-
Παιδιά καλημέρα και από εμένα.
Τελικά τι ισχύει με το τεκμήριο?
Θα εφαρμοστεί επί των εξόδων συντήρησης και πόσο θα είναι?
Τα υβρυδικά απαλλάσονται από το τεκμήριο ή μόνο από τα τέλη κυκλόφορίας?
Σκέφτομαι να φέρω από εξωτερικό ένα Lexus RX400h.
θα πληρώνω τεκμήριο?
Ευχαριστώ θερμά.
Αναμένω απαντήσεις - γνώμες -
θα πληρώνω τεκμήριο?
Ευχαριστώ θερμά.
θα πληρώνω τεκμήριο?
Ευχαριστώ θερμά.
Πολλά ακούγονται αλλά ακόμα δεν έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις ούτε έχει ψηφιστεί κάποιο σχετικό νομοσχέδιο απ'οτι γνωρίζω. Περιμένουμε.
-
Καλό θα ήταν να βάλεις ένα ερωτηματικό στον τίτλο του θέματος...μην ξεχνάς ότι ο βενζινοκινητήρας του RX400h είναι V6 3.3λίτρων...είναι πολύ πιθανό λοιπόν να μπει τεκμήριο...και για μένα επιβάλλεται να μπει...
ακόμα και αν δεν καίει ως ένα V8 ακόμα και ως ένα V6 και είναι το πιο φτηνό της κλάσης του,δεν παύει να κοστίζει 55000Ευρώ...και στόχος του τεκμηρίου δεν είναι η μείωση των αερίων του θερμοκηπίου αλλά το να υπολογίσει το κόστος χρήσης που επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη ως ένα αντικειμενικό κόστος για τον υπολογισμό του εισοδηματός του...είναι γνωστό στην Ελλάδα ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες φοροδιαφεύγουν προκλητικά....
Αλλά μην περιμένετε το ποσό να είναι μεγάλο...έχω ακούσει ότι θα είναι 6000ευρώ το ανώτατο...άρα υπολογίσε τον επιπλέον φόρο αν δε δηλώνεις ούτε 6χιλιάδες ευρώ εισόδημα...και δε νομίζω να θέλεις RX400h με λιγότερο από 6000ευρώ εισόδημα...
Αν δηλώνεις υψηλό εισόδημα το τεκμήριο δε θα αλλάξει τπτ... -
Εγω για κανα prius σκεφτομουν για τοn father μου
-
Ο χρήστης george70 έγραψε:
Σκέφτομαι να φέρω από εξωτερικό ένα Lexus RX400h.Προσωπικά το θεωρώ λίγο αστείο οχήματα σαν το RX400h να εξαιρούνται του καθεστώτος των τελών κυκλοφορίας ως 'καθαρά' (='υβριδικό να 'ναι κι ό,τι να 'ναι!).
Για το τεκμήριο, εφόσον εφαρμοστούν με τρόπο που να μη 'ρίχνει' αυτόν που δεν το χρειάζεται κάθε μέρα το ΙΧ του, ή έχει τη φθηνότερη δυνατή ασφάλεια, κάνει ό,τι μπορεί από σέρβις μόνος του, κλπ (όχι να υποθέτει το κράτος ότι όλοι κάνουμε 15.000 χλμ το χρόνο, με μέση κατανάλωση που εξαρτάται μόνο από τα κυβικά μας, πληρώνουμε για μικτή πάλι ανάλογα με τα κυβικά μας, κλπ, κλπ) θα πρέπει αν υπάρξει τεκμήριο χρήσης για όλα τα άλλα να υπάρξει και για τα υβριδικά. Τώρα, το τι θα γίνει στην πράξη σε μια χώρα όπου συνήθως επικρατεί η λογική του παραλόγου, ένας θεός ξέρει....
τεκμήριο σε υβριδικά και όχι μόνο