν απόλυτα όπλα. Για αυτό τα θέλω παιχνιδιάρικα και όχι σπορ.... (άλλωστε έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν να ανταγωνιστούν άλλα κλειστά αυτοκίνητα στα ίδια λεφτά/κινητήρα/άλογα)
Βέβαια αυτή είναι η δική μου άποψη με βάση τα γούστα μου τις ανάγκες μου και τις εμπειρίες μου. Δεν θέλω να μεταπείσω κανέναν, δέχομαι άλλους να έχουν διαφορετική άποψην και μάλιστα ευχαρίστως.... για να μην έχουνε και όλοι το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό μου...! -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
συμφωνοι στο bold, απλα επειδη εκανες λογο για handling... οταν μιλαμε για handling δεν εχεις λογο να διαφωνεις οσον αφορα την elan..
Με αντικειμενικά κριτήρια κανείς δεν μπορεί να διαφωνίσει στο ότι η Elan είναι σπορ αμάξι. Με υποκειμενικά όμως, όλα είναι σχετικά
μα οπτεριε το 'σπορ' ειναι κατι υποκειμενικο.. το handling ομως ειναι; εγω νομιζω πως οχι. αντικειμενικα, η elan στριβει, παταει, κραταει καλα. αυτο μεταφραζεται σε πολυ καλους χρονους. κανω καπου λαθος;
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Z4 προφανώς...σπορ αυτοκίνητο και με κίνηση μπροστά, κατ΄εμέ δεν λέει.
Το εμπροσθοκίνητο ΜΙΝΙ δηλαδή ούτε σπορ είναι , ούτε λέει;
Σορρυ για την εταιροχρονισμένη και απόλυτη απάντηση μου, αλλα (κατα τη γνώμη μου πάντα) δεν νοείται προσθιοκίνητο σπόρ αυτοκίνητο
Δεν υπάρχει κανένα, όσο και αν το πλασάρουν σαν 'σπορ' οι κατασκευαστές του. Η κίνηση μπροστά υπάρχει για άλλους λόγους (οικονομία, χώροι) κάτι που αντιτίθεται στην sport φιλοσοφία, καθώς μια πραγματική sport κατασκευή δεν έχει παραχωρήσεις σε τέτοιους τομείς εις βάρος του handling και της οδηγικής απόλαυσης.δεν συμφωνω, δηλαδη τα πισωκινητα ειναι σπορ επειδη απλα κανουν παντες με το γκαζι?
Δεν είναι οι πάντες το θέμα, τουλάχιστον για μένα...και προφανώς ο φίλος δεν εννοεί πάντες όταν αναφέρεται σε 'οδηγική απόλαυση'. Τουλάχιστον αυτό που έχω δει μέχρι τώρα στη πίσω κίνηση είναι ότι προσφέρει ένα απόλυτα ζυγισμένο αυτοκίνητο και (most importantly) τον απόλυτο έλεγχο και στις δύο άκρες του αυτοκινήτου. Επίσης έχω προσέξει πόσο εύκολα ξεκολλάς από τη στροφή και πόσο καλύτερο έλεγχο έχεις του πίσω μέρους ώστε να βγεις και με περισσότερα χλμ, σε σχέση με προσθιοκίνητο.
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Σορρυ για την εταιροχρονισμένη και απόλυτη απάντηση μου, αλλα (κατα τη γνώμη μου πάντα) δεν νοείται προσθιοκίνητο σπόρ αυτοκίνητο
Δεν υπάρχει κανένα, όσο και αν το πλασάρουν σαν 'σπορ' οι κατασκευαστές του. Η κίνηση μπροστά υπάρχει για άλλους λόγους (οικονομία, χώροι) κάτι που αντιτίθεται στην sport φιλοσοφία, καθώς μια πραγματική sport κατασκευή δεν έχει παραχωρήσεις σε τέτοιους τομείς εις βάρος του handling και της οδηγικής απόλαυσης.δεν συμφωνω, δηλαδη τα πισωκινητα ειναι σπορ επειδη απλα κανουν παντες με το γκαζι?
Δεν είναι οι πάντες το θέμα, τουλάχιστον για μένα...και προφανώς ο φίλος δεν εννοεί πάντες όταν αναφέρεται σε 'οδηγική απόλαυση'. Τουλάχιστον αυτό που έχω δει μέχρι τώρα στη πίσω κίνηση είναι ότι προσφέρει ένα απόλυτα ζυγισμένο αυτοκίνητο και (most importantly) τον απόλυτο έλεγχο και στις δύο άκρες του αυτοκινήτου. Επίσης έχω προσέξει πόσο εύκολα ξεκολλάς από τη στροφή και πόσο καλύτερο έλεγχο έχεις του πίσω μέρους ώστε να βγεις και με περισσότερα χλμ, σε σχέση με προσθιοκίνητο.
τα ιδια κανεις και με ενα καλοστημενο προσθιοκινητο.
εκτος αν οδηγεις συνεχως στο 100% οποτε μπορει να παιζει ρολο το αν θα βγεις με 91 αντι για 90 στην εξοδο. Χωρια που με ενα ελαφρυτερο (κατα τεκμηριο) προσθιοκινητο θα εισαι μαλλον ταχυτερος συνολικα.
ναι, υπαρχουν και εξαιρεσεις το ξερω
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Σχετικά νε την κατοχύρωση της τυπολογίας αμαξωμάτων από την ANFIA,σου παραθέτω ένα link από την ...
Σχετικά με την χρήση του όρου spider από μοντέλο της AR,τόσο το Registro Storico Alfa Romeo,όσο και...
Tέλος δεν ξέρω τί είναι αυτό που σε μπερδεύει, αλλά η Giulia spider prima serie (ossos di seppia)...
Ευχαριστω για το λινκ θα βαλω να μου το μεταφρασουν no problem
Επισης ευχαριστω και παλι για τις info περι spider κλπ στο 2ο κομματι του reply σου.
Οσο για το τελευταιο, πρεπει να θυμαμαι διαφορετικες φωτο και εχω μπερδευτει Θα φρεσκαρω λιγο τη μνημη μου σε καποια φαση μολις βρω χρονο. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εκτος αν οδηγεις συνεχως στο 100% οποτε μπορει να παιζει ρολο το αν θα βγεις με 91 αντι για 90 στην εξοδο. Χωρια που με ενα ελαφρυτερο (κατα τεκμηριο) προσθιοκινητο θα εισαι μαλλον ταχυτερος συνολικα.
Τελείως συνοπτικά:
Το όλο θέμα έχει να κάνει με την διαχείριση των ελαστικών. Κάθε ελαστικό έχει ένα διάγραμμα το οποίο ονομάζεται κύκλος πρόσφυσης. Μια αναζήτηση στο νέτ θα σου βγάλει πολλές πληροφορίες.
Όταν με ένα προσθιοκίνητο, ζητάς απο τα ελαστικά, να περάσουν την δύναμη στο δρόμο, και να στρίψουν (πχ σε εξόδους), το διάνυσμα της πρόσφυσης βγαίνει πολύ ευκολότερα εκτός του κύκλου, με αποτέλεσμα την ολίσθηση του εμπρός ελαστικού, ενώ το πίσω έχει ακόμα πολύ να δώσει γιατι δεν επιταχύνει απλά ακολουθεί μια πορεία.
Επίσης κατα την επιτάχυνση, το πίσω μέρος φορτίζεται με βάρος, αποφορτίζοντας το εμπρός, μειώνοντας την πρόσφυση που μπορεί να σου προσφέρει το ελαστικό
Για αυτους τους λόγους, και για τις όποιοες παραχωρήσεις ανέφερα πριν, δεν πιστεύω στα προσθιοκίνητα σπορ αυτοκίνητα. -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
...Γενικά η εκδοχή της ιστορίας για το συγκεκριμένου τύπο αμαξών και την προέλευση του ονόματος είναι, νομίζω, η πλέον ασφαλής...
Η ονομασία απαντάται πάντως ως 'spider' και στα γερμανικά μοντέλα, όπως το Benz Spider του 1902 ή την Mercedes Simplex 37/70 Spider του 1907 (την τελευταία που έφτιαξε ο maybach). -
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Τελείως συνοπτικά:
Το όλο θέμα έχει να κάνει με την διαχείριση των ελαστικών. Κάθε ελαστικό έχει ένα διάγραμμα το οποίο ονομάζεται κύκλος πρόσφυσης. Μια αναζήτηση στο νέτ θα σου βγάλει πολλές πληροφορίες.
Όταν με ένα προσθιοκίνητο, ζητάς απο τα ελαστικά, να περάσουν την δύναμη στο δρόμο, και να στρίψουν (πχ σε εξόδους), το διάνυσμα της πρόσφυσης βγαίνει πολύ ευκολότερα εκτός του κύκλου, με αποτέλεσμα την ολίσθηση του εμπρός ελαστικού, ενώ το πίσω έχει ακόμα πολύ να δώσει γιατι δεν επιταχύνει απλά ακολουθεί μια πορεία.
Επίσης κατα την επιτάχυνση, το πίσω μέρος φορτίζεται με βάρος, αποφορτίζοντας το εμπρός, μειώνοντας την πρόσφυση που μπορεί να σου προσφέρει το ελαστικό
Για αυτους τους λόγους, και για τις όποιοες παραχωρήσεις ανέφερα πριν, δεν πιστεύω στα προσθιοκίνητα σπορ αυτοκίνητα.ολα αυτα ειναι γνωστα, αλλα σε ενδιαφερουν οταν κινεισαι στο οριο, και υπαρχουν και αλλοι παραγοντες καθως δεν αναφερομαστε σε ιδια αυτοκινητα, αλλα σε διαφορετικα.
-
Στην αιώνια διαμάχη μπροστά vs πίσω (οι λατρεύοντες τα αστεράκια ή τους κύκλους θα βάλουν και το κουτάκι 'παντού' στη διαμάχη) δεν είναι άσπρο μαύρο η κατάσταση. Ναι ίσως στη θεωρία ένα πισωκίνητο είναι καλύτερο από ένα προσθιοκίνητο όχημα.
Αυτό δεν σημαίνει πως ένα τζιανλίνγκ λάντγούιντ με την τετρακίνηση στο όφ θα είναι πιο διασκεδαστικό από ένα ραλλύ στον Άγιο Μερκούριο.
Υπάρχουν καλά και κακά σπορ αμάξια με την κίνηση είτε μπροστά είτε πίσω. Ένα καλό σπορ αυτοκίνητο πρέπει να έχει καλό μοτέρ, στήσιμο, κιβώτιο, θέση οδήγησης, ακαμψία σε συνδυασμό με χαμηλό βάρος, ορατότητα, εργονομία κτλ και γιατί όχι πίσω κίνηση. Είναι ένα λοιπόν απο τα συστατικά μιας πετυχημένης συνταγής και όχι το μόνο...
-
Η απαντηση του τυπου: προτιμω Ζ4 επειδη εχει πισω κινηση
μου θυμιζει οτι σημερα το βραδυ στη δεξιωση κατω απ'το κοστουμι θα φοραω Nike γιατι θα ειμαι ανετος.... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
μα οπτεριε το 'σπορ' ειναι κατι υποκειμενικο.. το handling ομως ειναι; εγω νομιζω πως οχι.Η Elan έχει εξαιρετικό handling, αλλά δε μου αρέσει. Σε κάλυψα;
Δε διαφωνούμε γενικώς. Απλά σου δίνω τη δική μου οπτική
Η απαντηση του τυπου: προτιμω Ζ4 επειδη εχει πισω κινηση
μου θυμιζει οτι σημερα το βραδυ στη δεξιωση κατω απ'το κοστουμι θα φοραω Nike γιατι θα ειμαι ανετος....Φυσικά και υπάρχουν πολλά πισωκίνητα που δεν είναι 'καλύτερα' [σχετικό και αυτό] από αντίστοιχης τιμής/κατηγορίας προσθιοκίνητα. Αλλά για μερικούς η μετάδοση είναι αρκετός λόγος να προτιμήσουν κάτι εκ των δύο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ζ4 είναι και εξαιρετικό αυτοκίνητο, οπότε από τη στιγμή που δεν ανταγωνίζεται σε αυτό το topic κάτι άλλο [πχ. S2000, Boxster, Elise] μερικοί θα πάμε με κλειστά τα μάτια εκεί, λόγω πισωκίνησης
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τελείως συνοπτικά:
Για αυτους τους λόγους, και για τις όποιοες παραχωρήσεις ανέφερα πριν, δεν πιστεύω στα προσθιοκίνητα σπορ αυτοκίνητα.ολα αυτα ειναι γνωστα, αλλα σε ενδιαφερουν οταν κινεισαι στο οριο, και υπαρχουν και αλλοι παραγοντες καθως δεν αναφερομαστε σε ιδια αυτοκινητα, αλλα σε διαφορετικα.
Όλα αυτά ειναι γνωστά και με ενδιαφέρουν σαφώς, γιατι νόμιζα οτι μιλάμε με βάση την sport οδήγηση η οποία μοιραία ειναι αναζήτηση ορίων. Δεν κατάλαβα οτι μιλάμε για παρκάρισμα/ξεπαρκάρισμα στο σουπερμάρκετ. Αυτό δεν με ενδιαφέρει όντως
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
Τελείως συνοπτικά:
Για αυτους τους λόγους, και για τις όποιοες παραχωρήσεις ανέφερα πριν, δεν πιστεύω στα προσθιοκίνητα σπορ αυτοκίνητα.Απλά hall of fame post γιατί σε 10 γραμμές εξηγείς την ανωτερότητα της πίσω κίνησης vs μπροστά.
-
Bρε αδερφε απλα πραγματα.
Η πισω κινηση δεν ειναι πανακεια.
Εγω δεν ειμαι κατα της πισω κινησης.
Ειμαι υπερ του κατανοειν τα πραγματα ο καθεις απο εδω.
Πες μου ειναι καλυτερη η 116 απο την 147 1.6?
Ειναι καλυτερη η 316 Ε46 απο την 156 1.6?
Ηταν καλυτερη η Z3 απο την GTV?
Ειναι καλυτερη η 320 Ε90 απο την 159 2.2?Ε δεν ειναι ρε γαμωτο....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τον ποπο σας να χτυπατε κατω......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.....
Επειδη ενα σουλουπι βγαινει σε κορυφαιες εκδοσεις οπως Ζ3Μ, Μ3, Μ5 κλπ κλπ.
Δε σημαινει οτι αυτοματως και το χρεπι του φτωχου οτι θα γινει αμαξι με cojones/collioni, οδηγικο εργαλειο και λοιπες βλακειες.Ξερεις ποια ειναι η διαφορα στην Alfa? Οτι κανεις δεν ειπε αγοραζω την 156 επειδη βγηκε σε GTA. Ηταν αμαξαρα στην κατηγορια της πριν βγει η εκδοση GTA....
Mεγαλη διαφορα αυτη....
Και η Alfa φιλε κατασκευαζει παρα πολυ σπορ προσθιοκινητα συμβαδιζοντας παντα με την φιλοσοφια της.
Ολες οι Αlfa σημερα εχουν Gran Turismo φιλοσοφια, ακομη και οι προσφατες GTA δεν ηταν σκληροπυρηνικες.Εχουμε φτασει στο σημειο να μας παινευται ο πλεον ευνοημενος κατασκευαστης, αφου απο τη δεκαετια του 90 και επειτα με την τερατο-εξελιξη που εγινε πανω στον τομεα των ηλεκτρονικων, ευνοηθηκε.
Για ρωτηστε του μπαμπαδες σας για κατι 5αρες Ε28 και κατι 3αρες Ε30. Σκοτωστρες τις ελεγαν....
Εμπαινες σε στροφη και εκανες το σταυρο σου.....
Οταν τοτε η Alfa ειχε τις Alfetta αρχικα και τις 75αρες με transaxle και ηταν τρενα, τρενα κυριολεκτικα οπως και η alfetta GT 116 series....Λοιπον για σοβαρευτειτε λιγο και λιγο προσοχη σε αυτα που λεμε.
Λιγη ιστορια δεν κανει κακο.
Εταιρια διχως παρελθον, απλα δεν εχει μελλον. Θελεις μηπως κανεις να αποποιηθει τιποτα???? -
Και ξεκολλατε απο τον εγκεφαλο σας οτι το 50:50 ειναι ιδανικο.
Ειναι μη ιδανικο......
Το ιδανικο για πισωκινητο ειναι 42% εμπρος και 58% πισω.
Τα υπολοιπα ειναι καραμελες για τους φιλους σας να δικαιολογησετε το πιασιμο που εγινε στον ποπο σας.... -
Μην πεις τίποτα. Σε κατάλαβα από το post.
-
Ρε γμτ. Έχεις τόσες γνώσεις. Γιατί γίνεσαι επιθετικός?
Γιατί 'ποποί', 'ξεκολλήματα' κλπ? Είναι κάτι που ισχυροποιεί τα επιχειρήματα ή τις πεποιθήσεις σου?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
@GBΡε γμτ. Έχεις τόσες γνώσεις. Γιατί γίνεσαι επιθετικός?
Γιατί 'ποποί', 'ξεκολλήματα' κλπ? Είναι κάτι που ισχυροποιεί τα επιχειρήματα ή τις πεποιθήσεις σου?
Με συγχωρεις αλλα....παθος παθος
Θα προσπαθησω να ειμαι πιο ταπεινος -
Δεν είπα να γίνεις πιο ταπεινός. Μόνο ότι αν κάποιος είναι τόσο επιθετικός στις απόψεις του, είναι λογικό να προκαλεί την αντίδραση από τους άλλους. Και να χάνονται απόψεις και γνώσεις σε τσακωμούς ανούσιους.
Alfa Romeo Spider vs BMW Z4 2.0