-
Πάλι χάλασε η εγκατάσταση του λίνουξ (μετά από update)
Θα μεταφέρω (πάλι) τα αρχεία μου στον εξωτερικό δίσκο και είναι πολύ πιθανό να βάλω windows.
-
Στιχομυθία:
- Παιδιά, ο 'νέος' υπολογιστής που μου φέρατε είναι τίγκα στους ιούς. Α, έχει επίσης πειρατικά γουίντοουζ και δεν σκοτώσατε τον έλεγχο της MS.
- Μόνο πειρατικά βάζουμε γιατί μας τέλειωσαν οι άδειες. Έχουμε γραμμή στο εξής να χρησιμοποιούμε μόνο λογισμικό ανοιχτού κώδικα.
- Και γιατί μου το δώσατε έτσι; Βαριόμαστε; Να βάλω ό,τι θέλω, πχ ubuntu;
- Ναι, βάλε ό,τι σου αρέσει για να κάνεις τη δουλειά σου.
Τσουκ-τσουκ, σε μισή ώρα Ubuntu 11.04.
Καλό, καλό.Ερωτήσεις:
- Υπάρχει κάπου η αντιστοιχία γραμματοσειρών windows και linux; Πχ μου αρέσουν Verdana, Tahoma, Book Antiqua. Ποιες είναι αυτές στο Linux;
- Υπάρχει τρόπος να 'παίρνει' πιο γρήγορα την εναλλαγή κεφαλαίων/πεζών με το Caps Lock; Όταν γράφω γρήγορα, το δεύτερο γράμμα μετά το αρχικό κεφαλαίο μένει κεφαλαίο, αν και πατάω πρώτα το Caps.
- Πού βρίσκεται ο συνδυασμός διαλυτικά+τόνος-> ΐ;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Υπάρχει κάπου η αντιστοιχία γραμματοσειρών windows και linux; Πχ μου αρέσουν Verdana, Tahoma, Book Antiqua. Ποιες είναι αυτές στο Linux;
Τα fonts είναι OS irrelevant.
-
πού έγινε η παραπάνω στιχομυθία;
οι γραμματοσειρές πάντως είναι global, δεν έχει κάθε λειτουργικό τις δικές του μόνο.
Για τα κεφαλαία χρησιμοποίησε το Shift
ο συνδυασμός για τα διαλυτικά πιστεύω πως πρέπει να είναι ο ίδιος και ίσως έχει να κάνει με τι μορφοποίηση πληκτρολογίου έχεις επιλέξει
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ερωτήσεις:- Υπάρχει κάπου η αντιστοιχία γραμματοσειρών windows και linux; Πχ μου αρέσουν Verdana, Tahoma, Book Antiqua. Ποιες είναι αυτές στο Linux;4
Όπως είπαν και παραπάνω, δεν υπάρχουν 'αντίστοιχα'. Πάρε τα αρχεία .ttf από μια εγκατάσταση windows και βάλτα στο /home//.fonts/ (ή/και στο /usr/share/fonts/truetype , αν και δεν θα το συνιστούσα γιατί δεν είναι καλό γενικά να πειράζουμε καταλόγους που διαχειρίζεται το σύστημα). Πρόσεξε μόνο να είναι με μικρά γράμματα η κατάληξη γιατί δεν θα τα πιάσει αλλιώς.
- Υπάρχει τρόπος να 'παίρνει' πιο γρήγορα την εναλλαγή κεφαλαίων/πεζών με το Caps Lock; Όταν γράφω γρήγορα, το δεύτερο γράμμα μετά το αρχικό κεφαλαίο μένει κεφαλαίο, αν και πατάω πρώτα το Caps.
- Πού βρίσκεται ο συνδυασμός διαλυτικά+τόνος-> ΐ;
; , shift+; , ι
-
Δεν είναι ότι δεν βλέπω γραμματοσειρές των win, αλλά ότι θέλω να γράψω πχ σε verdana και χρειάζομαι το πλέον 'κοντινό' font.
Αν γίνεται αυτό που γράφει ο stavrosG, θα το δοκιμάσω.
Edit: Δούλεψε!
ΓΙα την ταχύτητα, δες αριστερά τη λέξη 'ΓΙα'. Πατάω γρήγορα Caps>Γ>Caps>Ι και 'παίρνει' τη δεύτερη αλλαγή από το τρίτο γράμμα.
Ο συνδυασμός για τα διαλυτικά+τόνο δεν πιάνει. Έχω το πληκτρολόγιο 'Ελλάδα' (σκέτο).
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι ότι δεν βλέπω γραμματοσειρές των win, αλλά ότι θέλω να γράψω πχ σε verdana και χρειάζομαι το πλέον 'κοντινό' font.Αν γίνεται αυτό που γράφει ο stavrosG, θα το δοκιμάσω.
ΓΙα την ταχύτητα, δες αριστερά τη λέξη 'ΓΙα'. Πατάω γρήγορα Caps>Γ>Caps>Ι και 'παίρνει' τη δεύτερη αλλαγή από το τρίτο γράμμα.
Ο συνδυασμός για τα διαλυτικά+τόνο δεν πιάνει. Έχω το πληκτρολόγιο 'Ελλάδα' (σκέτο).
Για το πληκτρολόγιο - έχει και άλλες επιλογές, δοκίμασέ τις!
Για τα Fonts - στο Kubuntu στο System Setting υπάρχει επιλογή για την εγκατάσταση των fonts. Δες ίσως κάτι να υπάρχει και στο Ubuntu.P.S. Γιατί δεν τους βάζετε Kubuntu - πιο όμορφα είναι!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Σε βολεύει περισσότερο αυτό, από το να το έχεις μόνιμα σε πεζά και να πατάς shift για το κεφαλαίο;
[άκυρο, μάλλον απάντησες] -
Τι άλλες επιλογές; Τώρα έμαθα με το caps, δεν μπορώ άλλες μεθόδους. Γέρασα για ν' αλλάξω σήμερα τρόπο τυφλής πληκτρολόγησης...
Πώς μπορώ να περάσω ταυτόχρονα το Kubuntu χωρίς να ξαναστήσω το σύστημα; Κάπου διάβασα ότι μπορώ να έχω και τα 2 ταυτόχρονα και το kubuntu είναι ενδιαφέρον.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι ότι δεν βλέπω γραμματοσειρές των win, αλλά ότι θέλω να γράψω πχ σε verdana και χρειάζομαι το πλέον 'κοντινό' font.Το πιο κοντινό σε verdana είναι ...verdana.
Άνοιξε μια κοσνόλα και δώσε:sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
ή άνοιξε το synaptic και κάνε τα εγκατάσταση.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Σε βολεύει περισσότερο αυτό, από το να το έχεις μόνιμα σε πεζά και να πατάς shift για το κεφαλαίο;
[άκυρο, μάλλον απάντησες] -
από fog » 07/06/11 12:03
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Δεν είναι ότι δεν βλέπω γραμματοσειρές των win, αλλά ότι θέλω να γράψω πχ σε verdana και χρειάζομαι το πλέον 'κοντινό' font.
Το πιο κοντινό σε verdana είναι ...verdana.
Άνοιξε μια κοσνόλα και δώσε:sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
>ή άνοιξε το synaptic και κάνε τα εγκατάσταση. > >[![](http://img715.imageshack.us/img715/1142/screenshotnol.th.jpg)](http://img715.imageshack.us/i/screenshotnol.jpg/) italian shifty
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι ότι δεν βλέπω γραμματοσειρές των win, αλλά ότι θέλω να γράψω πχ σε verdana και χρειάζομαι το πλέον 'κοντινό' font.Αν γίνεται αυτό που γράφει ο stavrosG, θα το δοκιμάσω.
Edit: Δούλεψε!
Αυτό μου το κάνει ο firefox σε όλα τα λειτουργικά. Σε άλλες εφαρμογές έχεις το ίδιο πρόβλημα ή μόνο στο browser; (είναι ειδική περίπτωση)
Δοκίμασε 'Ελλάδα - εκτεταμένο'. Δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά, αλλά έχει μερικά εξτρά. (είναι κάτι σαν το premium pack στα αυτοκίνητα )
φογ
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι άλλες επιλογές; Τώρα έμαθα με το caps, δεν μπορώ άλλες μεθόδους. Γέρασα για ν' αλλάξω σήμερα τρόπο τυφλής πληκτρολόγησης...Το παρακάτω εννοούσα!
Δοκίμασε 'Ελλάδα - εκτεταμένο'. Δεν θα δεις ουσιαστική διαφορά, αλλά έχει μερικά εξτρά. (είναι κάτι σαν το premium pack στα αυτοκίνητα )
φογ
Παντός το Ubuntu έχει πολύ ωραία γραμματοσειρά που λέγετε .... Ubuntu - δες την εικόνα που έβαλε η Fog!!!
Πώς μπορώ να περάσω ταυτόχρονα το Kubuntu χωρίς να ξαναστήσω το σύστημα; Κάπου διάβασα ότι μπορώ να έχω και τα 2 ταυτόχρονα και το kubuntu είναι ενδιαφέρον.
Ναι, μπορείς! δεν ξέρω πόσο λειτουργικό θα είναι - ας μας πουν αυτοί που το έχουν δοκιμάσει!
Η εσύ θα μας πεις μετά!;Kubuntu με Ubuntu έχουν ίδιο πυρήνα αλλά διαφορετικό γραφικό περιβάλλον .
KDE --> Kubutnu
GNome --> UbuntuΕγκατασταση - Χρηση GNOME + KDE + XFCE + LXDE σε Ubuntu
Έχει και άλλους οδηγούς εδώ : Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Για την Tahoma & την Book Antiqua νομίζω ότι πρέπει να τις εγκαταστήσεις με το χέρι, τα βάζεις σε ένα φάκελο /home//.fonts/ αν θυμάμαι καλά [ή στο /usr/share/fonts], δεν το έχω κάνει ποτέ.
Για τη Verdana άνοιξε μία κονσόλα:
$ sudo apt-get install msttcorefonts $ sudo fc-cache -fv
Χρησιμοποίησε το shift + γράμμα που σε ενδιαφέρει
_
-
Mου λείπει το Linux snif snif
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Mου λείπει το Linux snif snifγιατι δε βαζεις τσαμπα ειναι
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Mου λείπει το Linux snif snif
γιατι δε βαζεις τσαμπα ειναι
Γαιατί σκλάβωσα τον σκληρό στα win7 για κάτι προγράμματα που θέλω επαγγελματικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρω έναν εξωτερικό 500gb για linux και να έχω τα win μόνο για δυό τρεις δουλειές.
-
επρεπε να εκανες 2 partition (1 για καθε λειτουργικο) να μη χρειαστεις αλλο σκληρο
LiNuX Forum