-
Κάθομαι αυτή τη στιγμή και βλέπω παράλληλα και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βλέπω και κάτι υπερβολές από όσους παρελαύνουν, παρελαύνει και η κουτσή μαρία, βλέπω τον Άνθιμο, τον Παπαγεωργόπουλο, τον Πανίκα, όλους βρε αδελφέ αυτούς που καθημερινά μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Αν σήμερα βρισκόμασταν σε μια ανάλογη κατάσταση θα πολεμούσατε ή θα λέγατε βρε δεν πάτε στο δι@ολο? Προσωπικά αν μπορούσα να φύγω έξω θα έφευγα, αλλιώς θα πήγαινα να ανέβω σε κανένα πεύκο σαν μαϊμούνι λ.χ. στην πολυαγαπημενη μου Χαλκιδική μέχρι να ηρεμήσουν οι φωνακλάδες και να κατέβω . Και αυτό γιατί νιώθω καημερινά εδώ πως όλοι όσοι έχουν την τύχη αυτού του τόπου μας δουλεύουν κανονικά και μας έχουν γραμμένους κυριολεκτικά. Οπότε από την στιγμή που με γράφουν τους γράφω και γω. Θα πει κάποιος μα άλλο ο τόπος σου και άλλο οι πολιτικοί. Ναι αλλά αυτούς έχουμε εδω και χρόοοοονια αυτοί καθορίζουν τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη δε θεωρώ πως καμία σχέση και συνέχεια δεν έχουν τα όσα μεγαλοπρεπή έγιναν στην αρχαία Ελλάδα με όσα έχουμε σήμερα.
-
Κάθομαι αυτή τη στιγμή και βλέπω παράλληλα και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βλέπω και κάτι υπερβολές από όσους παρελαύνουν, παρελαύνει και η κουτσή μαρία, βλέπω τον Άνθιμο, τον Παπαγεωργόπουλο, τον Πανίκα, όλους βρε αδελφέ αυτούς που καθημερινά μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Αν σήμερα βρισκόμασταν σε μια ανάλογη κατάσταση θα πολεμούσατε ή θα λέγατε βρε δεν πάτε στο δι@ολο? Προσωπικά αν μπορούσα να φύγω έξω θα έφευγα, αλλιώς θα πήγαινα να ανέβω σε κανένα πεύκο σαν μαϊμούνι λ.χ. στην πολυαγαπημενη μου Χαλκιδική μέχρι να ηρεμήσουν οι φωνακλάδες και να κατέβω . Και αυτό γιατί νιώθω καημερινά εδώ πως όλοι όσοι έχουν την τύχη αυτού του τόπου μας δουλεύουν κανονικά και μας έχουν γραμμένους κυριολεκτικά. Οπότε από την στιγμή που με γράφουν τους γράφω και γω. Θα πει κάποιος μα άλλο ο τόπος σου και άλλο οι πολιτικοί. Ναι αλλά αυτούς έχουμε εδω και χρόοοοονια αυτοί καθορίζουν τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη δε θεωρώ πως καμία σχέση και συνέχεια δεν έχουν τα όσα μεγαλοπρεπή έγιναν στην αρχαία Ελλάδα με όσα έχουμε σήμερα.
-
-
κων/νε οι αντιδρασεις σε μια τετοια φαση ειναι σχεδον αψυχολογητες οσο καλα και αν νομιζεις οτι ξερεις τον εαυτο σου... πισω απο την οθονη του η/υ ο καθενας μας μπορει να λεει οτι θα φυγει ή οτι θα πολεμησει, αλλα μονο οταν ζησεις κατι τετοιο μπορεις να ξερεις τι θα κανεις πραγματικα... αλλο να τα λεμε εδω και αλλο ο πολεμος να σου χτυπα την πορτα...
edit: εγω παντως εχωσα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στο μπαλκονι απο ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ. κανεις σχεδον στη γειτονια μου δεν εχει βαλει, και πρεπει να κανω το πνευμα αντιλογιας παντα, με οποιονδηποτε τροπο ( αν κ στο β' ππ ημουν με τη γερμανια, οπως αλλωστε και στο μουντιαλ του 1990 οποτε δεν θα επρεπε να χαιρομαι μαλλον )
-
Νομίζω ότι θα πηγαίναμε στις τράπεζες να αποσύρουμε καταθέσεις,ομόλογα, repos κ.α. και να αγοράσουμε χρυσές λίρες αγγλίας. Μετά θα κάναμε έφοδο στα supermarket για ανεφοδιασμό μακράς διαρκείας.
Πιο μετά ?
Θα καθόμασταν στην τηλεόραση να δούμε τα παράθυρα και να μεμφόμαστε 'τις μεγάλες δυνάμεις' και δεν θα κάναμε τίποτα. Οι καιροί έχουν αλλάξει, και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο. -
Skye με προβλημάτισες Έτσι όπως τα λες πρέπει να είναι.
-
Δεν ξέρω ποια είναι η απάντηση, όμως η ερώτηση νομίζω οτι είναι λίγο άκυρη. Οσα 'θερμά επεισόδια' κι αν γίνουν με τους Τούρκους, όσο κι αν ξεθαρέψουν οι Μεγαλοαλβανοί, όσα βιάγκρα κι αν πάρουν οι Φυρομίτες δεν μπορώ να φανταστώ, πώς μπορεί να επαναληφθεί στην εποχή μας (και στα επόμενα 20 χρόνια) κάτι αντίστοιχο με το '40. Μπορώ να φανταστώ Κοσοβοποίηση της Θράκης, συνκυριαρχία στο Αιγαίο, Αλβανούς να το παίζουν αντάρτες στην ελληνική Ηπειρο αλλά μαζικός πόλεμος με επιστρατεύεσεις και Σοφίες Βέμπο δεν βλέπω πώς μπορεί να γίνει. Η ιστορία με τα Ιμια μάλλον συνηγορεί υπέρ της άποψής μου και όχι εναντίον.
Ακόμα κι αν γίνει οτιδήποτε απ'όλα αυτά ή και όλα, ο καπουτσίνο δε θα σταματήσει ούτε για μια μέρα να σερβίρεται στις καφετέριες των ελληνικών πόλεων και κωμοπόλεων. -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Κάθομαι αυτή τη στιγμή και βλέπω παράλληλα και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. Βλέπω και κάτι υπερβολές από όσους παρελαύνουν, παρελαύνει και η κουτσή μαρία, βλέπω τον Άνθιμο, τον Παπαγεωργόπουλο, τον Πανίκα, όλους βρε αδελφέ αυτούς που καθημερινά μας κάνουν την ζωή δύσκολη. Αν σήμερα βρισκόμασταν σε μια ανάλογη κατάσταση θα πολεμούσατε ή θα λέγατε βρε δεν πάτε στο δι@ολο? Προσωπικά αν μπορούσα να φύγω έξω θα έφευγα, αλλιώς θα πήγαινα να ανέβω σε κανένα πεύκο σαν μαϊμούνι λ.χ. στην πολυαγαπημενη μου Χαλκιδική μέχρι να ηρεμήσουν οι φωνακλάδες και να κατέβω . Και αυτό γιατί νιώθω καημερινά εδώ πως όλοι όσοι έχουν την τύχη αυτού του τόπου μας δουλεύουν κανονικά και μας έχουν γραμμένους κυριολεκτικά. Οπότε από την στιγμή που με γράφουν τους γράφω και γω. Θα πει κάποιος μα άλλο ο τόπος σου και άλλο οι πολιτικοί. Ναι αλλά αυτούς έχουμε εδω και χρόοοοονια αυτοί καθορίζουν τη ζωή μας σε μεγάλο βαθμό. Από την άλλη δε θεωρώ πως καμία σχέση και συνέχεια δεν έχουν τα όσα μεγαλοπρεπή έγιναν στην αρχαία Ελλάδα με όσα έχουμε σήμερα.Πάνε αυτη τη στιγμή στην Αριστοτέλους.
Θα καταλάβεις τι θα κάναμε και σε αυτή τη περίπτωση -
Με το δικό μου το μυαλό, θα έλεγα ότι μάλλον ο καθένας θα προσπαθουσε να σωσει το τομάρι του όσο υπερβολικος κι αν ακούγομαι. Δεν θα υπήρχε σε καμμία περίπτωση η ομοψυχία και η ενότητα που υπήρξε τότε.
Παρόλα αυτα ειναι σωστη και η απόψη που ειπώθηκε στην αρχη ότι άλλο να μιλάς υποθετικα για πόλεμο και άλλο να γίνει. Η αντίδραση ενός λαού όσο κι φαινεται να ειναι σε αποσυνθεση, μπορει να ειναι μια ευχάριστη έκπληξη!!!
-
Για μένα πόλεμος σημαίνει κορύφωση της ανθρώπινης μ@λακίας. Οχι πως απέχει πολύ απο το κορυφαίο σημείο της η καθημερινή μας δραστηριότητα, αλλα ο πόλεμος είναι άλλο πράγμα.
Ο πόλεμος στηρίζεται πάντα σε λογικές μαζικού φανατισμού, τόσο δυνατού ωστε να αψηφεί ο μελοθάνατος την ζωή του και την ζωή των συνανθρώπων του.
Ο πόλεμος είναι ακατανόητα ηλίθιος. Είναι αντικοινωνικός, αντιεπιστημονικός, αντιαθλητικός.
Ο πόλεμος σακατεύει ανθρώπινα σώματα και ψυχές.
Φυσικά κάποια πλευρά έχει κάτω απο μια οπτική γωνία περισσότερο δίκαιο απο την άλλη. Αλλα μπροστά στο αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει.
Τέλος πάντων, δε νομίζω πως θα αισθανόμουν ιδιαίτερα ήρωας αν επιβίωνα απο έναν πόλεμο έχοντας καθαρίσει μερικούς 'εχθρούς'.
Ο Θεός να με συγχωρήσει χρονιάρα μέρα -
το διαβατήριο στα δόντια και 'αυτοεξορία'
Πραγματικά είναι καταστάσεις που δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τι γίνει.
-
Απο την μια η κοινωνία του Τσίπρα, του ΓΑΠ, των ακροφιλελευθέρων και νεοαριστερών που μας λένε ότι δεν υπάρχουμε σαν έθνος, που μιλούν για το πόσο πρέπει να μειώσουμε την στρατιωτική θητεία, να μην ξοδεύουμε για εξοπλησμούς, να κάνουμε πολιτικές προσέγγισης με τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς, να κάνουμε ναρκοφέστιβαλ μέσα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ κλπ. Απο την Άλλη ένας λαός πλήρως απορυθμισμένος μεταξύ Παρατράγουδων, γιουροβίζιον, και λούφας και παραλλαγής. Οι παραπάνω συνιστώσες μόνο την προστασία αυτού του τόπου δεν μπορούν να εγγυηθούν. Το πιθανότερο : Ι3 χωρίς όπλ , Ι4, Ι5 η κάνα τρελόχαρτο, τις καταθέσεις απο τις τράπεζες και βούρ το 1ο αεροπλάνο για Λονδίνο, Παρίσι, η όπου αλλού.
-
ολες οι θυρες των αεροδρομιων θα περιμενουν τον μεσο ελληνα...
να φροντισουμε να μη φτασουμε σε τετοιο σημειο ξανα! οχι με παραχωρησεις αλλα κλασικα δια του φοβου!αλλιως θα κλαψουνε μανουλες...
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Για μένα πόλεμος σημαίνει κορύφωση της ανθρώπινης μ@λακίας.συμφωνω απολυτα
Ο πόλεμος στηρίζεται πάντα σε λογικές μαζικού φανατισμού, τόσο δυνατού ωστε να αψηφεί ο μελοθάνατος την ζωή του και την ζωή των συνανθρώπων του.
ειναι αληθεια, αλλα καμια φορα ας αφηνουμε ενα .. παραθυρακι υπερ της επιλογης να αμυνθουμε για τη σωματικη ακεραιοτητα ημων κ οσων αγαπαμε
αλλο πραγμα ο επιθετικος πολεμος -ειδικα αυτος που βασιζεται στη λαιμαργια και οχι ο εξ αναγκης κατευθυνομενος (λχ αναγκη πορων οταν αδυνατει ενα συνολο να καλυψει τις αναγκες του) - κ αλλο να θελεις να υπερασπιστεις το 'σπιτι' σου (σε εισαγωγικα γιατι δεν εννοω το.. κτιριο προφανως)Απο την μια η κοινωνία του Τσίπρα, του ΓΑΠ, των ακροφιλελευθέρων και νεοαριστερών που μας λένε ότι δεν υπάρχουμε σαν έθνος, που μιλούν για το πόσο πρέπει να μειώσουμε την στρατιωτική θητεία, να μην ξοδεύουμε για εξοπλησμούς, να κάνουμε πολιτικές προσέγγισης με τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς, να κάνουμε ναρκοφέστιβαλ μέσα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ κλπ. Απο την Άλλη ένας λαός πλήρως απορυθμισμένος μεταξύ Παρατράγουδων, γιουροβίζιον, και λούφας και παραλλαγής
υπερβολες
-
Ότι είδαμε το '40, θα το ξαναδούμε αν, ποτέ, συμβεί κάτι αντίστοιχο. Παρασυρόμαστε απο την καθημερινότητά μας, για να προβλέψουμε κοινωνικές αντιδράσεις σε τέτοια γεγονότα. Αδύνατον και λάθος.
Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άλλα τα κίνητρα και τα ένστικτα που οδηγούν τους ανθρώπους.Πόλεμος. Μακάρι να μην τον δούμε ποτέ.
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Για μένα πόλεμος σημαίνει κορύφωση της ανθρώπινης μ@λακίας. Οχι πως απέχει πολύ απο το κορυφαίο σημείο της η καθημερινή μας δραστηριότητα, αλλα ο πόλεμος είναι άλλο πράγμα.
Ο πόλεμος είναι ακατανόητα ηλίθιος. Είναι αντικοινωνικός, αντιεπιστημονικός, αντιαθλητικός.
Φυσικά κάποια πλευρά έχει κάτω απο μια οπτική γωνία περισσότερο δίκαιο απο την άλλη. Αλλα μπροστά στο αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει.
Τέλος πάντων, δε νομίζω πως θα αισθανόμουν ιδιαίτερα ήρωας αν επιβίωνα απο έναν πόλεμο έχοντας καθαρίσει μερικούς 'εχθρούς'.
Ο Θεός να με συγχωρήσει χρονιάρα μέραΑγαπητε tasosdev
το να στρεφεσαι εναντια του πολεμου με τετοιο μενος, ειναι το ιδιο σαν να δηλωνεις Αντιπαγετωνιστης, Αντιηφαιστιακος, etc etc. Με το νοημα οτι αφου ο ανθρωπος ειναι φυσικο φαινομενο και οι εκδηλωσεις του σαν τον πολεμο ειναι συνυφασμενες με το φαινομενο αυτο, ειναι σαν λες ειμαι εναντιον της γριππης των πουλερικων και της στροφορμης. Οσο για τον Θεο αυτος μας εχει γραμμενους -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Απο την μια η κοινωνία του Τσίπρα, του ΓΑΠ, των ακροφιλελευθέρων και νεοαριστερών που μας λένε ότι δεν υπάρχουμε σαν έθνος, που μιλούν για το πόσο πρέπει να μειώσουμε την στρατιωτική θητεία, να μην ξοδεύουμε για εξοπλησμούς, να κάνουμε πολιτικές προσέγγισης με τους Τούρκους και τους Σκοπιανούς, να κάνουμε ναρκοφέστιβαλ μέσα στα ΑΕΙ/ΤΕΙ κλπ. Απο την Άλλη ένας λαός πλήρως απορυθμισμένος μεταξύ Παρατράγουδων, γιουροβίζιον, και λούφας και παραλλαγής
υπερβολες
Αγαπητέ μην το λές. Έτσι βαδιζει αυτή την στιγμή η κοινωνίας μας. Στα χνάρια των εκσυγχρονιστών και του ΣΥΡΙΖΑ.
-
Μεταξύ σοβαρού και αστείου μιας που έχει ωραία μέρα σήμερα για ψ@λαρμένισμα. Ίσως ρε παιδιά αν ο κόσμος πηδ@@σε να ήταν όλοι καλύτερα. Ρε skye εσύ δεν είχες πει να κυκλοφορούμε όλοι έξω γυμνοί? Έχουμε απαρνηθεί τη μητέρα φύση άραγε και πάμε να ξεκαυλώσουμε με πολέμους και χρηματιστήρια? Πώωω πολύ ψ@λαρμένισα τώρα
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Μεταξύ σοβαρού και αστείου μιας που έχει ωραία μέρα σήμερα για ψ@λαρμένισμα. Ίσως ρε παιδιά αν ο κόσμος πηδ@@σε να ήταν όλοι καλύτερα. Ρε skye εσύ δεν είχες πει να κυκλοφορούμε όλοι έξω γυμνοί? Έχουμε απαρνηθεί τη μητέρα φύση άραγε και πάμε να ξεκαυλώσουμε με πολέμους και χρηματιστήρια? Πώωω πολύ ψ@λαρμένισα τώραΑσε μας ρε να βγάλουμε έξω τα πατριωτικά μας αισθήματα. Τι το άνοιξες το ρημάδι;
-
Ο χρήστης ammophila έγραψε:
Ο Θεός να με συγχωρήσει χρονιάρα μέραΑγαπητε tasosdev
το να στρεφεσαι εναντια του πολεμου με τετοιο μενος, ειναι το ιδιο σαν να δηλωνεις Αντιπαγετωνιστης, Αντιηφαιστιακος, etc etc. Με το νοημα οτι αφου ο ανθρωπος ειναι φυσικο φαινομενο και οι εκδηλωσεις του σαν τον πολεμο ειναι συνυφασμενες με το φαινομενο αυτο, ειναι σαν λες ειμαι εναντιον της γριππης των πουλερικων και της στροφορμης. Οσο για τον Θεο αυτος μας εχει γραμμενουςΦίλε ήμουν είμαι και θα είμαι τρελός θαυμαστής των πόστ σου.(Μιλώ σοβαρά)
28η Οκτωβρίου-αν συνέβαινε ξανά τί θα κάναμε?