-
[quote='Dimitris Mpistiolis']Γιατί πλέον στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουνε μείνει οι ίδιοι που ήταν εδώ και 25 χρόνια στην πλειοψηφία τους και **οι νεότεροι απαξιούν να ασχοληθούν ?[/**quote]
Η ερωτηση ομως ειναι αλλη του D.M. .....εχουμε ξεφυγει ..
Εσεις λοιπον που βρησκεστε σ'αυτην την θεση .... μπορειτε να δοσετε τις απαντησεις σας , με τις δικες σας δυναμεις τι κανετε ?, τι δεν κανετε , και τι θα μπορουσατε να κανετε αν υποθεσουμε οτι υπαρχει ο τροπος να βοηθησει την προσπαθεια σας καποιος φορεας ....
-
σε μεγάλο βαθμό φταίει και το ότι δεν υπάρχουν ομάδες όπως στο εξωτερικό. εδώ ο οδηγός είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου ή στην καλύτερη να το νοικιάζει. άρα σε ποιον να δώσει το μπάκετ που πληρώνει ο ίδιος ? ή θα πρέπει να περιμένουμε να πει 'θα βρω χορηγεία για να τρέξει ο νέος'
εδώ μας λείπουν άλλα κι άλλα, η... μεγαλοψυχία μας μάρανε... -
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Εννοεις φυσικα την παιδεια τους , την γονικη αλλα και καποιους που τους γαλουχισαν στον χωρο .... ετσι δεν ειναι ? η υπονοεις κατι αλλο ?
Όλα αυτά. Κυρίως αυτούς που τους γαλούχησαν.
οπότε ας θυμηθούμε ονειρικές σκηνές σε αγώνες καρτ (που είναι και το φυτώριο των νέων οδηγών με μέλλον) που μας έμειναν στη μνήμη κυρίως πέρυσι για να καταλάβουμε κατά που πάμε...
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Η λυση που εχει απομεινει μετα ολα αυτα που εχουν συμβει χρονια , ειναι ... Μπαινεις , κανεις το σκατο σου παξιμαδι , δειχνεις ποιος εισαι .... και ισως καποιοι σε προσεξουν και βοηθειθεις εστω και λιγο ......
Μικρο το ποσοστο ποιοτητας των νεοελληνων , αγαπη ελλαχιστη ετοιμη για θυσιες για το σπορ (του?) και μονον απαιτησεις απο μετριοχαβαλεδες για κλωτσιες , που δεν τους εδωσαν οι γονεις τους .
Τα παιδια που αξιζουν , ασχολουντε οσο μπορουν και με πολλα βασανα , και περιμενουν να ξημερωσει καποια ημερα με μια αρχη στο σπορ που να εχει κινητρα σωστα και αυτογνωσια για να εκπληρωσει το εργο της για ανοδο του αθληματος .....
Μπες , κανε το σκατο σου παξιμαδι και τρεχα οπως καναμε ολοι που δεν ειχαμε πατερα τον Βαρδινογιαννη , κανε δηλαδη θυσια και αν αξιζεις ....που ξερεις τι γινεται? και προσεξε .... οχι απλα σαν οδηγος .... αλλα και σαν ανθρωπος που ειναι το συμαντικωτερο που χρειαζεται αυτο το αθλημα .
+1 (από εμένα σαν νέο αγωνιζόμενο)
ίσως μερικοί τα βλέπουν περισσότερο ρομαντικά τα πράγματα και δεν χρειάζεται να έχεις 'αεροπλάνο' για να ζήσεις ουσιαστικά έναν αγώνα ή μία αγωνιστική χρονιά.
απλά νομίζω ότι δεν υπάρχει η ανάλογη θέληση από νέους ανθρώπους να κάνουν τόσες θυσίες. και δεν μιλάω μόνο για οικονομικές. στην τελική δουλεύεις περισσότερο. το να κουνήσεις έναν άνθρωπο από την καρέκλα του είναι μάλλον το δυσκολότερο πράγμα την σήμερον ημέρα. ο ωχαδερφισμός φτάνει και περισσεύει και αυτό διδάσκεται παντού από τα θρανία μέχρι στο τραπέζι που κάθεται και τρώει ο άλλος.η άποψη μου είναι καθαρή σε αυτό το θέμα, εαν είναι όνειρο (πραγματικό & ουσιαστικό) κάποιου νέου να κάνει αγώνες ΜΠΟΡΕΙ να το κάνει.φυσικά πρέπει να διαθέτει κάποια χρήματα, δεν είπαμε ότι είναι σπορ για όλους (όπως και πολλά άλλα ακριβά σπορ). μπορεί να μην κερδίζει αλλά θα κάνει αγώνες. αν και πιστεύω με τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον ότι αν κάποιος οδηγήσει ουσιαστικά μπορεί και με αδύναμο αυτοκίνητο να κάνει παπάδες. όλα αυτά φυσικά εαν τρέχει για την πάρτη του και όχι για τους υπόλοιπους.
-
μπορεί να μην κερδίζει αλλά θα κάνει αγώνες. αν και πιστεύω με τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον ότι αν κάποιος οδηγήσει ουσιαστικά μπορεί και με αδύναμο αυτοκίνητο να κάνει παπάδες. όλα αυτά φυσικά εαν τρέχει για την πάρτη του και όχι για τους υπόλοιπους.
ΑΨΟΓΟΣ Ο TSOSMI
Αυτη κι αν ειναι σωστη αντιπετωπιση νεου ελπιδοφορου αγωνιζομενου !!!
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Πολύ ενδιαφέρων θα ήταν πάντως για μένα να δούμε και τα επαγγέλματα των εμπλεκομένων στο χώρο ... -
Ο χρήστης APR έγραψε:
μπορεί να μην κερδίζει αλλά θα κάνει αγώνες. αν και πιστεύω με τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον ότι αν κάποιος οδηγήσει ουσιαστικά μπορεί και με αδύναμο αυτοκίνητο να κάνει παπάδες. όλα αυτά φυσικά εαν τρέχει για την πάρτη του και όχι για τους υπόλοιπους.ΑΨΟΓΟΣ Ο TSOSMI
Αυτη κι αν ειναι σωστη αντιπετωπιση νεου ελπιδοφορου αγωνιζομενου !!!
+1000
ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!! -
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
Πολύ ενδιαφέρων θα ήταν πάντως για μένα να δούμε και τα επαγγέλματα των εμπλεκομένων στο χώρο ...
Μπορώ να μάθω κι εγώ το αστείο?
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
Πολύ ενδιαφέρων θα ήταν πάντως για μένα να δούμε και τα επαγγέλματα των εμπλεκομένων στο χώρο ...
Μπορώ να μάθω κι εγώ το αστείο?
Καλά, βαλτός είσαι?
-
Ο χρήστης tsosmi έγραψε:
... αν και πιστεύω με τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον ότι αν κάποιος οδηγήσει ουσιαστικά μπορεί και με αδύναμο αυτοκίνητο να κάνει παπάδες.
τέτοια λέγε από τώρα να γίνεις και συ 'αγαπητός'
ε ατάκα που πέταξε πρωϊνιάτικα -
Ο χρήστης glf έγραψε:
αν και πιστεύω με τον ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον ότι αν κάποιος οδηγήσει ουσιαστικά μπορεί και με αδύναμο αυτοκίνητο να κάνει παπάδες.Ναι.
Και μετα θα λενε για την αρκουδα , την μαιμου , το τερας που οδηγει , τον τροπο που κανει δοκιμες , για αυτους που τον βοηθανε και αλλα διαφορα.
Ετσι ειναι. Παει γρηγορα το αυτοκινητο , τα λαστιχα, το σερβις , η ομαδα , ο κουμπαρος , ο θειος κλπ
Ο μλκας ο οδηγος μονο αργα παει. -
Συμφωνώ απόλυτα με Λάμπη, APR και λοιπά. Ναι, όποιος γουστάρει ας ξεκινήσει όπως εκείνος ο παλιός μου αντίπαλος που στα 23 του έμπαινε επί μια βδομάδα στην μπανιέρα του σπιτιού του μαζί με την κυλινδροκεφαλή του yugo προσπαθώντας να τη γυαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερα και μετά έβγαινε σε νυχτερινό Μερκούρη με ό,τι οδηγική ικανότητα και μούρλα διέθετε για να το ευχαριστηθεί.
Και σε αντίθεση η εικόνα που είχα μόλις προχθές στο χώρο του μηχανικού που φτιάχνει το δικό μου αυτοκίνητο. Δίπλα μου ήταν ένα Αudi A3 572hp. Οδηγός το πολύ 24 ετών. Πιο πίσω ήταν BMW Μ3 337hp με οδηγό 25 ετών, μανάβη στο επάγγελμα. Παραδίπλα ένα Uno Turbo 240hp του οποίου ο 30χρονος κάτοχος έλεγε ότι ήδη αγόρασε εγκέφαλο και πράγματα για να το κάνει 350hp. Και κάποια στιγμή ήρθε και νεαρός το πολύ 27 ετών, με τετραπετάλουδο Saxo αγνώστου ιπποδύναμης και εξωφρενικού προϋπολογισμού.
Οπότε, κόφτε τη γκρίνια, πάρτε ένα Starlet, ένα 205 ή ένα 106 και βγείτε στα βουνά να οδηγήσετε όπως εκείνος ο πιτσιρικάς με το Fiat στην τελευταία Αμφίκλεια. -
Ναι οκ, ολα καλα, μονο που αυτοι που βλεπουμε στο δρομο με 500 αλογα, με αυτοκινητα τεραστιας αξιας κλπ, δεν ενδιαφερονται να κανουν αγωνες!!Τους ενδιαφερουν αλλα πραγματα.
Θελουν να βγουν σε μια ευθειαρα να πιασουν 350χλμ, θελουν να στηθουν σε ενα φαναρι με ενα αναλογο τερας διπλα τους και να πανε μια ευθεια μεχρι την επομενη γεφυρα εχοντας 30-300-3000 κοσμο γυρω, θελουν να παμε στο καρτοδρομο να κανουν παντες, θελουν κατεβουν Γλυφαδα για καφε μαζι με παρεα και να βγαζουν τις δυναμομετρησεις τους και να τις μετρανε, θελουν γενικως αλλα πραγματα εκτος απο αγωνες αυτοκινητου οπως τους εννοουμε εδω. Γιατι δεν θελουν να διακινδυνεψουν, ουτε τη σωματικη τους ακεραιοτητα (κατα την γνωμη τους) , ουτε την περιουσια τους, ουτε το οποιο κυρος εχουν αποκτησει μεσα στους χωρους που κινουνται, ουτε θελουν μαθουν να οδηγουν (αφου ειναι δεδομενο οτι ξερουν, απλως στους αγωνες πανω στα βουνα, οι δρομοι δεν ταιριαζουν στα αυτοκινητα τους ), και ενδιαφερονται για το γενικοτερο πακετο που βλεπουμε στα περιοδικα 'tuning' και στις ταινειες τυπου Fast n Furious.
Παλια γυριζονταν ταινειας σαν το LeMans, το Grand Prix κλπ, τωρα εχει κυκλοφορησει κατι διαφορετικο απο το Fast n Furious τα τελευταια χρονια? Εχει γινει σοβαρη αναφορα σε αγωνες σε καποια ταινεια, σειρα, οτιδηποτε υψηλης θεαματικοτητας και προβολης? Το να πεις σε μια παρεα οτι πχ τρεχεις σε αγωνες, εχει το ιδιο αποτελεσμα με το αν το ελεγες σε μια παρεα τη δεκαετια του 70 ή του 80? Δεν εχουν αλλαξει οι εποχες?
Απο τα παιδια που εχω γνωρισει γενικως τριγυρω, αυτοι που παντα ηθελαν να τρεξουν σε αγωνες ηταν αυτοι που δεν ειχαν και την οικονομικη δυνατοτητα να το κανουν. Αυτους που εχω γνωρισει που θα μπορουσαν απο τα 18 τους να εχουν αγωνιστικο, στρεφονταν αλλου εξ' αρχης. Κι αυτη πιστευω ειναι η ειρωνια της υποθεσης. -
Ο χρήστης yugo έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με Λάμπη, APR και λοιπά. Ναι, όποιος γουστάρει ας ξεκινήσει όπως εκείνος ο παλιός μου αντίπαλος που στα 23 του έμπαινε επί μια βδομάδα στην μπανιέρα του σπιτιού του μαζί με την κυλινδροκεφαλή του yugo προσπαθώντας να τη γυαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερα και μετά έβγαινε σε νυχτερινό Μερκούρη με ό,τι οδηγική ικανότητα και μούρλα διέθετε για να το ευχαριστηθεί.
Και σε αντίθεση η εικόνα που είχα μόλις προχθές στο χώρο του μηχανικού που φτιάχνει το δικό μου αυτοκίνητο. Δίπλα μου ήταν ένα Αudi A3 572hp. Οδηγός το πολύ 24 ετών. Πιο πίσω ήταν BMW Μ3 337hp με οδηγό 25 ετών, μανάβη στο επάγγελμα. Παραδίπλα ένα Uno Turbo 240hp του οποίου ο 30χρονος κάτοχος έλεγε ότι ήδη αγόρασε εγκέφαλο και πράγματα για να το κάνει 350hp. Και κάποια στιγμή ήρθε και νεαρός το πολύ 27 ετών, με τετραπετάλουδο Saxo αγνώστου ιπποδύναμης και εξωφρενικού προϋπολογισμού.
Οπότε, κόφτε τη γκρίνια, πάρτε ένα Starlet, ένα 205 ή ένα 106 και βγείτε στα βουνά να οδηγήσετε όπως εκείνος ο πιτσιρικάς με το Fiat στην τελευταία Αμφίκλεια.Ή είμαι τόσο λάθος ή είμαι από άλλο πλανήτη ....
Πως γίνεται να συμμετάσχει σε αγώνες ένας 23-25 άρης όταν :
Έστω ότι αμοίβεται το μήνα με 800 ευρώ (παραπάνω λίγο δύσκολο - αν δουλεύει και δεν είναι φοιτητής). Από τα 800 να βγάλουμε 100 ευρώ για τις μετακινήσεις του στην δουλειά ? Πάμε στα 700... Να βγάλουμε και 150 ευρώ για κάποιες εξόδους - γυναίκα κ.τ.λ ? Βγάλε και άλλα 100 για καθημερινά έξοδα ?
Με βάση τα παραπάνω του περισσεύουν 450 ευρώ
Άρα με δεδομένα τα παραπάνω και επιπλεόν οτι δεν τον συντηρεί ο μπαμπάς του και οτι δεν προτείθεται ο ίδιος (αλλά ούτε και η οικογένειά του) να ξεβρακωθεί για να κάνει αγώνες ... μάλλον δύσκολο το βλέπω να συμμετάσχει σε αγώνες !!!!!!!
Και μην μου πείτε οτι η πλειοψηφία αυτών που τρέχουν σε αγώνες συστηματικά... 'πεινάνε'.Υ.Γ. Υπάρχουν βέβαια παραδείγματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τους αγώνες και καταστράφηκαν οικονομικά. Η φράση οτι : Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ο βασιλιάς των σπόρ και των σπόρ των βασιλέων νομίζω οτι ισχύει μέσες - άκρες.
Τέλος, το να ασχοληθείς στην Ελλάδα με τους αγώνες πρέπει να ισχύει ένα από τα δυο : Ή να έχεις φράγκα ή να ξεβρακωθείς για να κάνεις το κέφι σου. -
Αυτο λεω κι εγω βασικα λιγο πιο πανω.
Αυτος που τα εχει βρει ολα ετοιμα και δεν χρειαζεται να δουλεψει και να ιδρωσει για να μαζεψει καποια χρηματα να παρει αυτοκινητο (αγωνιστικο ή οχι), δεν ενδιαφερεται για αγωνες γενικως. Στρεφεται συνηθως αλλου.
Αυτος που ενδιαφερεται για αγωνες, ανηκει κατα κανονα σε αυτη τη γενια των 700ευρω που ακουμε, οποτε εκ των πραγματων, δεν ειναι δυνατη η συμμετοχη του σε αγωνες. -
Ας δουμε το παρακατω παραδειγμα:
Εστω οτι εχουμε 15.000Ε και αγαπαμε το αυτοκινητο. Εχουμε τις εξης 2 επιλογες:
- Μπαινουμε στη γνωστη λουμπα των δοσεων. Αγοραζουμε πχ ενα C2 VTS (γιατι ειμαστε μαχιμοι και οχι 'μπουρναζια' -Σορρυ Θαναση- ) και αναλογα με τη μουρλα μας μπορει να το γλυφουμε απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να ειναι χαρτι οταν θα ειναι παρκαρισμενο εξω απο το μαγαζι, ή αρχιζουμε τις (σοβαρες) βολτες μαζι του και στην καλυτερη το παμε και μια πιστα.
- Παιρνουμε ενα αμαξακι της πλακας -2,000Ε-. Μας μενουν αλλα 13,000. Παιρνουμε και ενα φθηνο αγωνιστικο -το 106 μου εκανε 6,000Ε- και μας μενουν αλλα τοσα. Διαλεγουμε ενα θεσμο και οχι λιγο απ'ολα για να εχουμε κινητρο για βελτιωση και να κατανοησουμε επακριβως τι συμβαινει. Με λιγη καλη τυχη (οχι ζημιες/εξοδοι) και 2/3 σετ μεταχειρισμενα λαστιχα -δεν ειναι ντροπη- 4.000Ε αργοτερα θα εχουμε κανει μια πληρη σεζον.
Η 2η λυση ειναι λιγο περιπετεια βεβαια:
-Κομμενα τα φιδια: 'Φιλαρακο, ταπα πηγαινε το εργαλειο χθες στην κρυφη. Δεν σου λεω τιποτα, ενα τηλεφωνικο προθεμα του εριξα του $%^&*('
-Η μεση καταπιολα της ηλικιας σου δεν θα σου ριξει ματια γιατι δεν εχεις 'Ενα αμαξι να με πας μια βολτα της προκοπης. Ο Κωστας ομως εχει ενα B(ring) M(e) W(omen), γι'αυτο γεια'.
-Εχει πολυ 'ξυλο': Αν ονειρευεσαι 10 σειρες κυπελλα και εχεις παραγγειλει ραφια στον επιπλοποιο της γειτονιας σου και 10 brasso για να στα γυαλιζει η μανα σου, ξεχνα το.-Καθε φορα ομως που θα τελειωνεις ενα αγωνα, θα νιωθεις μια #$%^#@$% χαρα, που ομοια της δεν θα υπαρχει.
Αυτα βεβαια οταν τελειωσει η 1η χρονια. Αν συνεχισεις και εχεις οραμα/φιλοδοξιες, καλο ειναι να γινει μια διαχειριση κεφαλαιου. Δεν σε κηνυγαει κανενας.
Το πιο σημαντικο βεβαια ειναι να εχεις στομαχι, ή μαλλον καλυτερα καδο πληντυριου
γιατι στην πορεια σου θα βρεθουν πολλοι εξυπνοι που με καθε τροπο θα προσπαθησουν να σου βγαλουν ξυνη την ευτυχια σου. Φερσου τους καλα στην αρχη και αμα δεν παιρνουν απο λογια, ριξτους μια κλανια 12sec με 4 διαφορετικες τονικοτητες και προχωρα...Για ολα τα παραπανω, δεν χρειαζονται ΤΑ λεφτα. Θεληση, υπομονη και συνεση χρειαζεται.
Σιγουρα ομως ειναι ουτοπια για εναν νιοπαντρο/χαζομπαμπα των 1000Ε, γι' αυτο αν ειναι να εχεις κανει κατι πρεπει να εχει γινει πριν απο κουλουρες και γεννες. Εξαλλου κανεις δεν μπορει να τα κανει ολα σ'αυτη τη ζωη. Ουτε F1 ουτε WRC θα σε δει, οποτε γιατι να σκας; Καποτε, συν τω χρονω, θα ερθει η ωρα που μπορει να πρωταγωνιστησεις σε μια κλαση, εστω για 1-2 χρονια. Καλα ειναι. Αμα θες κατι παραπανω, αστο για τα παιδια σου...Disclaimer: Και στο Μπουρναζι βγαινω συχνοτατα και δεν θα ελεγα οχι σε ενα BMW...
-
Ο χρήστης sarantis l έγραψε:
Οπότε, κόφτε τη γκρίνια, πάρτε ένα Starlet, ένα 205 ή ένα 106 και βγείτε στα βουνά να οδηγήσετε όπως εκείνος ο πιτσιρικάς με το Fiat στην τελευταία Αμφίκλεια.Ή είμαι τόσο λάθος ή είμαι από άλλο πλανήτη ....
Πως γίνεται να συμμετάσχει σε αγώνες ένας 23-25 άρης όταν :
Έστω ότι αμοίβεται το μήνα με 800 ευρώ (παραπάνω λίγο δύσκολο - αν δουλεύει και δεν είναι φοιτητής). Από τα 800 να βγάλουμε 100 ευρώ για τις μετακινήσεις του στην δουλειά ? Πάμε στα 700... Να βγάλουμε και 150 ευρώ για κάποιες εξόδους - γυναίκα κ.τ.λ ? Βγάλε και άλλα 100 για καθημερινά έξοδα ?
Με βάση τα παραπάνω του περισσεύουν 450 ευρώ
Άρα με δεδομένα τα παραπάνω και επιπλεόν οτι δεν τον συντηρεί ο μπαμπάς του και οτι δεν προτείθεται ο ίδιος (αλλά ούτε και η οικογένειά του) να ξεβρακωθεί για να κάνει αγώνες ... μάλλον δύσκολο το βλέπω να συμμετάσχει σε αγώνες !!!!!!!
Και μην μου πείτε οτι η πλειοψηφία αυτών που τρέχουν σε αγώνες συστηματικά... 'πεινάνε'.Υ.Γ. Υπάρχουν βέβαια παραδείγματα ανθρώπων που ασχολήθηκαν με τους αγώνες και καταστράφηκαν οικονομικά. Η φράση οτι : Οι αγώνες αυτοκινήτου είναι ο βασιλιάς των σπόρ και των σπόρ των βασιλέων νομίζω οτι ισχύει μέσες - άκρες.
Τέλος, το να ασχοληθείς στην Ελλάδα με τους αγώνες πρέπει να ισχύει ένα από τα δυο : Ή να έχεις φράγκα ή να ξεβρακωθείς για να κάνεις το κέφι σου.Το θέμα αυτό έχει ξανασυζητηθεί κάμποσες φορές:
1ον) ο 25αρης της γενιάς των 800 Ε θα βρει τα χρήματα να συμμετάσχει στους αγώνες (αν θέλει) με τον ίδιο τρόπο που βρίσκει τα χρήματα να οδηγεί καθημερινά πολιτικό αυτοκίνητο αξίας 10.000, 15.000 ή και 20.000 Ε πολλές φορές..
2ον) Οι αγώνες αυτοκινήτου δεν είναι κοινωνικό αγαθό ωστε να πρέπει να μπορούν όλοι να ασχοληθούν με αυτούς. Μπορούν να ασχοληθούν όλοι με την ιππασία ή με την ιστιοπλοία για παράδειγμα? Οχι, αλλά δεν νομίζω να βγαίνει κανείς στα αντίστοιχα fora και να διαμαρτύρεται γι'αυτό..
-
Ο χρήστης alman310 έγραψε:
2ον) Οι αγώνες αυτοκινήτου δεν είναι κοινωνικό αγαθό ωστε να πρέπει να μπορούν όλοι να ασχοληθούν με αυτούς. Μπορούν να ασχοληθούν όλοι με την ιππασία ή με την ιστιοπλοία για παράδειγμα? Οχι, αλλά δεν νομίζω να βγαίνει κανείς στα αντίστοιχα fora και να διαμαρτύρεται γι'αυτό..Η διαφορά όμως είναι ότι αυτός που έχει κ@βλ@ τα άλογα και τα ιστιοφόρα μπορεί να αγοράσει ένα από αυτά και να βγει στο βουνό ή στη θάλασσα να κάνει το κέφι του. Ενώ ο πιτσιρικάς που στο αίμα του κυλάει βενζίνη θα πάρει το Ι.Χ των 10.000 ευρώ και 180 δόσεων θα βγει στο δρόμο να ξε******** και όποιον πάρει ο χάρος ....
-
Ο χρήστης jean29 έγραψε:
2ον) Οι αγώνες αυτοκινήτου δεν είναι κοινωνικό αγαθό ωστε να πρέπει να μπορούν όλοι να ασχοληθούν με αυτούς. Μπορούν να ασχοληθούν όλοι με την ιππασία ή με την ιστιοπλοία για παράδειγμα? Οχι, αλλά δεν νομίζω να βγαίνει κανείς στα αντίστοιχα fora και να διαμαρτύρεται γι'αυτό..
Η διαφορά όμως είναι ότι αυτός που έχει κ@βλ@ τα άλογα και τα ιστιοφόρα μπορεί να αγοράσει ένα από αυτά και να βγει στο βουνό ή στη θάλασσα να κάνει το κέφι του. Ενώ ο πιτσιρικάς που στο αίμα του κυλάει βενζίνη θα πάρει το Ι.Χ των 10.000 ευρώ και 180 δόσεων θα βγει στο δρόμο να ξε******** και όποιον πάρει ο χάρος ....
Ο συγκεκριμένος στο παράδειγμά σου, δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με αγώνες. Οι αγώνες είναι κάτι παραπάνω. Αλλά, ακόμα και σε αυτή την περιπτωση, ας πάει σε μια πίστα. Οι αγώνες δεν είναι 'κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα'.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο συγκεκριμένος στο παράδειγμά σου, δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί με αγώνες. Οι αγώνες είναι κάτι παραπάνω. Αλλά, ακόμα και σε αυτή την περιπτωση, ας πάει σε μια πίστα. Οι αγώνες δεν είναι 'κουτσοί, στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα'.Δεν εννοώ τον ανεύθυνο μόνο πιτσιρικά αλλά και αυτοί που έχουν μυαλό, όταν δεν μπορούν να εμπλακούν στους αγώνες για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν άλλη διέξοδο από τους δημόσιους δρόμους. Για την πίστα δεν το σχολιάζω καν.
Κι όμως έτσι είναι οι αγώνες.
MΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ