-
Coupea χαλαρωσε,στο ποστ μου για οκταβια γραφω και ο bujinkan εκανε χιουμοριστικα διορθωση περι κουπε στο ποστ μου.Δε τραβαω κανενα ζορι ουτε με τα κουπε ουτε μαζι σου
-
Sorry φίλε μου .Εχεις δίκιο.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Sorry φίλε μου .Εχεις δίκιο. -
Κάπου μπορώ να σας παρακολουθήσω, κάπου και όχι….. γράφεται ποιο πολλές λέξεις για χάριν ενός γέρου….
Α. -
μια και αναφερουμε για τελικες ταχυτητες...
υπαρχει καποια σχεση τελικης και ιδανικης ταχυτητας;;;
δηλαδη πχ...το Οκταβια το 1.2 εχει τελικη 190, το 1.8 στα 223
αυτο δεν σημαινει οτι το πρωτο ζοριζεται να το πας 'συνεχεια' με 185, ενω το αλλο ειναι στο στοιχειο του;; -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
μια και αναφερουμε για τελικες ταχυτητες...υπαρχει καποια σχεση τελικης και ιδανικης ταχυτητας;;;
δηλαδη πχ...το Οκταβια το 1.2 εχει τελικη 190, το 1.8 στα 223
αυτο δεν σημαινει οτι το πρωτο ζοριζεται να το πας 'συνεχεια' με 185, ενω το αλλο ειναι στο στοιχειο του;;Προφανώς! Συνήθως ο κατασκευαστής σου λέει ποιες είναι οι μέγιστες συνεχείς στροφές που μπορείς να έχεις το αυτοκίνητο. Γενικά είναι λίγες 100άδες σαλ. πριν τον κόφτη. Αυτό είναι 'μέγιστη ασφαλής ταχύτητα'. Ιδανική έχει νόημα ως προς την κατανάλωση και αυτή σίγουρα είναι πολύ χαμηλότερη, κοντά στα όρια ταχύτητας ή χαμηλότερη. Για την ακρίβεια πολλά αυτοκίνητα την ελάχιστη κατανάλωση την πετυχαίνουν με 4η και ταχύτητες κοντά στα 60-70. Για αυτό όσοι κινούνται σε χαλαρούς επαρχιακούς δρόμους μπορεί να δουν χαμηλότερη κατανάλωση από τον αυτοκινητόδρομο.
-
για αυτο βλεπεις να λεει ο κατασκευαστης καει 5 λιτρα στα 100, και να χτυπιεσαι να δεις γιατι εσυ μενεις σταθερα στα διπλασια....
'και να πεις οτι ετρεχα....ρε γαμωτο μονο 160 πηγαινα....!!'....
-
Έχω γράψει πως δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα….. εξαρτάτε από τον δρόμο!!!!....
Μα η ροπή που εκδηλώνετε σε έναν κινητήρα, περίπου στα 2/3 των τελικών στροφών, είναι η οικονομική ταχύτητα.
Τώρα αυτά που έχουν τελική 250/ωρα…. Με της υγείες τους!!!.... άλλωστε δεν τα πήραν για να τρέχουν…… αλλά για να μεγαλώσει η ……. τους.
250:6000Χ4000=166,6 χιλιόμετρα / ώρα…. Η χαρά των τροχονόμων!.
Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένα και χαρούμενα. Ας ξεχάσουμε για λήγω τον ΓΑΠ!. (αν και δεν το βλέπω…). Στην νότια Κρήτη δεν ψωνίζουμε γούνες!. Ας προσαρμόζουμε της αγορές μας με το περιβάλλον και την σκληρή πραγματικότητα….
Α. -
ελα και εσυ ρε Αντωνη...
καθαρα φιλολογικο το ερωτημα...
εννοειται πως ΟΛΟΙ μας εδω στο φορουμ ειμαστε υπευθυνοι και μετρημενοι οδηγοι...
-
ελα και εσυ ρε Αντωνη...καθαρα φιλολογικο το ερωτημα...
εννοειται πως ΟΛΟΙ μας εδω στο φορουμ ειμαστε υπευθυνοι και μετρημενοι οδηγοι...
εχώ τρέχω και κάνω μλκς στον δρόμο ...
-
εσυ δεν πιανεσαι ...εισαι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα...
-
εσυ δεν πιανεσαι ...εισαι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα...και οι φίλοι μου το ίδιο κάνουν... είμαστε αλήτες-τσαντάκιες-μηχανόβιοι...
-
μην ανησυχεις...
οταν πας στρατο θα στρωσεις....κατσε πρωτα να τελειωσεις το γυμνασιο και εχεις καιρο...
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Μα η ροπή που εκδηλώνετε σε έναν κινητήρα, περίπου στα 2/3 των τελικών στροφών, είναι η οικονομική ταχύτητα.
Τώρα αυτά που έχουν τελική 250/ωρα…. Με της υγείες τους!!!.... άλλωστε δεν τα πήραν για να τρέχουν…… αλλά για να μεγαλώσει η ……. τους.
Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένα και χαρούμενα. Ας ξεχάσουμε για λήγω τον ΓΑΠ!. (αν και δεν το βλέπω…). Στην νότια Κρήτη δεν ψωνίζουμε γούνες!. Ας προσαρμόζουμε της αγορές μας με το περιβάλλον και την σκληρή πραγματικότητα….
Α.Κύριε αντώνη, αν κατάλαβα καλά, στους υπολογισμούς σας υπονοείτε ότι το αμάξι είναι/έχει πριζ-ντιρεκτ/μπριζντιρέ ?
-
Να γράψω κι εγώ μια κι έκανα δοκιμές προσφάτως
Σε επίπεδο έδαφός λοιπόν είδα το κοντέρ να σταματάει στα 200 στρογγυλά και το Gps να παίζει στα 192-193 χλμ ανα ώρα
Στροφές κινητήρα δεν κοίταξα κάθότι σχετικά αγχωμένος
Δεν πειράζει στην επόμενη μέτρηση
Πρώτο συμπέρασμα.Η μαμα ανακοινωμένη τελική είναι μούφα
Εργοστασιακά είναι 185 και ήμουν στα +7
Επίσης η απόκλιση ατο κοντέρ μου έχει ως εξής Μέχρι τα 120 είναι στο +3 απο την πραγματική.Απο τα 120 μέχρι τα 160+ είναι στα +5 απο την πραγματική και όταν τελικιασε ήταν στα +7 με +8 καθότι δεν είχα σταθερή τελική αλλα έπαιζε στα 192-193 όπως προαναεφερα.
Παρ' όλα αυτά εξεπλάγην ευχαριστα να πω την αλήθεια καθώς απο προηγούμενες δοκιμές με ανέβασμα μέχρι τα 180 κοντεράτα δεν περίμενα να καταφέρει να 200ρισει στο κοντέρ καθώς γύρω στα 170+ παρατηρούσα μια έντονη απροθυμία απο τον κινητηρα
Σε επόμενη μέτρηση που θα κάνω(όχι σύντομα γιατί μετα απο αυτό ακούγωντας το μοτέρ μου τρόμαξα ) θα τσεκάρω και το γρανάζωμα του κιβωτίου
Αυτά
Edit με το Fluence αυτά για όσους πιθανόν δεν ξέρουν -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εσυ δεν πιανεσαι ...εισαι η εξαιρεση που επιβεβαιωνει τον κανονα...
και οι φίλοι μου το ίδιο κάνουν... είμαστε αλήτες-τσαντάκιες-μηχανόβιοι...
....είσαι καλό παιδί, και δεν κανείς κακά πράγματα… . Γι’ αυτό και σε αγαπάω! . Μας πες στην μαμά σου, της ευχές μου για της γιορτές και να βάζει περισσότερο ‘μπεκιν παουντερ’ στο φαί σου…… για να πήξει και κάτι άλλο στο πανό κεφάλι…. Να μην κάνει κλου κλου!!!!....
Χρόνια πολλά και καλά. Να είμαστε όλοι καλά.
Ευτυχία και σύνεση, μακριά από τα πολιτικά μας βαρίδια, που τους εύχομαι ολιγοημέρευση……
Antonis-team. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Α.Κύριε αντώνη, αν κατάλαβα καλά, στους υπολογισμούς σας υπονοείτε ότι το αμάξι είναι/έχει πριζ-ντιρεκτ/μπριζντιρέ ?
Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πρις – ντιρέκτ. Είναι ο άξονας που συνδέει σασμάν με μηχανί!.
Μα συνηθίζετε να λέγετε έτσι και η σχέσης στροφών μηχανής, με στροφές σασμάν. Αυτό άλλωστε ισχύει, όταν υπάρχει 5η ταχύτητα 1α μηχανή, 1α σασμάν. Όταν υπάρχει και 6η, τότε 1α μηχανή 1+ σασμάν.
Υπολογίζοντος και την σχέση διαφορικού σασμάν – τροχού.
Α. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Να γράψω κι εγώ μια κι έκανα δοκιμές προσφάτως
Σε επίπεδο έδαφός λοιπόν είδα το κοντέρ να σταματάει στα 200 στρογγυλά και το Gps να παίζει στα 192-193 χλμ ανα ώρα
Στροφές κινητήρα δεν κοίταξα κάθότι σχετικά αγχωμένος
Δεν πειράζει στην επόμενη μέτρηση
Πρώτο συμπέρασμα.Η μαμα ανακοινωμένη τελική είναι μούφα
Εργοστασιακά είναι 185 και ήμουν στα +7
Επίσης η απόκλιση ατο κοντέρ μου έχει ως εξής Μέχρι τα 120 είναι στο +3 απο την πραγματική.Απο τα 120 μέχρι τα 160+ είναι στα +5 απο την πραγματική και όταν τελικιασε ήταν στα +7 με +8 καθότι δεν είχα σταθερή τελική αλλα έπαιζε στα 192-193 όπως προαναεφερα.
Παρ' όλα αυτά εξεπλάγην ευχαριστα να πω την αλήθεια καθώς απο προηγούμενες δοκιμές με ανέβασμα μέχρι τα 180 κοντεράτα δεν περίμενα να καταφέρει να 200ρισει στο κοντέρ καθώς γύρω στα 170+ παρατηρούσα μια έντονη απροθυμία απο τον κινητηρα
Σε επόμενη μέτρηση που θα κάνω(όχι σύντομα γιατί μετα απο αυτό ακούγωντας το μοτέρ μου τρόμαξα ) θα τσεκάρω και το γρανάζωμα του κιβωτίου
Αυτά
Edit με το Fluence αυτά για όσους πιθανόν δεν ξέρουν
Το έχουμε γράψει και άλλη φορά. Όταν το αυτοκίνητο τρέχει, οι τροχοί ‘σπινάρουν’ και έτσι το κοντέρ γράφει περισσότερα, ενόσω πηγαίνουμε αργότερα. Μάλιστα έγινε και αντικείμενο ειρωνείας, από κάποιο ακατανόμαστο…..
Για την ακριβή μέτρηση με GPS, αυτό πραγματοποιείτε, όταν έχει και πρόγραμμα αγκυροβολίας. Τότε διαβάζει περισσότερους δορυφόρους. Εάν δεν έχει, τότε υπολόγισε λάθος +-0,3%.
Η μέτρηση ‘καπετάνιε!’ γίνετε επί ευθείας, για να μην κάνουν οι τροχοί διαφορικό.
Δεν μετράμε στον κόφτη, μα στα δυο τρίτα των στροφών παρακολουθώντας το στροφόμετρο, και όχι σε στροφές με το διαβατήριο στο στόμα!.
Διαιρούμε της στροφές : δυο, και πολλαπλασιάζουμε Χ τρία. Έτσι έχουμε την θεωρητική τελική ταχύτητα, που πάντοτε πιάνετε.
Η ταχύτητα που αναγράφετε στο κοντέρ είναι περίπου. Εξαρτάτε με την ποιότητα του αυτοκινήτου, και την αντίστοιχη πρόσφυση αυτού.
Όσο καλύτερο, τόσο ακριβέστερο.
Σίγουρα πρέπει να έχουμε καλά αμορτισέρ, και καλή ζυγοστάθμιση.
Α. -
==================
Eίμαι σίγουρος πως θές να μας τρελλάνεις Χριστουγεννιάτικα -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Eίμαι σίγουρος πως θές να μας τρελλάνεις Χριστουγεννιάτικα
Εξήγησε καλέ μου mod…
A.
Περι τελικης ταχυτητας και γενικα ταχυτητας...