-
σ'ένα linux box έχω πολλούς λογαριασμούς που πολλοί απ'αυτοί έχουν έναν φάκελο με διαδρομή /home/user/www/a/b/c/. Θέλω:
- όπου υπάρχει ο φάκελος c με αυτή τη διαδρομή θέλω να γίνει chmod 0644, μαζικά εννοείται όχι ένας ένας.
- να αντικαταστήσω 2 αρχεία σε αυτούς τους φάκελους που τα έχω στο /root/ ας πούμε (με root ή άλλο chown) με τα chown του κάθε φακέλου (το chown είναι το user:user κάθε λογαριασμού). το τελευταίο φαντάζομαι γίνεται με μια μαζική εντολή όπως η παραπάνω
-
Σε ό,τι αφορά το μαζικό chmod και την αντιγραφή των δύο αρχείων, πιστεύω κάτι σαν το παρακάτω μπορεί να παίξει:
for f in `find /home -type f -name 'c'`; chmod 0644 $f; cp /root/file1 /root/file2 $f; done
Τώρα, για το τελικό chown / chmod των αρχείων που θα έχεις αντιγράψει.. πιθανώς να μπορείς να παίξεις με έναν συνδυασμό της λούπας και της find που θα σου επιστρέφει τα permissions των directories που σε ενδιαφέρουν. Βασικά, πρέπει να πειραματιστείς!
-
Δε χρειάζεται το for, το find έχει το option -exec πχ. find /home -type f -exec chmod 0644 {};
Το δεύτερο που ζητάς δεν κατάλαβα τι είναι
-
Σωστός!
-
Φίλε dmitspan, έτσι όπως λέει ο nass θα το κάνεις το δεύτερο, με τη find και το -exec. Στο exec θα βάλεις τις μεταβλητές που σου δίνει η find για τα permissions και το ownership των directories που κάνει match, που είναι ακριβώς αυτό που θέλεις.
Edit: πρέπει να διαβάσεις το man page του find...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δε χρειάζεται το for, το find έχει το option -exec πχ. find /home -type f -exec chmod 0644 {};Το δεύτερο που ζητάς δεν κατάλαβα τι είναι
δλδ αυτό είναι σωστό;
find /home 'a/b/c/' -type f -exec chmod 0644 {};στο 2ο εννοώ ότι μέσα στον κάθε φάκελο a/b/c κάθε user έχω 2 αρχεία τα οποία θέλω να τα αντικαταστήσω με αυτά που έχω πχ στο /root πχ file1 και file2
-
Νομίζω θέλεις κάτι σαν find /home -name /a/b/c/ -type d -exec 'chmod -R 0644 {} ; cp /home/file1 /home/file2 {} ' ;
Δηλ. 'βρες όλα τα directories, άλλαξέ τους αναδρομικά τα permissions και αντέγραψε τα 2 αρχεία'
(Δεν είμαι σίγουρος για τη σύνταξη έχω λιγάκι σκουριάσει )
-
-
πως λεγεται εκεινο το προγραμμα που το τρεχουμε απο win και κανει αυτοματη εγκατασταση το Ubuntu?
edit***
ακυρο, το βρηκα.
η απορια ειναι πλεον η εξης:
ubuntu
xubuntu
kubuntuποιο να βαλω και γιατι?
η εγκατασταση θα γινει σε λαπτοπ, και θελω να ειναι οσο πιο πληρες & ευκολο γινεται.
-
ubuntu, κι αν σ'αρέσουν τα μπλιμπλίκια πολύ, kubuntu.
-
laptop απλο και γρηγορο->jolicloud (αν και δεν περιμενα να ειναι τοσο απλο αλλα οκ )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πως λεγεται εκεινο το προγραμμα που το τρεχουμε απο win και κανει αυτοματη εγκατασταση το Ubuntu?Wubi. Just for the record.
Ubuntu.
-
evala ta kubuntu gia allagh, prin eixa ta ubuntu.
profanos psaxno thn enallagh glossas!!!
-
kati allo...
me poio programma mporo na kano video-chat?
-
Απο το μενου -> System Setting -> Input Devices ->
στο δευτερο tab 'Layouts' θα βρεις το Add layout οπου και θα ψαξεις για τα greeklishskype.
-
ολα κομπλε, ευχαριστω!
-
-
Gnome 3
http://news.softpedia.com/news/GNOME-3- ... 3562.shtml
http://arstechnica.com/open-source/revi ... x-lawn.ars
http://www.gnome3.org/ -
-
LiNuX Forum