-
Το περασμενο Σ/Κ ημουν στο σπιτι μου στο χωριο .Αναψα το τζακι για να παρει την υγρασια κ να ψησω πατατες κ ρεγγα αυγομενη που θα συνοδευαν τελεια το αγιοργιτικο μικρης παραγωγης που ειχα προμηθευτει .Ξαφνικα δυο τυποι ορμησαν μεσα αφου κοντεψαν να μου γκρεμισουν την πορτα κ μου ανετρεψαν το σκηνικο της ηρεμιας .
Καταληξαμε να τρωμε συκωτακι ++++ σ'ενα ταβερνακι της περιοχης κ συνεχισαμε με ποτο-καφε .
Εχω ταξιδεψει σε πολλες χωρες της Ευρωπης κ εχω ζησει 4-5 χρονια σε μια απ'αυτες .
Την ποιοτητα ζωης στην Ελλαδα δεν την αλλαζω ουτε καν τη συγκρινω . -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
[...]Πλεον, αφου γυρισα τη μιση ευρωπη για... σπουδες , ειμαι στο πανεπιστημιο ΜΠατρων απο τον σεπτεμβρη. Εχω παει ελαχιστες φορες στο πανεπιστημιο, καθως στο σπιτι μου στη ΜΠατρα θα μπορεσω να εγκατασταθω αυτο το σ/κ (επιτελους θα ειναι ετοιμο..)[...]
κι η ΜΠάτρα για εξωτερικό μετράει ρε μινάρα μη μπερδεύεσαι
Ειναι αληθεια οτι σε κατι φασεις νομιζεις οτι βρισκεσαι στο 'εξωτερικο' (βλ Βαγδατη, Καμπουλ κλπ) οταν βλεπεις ολα αυτα τα μισογκρεμισμενα σπιτια... σε πολλες περιοχες η ΜΠατρα θυμιζει βομβαρδισμενο τοπιο..
βλεπεις ολα αυτα τα ερειπωμενα νεοκλασσικα, παρατημενα και μισογκρεμισμενα και νομιζεις οτι καπου εχασες καποιον πολεμο με τους οθωμανους (το πολυ ιντερνετ αυτα κανει )
νιωθεις οτι ζεις σε βομβαρδισμενη πολη επειδη ακριβως ειναι παρατημενα στη μοιρα τους... δηλαδη ειναι χτυπημενα απο σεισμους, εχουν κριθει διατηρητεα αλλα κανεις δεν θα διαθεσει λεφτα να τα επισκευασει.. ετσι μενουν ως εχουν και εχουν ενα μαυρο χαλι
Η μπατρα ειναι ιδιοτυπη πολη.. οπου και να σκαψεις θα βρεις αρχαια, πολλα απ'αυτα ειναι ρωμαϊκα και δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο, απλως μερικες πετρες διασκορπισμενες εδω κ εκει ή που φτανουν μεχρι τη φτερνα... τις πετρες αναλαμβανουν να περιφραξουν και επειτα τις αφηνουν εκει να σαπιζουν μεσα στα αγριοχορτα που ξεπερνουν σε υψος τις πετρες -
Τί κάνεις στην μιναρούπολη ρε skye ?
Kαλή αρχή και χαιρετισμούς στο πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέα -
Ο χρήστης skye έγραψε:
Το συμπερασμα μου (που πηγαζει απο τις εμπειριες μου σε ελλαδα κ εξωτερικο) ειναι οτι παντου ειναι καλα με απαραιτητες προϋποθεσεις να παιζουν λεφτα και μ@@νια.Νομίζω οτι τα είπες όλα
Στο πρώτο κάτι γίνεται, στο δεύτερο δε μου κάθεται ρε πστ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Τί κάνεις στην μιναρούπολη ρε skye ?
Kαλή αρχή και χαιρετισμούς στο πανεπιστήμιο του Αγίου Ανδρέαουσιαστικα, ο,τι κανω και θα κανω σε ολη τη ζωη μου: κατασπαταληση της οικογενειακης περιουσιας με το προσχημα της 'μελετης'
τυπικα, θα .. σπουδαζω στο πανεπιστημιο πατρων (αγ ανδρεας εσταυρωμενος σε Χ TM) και θα προσπαθω να σπασω το ρεκορ μου στο πατρα - αθηνα καθε φορα σε στυλ project gotham racing... γιατι κακα τα ψεματα αθηνα χωρις skye ειναι κρεβατι χωρις μαξιλαρι και γυναικα χωρις βυζια .. εκτος αν βρω εκει καμια γκομενα, εχω κατι κονε με κατι εαακιτισες αλλα αφενος ειναι ψιλοσπασ@@δες και αφετερου δεν πολυπροβλεπεται για τη σειρα μου να βρω γκομενα
η μονη πολη που λιγο πλησιασε για μενα την ιδανικη πολη (δηλαδη την αθηνα) ηταν η ν.υορκη.. αλλα κ παλι δεν θα μπορουσα να ζησω εκει με το φοβο,, μη σκασει κανα αεροπλανο στο σπιτι μου και εξαυλωθω απο την κηροζινη καθε φορα που θα ακουγα boeing κατι θα παθαινα γιατι ειμαι κ χεστης συν τοις αλλοις -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το συμπερασμα μου (που πηγαζει απο τις εμπειριες μου σε ελλαδα κ εξωτερικο) ειναι οτι παντου ειναι καλα με απαραιτητες προϋποθεσεις να παιζουν λεφτα και μ@@νια.
Νομίζω οτι τα είπες όλα
Στο πρώτο κάτι γίνεται, στο δεύτερο δε μου κάθεται ρε πστΔεν εχεις αρκετο απο το πρωτο για αυτο!
-
Bill τώρα που θα βγάλω τα χοντρά φράγκα απ το χρηματιστήριο θα λυθεί το πρόβλημα δλδ
Re skye, ΕΡΙ (Exploitation of Parental Income) λέγεται αυτό που σπουδάζεις, ακόμα να το μάθεις;
γιά πέρνα μια κι απ το στέκι, κυκλοφορούν κάτι καλά έχω μάθει
-
Από πλευράς σπουδών τα πράγματα είναι πιο καθαρά: θα κερδίσεις πηγαίνοντας στο εξωτερικό τόσο σε επίπεδο επιστημονικών γνώσεων (πηγαίνεις σε μια χώρα επιστημονικά πολύ πιο ανεπτυγμένη από την Ελλάδα, την Γερμανία) αλλά και γενικότερα θα αποκτήσεις εμπειρίες και θα δεις έναν διαφορετικό τρόπο να γίνονται τα πράγματα. Προσωπικά πάντα συμβουλεύω τους φοιτητές μου να πάνε στο εξωτερικό έστω και για 1-2 χρόνια (για ένα Μάστερ που λέει ο λόγος εξαιτίας των παραπάνω).
Αργότερα (εργασία, ζωή) θέλει περισσότερη σκέψη. Από πλευράς εργασίας νομίζω επίσης είναι προτιμότερο το εξωτερικό διότι έχεις περισσότερες ευκαιρίες να κάνεις κάτι ουσιαστικό και δημιουργικό. Τώρα όσον αφορά την «ζωή», εδώ υπάρχουν πολλές απόψεις: κατ’ αρχή και η εργασία είναι μέρος της ζωής, κατά την άποψή μου σημαντικό, πιο σημαντικό από το «να βγαίνουμε με τους φίλους για μπαρότσαρκες» και τις διάφορες 'παρεϊστικες' δραστηριότητες (γενικά αυτό το 'παρεϊστικο' στυλ είναι συνυπεύθυνο για πολλά δεινά στην χώρα μαζί με τις συντεχνίες, τους κουμπάρους, τα δικά μας παιδιά κλπ ή για να είμαι πιο ακριβής αυτό που φταίει είναι πως δεν υπάρχει αίσθηση του μέτρου, που σταματάνε οι παρέες και αρχίζει η αξιοκρατία...) Επίσης η γενικότερη οργάνωση σε κρατικό - κοινωνικό επίπεδο συμβάλλει στην ποιότητα ζωής και εδώ επίσης υπερέχει το εξωτερικό (μιλάμε κυρίως για Δ, Κ, Β Ευρώπη και Β. Αμερική και όχι γενικά οπουδήποτε στο εξωτερικό). Όσον αφορά τις διαπροσωπικές σχέσεις, υπάρχει διάχυτη η γνώμη μεταξύ των Ελλήνων ότι η Ελλάδα είναι καλύτερη, οι άνθρωποι είναι πιο ζεστοί, πιο αυθόρμητοι και οι σχέσεις πιο στενές. Από την πείρα μου διαβίωσης 15 ετών στο εξωτερικό (στις χώρες που προανέφερα) δεν θα το επιβεβαιώσω αυτό αλλά ούτε και θα το διαψεύσω, εξαρτάται από τα άτομα και δεν είναι εύκολο να βγουν γενικά συμπεράσματα (έχω κάποιες επιφυλάξεις σχετικά με τα εθνικά χαρακτηριστικά λαών). Επίσης συχνά στην Ελλάδα ο αυθορμητισμός συγχέεται με την αγένεια (και την κατάσταση 'χύμα') ενώ όχι σπάνια υπάρχει μια επίπλαστη φιλικότητα (η οποία βέβαια στα δύσκολα εξανεμίζεται...αυτό το παρατήρησα και στις ΗΠΑ.)
Κατά τη γνώμη μου η έννοια Ελλάδα σήμερα περιλαμβάνει 3 στοιχεία: την παράδοση και τον πολιτισμό, (όλοι θαυμάζουμε τους αρχαίους και περηφανευόμαστε αλλά αμφιβάλω εάν οι αρχαίοι θα ήταν περήφανοι για εμάς...), το φυσικό περιβάλλον (για όσο ακόμη κρατήσει...) και τους κατοίκους που ζούμε εδώ. Τα δύο πρώτα αξίζουν, το τρίτο έχει προβληματική νοοτροπία. Θα ήθελα τα παιδιά μου (εάν αποκτήσω ποτέ) να μεγαλώσουν στην Ελλάδα (μέχρι και πρώτο πτυχίο) για να είναι φορείς του πρώτου, να χαρούν το δεύτερο αλλά να ξεφύγουν από το τρίτο (και ένας καλός τρόπος είναι να πάνε για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και αργότερα ό,τι επιλέξουν). Σήμερα η Ελλάδα αξίζει ως τόπος διακοπών (αν δεν πέσεις σε κατσικοκλέφτες αετονύχηδες) και ως τόπος πνευματικότητας (το δεύτερο για όσους ενδιαφέρονται, πχ Άγιο Όρος). Από πλευράς επιστήμης, τέχνης κλπ μόνο διάφορες «νησίδες» υπάρχουν…Ευχαριστώ, ΙΠΖ
http://ipzoisscience.googlepages.com/home' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank -
Έκανα κι εγώ 4 χρόνια στην Βρετανία σε πανεπιστήμιο για σπουδές και η άποψη μου είναι πέρα για πέρα θετική, από πλευράς γνώσης, υποδομών και οργάνωσης, παρόλο που πήγα πολυυυυύ καιρό πριν (89-93 ). Εκεί τελειώνοντας είχα προτάσεις για δουλειές με ενδιαφέρον αντικείμενο και χρήματα. Δεν άντεχα όμως άλλο, όχι τόσο την καθημερινότητα, όσο τους ανθρώπους που είχα μακριά και έτσι γύρισα.
Νοσταλγώ τις υποδομές, το σύστημα εκπαίδευση, την καθαριότητα και του δρόμους. Δεν νοσταλγώ τη μιζέρια τους και τον καιρό τους.
Είναι καθαρά θέμα προτεραιοτήτων και τίποτα δεν είναι απόλυτο. Μιζέρια υπάρχει κι εδώ αλλά περισσότερο με τρελαίνει η ανευθυνότητα και ο ζαμανφουτισμός. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Είμαι ο Κώστας, και είμαι εδώ και 3 εβδομάδες στην Βόννη για να κάνω το μεταπτυχιακό μου. Ποια είναι η γνώμη σας για το θέμα Ζωή - Εργασία - Σπουδές στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα? Εγώ ακόμα δε μπορώ να βγάλω απόφαση είναι πολύ νωρίς...
PS: Είναι το πρώτο topic μου...
Αν είσαι σκυλάς,μπουζουκόβιος,έχεις στο μυαλό σου τη ρεμούλα και το γλύψιμο,να τρυπώσεις στο δημόσιο να τα ξύνεις,σκέφτεσαι να κάνεις λεφτά με κουτοπονηριές κι απάτες το Ελλαδιστάν είναι το μέρος σου,μη το κουνάς ρούπι από δω έχει άπειρες ευκαιρίες.
Αν είσαι άνθρωπος συγκροτημένος,πολιτισμένος με παιδεία,αγαπάς το επάγγελμα που διάλεξες να κάνεις και έχεις φιλοδοξίες μείνε εκει που είσαι και ρίξε μαύρη πέτρα στο μπ@υρδελο του κερατά.
Στη θέση σου θα άλλαζα και την υπηκοότητα.+10000 Συμφωνω 100%
-
ναι ρε παιδιά, ΟΚ φεύγεις...έξω είναι καλύτερα
αφήνεις πίσω σου πράγματα όμως..οικογένεια, φίλους..αυτά δεν παίζουν ρόλο; -
Συνεπώς καταλήξαμε: είναι θέμα προτεραιοτήτων
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Συνεπώς καταλήξαμε: είναι θέμα προτεραιοτήτωνΑμ δε που καταλήξαμε...
Εγώ αυτό ψάχνω εδώ και καιρό...ή μάλλον για την ακρίβεια τις προτεραιότητές μου...
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
ναι ρε παιδιά, ΟΚ φεύγεις...έξω είναι καλύτερα
αφήνεις πίσω σου πράγματα όμως..οικογένεια, φίλους..αυτά δεν παίζουν ρόλο;Και η πιτα ολοκληρη και ο σκυλος χορτατος δε γινεται.
Τα παιδια σου και τα παιδια των παιδιων σου θα κανουν εκει που θα πας νεες οικογενειες και θα ειναι εκει οι δικοι τους ανθρωποι.
-
αφήνεις πίσω σου πράγματα όμως..οικογένεια, φίλους..αυτά δεν παίζουν ρόλο;Σίγουρα παίζουν. Αλλά:
[list:379i07pc]
[:379i07pc]Εκεί θα κάνεις και καινούριους φίλους![/379i07pc]
[*:379i07pc]Υπάρχουν και τα σαββατοκύριακα, οι διακοπές, οι αργίες, όπου:- μπορούν να σε επισκεφθούν οι φίλοι σου ή
- μπορείς να γυρίσεις εσύ για λίγο![/379i07pc]
[:379i07pc]Υπάρχει το τηλέφωνο, το VoIP, το skype, το msn, οι webcams, το fcebook κ.λπ. κ.λπ.[/379i07pc][/list:u:379i07pc]
Ξέρω ότι σού φαίνονται λίγο κλισέ αυτά που λέω. Αλλά σκέψου ακόμα και το εξής: κάθε καινούρια συνεύρεση με τους παλαιούς σου φίλους θα είναι πλέον πολύ πιο σημαντική, ευχάριστη και... memorable (ελληνική λέξη;). Και πραγματικά πιστεύω ότι ακόμα και με κάποιον που μένει εξωτερικό μπορείς να κρατήσεις μία πολύ καλή επαφή μέσω του Internet.
Εκτός αν, εκτός των 'φίλοι/οικογένεια', παίζει και καμμία γυνακεία ύπαρξη. Λέω εγώ τώρα.
-
Συνεπώς καταλήξαμε: είναι θέμα προτεραιοτήτων
Αμ δε που καταλήξαμε...
Εγώ αυτό ψάχνω εδώ και καιρό...ή μάλλον για την ακρίβεια τις προτεραιότητές μου...
Εμ, εκεί είναι το ζουμί!
Αν αύριο μεθαύριο κάνω παιδιά, δε θα ήθελα πάντως να τα μεγαλώσω στο εξωτερικό. Ακόμα και στην Ιταλία να είσαι, δεν είναι τόσο εύκολο να κάνεις μια 'απόδραση του Σαββατοκύριακου'.
Το περασμενο Σ/Κ ημουν στο σπιτι μου στο χωριο .Αναψα το τζακι για να παρει την υγρασια κ να ψησω πατατες κ ρεγγα αυγομενη που θα συνοδευαν τελεια το αγιοργιτικο μικρης παραγωγης που ειχα προμηθευτει .Ξαφνικα δυο τυποι ορμησαν μεσα αφου κοντεψαν να μου γκρεμισουν την πορτα κ μου ανετρεψαν το σκηνικο της ηρεμιας .
Καταληξαμε να τρωμε συκωτακι ++++ σ'ενα ταβερνακι της περιοχης κ συνεχισαμε με ποτο-καφε .
Εχω ταξιδεψει σε πολλες χωρες της Ευρωπης κ εχω ζησει 4-5 χρονια σε μια απ'αυτες .
Την ποιοτητα ζωης στην Ελλαδα δεν την αλλαζω ουτε καν τη συγκρινω .- άπειρο
Αυτά τα παρεάκια είναι που δεν τα συναντάς έξω... (και ούτε στην ΑΘήνα φυσικά)
-
Ποιότητα πάντως δεν είναι: να βρίζει ο καθένας στο δρόμο, να φτύνουν κάτω στα πεζοδρόμια, να μη κρατούν την πόρτα στα πολυκαταστήματα για να μπει ο επόμενος, να ανεβαίνουν στα αστικά πριν κατέβεις, να παρκάρουν όπου βρουν αναγκάζοντάς σε πολλές φορές να περπατάς πολλά μέτρα επάνω στο δρόμο γιατί ο κάφρος-ίνα πάρκαρε στην άκρη του πεζοδρομίου και δεν μπορείς να περάσεις, να κορνάρουν αλεό γενικά αλλά και όταν ανάβει πράσινο πριν προλάβεις να πεις κύμινο, να πετάνε τσιγάρα στο δρόμο από το αμάξι και κάθε λογής σκουπίδι, να βλέπεις ανάπηρο μέσα στην βροχή να κινείται με καροτσάκι επάνω στον δρόμο στην Τσιμισκή ανάμεσα από αυτοκίνητα επειδή κάποιοι κάφροι νεοέλληνες λεχρίτες ελεεινοί πάρκαραν στις μπάρες αναπήρων, στις δημ. υπηρεσίες να γίνεται του μουνιού το γλέντι, να μην έχεις πράσινο, να είσαι η πρώτη πόλη σε ρύπους, ακρίβεια από άλλο πλανήτη, κλπ ΄καταστάσεις που αποτελούν την καθημερινότητα και συντελούν στην ύπαρξη ή όχι ποιότητας ζωής.
-
Μα δεν υποστήριξε κανείς ότι η ζωή είναι καλύτερη ετσι γενικά και 'απόλυτα' στην Ελλάδα!
Πράγματα που για σένα μπορεί να είναι θεμελιώδη να είναι ήσσονος σημασίας για εμένα και το αντίστροφο.
Το θέμα είναι ο καθένας να είναι ευχαριστημένος με την επιλογή του, και από το να μεμψιμοιρεί για την Ελλάδα είναι σαφώς προτιμότερο να μεταναστεύσει.
-
Σαφέστατα όλοι μας απλά καταθέτουμε απόψεις, οπτικές γωνίες από τις οποίες ατενίζουμε την καθημερινότητα και προβληματισμούς.
-
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Σαφέστατα όλοι μας απλά καταθέτουμε απόψεις, οπτικές γωνίες από τις οποίες ατενίζουμε την καθημερινότητα και προβληματισμούς.Το πρόβλημα είναι ότι συνεχίζετε να το κάνετε πολιτισμένα (ευρωπαϊκά) και με βάζετε σε πειρασμό να γράψω 'ΕΛΛΗΝΙΚΑ' για να το κάνω κ@λο το θέμα
ΕΛΕΟΣ, όχι άλλο πολιτισμό θέλω τον G60 εδώ και τώρα
Ελλάδα VS Εξωτερικό (σπουδές εργασία ζωή)