-
@citastak
ο 'εξυπνος' είναι ιδιοκτήτης ή νοικάρης? -
ιδιοκτητης δυστυχώς.. Έχει κάποιος να προτείνει καμιά εταιρεία που να έχει και 'Νομική Προστασία'? Έψαξα στο νετ και βρήκα κανά 2, πήρα στα τυφλά και η μια δεν έχει ιδέα. Με τη δεύτερη θα μιλήσω σε λίγο...
Το κακό είναι ότι η άλλη ιδιοκτήτρια (η οποία πληρώνει κανονικά) αρνείται να τα βρεί με την ιδιοκτήτρια του 3ου ώστε να μοιράζονται τα κοινόχρηστα του άχρηστου και έτσι, η ηδιοκτήτρια του 3ου που χρειάζεται ρεύμα και ασανσέρ, έχει αναλάβει και πληρώνει τις συγκεκριμένες δαπάνες μόνη της.
-
στα κοινοχρηστα δεν ειναι και η θερμανση; για τη θερμανση δεν πληρωνει;
-
Oxi, τίποτα, ναδα. Και φυσικά, δεν ανάβουν το καλοριφέρ τα τελευταία 2 χρόνια που ξεκίνησε την ιστορία. Την εβγαζαν με αιρκοντίσιον. Φετος έβαλαν ανεξάρτητες θερμάνσεις (τα άλλα 2 διαμερίσματα) ώστε να μην ξυλιάσουν και φέτος.
ΚΑι το θαύμα! Ο βλάκας, αγόρασε πετρέλαιο, και χρησιμοποιεί τον καυστήρα τον παλιο, τον κεντρικό για να έχει ο ίδιος θέρμανση. Μιλάμε για προβληματική περίπτωση, δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιο άνθρωπο.
-
Τι κρίμα να μην του ρίχνει κανείς δυο τρια χαστούκια...
(λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό μου προκαλεί αυτή η συμπεριφορά)...
Πάντως τον παλιό το λέβητα θα τον κατέστρεφα και ας τον πλήρωνε..._
-
- Νομίζω ότι μπορείτε να κλείσετε τελείως το καλοριφέρ. Και ας σας πάει αυτός στα δικαστήρια. Είτε χαλάστε τον καυστήρα είτε σφραγίστε το καμαράκι του καλοριφέρ είτε σφραγίστε τις στρόφιγγες που οδηγούν τους σωλήνες προς τα διαμερίσματα.
- Εφόσον είναι στον 1ο όροφο, αποκλείστε το ασανσέρ να σταματάει εκεί. Κόψτε το ρεύμα στον 1ο όροφο επίσης.
Ο τύπος θέλει προφανώς να σας εξαναγκάσει σε αποχώρηση.
Ψυχοφθόρες καταστάσεις. Έχω και εγώ ένα τέτοιο στον 2ο όροφο, αλλά αυτός είναι μόνο τσιγγούνης και καρμοίρης.
-
H αλήθεια είναι ότι το λιγότερο που μπορεί κάποιος είναι να τον πιάσει και να τον ρημάξει στο ξύλο... (Βρήκανε γρατζουνιές σε 2 από τα 3 οχήματα του κλειστού υπογείου γκαράζ) και πριν από ένα χρόνο, αν έχετε το Θεό σας, κλέψανε τους 2 ορόφους (όχι τον άχρηστο). Η ασφάλεια που ήρθε είδε ότι ήταν κομμένα τα καλώδια του τηλεφώνουν των αντίτοιχων ορόφων και όχι του άχρηστου, και ότι τα παρακολουθούσαν. Ε και, θα μου πείτε μπορεί να μην είχε νόημα να κλέψουν τον άχρηστο και να το ήξεραν. Όμως ενώ του είπε η ασφάλεια να μην πλύνει το μπαλκόνι γιατί είχε αποτυπώματα διάφορα (οι κλέφτες ανέβηκαν μέχρι πάνω από τα μπαλκόνια) εκείνος τα έπλυνε...
Κατιναριά; Το έκανε επίτηδες; Έτυχε; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να καλυφθούμε νομικά, και να μπορέσουμε να μην έχουμε άλλες ιστορίες.Πήρα μια εταιρεία και θα με πάρουν εκείνοι τη Δευτέρα το πρωι τηλέφωνο.
Και δε σας είπα το βασικό. Η πολυκατοικία δεν μπορεί να κάνει κανονισμό γιατί λέει το συγκεκριμένο Νομικό Δίκαιο απαιτεί πλήρη αποδοχή από όλους τους ιδιοκτήτες και όχι από την πλειοψηφία.
ΕΔΙΤ: Μίλησα με μια άλλη εταιρεία και μου είπε ότι δεν ύπάρχει κάποια τέτοια παροχή. Εν αναμονεί της πρώτης λοιπόν. Έχει κανείς να μου συστήσει κάποιο δικηγόρο που να ασχολείται με αυτά;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Η ασφάλεια που ήρθε είδε ότι ήταν κομμένα τα καλώδια του τηλεφώνουν των αντίτοιχων ορόφων και όχι του άχρηστου, και ότι τα παρακολουθούσαν.Δεν τα παρακολουθούσαν, 'κάποιος' έπαιρνε τηλέφωνα χρεώνοντας τους άλλους.
-
Θα μου ιδιαίτερα περίεργος να τον δω αυτόν τον τύπο...
-
Και δε σας είπα το βασικό. Η πολυκατοικία δεν μπορεί να κάνει κανονισμό γιατί λέει το συγκεκριμένο Νομικό Δίκαιο απαιτεί πλήρη αποδοχή από όλους τους ιδιοκτήτες και όχι από την πλειοψηφία.
citastac θες να πεις οτι δεν εχετε κανονισμο ? ουτε συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας? νομιζα οτι και τα δυο παραγονται ' εν τω γεννασθε' απο τον κατασκευαστη,
Τελος παντων επειδη εχω δει και χειροτερα (παντα υπαρχουν), τη λυση θα στη δωσει δικηγορος με ασφαλιστικα μετρα. Ειλικρινα λυπαμαι οταν ακουω τετοια -
Online οδηγός για την έκδοση κοινοχρήστων με χρήση του Excel:
http://conta.uom.gr/conta/ekpaideysh/Ptyxiaka/HYII/Teaching_material/Excel/Ex/Exable1.html
Αν για κάποιο λόγο η σελίδα δε βρίσκεται ορίστε εκτυπωμένη σε .pdf (1.002 KB):
http://rapidshare.com/files/160587192/PDF_FILE_-_Odigos_Ekdosis_Koinohriston_Gia_To_Excel.rar
Links σε αρχεία και προγράμματα:
[list:2wkig1le][:2wkig1le]APPLICATION - Koinohrista (3.148 KB)[/2wkig1le]
[:2wkig1le]APPLICATION - Ypologismos Koinohriston (12.902 KB)[/2wkig1le]
[:2wkig1le]EXCEL FILE - Koinohrista (8 KB)[/2wkig1le]
[:2wkig1le]EXCEL FILE - Martios_Neo_2008 (14 KB)[/2wkig1le]
[:2wkig1le]EXCEL FILE - Pinakas_Katanomis_Dapanon_Kentrikis_Thermansis (5 KB)[/2wkig1le][/list:u:2wkig1le]http://rapidshare.com/files/160584439/APPLICATION_-_Koinohrista.rar http://rapidshare.com/files/160586018/APPLICATION_-_Ypologismos_Koinohriston.rar http://rapidshare.com/files/160586895/EXCEL_FILE_-_Koinoxrista.rar http://rapidshare.com/files/160586935/EXCEL_FILE_-_MARTIOS_NEO_2008.rar http://rapidshare.com/files/160587033/EXCEL_FILE_-_pinakas_katanomis_dapanon_kentrikis_thermansis.rar
Ευχαριστώ πολύ τον etsii για την προσθήκη του 'MARTIOS_NEO_2008.rar'...
_
-
Πόσοι τρόποι υπάρχουν για υπολογισμό κοινοχρήστων σε κλειστό διαμέρισμα?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Πόσοι τρόποι υπάρχουν για υπολογισμό κοινοχρήστων σε κλειστό διαμέρισμα?Κανείς?
-
Για τις δαπάνες θέρμανσης, αν έχεις ωρομέτρηση/θερμιδομέτρηση πληρώνεις (αυτόματα) μόνο το πάγιο αφού οι ώρες του μετρητή είναι μηδέν.
(το πάγιο σε μια σωστή μελέτη πρέπει να είναι περίπου στο 30%)Για τις υπόλοιπες δαπάνες λειτουργίας μάλλον το 30% ή όσο προβλέπει ο κανονισμός. Για τις έκτακτες δαπάνες νομίζω πληρώνεις το 100%.
-
Γειά σας παιδιά ....
Εγώ έχω κάνει ένα ετήσιο συμβόλαιο με την Εdit Mod (δε ξέρω αν είναι η καλήτερη)
Το κόστος είναι κανα 150ε για το διαμέρισμα ...
Ειμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος και η ένοικοι δε πληρώναν τίποτα...(χρωστάγαν και ενοικια,
κοινόχρηστα, λογαριασμούς νερού.... κλπ
Τουλάχιστον μέσω της Εdit Mod δε πλήρωνα κάθε φορά δικηγόρο ...
Επαιρνα τηλέφωνο και έκανε ο δικηγόρος όλα τα σχετικά και μου έλεγε ποτε θα γινόταν
κάθε φορά το δικαστήριο ...
Τώρα το θέμα είναι ότι σε κάθε δικαστήριο δικαιωνόμουν αλλά αυτό δε με βόηθησε και σε τίποτα
αφού αυτοί ακόμη και τώρα ένα χρόνο μετά δεν έχουν πληρώσει τίποτα και δε μπορώ
να κάνω κάτι για να διεκδικήσω τα χρήματα που μου χρωστούν ...
Πληστηριασμός σε τί αλλά ακομη και να είχαν κάτι για ποσά κάτω των 10000 -20000 δε γίνετε τίποτα
( άσε που εγγρεμούν ήδη κάποιοι πληστηριασμοι απο άλλου δαγκωμένους προηγούμενους απο μένα ...Εκτός αυτού πληρώνω και τους λογαριασμούς κοινοχρήστων και ΕΥΔΑΠ που έχει αφήσει απλήρωτους ...
(Τελικά μόνο με ξύλο θα μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας σε αυτό το σύστημα ? ? ? ! ! !
.... δεν είναι όμως το στύλ μου ... αρα θα είμαι το θύμα ... )Διαγραφηκε η αναφορα σε εταιρια του χωρου καθως και το τηλεφωνο της.[mod]
-
Δείτε και αυτό για υπολογισμό θέρμανσης με ωρομετρητές
-
καλημερα σε ολους σας.
ως νεος διαχειρηστης της πολυκατοικιας εχω καποιες αποριες που ισως γνωριζετε καλυτερα?
υπαρχουν καταστατικα με τους νομους που εφαρμοζονται στις πολυκατοικιες?
αυτο που θελω να ρωτησω για αρχη ειναι:ειμαστε 6 διαμερισματα. βαλαμε πετρελαιο 600 ευρω. στα κοινοχρηστα του μαρτιου θα πληρωσουμε το πετρελαιο που βαλαμε και τις ωρες που εκαψε καθε διαμερισμα.
οι ωρες πανε με βαση τα χιλιοστα του καθε διαμερισματος. το ιδιο πρεπει να κανω και για το πετρελαιο? η το πετρελαιο να το κανω δια 6?!!! -
Είχα και εγώ αντίστοιχους προβληματισμούς, όταν με ψήφισαν για Διαχειριστή και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, τελικά έφτιαξα ένα Ερασιτεχνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ Πολυκατοικίας σε Excel-2007, για Υπολογισμό-Εκτύπωση Κοινοχρήστων, παρακολούθηση Ταμείου Διαχείρισης κλπ, πλήρως παραμετροποιήσιμο και έβαλα οδηγίες στη διεύθυνση: http://dorean-free.blogspot.com για όποιον ενδιαφέρεται να το κατεβάσει και να το χρησιμοποιήσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.
Αν το χρειαστείτε και σας εξυπηρετήσει, περιμένω προτάσεις και παρατηρήσεις. -
Ο χρήστης ofotis έγραψε:
Είχα και εγώ αντίστοιχους προβληματισμούς, όταν με ψήφισαν για Διαχειριστή και μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, τελικά έφτιαξα ένα Ερασιτεχνικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ για ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ Πολυκατοικίας σε Excel-2007, για Υπολογισμό-Εκτύπωση Κοινοχρήστων, παρακολούθηση Ταμείου Διαχείρισης κλπ, πλήρως παραμετροποιήσιμο και έβαλα οδηγίες στη διεύθυνση: http://dorean-free.blogspot.com για όποιον ενδιαφέρεται να το κατεβάσει και να το χρησιμοποιήσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.
Αν το χρειαστείτε και σας εξυπηρετήσει, περιμένω προτάσεις και παρατηρήσεις.Πολύ καλή προσπάθεια, μπράβο !
Πελάγωσα όμως λιγάκι και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Δεν θέλω για πολυκατοικία αλλά μόνο για δύο διαμερίσματα. Εξ' όσων γνωρίζω για τον υπολογισμό απαιτούνται οι ώρες που έκαψε το καθένα και τα χιλιοστά της θέρμανσης (ή απλά τα τετραγωνικά του κάθε διαμερίσματος? ) και απλά υπάρχει κάποιος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό. Ποιός είναι ακριβώς αυτός ο τύπος?
Π.χ. πρώτο διαμέρισμα 100 τ.μ. και δεύτερο διαμέρισμα 40 τ.μ. Το πρώτο έκαψε το γενάρη 50 ώρες το καλοριφέρ και το δεύτερο 10 ώρες. Πως βγαίνουν σε αυτό το παράδειγμα τα αντιστοιχούντα ποσά? Χρειάζονται, όπως μου είπε κάποιος φίλος, τα χιλιοστά θέρμανσης, που μάλλον δεν έχω ή με ώρες και τετραγωνικά μέτρα βγάζω το αποτέλεσμα?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Πελάγωσα όμως λιγάκι και θα ήθελα μια μικρή βοήθεια. Δεν θέλω για πολυκατοικία αλλά μόνο για δύο διαμερίσματα. Εξ' όσων γνωρίζω για τον υπολογισμό απαιτούνται οι ώρες που έκαψε το καθένα και τα χιλιοστά της θέρμανσης (ή απλά τα τετραγωνικά του κάθε διαμερίσματος? ) και απλά υπάρχει κάποιος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό. Ποιός είναι ακριβώς αυτός ο τύπος?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.τα χιλιοστα θέλεις μεσα απο τον πινακα κατανομης δαπανων θερμανσης του μελετητη-κατασκευαστη.
γιατι οπως εμεις υπαρχουν δυο διαμερισματα ολοιδια τετραγωνικα εκ των οποιων το ενα εινα τριαρι και εχει 5 καλοριφερ και το αλλο δυαρι και εχει 4 καλοριφερ.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας