-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγω, για παραδειγμα, δεν εχω καμια αναγκη να δουλεψω ποτε στη ζωη μου (εκτος βεβαια αν ερθουν τα πανω κατω), σε αντιθεση με την πλειοψηφια των ελληνων . Που σημαινει οτι οσο η πλειοψηφια των ελληνων θα αγωνιζεται για 800 μικροαστικα ευρω (επειδη κληρονομησαν απτους γονεις τους μονο το διαμερισματακι στον αγ ελευθεριο που λεγαμε..), εγω θα ειμαι αραχτος στην πισινα του εξοχικου μου πινοντας τζονι στον παγο και διευρυνοντας το πνευμα μου μεσω του διαβασματος ή εχοντας ως βασικο προβλημα αν ο κηπος μου χρειαζεται και αλλα golden crest και κεδρους. Κοινως θα τα ξυνω, οσο τα κοροιδα θα δουλευουν, και αυτο γιατι απλα μπορω και επειδη μου χαρισαν αυτη τη ζωη οι γονεις μου. δικαιο; i didnt think so
και θα το αντάλλαζες αυτό με μια δουλειά 9-5 (ίσως και σε χωράφι, ανάλογα τις τοπικές ανάγκες) που θα σου πρόσφερε μόνο τα βασικά (τροφή, εκπαίδευση, υγεία, στέγη) προκειμένου να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ τις ίδιες παροχές; Ακόμα και οι εργάτες στην άνω Μογγολία...
Σίγουρα δεν θα το αντάλλασε, πολύ λίγοι θα έχαναν την βόλη τους για έναν δικαιότερο κόσμο (ένας από αυτούς ήταν ο Τσε πάντως, αστός , που τα βρόντηξε όλα... ).
Ούτε εγώ δεν θα τ'αντάλλασσα, αφού προφανώς είμαι μια χαρά βολεμένος και δεν με συμφέρει η αλλαγή προς το χειρότερο...
Αλλά είναι κομμάτι διαφορετικό να μην έχεις αυταπάτες, πως τα πράγματα μπορούν ν'αλλάξουν δραστικά προς το καλύτερο με τη βοήθεια του καπιταλιστικού συστήματος... Στα 200 χρόνια περίπου της βιομηχανικής επανάστασης, το βιωτικό επίπεδο στον δυτικό κόσμο ανέβηκε δραματικά, ενώ ο λεγόμενος τρίτος κόσμος πήρε το 3ο το μακρύτερο και θα συνεχίσει να το παίρνει καταπώς φαίνεται...Γιατί σιγά μην νοιαστούμε για τον αφρικανό που πεινάει, θα του πάρουμε το καλαμπόκι να το κάνουμε βιοκαύσιμα γιατί ανέβηκε το πετρέλαιο 10 λεπτά και ζοριζόμαστε....
Ή κάπως έτσι...
Και για να επανέλθω στο παράδειγμα, από τη στιγμή που έχω το όμορφο μωρό, σιγά μην σε λυπηθώ εσένα με το μπάζο. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να την κρατήσω, για να την μαμάω εγώ και μόνον εγώ και όχι ο κάθε αράπης που την έχει και 30 πόντους που λέει ο λόγος...Εννοείται λοιπόν, πως αφού είμαστε προνομιούχοι, για τα προνόμιά μας θ'αγωνιστούμε, να τα διατηρήσουμε και να τα αυξήσουμε, όχι να τα χάσουμε. Αυτή είναι και η φυσική μας ροπή και κλίση, τι να κάνουμε!
Αν πάλι γίνουμε κάποια στιγμή καλύτεροι άνθρωποι, ίσως...
Αλλά και τότε θα ανακύπτει το πρόβλημα: ποιος θα μαμεί τα ωραία μωρά;
Αυτό θα δημιουργεί ανισότητα, η ανισότητα θα καταλύσει το σύστημα και ο καπιταλισμός θα είναι η λύση πάλι....
Και για όλα θα φταίνε οι γκόμενες προφανώς, αφού ως γνωστόν το μιμί σέρνει καράβι, δεν θα δυσκολευτεί να σύρει το σύστημα και την παγκόσμια οικονομία;
Σιγά! Ε-Υ-Κ-Ο-Λ-Α! -
-
Ολοκληρο σεντόνι και δεν μας είπες τίποτα
Για να ξεκαθαρίσω: έχω δηλώσει και σε παλιότερο ποστο ότι ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που ταιριάζει στη φύση του ανθρώπου, την εκμετάλλευση των υπολοίπων προκειμένου να ικανοποιήσει το προσωπικό του συμφέρον. Και φυσικά, προτιμώ να βρίσκομαι από την πλευρά αυτών που έχουν το μαστίγιο (με τύψεις ή όχι, δεν έχει σημασία). Ναι, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο κάπως πιο δίκαιο, όπως πχ με το κοινωνικό κράτος, αλλά η βάση του συστήματος παραμένει η εκμετάλλευση.
Λάθος; -
Ολοκληρο σεντόνι και δεν μας είπες τίποταΓια να ξεκαθαρίσω: έχω δηλώσει και σε παλιότερο ποστο ότι ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που ταιριάζει στη φύση του ανθρώπου, την εκμετάλλευση των υπολοίπων προκειμένου να ικανοποιήσει το προσωπικό του συμφέρον. Και φυσικά, προτιμώ να βρίσκομαι από την πλευρά αυτών που έχουν το μαστίγιο (με τύψεις ή όχι, δεν έχει σημασία). Ναι, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο κάπως πιο δίκαιο, όπως πχ με το κοινωνικό κράτος, αλλά η βάση του συστήματος παραμένει η εκμετάλλευση.
Λάθος;Σωστότατο νομίζω και παρόλο το σεντόνι λέω πάνω κάτω το ίδιο πράγμα...
-
Ολοκληρο σεντόνι και δεν μας είπες τίποταΓια να ξεκαθαρίσω: έχω δηλώσει και σε παλιότερο ποστο ότι ο καπιταλισμός είναι το σύστημα που ταιριάζει στη φύση του ανθρώπου, την εκμετάλλευση των υπολοίπων προκειμένου να ικανοποιήσει το προσωπικό του συμφέρον. Και φυσικά, προτιμώ να βρίσκομαι από την πλευρά αυτών που έχουν το μαστίγιο (με τύψεις ή όχι, δεν έχει σημασία). Ναι, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο κάπως πιο δίκαιο, όπως πχ με το κοινωνικό κράτος, αλλά η βάση του συστήματος παραμένει η εκμετάλλευση.
Λάθος;Καθολου λαθος.
Κανεις δε δαιμονοποιησε το κερδος.Τον αισχρο καπιταλισμο και το αισχρο κερδος καταδικαζουμε ολοι.
Δε θα παθει και κατι η Α εταιρεια αν αντι των 10 δις κερδων θα ειχε 8 και αυτα τα 2 να καρπωνονταν οι δυστυχεις απο την εργασια των οποιων εγιναν...
Ουτε θα επεφτε τοσο δραματικα το επιπεδο της ζωης μας αν ο Κινεζος επαιρνε 3 ευρω μεροκαμματο αντι ενος, ουτε θα χαναμε το dvd και το σουπερ ντουπερ ντενεκε μας αν μερος των κερδων απο τα ορυχεια χαλκου και τα αδαμαντωρυχεια της Καταγκα ας πουμε κατευθυνοταν στη καλυτερευση της ζωης των σκλαβων που δουλευουν σε αυτα.
Ειναι τουλαχιστον ηλιθιο να πιστευουμε οτι η καλυτερευση της ζωης των παριων αυτου του πλανητη θα χειροτερευσει τη δικη μας ζωη.Το πολυ πολυ να χασουν κανα μηδενικο ή υποδιαστολη καποιοι τραπεζικοι λογαριασμοι ελαχιστων ανθρωπων... -
Εγω, για παραδειγμα, δεν εχω καμια αναγκη να δουλεψω ποτε στη ζωη μου (εκτος βεβαια αν ερθουν τα πανω κατω), σε αντιθεση με την πλειοψηφια των ελληνων . Που σημαινει οτι οσο η πλειοψηφια των ελληνων θα αγωνιζεται για 800 μικροαστικα ευρω (επειδη κληρονομησαν απτους γονεις τους μονο το διαμερισματακι στον αγ ελευθεριο που λεγαμε..), εγω θα ειμαι αραχτος στην πισινα του εξοχικου μου πινοντας τζονι στον παγο και διευρυνοντας το πνευμα μου μεσω του διαβασματος ή εχοντας ως βασικο προβλημα αν ο κηπος μου χρειαζεται και αλλα golden crest και κεδρους. Κοινως θα τα ξυνω, οσο τα κοροιδα θα δουλευουν, και αυτο γιατι απλα μπορω και επειδη μου χαρισαν αυτη τη ζωη οι γονεις μου. δικαιο; i didnt think so
και θα το αντάλλαζες αυτό με μια δουλειά 9-5 (ίσως και σε χωράφι, ανάλογα τις τοπικές ανάγκες) που θα σου πρόσφερε μόνο τα βασικά (τροφή, εκπαίδευση, υγεία, στέγη) προκειμένου να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ τις ίδιες παροχές; Ακόμα και οι εργάτες στην άνω Μογγολία...
Δε θα με χάλαγε τα 27 δισ που διαθέτει η κυβέρνηση για να κάνει ενέσεις ρευστότητας και να βοηθήσει τις τράπεζες για να ξεκολήσουν, να τα σπρώξει σε τύπους σαν κι αυτούς που βλέπω απ το μπαλκόνι μου απέναντι απ το σπίτι μου, άστεγους σ ένα παλιό ετοιμόροπο κάμπριο σπίτι... Σε καλύπτω;
-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Δε θα με χάλαγε τα 27 δισ που διαθέτει η κυβέρνηση για να κάνει ενέσεις ρευστότητας και να βοηθήσει τις τράπεζες για να ξεκολήσουν, να τα σπρώξει σε τύπους σαν κι αυτούς που βλέπω απ το μπαλκόνι μου απέναντι απ το σπίτι μου, άστεγους σ ένα παλιό ετοιμόροπο κάμπριο σπίτι... Σε καλύπτω;
Τασο θα διαφωνησω μαζι σου στο εξης:
Καλα κανει η κυβερνηση και λεει οτι ΘΑ δωσει τα 27 δις στις τραπεζες που ενδεχομενως να εχουν προβλημα ρευστοτητας.Κανεις δε θα βγει κερδισμενος αν οι τραπεζες καταρρευσουν.Σιγουρα δε θα ωφεληθουν οι τυποι τους οποιους περιγραφεις.Το πιθανοτερο ειναι να αποκτησουν και πολλους συγκατοικους.
Αρκει ομως τα 27 δις να δοθουν με τετοιους ορους ωστε η απληστια των τραπεζων να μη δημιουργησει κι αλλους 'τύπους σαν κι αυτούς που βλέπεις απ το μπαλκόνι σου απέναντι απ το σπίτι σου, άστεγους σ ένα παλιό ετοιμόροπο κάμπριο σπίτι' και φυσικα μερος απο τα κερδη τους να οδηγηθουν στην ανακουφιση αυτων των τυπων... -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τασο θα διαφωνησω μαζι σου στο εξης:
Καλα κανει η κυβερνηση και λεει οτι ΘΑ δωσει τα 27 δις στις τραπεζες που ενδεχομενως να εχουν προβλημα ρευστοτητας.Κανεις δε θα βγει κερδισμενος αν οι τραπεζες καταρρευσουν.Σιγουρα δε θα ωφεληθουν οι τυποι τους οποιους περιγραφεις.Το πιθανοτερο ειναι να αποκτησουν και πολλους συγκατοικους.
Αρκει ομως τα 27 δις να δοθουν με τετοιους ορους ωστε η απληστια των τραπεζων να μη δημιουργησει κι αλλους 'τύπους σαν κι αυτούς που βλέπεις απ το μπαλκόνι σου απέναντι απ το σπίτι σου, άστεγους σ ένα παλιό ετοιμόροπο κάμπριο σπίτι' και φυσικα μερος απο τα κερδη τους να οδηγηθουν στην ανακουφιση αυτων των τυπων......και γιατί δεν διαθέτουν μέρος του ποσού για να πληρωθούν δάνεια και πιστωτικές πελατών και φορολογούμενων με διάφορα κριτήρια (εισοδήματος, ανεξόφλητων δόσεων, οικ.κατάστασης κλπ) που έμμεσα θα επωφεληθούν ΚΑΙ οι τράπεζες. Στο κάτω-κάτω ότι ρίσκο πήραν στις επενδύσεις τους οι τράπεζες και δεν τους βγήκε, το ίδιο πήραν και οι καταναλωτές και μάλιστα χωρίς όρους από τις τράπεζες. Στην ίδια παγίδα έπεσαν. Λέω τώρα.....
-
Εκεί που κατρακύλισαν οι τιμές των μετοχών των τραπεζών, με 27 δισ. το κράτος μπορεί να ΑΓΟΡΑΣΕΙ όλες τις τράπεζες. Γιατί να τους χαρίσει λεφτά;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εκεί που κατρακύλισαν οι τιμές των μετοχών των τραπεζών, με 27 δισ. το κράτος μπορεί να ΑΓΟΡΑΣΕΙ όλες τις τράπεζες. Γιατί να τους χαρίσει λεφτά;Σωστό κι αυτό. Και να τις ξαναπουλήσει όταν ομαλοποιηθεί η αγορά.
-
Ισλανδία: Υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. η πλειονότητα των Ισλανδών
Οι ίδιοι που ψήφισαν 'Οχι' πριν μερικά χρόνια τώρα άλλαξαν γνώμη?
Όσο δανείζονταν και ζούσαν πλουσιοπάροχα, όλοι εναντίον της ΕΕ. Και υπέρ του να ψαρεύουν όσο γουστάρουν! Τώρα με τις κωλοσφιξούρες η ΕΕ έγινε, ξαφνικά, καλή ε?!?! Πρόβατα!! -
Μπεεεεεεεεε
Έτσι ειναι ... στα δύσκολα σου λένε καλύτερα στο κλαμπ. Η Ελβετία άραγε έχει επηρεασθεί καθόλου από την κρίση?
-
λογικά θα επηρεαστεί ...αφού είναι τραπεζικός παράδεισος...
-
δεν με διαβαζεις προσεκτικα
- δουλεια* > 5 ωρες σημαινει καταστροφη για τον ανθρωπο. αρα το 9-5 δεν υπαρχει.
δεν θα ειχα προβλημα ομως να δουλευω 5 ωρες και σε χωραφι μεταξυ αλλων και να ανταλλαξω τη ζωη μου με μια ζωη σε μια κοινωνια η οποια θα μπορουσε να μου προσφερει: - την συμμετοχη στα κοινωνικο-πολιτικα δρωμενα και στα κεντρα ληψεως αποφασεων που πιστευω οτι δικαιουμαι
- την αυτοδιαχειριση και αυτοδιαθεση της κοινωνιας που ζω
μια κοινωνια η οποια θα μπορουσε να μου προσφερει μονο τα βασικα για την επιβιωση... προφανως θα ημουν ανωμαλος ή ψευτης αν ελεγα οτι την χρειαζομαι ή θα την ηθελα.
Δεν θελω λιγοτερα. Θελω περισσοτερα. Και περισσοτερα για μενα σημαινει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην πολιτικη.*υπαρχει τεραστια διαφορα της δουλειας στο δικο μου μυαλο απο την επαγγελματικη (δηλαδη μη ερασιτεχνικη) ενασχοληση με τον κλαδο και την επιστημη πανω στην οποια ο καθενας εχει αποκτησει ακαδημαϊκη μορφωση. Η υπαρξη δουλειας στη ζωη ενος ατομου δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να περιοριζει χρονικα την ενασχοληση του με την επιστημη του.
Και επειδη φυσικα ολα αυτα ειναι ουτοπικα, κανω απλως κοινωνικη κριτικη και τραμπουκισμους μεχρι να καταρρευσει το συστημα. σκατα δουλεια αλλα καποιος πρεπει να την κανει...
edit. μιας και η συζητηση περι ΕΕ:
ΗΜΟΥΝ απο τους μεγαλυτερους υποστηρικτες της ιδεας μιας ενωμενης ευρωπης. Στα πλαισια συνεργασιας, με σεβασμο ομως στη διαφορετικοτητα των χωρων μελων. Ομως απο τη στιγμη που οι φασιστες ευρωπαιοι νομιζουν οτι θα παιρνουν ελαφρα τη καρδια αποφασεις απο τα γραφεια τους στις βρυξελλες (πχ βλ οδηγια για ιδιωτικα πανεπιστημια) και θα αποφασιζουν για μενα χωρις εμενα, σκατα να φανε. καρκινος στην ευρωπη και aids στις βρυξελλες. Κατι ξερουν οι αγγλοι που δεν πολυγουσταρουν την ευρωπαϊκη ενωση, δεν ειναι μαλακες...
και οχι δεν ειμαι αχαριστος, ξερω οτι η ΕΕ βοηθησε και βοηθα τη χωρα μας, αλλα ως εδω... και ο χιτλερ θα μας εφτιαχνε τσαμπε σκαραβαιους και θα γουσταρε o D-Jet.. - δουλεια* > 5 ωρες σημαινει καταστροφη για τον ανθρωπο. αρα το 9-5 δεν υπαρχει.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
δεν με διαβαζεις προσεκτικα
- δουλεια* > 5 ωρες σημαινει καταστροφη για τον ανθρωπο. αρα το 9-5 δεν υπαρχει.
δεν θα ειχα προβλημα ομως να δουλευω 5 ωρες και σε χωραφι μεταξυ αλλων και να ανταλλαξω τη ζωη μου με μια ζωη σε μια κοινωνια η οποια θα μπορουσε να μου προσφερει: - την συμμετοχη στα κοινωνικο-πολιτικα δρωμενα και στα κεντρα ληψεως αποφασεων που πιστευω οτι δικαιουμαι
- την αυτοδιαχειριση και αυτοδιαθεση της κοινωνιας που ζω
μια κοινωνια η οποια θα μπορουσε να μου προσφερει μονο τα βασικα για την επιβιωση... προφανως θα ημουν ανωμαλος ή ψευτης αν ελεγα οτι την χρειαζομαι ή θα την ηθελα.
Δεν θελω λιγοτερα. Θελω περισσοτερα. Και περισσοτερα για μενα σημαινει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην πολιτικη.*υπαρχει τεραστια διαφορα της δουλειας στο δικο μου μυαλο απο την επαγγελματικη (δηλαδη μη ερασιτεχνικη) ενασχοληση με τον κλαδο και την επιστημη πανω στην οποια ο καθενας εχει αποκτησει ακαδημαϊκη μορφωση. Η υπαρξη δουλειας στη ζωη ενος ατομου δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να περιοριζει χρονικα την ενασχοληση του με την επιστημη του.
Και επειδη φυσικα ολα αυτα ειναι ουτοπικα, κανω απλως κοινωνικη κριτικη και τραμπουκισμους μεχρι να καταρρευσει το συστημα. σκατα δουλεια αλλα καποιος πρεπει να την κανει...
Υπό αυτές τις προϋποθέσεις, πάσο. Αν και είναι φάση earth calling skye
Νταξ, για την κοινωνική κριτική έχω να προσφέρω την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μου στον σύντροφο skye.
Καθόλου! Αύριο-μεθαύριο που θα τελειώσει η κρίση, πάλι στα ίδια δεν θα γυρίσουμε; Δεν θα παίρνουμε το πετρέλαιο του Νίγηρα για ένα κομμάτι ψωμί για να το καίμε στην m3 μας ενώ ο κόσμος πεινάει;
-
Καθόλου! Αύριο-μεθαύριο που θα τελειώσει η κρίση, πάλι στα ίδια δεν θα γυρίσουμε; Δεν θα παίρνουμε το πετρέλαιο του Νίγηρα για ένα κομμάτι ψωμί για να το καίμε στην m3 μας ενώ ο κόσμος πεινάει;
Το σημαντικότερο δεν είναι οι συμβιβασμοί στον τρόπο ζωής, αλλα στον τρόπο σκέψης για να προκύψει κάτι καλύτερο και δικαιότερο. Η σχέση πχ που έχει αναπτύξει ο δυτικός με την ιδιοκτησία έχει ξεπεράσει τα όρια του γελοίου.
Δεν θελω λιγοτερα. Θελω περισσοτερα. Και περισσοτερα για μενα σημαινει ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στην πολιτικη.Και έτσι όπως είμαστε μπορείς να έχεις τη συμετοχή που ζητάς στην πολιτική. Αρκεί να γίνεις πλούσιος
-
Αν η κυβέρνηση δεν αγοράσει ΟΛΕΣ τις τράπεζες με τα μισά από τα 27 δισ. και απλά τα χαρίσει στους τοκογλυφο-τραπεζίτες, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ Μ@Λ@ΚΕΣ.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Νομιζω οτι εχεις καταληξει σ'αυτο επειδη το δειγμα που εχεις ειναι τετοιο. Προφανως αυτο συμβαινει με εσενα και την πλειοψηφια των φιλων σου, οπως συμβαινει και με τους δικους μου φιλους. Αυτο ομως δεν ειναι η πραγματικοτητα για πολυ μεγαλο μερος του καπιταλιστικου κοσμου. Εσυ -κατα πασα πιθανοτητα- ειχες τη δυνατοτητα να σπουδασεις, να πας φροντιστηριο κοκ. Αλλοι δεν ειχαν τη δυνατοτητα να ΜΗΝ παραμεινουν ανειδικευτοι εργατες. Σου εφερα και παραδειγματα απο καπιταλιστικες χωρες οπως η ινδια και γιατι οχι η νοτιος αφρικη. Σου εφερα και παραδειγματα απο την ελλαδα, ειμαι βεβαιος οτι δεν εχεις παει ποτε στη ζωνη του περαματος....
Πάλι καλά που η πλειοψηφία των φίλων μας λοιπόν και εγώ ο ίδιος είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε εύπορες, συγκρητικά, οικογένειες. Ακόμα όμως και οι 'φτωχοί' στην Ελλάδα τουλάχιστον έχουν περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι πριν 30-130 χρόνια. Στη ζώνη του περάματος μπορεί να μην έχω πάει αλλά Αγ. Αναργυρους και Μενίδι σχεδόν κάθε βδομάδα τα τελευταία 20 χρόνια.
πριν ειπες οτι ο καθενας μπορει να εχει το αμαξι του, οχι οτι στο μελλον ο καθενας, ΙΣΩΣ να μπορει να εχει το αμαξι του
εγω απαντησα στο τι γινεται τα τελευταια 100 χρονια που υπαρχουν αυτοκινητα. Τα τελευταια 100 χρονια, αυτοκινητο μπορει να εχει μια πολυ μικρη μειοψηφια στον πλανητη.
επισης η εξελικτικη πορεια των Η/Υ δεν εχει καμια σχεση με αυτη των ΙΧ, καθως συγκρινεις ανομοια πραγματα ετσι κ αλλιως
και αμφιβαλλω κατα ποσο ο πεινασμενος ενδιαφερεται για ενα αυτοκινητο, μαλλον κανα πιατο φαι θα προτιμουσεΠάσο ότι δεν συγκρίνονται Η/Υ και ΙΧ αλλά με την άνοδο της τεχνολογίας και καινούργιων επιχειρηματικών μοντέλων γίνεται όλο και πιο δυνατό. Το 2006 πουλήθηκαν 65.000.000 αυτοκίνητα, το 2007 παραπάνω. Τα περισσότερα θα είχαν προορισμό την δύση σίγουρα αλλά όλο και αυξάνεται το μερίδιο για τις υπόλοιπες χώρες (δεν έχω δει νούμερα) λογικά με ταχύτερο ρυθμό. Θα μου πεις ότι αυτοί που τα αγοράζουν θα'χουν κάποια οικονομική επιφάνεια, καθόλου λάθος. Αλλά κάπως έτσι δεν ήταν τα πραγμάτα σε Ευρώπη και ΗΠΑ πριν 70 χρόνια; Μέχρι που άρχισαν να αυξάνονται οι μισθοί και να προσφέρονται αμάξια για τον απλό λαό (2CV, Model T, 500..). Τώρα έρχεται η σειρά των Ινδών με το Tata Nano
Κοιτα, μιλουσα για Α λυκους. Η αντιστοιχια ειναι ΠΟΛΥ ΧΡΗΜΑ στους ανθρωπους. βλ Ωναση κοκ. Μια χαρα τα πανε οι απογονοι του Ωναση και δε νομιζω οτι εχουν αναγκη να αγωνιστουν για κατι.
Δεν μιλαμε να κληρονομησεις κανα διαμερισματακι στον Αγ. Ελευθεριο, αλλα ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ..
Αυτο συμβαινει κ σε περιουσιες.. ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ απ'του ωναση. Εγω, για παραδειγμα, δεν εχω καμια αναγκη να δουλεψω ποτε στη ζωη μου (εκτος βεβαια αν ερθουν τα πανω κατω), σε αντιθεση με την πλειοψηφια των ελληνων . Που σημαινει οτι οσο η πλειοψηφια των ελληνων θα αγωνιζεται για 800 μικροαστικα ευρω (επειδη κληρονομησαν απτους γονεις τους μονο το διαμερισματακι στον αγ ελευθεριο που λεγαμε..), εγω θα ειμαι αραχτος στην πισινα του εξοχικου μου πινοντας τζονι στον παγο και διευρυνοντας το πνευμα μου μεσω του διαβασματος ή εχοντας ως βασικο προβλημα αν ο κηπος μου χρειαζεται και αλλα golden crest και κεδρους. Κοινως θα τα ξυνω, οσο τα κοροιδα θα δουλευουν, και αυτο γιατι απλα μπορω και επειδη μου χαρισαν αυτη τη ζωη οι γονεις μου. δικαιο; i didnt think soΚαι αν θελεις αλλα παραδειγματα, να κατανοησεις τι θα πει κληρονομια της αρχηγιας, κοιταξε τους αρχηγους των δυο μεγαλων κομματων. Θα ηταν αυτο που ειναι, αν δεν ειχαν την βαρια κληρονομια του ονοματος τους; πολυ δυσκολα, γιατι υπαρχουν καποιοι πολιτικοι που ειναι αν οχι ικανοτεροι, εξισου ικανοι..
ελπιζω να καταλαβαινομαστε τωρα τι θα πει κληρονομια, και οτι ειναι κατι που υπαρχει μονο στους ανθρωπους.[γραφικός] Έρχεται η νεα τάξη των πραγμάτων (που λέει και λιακο ) αν κάποιος δεν ξέρει έστω και λίγο να διαχειρίζεται την περιουσία του ή θα είναι τυχερός και θα του μείνει ή θα έρθει ο ανταγωνισμός να του την κατασπαράξει ή κάποιος 'φίλος' 'νομικός/οικονομικός σύμβουλος' καιροσκόπος θα του την κατασπαράξει ή μονος του θα την σπαταλήσει αν δεν καταλαβαίνει την αξία του χρήματος. [/γραφικός] Σίγουρα οι περισσότεροι απόγονοι μεγάλων οικογένειων περνάνε καλά αλλά αρχίζει και διαφένεται μια ημερομηνία λήξης (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια). Εφόσον όμως ο λαός δεν έχει αντιδράσει έντονα σε αυτό το φαινόμενο τι να πω ίσως και να μην είναι τόσο κακό. Πάντως φόροι κληρονομιάς υπάρχουν και είναι αρκετά τσουχτεροί σε μερικές περιπτώσεις (70% στο βέλγιο αν έχεις κληρονομήσει απο θείο σου αν θυμάμαι καλά). Σχετικά με τα δυο μεγάλα κόμματα αυτό περισσότερο έχει να κάνει με τον θεσμό της οικογένειας στην ελληνική κοινωνία (πραγμά πολύ θετικό κατά την άποψή μου) με αντίστοιχο αντίκτυπο και στην πολιτική (πράγμα πολύ αρνητικό)
Ο καπιταλισμος σαν γενικο κονσεπτ πιστευω δεν θα αντικατασταθει γιατι οι αρχες του ειναι ριζωμενες στην ανθρωπινη σκεψη. Μπορει να αλλαξει μορφη. Αυτο ομως ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ οτι, ακομα κ αν ευνοουμαστε απο αυτον, κατα συμπτωση βεβαιως -επειδη γεννηθηκαμε στην οικογενεια που γεννηθηκαμε-, δεν πρεπει να εχουμε ματια ανοιχτα και να λεμε πως εχουν τα πραγματα
δεν κουραστηκα απο το λεγειν σου, απλα πιστευω οτι δεν εισαι δικαιος στο πως βλεπεις τον κοσμο, αλλα προφανως το ιδιο θα πιστευεις κ συ για μενα
Σε μερικά πράγματα γίνομαι ακραίος για να δείξω αυτό που βλέπω εντονότερα/καθαρότερα (αλα Michael Moore) Ο καπιταλισμός δεν είναι πανάκεια (κάτι είπες τώρα), απλά βλέπω ότι έχει πολλά να προσφέρει και όπως είπες και΄συ είναι βαθια ριζομένος στο μυαλό του ανθρώπου οπότε ας λειτουργήσει μέχρι να αντικατασταθεί απο το επόμενο σύστημα (χειρότερο, καλύτερο, δεν ξέρω).
-
@leonp αν χρειαστεί μια τράπεζα να πάρει λεφτά θα πρέπει να εκδόσει προνομιούχες μετοχές που θα τις αγοράσει το κράτος συν του ότι θα κάνει κουμάντο στους μισθούς των ανώτερων στελεχών
Μερικές προβλέψεις για το ΑΕΠ για το 2009
ΗΠΑ -1% Ιαπωνία -1,2% Ευρωζώνη -1,4%
Γερμανία -1,5% Γαλλία -1,2% Ιταλία -1%
Ισπανία -2% Βρετανία -1,7% Σουηδία -0,8%
Δανία -1,4% Νορβηγία -1,4% Ελβετία -1,2%
G7 -1,1% Ινδία +6% Κίνα +8% Βραζιλία +2,9%
Ρωσία +3,4% Ελλάδα +1,4% Κόσμος +1,2% -
Καλημέρα,
Η απάντηση στα περισσότερα ερωτήματα για την κρίση βρίσκεται εδώ ........αξίζει να διαβάσετε όλο το - μεγάλο ομολογουμένως - κείμενο.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΜΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ;;