-
είπα να δω λίγο ειδήσεις από Ελλάδα...
Εδώ πάνω δε βλέπω τηλεόραση, δυστυχώς, γιατί δεν έχω...
Είδα λίγο το megatv. Καλά, τί συμβαίνει στην Ελλάδα? Πολύ μεγάλο τμήμα του δελτίου αφορά το οικονομικό πρόβλημα. Τόσο σημαντικό έγινε τελικά? -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
είπα να δω λίγο ειδήσεις από Ελλάδα...
Εδώ πάνω δε βλέπω τηλεόραση, δυστυχώς, γιατί δεν έχω...
Είδα λίγο το megatv. Καλά, τί συμβαίνει στην Ελλάδα? Πολύ μεγάλο τμήμα του δελτίου αφορά το οικονομικό πρόβλημα. Τόσο σημαντικό έγινε τελικά?Ναι.
Θα ειναι δε, τοσο σημαντικο που θα αξιζει μισο δελτιο ειδησεων και παραπανω, το να κλ@σει στραβα μια αρκουδα στη Βαλια Καλντα αρκει να βλαφτει τη κυβερνηση....Το επιτόκιο της ΕΚΤ θα πέσει κατά 50 μονάδες βάσης...αλλά μόλις σήμερα όλες οι ελληνικές τράπεζες αύξησαν το spread των ανοιχτών αλληλόχρεων λογαριασμών κατά 0,7-1.25% εξανεμίζοντας έτσι την όποια μελλοντική μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ
Πες μου οτι και ο πονοψυχος Βγενοπουλος εκανε το ιδιο, πες μου...
είναι σίγουρο ότι πολλές μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν ενώ όσες παραμείνουν θα περικόψουν το προσωπικό τους...το ότι το Σεπτέμβρη δεν έπεσαν πολύ τα υπόλοιπα δε σημαίνει ότι αυξήθηκαν...οι τράπεζες δε δίνουν επιπλέον δανεισμό ενώ αυξάνουν τα επιτόκια γεγονός που λόγω και του μειωμένου τζίρου θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα...οι πωλήσεις ενδυμάτων-υποδημάτων έχουν μειωθεί 30% σε σχέση με πέρυσι το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου...είναι νωρίς ακόμα!
Καθε χρονο η ιδια δουλεια.Μειον 30% οι τζιροι σχε σχεση με το αντιστοιχο περυσι.Και να τα λουκετα, και να οι κλαυθμοι και οι οδυρμοι απο τους 'μικρομεσαιους'.
Καθε χρονο.
Με υφεση ή χωρις.
Με ολες τις κυβερνησεις.
Με Βορια ή με Νοτια.
Οι μικρομεσαιοι εκει, το βιολι τους.Οι ναύλοι με τους οποίους ναυλώνονται τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών έχουν πέσει στο 1/10 της τιμής του Ιουνίου και η ναυτιλία το πρώτο 8μηνο εισέφερε στην ελληνική οικονομία άνω των 13δις Ευρώ...του χρόνου;
Τιιιι??Λες να χασουμε τη...Δημητρουλα και τη Ρομιλντα??
Ζητω η οικονομικη κρισηΟ τουρισμός του χρόνου;
Καιρος δεν ειναι η μπαραγκα με τα τσιμεντολιθα και τα Ελλενιτ που ονομαστηκε αυταρεσκα απο τον επιδοτουμενο για αυτο Ιδιοκτητη της ROOMS TO LET, και το καθε ' MISERABLE ΗΟΤΕL&RESORT' να ριξουν τις τιμες τους εκει που τους αξιζει και να σεβαστουν επιτελους και τον Ελληνα πελατη??
Σε καθε περιπτωση παντως εγω δεν ανησυχω...
Και ξερεις γιατι??
Γιατι θα ερθει ο Γιωργακης, ο Χρυσοχοϊδης, ο Χριστοδουλακης, η Ξενογιαννακοπουλου και Σπανοβαγγελοδημητρονικολοπουλος (ή Γυλος) να σωσουν την Ελλαδα...Ζητω το Εθνος
-
Αξίζει να δείτε το ZEITGEIST II ADDENDUM.
Αναλύει το παγκόσμιο τραπεζικό οικονομικό σύστημα και όχι μόνο.
Πολύ προφητικό αν αναλογιστούμε ότι το ντοκυμαντερ δημιουργήθηκε και κυκλοφόρησε σχεδόν πριν το πρώτο οικονομικό κρούσμα στην Αμερική.Υπάρχει στα διάφορα φορουμς απ το rapidshare και με ενσωματωμένους υπότιτλους.
Απλά σοκαριστικό... -
αν το δειτε onlile, μπορειτε να επιλεξετε υποτιλους στο κατω μερος.
-
Οι υπότιτλοι Σπύρο είναι για το πρώτο το the movie
-
το διορθωσα
-
ποιό?
-
Τον Βγενόπουλο γιατί τον βρίζουν πολλοί; Έχει άδικο όταν λέει τα παρακάτω;
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251Ή έκανε κάποια [γνωστή] παρανομία για να αποκτήσει την περιουσία του ή να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του; Ή στηρίχθηκε στις κρατικές προμήθειες (απεναντίας...) ;
Όσο μπλεκόταν με τα γιαούρτια και τις ιδιωτικές τράπεζες, δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του. Όταν πλησίασε (νομίμως πάντα) τον 'κρατικό' ΟΤΕ, λύσσαξαν ορισμένοι.
Τέλος πάντων, είναι ο πρώτος 'μεγάλος' που μίλησε κατά των 'untouchable' μεγαλομετόχων και υπέρ των εργαζομένων ΤΟΥ. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Εν πασει περιπτωσει ο κ.Βγενοπουλος καλα θα κανει να μας πει αν συνεχιζει να δινει δανεια με τους ρυθμους που τα εδινε ή αν για να βοηθησει αυτους για τους οποιους κοπτεται μειωσε το περιθωριο κερδους της τραπεζας του.
Τι επιτοκιο ειπαμε οτι εχουν οι πιστωτικες καρτες της Μαρφιν Εγνατια Μπνκ??Τουλάχιστον αυτός παίζει με τους κανόνες του καπιταλισμού που άλλοι θέσπισαν, και παίζει καλά, τους έχει πηδ.. όλους. Τώρα με την ρευστότητα που έχει ήταν η ευκαιρία του να πάρει καμιά 10αριά τράπεζες ακόμη αλλά βλέπεις οι 'κουμπάροι' αλλάζουν τους κανόνες σύμφωνα με το συμφέρον τους (βλέπε ΟΤΕ).
Είναι σαν να παίζεις μπάλα και όταν ο αντίπλαος χάνει να παίρνει την μπάλα στα χέρια και να σου βάζει γκόλ αλλα αν το κάνεις εσύ είναι πέναλτυ και κόκκινη κάρτα. Ε!!! μήπως το παραχέσανε κάποιοι σε αυτήν την χώρα;;;;;
Εγώ διάβασα όλο το κείμενο της ομιλιας του κ. Βγενόπουλου και τολμώ να πω ότι λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
Δεν με ενδιαφέρει αν έχει προσωπικό όφελος ή σε τι αποσκοπεί αλλά όταν λέει π.χ.
'Κάποιες τράπεζες ανέλαβαν παρεμφερείς κινδύνους με αυτούς που σας είπα αλλά τους έχουν διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο που δεν έχουν πρόβλημα. Κάποιες άλλες τις έχουν διαχειριστεί με ένα λάθος τρόπο και έχουν πρόβλημα, και σε αυτές τις περιπτώσεις όπως ξέρετε το έγκλημα συνήθως συνοδεύεται από τιμωρία. Και οι πρώτοι υπεύθυνοι βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις, εάν υπάρχουν, σας κάνω αυτήν την τοποθέτηση διότι δεν μπορώ ούτε καν να πω ότι υπάρχει, κάποιος άλλος πρέπει να μας το εξηγήσει αυτό, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις οι πρώτοι υπεύθυνοι είναι οι επικεφαλείς του τμήματος διαχείρισης κινδύνων, τα Διοικητικά Συμβούλια που έχουν εγκρίνει αυτήν την πολιτική κινδύνων και όποιοι άλλοι μπορούν να θεωρηθούν συνυπεύθυνοι. '
εμένα με καλύπτει, αντί αυτού οι 'κουμπάροι' τι κάνουν αντί να τους καθίσουν στο σκαμνί τους λένε:
'..Ελα κουμπάρε κονόμισα 28δις από τους μαλ.. ελάτε να τα μαζί ...'.
Επίσης όταν λέει:
'Οι περισσότερες τράπεζες και σίγουρα όλες οι μεγάλες είναι εισηγμένες. Όταν χρειάζεται μία αύξηση κεφαλαίου, καλεί κάποιος τους μετόχους του, τους δείχνει το επιχειρηματικό του σχέδιο τους εξηγεί γιατί χρειάζονται τα παραπάνω κεφάλαια, τους εξηγεί ποια είναι η στόχευση για το μέλλον και αναζητά καταρχήν χρήματα από τους μετόχους του. Εδώ δεν έχουμε ακούσει καμία αναφορά στους μεγαλομετόχους, έχουμε ακούσει ότι ο Έλληνας φορολογούμενος θα βάλει κάποια χρήματα για το κεφάλαιο τραπεζών χωρίς να ξέρουμε business plan, χωρίς να ξέρουμε γιατί χρειάζεται, και χωρίς να ξέρουμε και ποιο κίνδυνο αναλαμβάνουμε. '
Που είναι το business plan ΟΕΕΕΟ;;;; Τι το θες αν απλως θες να το παραδακι.
Μας περνάνε για πολύ βρε αδερφάκι μου μα για πολύ σε αυτήν την χώρα.
Διαβάστε το κείμενο:
http://www.euro2day.gr/news/enterpri...9/Article.aspx' target='_blank
Αξίζει μακάρι να είχε και κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοιο πολιτικό λόγο... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251' target='_blankΉ έκανε κάποια [γνωστή] παρανομία για να αποκτήσει την περιουσία του ή να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του; Ή στηρίχθηκε στις κρατικές προμήθειες (απεναντίας...) ;
Όσο μπλεκόταν με τα γιαούρτια και τις ιδιωτικές τράπεζες, δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του. Όταν πλησίασε (νομίμως πάντα) τον 'κρατικό' ΟΤΕ, λύσσαξαν ορισμένοι.
Τέλος πάντων, είναι ο πρώτος 'μεγάλος' που μίλησε κατά των 'untouchable' μεγαλομετόχων και υπέρ των εργαζομένων ΤΟΥ.Να σου πω εγω γιατί φίλε μου:
Γιατί ο Έλληνας όταν βλέπει τον γείτονά του όταν προοδεύει αντί να πεί 'μπράβο του θα προσπαθήσω να τον φτάσω' λέει 'Ποιον αυτόν τον κερατά αυτουνού η γυναίκα πηδ... με τον υδραυλικό' ή 'όταν ήταν μικρός ήταν ένα μυξιάρικο που το κοροϊδεύανε όλοι' κ.λ.π. κ.λ.π.
Αυτή είναι η φύση το Νεοέλληνα και γι'αυτό και αυτή η χώρα δεν πάει μπροστά.
Μοιάζει σαν να έχουμε πέσει όλοι σε ένα πηγάδι (με σκατά) και όποιος πάει να βγεί οι άλλοι τον ξανατραβάνε κάτω αντί να τον βοηθήσουν να βγεί για να τους ρίξει κανένα σκοινί και σωθούνε όλοι. -
Εσύ δηλ. πιστεύεις ότι ο Βγενόπουλος 'προοόδευσε' έτσι απλά και είναι ένας άλλος πετυχημένος επιχειρηματίας που απλά πήγε λίγο πιο ψηλά από το φίλο μας το Μήτσο που έχει 3-4 εστιατόρια και κονομάει καλά
Το τι λέει ο Βγενόπουλος επί της ουσίας δεν έχει καμία αξία για τα δικά μου αυτιά...Είναι αστείο να συζητάμε για την ουσία των λόγων του Χίτλερ πχ ακόμα κι αν θα του δίναμε δίκιο για κάτι συγκεκριμένο που έχει πει...Η πορεία κάποιου για να φτάσει εκεί που είναι κάποιοι οι οποίοι έχουν 'προοδεύσει', ΣΒΗΝΕΙ εντελώς το 'δίκιο' που μπορεί να έχει για ένα συγκεκριμένο θέμα γιατί προφανώς η ζημιά που έχει προκαλέσει γύρω του είναι τόσο τεράστια που μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί να αναγνωρίσουμε μια οιαδήποτε αξία στα λεγόμενά κάποιου που παραβιάζει, από την ώρα που ξυπνάει μέχρι που κοιμάται, τη μισή νομοθετική παραγωγή της Ελλάδας του Ποινικού Κώδικα συμπεριλαμβανομένου...Αν το γνωρίζω και έχω αποδείξεις ? Όχι ομολογουμένως δεν έχω
Για μένα λοιπόν ο Βγενόπουλος απλά ανοιγοκλείνει το στόμα του, το τι βγαίνει από εκεί είναι αδιάφορο... -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=251' target='_blankΉ έκανε κάποια [γνωστή] παρανομία για να αποκτήσει την περιουσία του ή να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του; Ή στηρίχθηκε στις κρατικές προμήθειες (απεναντίας...) ;
Τέλος πάντων, είναι ο πρώτος 'μεγάλος' που μίλησε κατά των 'untouchable' μεγαλομετόχων και υπέρ των εργαζομένων ΤΟΥ.Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο λάθος είναι αυτό που νομίζεις.
-
Ο χρήστης klong έγραψε:
Διαβάστε το κείμενο:
http://www.euro2day.gr/news/enterpri...9/Article.aspx' target='_blank' target='_blank' target='_blank
Αξίζει μακάρι να είχε και κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης τέτοιο πολιτικό λόγο...O Βγενό πήγε και μίλησε (περίπου ως κατηγορούμενος ) στη Βουλή και σε λίγα λεπτά τους κονιορτοποίησε ΟΛΟΥΣ (κυβέρνηση και αντιπολίτευση). Χωρίς να λαϊκίσει, χωρίς να ουρλιάξει, χωρίς να κρυφτεί.
Δεν είναι του επιπέδου τους. Σίγουρα είναι χαρισματικός, αλλά με επιχειρήματα.kouk, γνωρίζω τι έχει κάνει. ΟΜΩΣ δεν το έκανε παράνομα (πχ σαν τον Κόκκαλη και τις στημένες προμήθειες του ΟΠΑΠ ή του ΟΤΕ ή σαν τους διαπλεκόμενους εργολάβους των ολυμπιακών και λοιπών μεγάλων έργων). Έπαιξε το παιχνίδι, αλλά σωστά. Γι' αυτό σήμερα δεν ταυτίζεται με ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό δεν χαρίζεται σε κανέναν.
Ειδικά στην ιστορία του ΟΤΕ, έκανε αυτό που τον συνέφερε. Και στο τέλος, αντί να επιμείνει, ενώ μπορούσε, να αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας, τον πίεσαν να την αφήσει στους Γερμανούς. Κέρδισε, αλλά αυτό δεν είναι έγκλημα. -
Όταν ο Βγενόπουλος έκανε συγχωνεύσεις, πώς ακριβώς είχε κρατικές προμήθειες? Επίσης, τα λεφτά που έφερε από τους πετρελαιάδες πώς έχουν σχέση με τις κρατικές προμήθειες?
-
Μάνο, κάνεις λάθος. Αλλά, δυστυχώς, δεν μπορώ να αναφέρω παραδείγματα. Το παιχνίδι ήταν/ είναι το ίδιο και χειρότερο.
-
Παιδιά, αν δεν το έχετε καταλάβει, να σας πω τι κάνετε τώρα με την υπό εξέλιξη συζήτηση : προσπαθείτε να πιάσετε και να καταδικάσετε τον Αλ Καπόνε για φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγή
-
-
koutsan, αν παίξουμε Monopoly και μου πάρεις τα σώβρακα αφήνοντάς με στο τέλος με την Πλατεία Βάθη και 1/4 του ΟΣΕ, χωρίς να βάλεις χέρι στο ταμείο, παίρνοντας δάνεια με υποθήκες που ξεπληρώνεις όμως κανονικά, αγοράζοντας επιχειρήσεις και ακίνητα κοψοχρονιά εκμεταλλευόμενος συμμαχίες και συγκυρίες κλπ κλπ, θα σου πω ότι είσαι κακό άντρωπο γιατί δεν μου χάριζες νοίκια;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
koutsan, αν παίξουμε Monopoly και μου πάρεις τα σώβρακα αφήνοντάς με στο τέλος με την Πλατεία Βάθη και 1/4 του ΟΣΕ, χωρίς να βάλεις χέρι στο ταμείο, παίρνοντας δάνεια με υποθήκες που ξεπληρώνεις όμως κανονικά, αγοράζοντας επιχειρήσεις και ακίνητα κοψοχρονιά εκμεταλλευόμενος συμμαχίες και συγκυρίες κλπ κλπ, θα σου πω ότι είσαι κακό άντρωπο γιατί δεν μου χάριζες νοίκια;Στην Monopoly μπορεί και να το έλεγες. Στην πραγματικότητα, για να κάνεις όλα αυτά, χωρίς Κρατικές Προμήθειες....
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Παιδιά, αν δεν το έχετε καταλάβει, να σας πω τι κάνετε τώρα με την υπό εξέλιξη συζήτηση : προσπαθείτε να πιάσετε και να καταδικάσετε τον Αλ Καπόνε για φορολογικές παραβάσεις και φοροδιαφυγήΔεν τον πιασανε στο τελος αυτον τον χριστιανο;
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;