-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Έχω δύο θεματάκια...-
Ο PCmanFM δεν δέχεται την εντολή cut/paste. Το path και τα αρχεία είναι με latin χαρακτήρες ωστόσο δεν κατάφερα να το φτιάξω, ούτε βρήκα και καμία βοήθεια online.
-
Ο Dolphin από την άλλη έχει ένα προβληματάκι με το theme/tweak που έχω κάνει στο gnome. Όταν πηγαίνω το mouse πάνω από το αρχείο/φάκελο που έχω επιλέξει δεν βλέπω τίποτα γιατί το highlight που κάνει είναι λευκό ενώ ήδη σαν επιλεγμένο στοιχείο έχει λευκά fonts. Αν και τελικά μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένος file manager (ακόμα και από τον nautilus στα καλά του - πριν γίνει δλδ tablet-oriented 'files'--> )
Γιατί δεν δοκιμάζεις τον Thunar του xfce; Είναι ιδιαιτέρως αξιόλογος file manager και νομίζω ότι τα dependencies του είναι λογικά. Αν δεν κάνω λάθος, χρησιμοποιεί και αυτός gvfs για τα remote filesystems, οπότε το integration με τις εφαρμογές του gnome πρέπει να είναι καλό.
-
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω κάνει share 1 φάκελο και το DVD drive σε Linux Mint.
Το βλέπει ένα standalone media player μέσω samba.
Πάω να δω τα περιεχόμενα και μου ζητάει (ο media player) username/password. Τα βάζω και δεν με αφήνει να μπω. Τι στραβώνει;Βάζεις το σωστό windows domain; Το samba έχει και τέτοιες παπαριές. Δεν ξέρω το share του nautilus τι ακριβώς domain θέτει στο share, είναι πάντως απαραίτητο να είναι το σωστό για να σε αφήσει.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Καλημερα σε ολους και ολες (ποτε δεν ξερεις )Χρησιμοποιω στο λαφτοφ Windows 8 Pro 64bit ...
Μπηκα εδω http://www.ubuntu.com/download/desktop να ριξω μια ματια, μιας και τελευταια φορα που δοκιμασα Wubi ηταν στα Vista ultimate το 2010.
Βλεπω λοιπον πως για τα Windows 8 με UEFI Firmware (οπως το Toshiba L870 που χρησιμοποιω) προτεινει την 64bit εκδοχη, ομως ποια απο τις 2 ??
Οταν γενικα ψαχτηκα λιγο με το UEFI και λοιπες παπαριες πονοκεφαλου που εχουν δημιουργησει ειχα αγχωθει μη γινει καμια μαλακια και ειμαι σε διλλημα μηπως παει κατι στραβα
Καποιος με Windows 8 + UEFI + Wubi installer που να δοκιμασε την συνταγη με επιτυχια;;
thanks in advance!
Κατ αρχήν, το Wubi το τελείωσαν, νομίζω από την 13.04 και μετά. Πάπαλα.
Windows 8 + UEFI = Secure Boot, δηλαδή θα σου πρήξει τα @@, είναι 100% βέβαιο. Η απλούστερη λύση είναι να απενεργοποιήσεις το Secure Boot από το BIOS πριν προχωρήσεις στην εγκατάσταση του Linux. Επίσης, εγκατάσταση Linux σε UEFI θέλει ιδιαίτερα κόλπα με ειδικά partitions και άλλες τέτοιες βλακείες. Κάποιοι installers τα κάνουν όλα μόνοι τους, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν είμαι σίγουρος σε ποια κατηγορία εμπίπτει ο installer του Ubuntu, νομίζω ότι θέλει κάποια παρέμβαση από τον χρήστη.
Πολύ σημαντικό: ΠΡΙΝ κουρέψεις τα Win, φτιάξε DVD επαναφοράς! Στην πολύ πιθανή περίπτωση που θα κολλήσεις, να έχεις μια διέξοδο, να μπορείς να δουλέψεις το μηχάνημα.
-
Backup DVD εκανα για τα windows, ενω ολα μου τ'αρχεια κλπ, τα εχω σε ξεχωριστο partition.
Σιχτιρια γαμω τα secure boot και τα UEFI τους μεσα ... να μαλακιστω ηθελα λιγο με ubuntu να δω ποσο προχωρησε το θεμα τα τελευταια 2 χρονια που εχω να τα εγκαταστησω και πρεπει να μπλεξω τα μπουτια μου με 1002 βλακειες... ξεφτιλα!
Δε θα κανω τιποτα τελικα... δεν αξιζει τον κοπο.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Έχω δύο θεματάκια...-
Ο PCmanFM δεν δέχεται την εντολή cut/paste. Το path και τα αρχεία είναι με latin χαρακτήρες ωστόσο δεν κατάφερα να το φτιάξω, ούτε βρήκα και καμία βοήθεια online.
-
Ο Dolphin από την άλλη έχει ένα προβληματάκι με το theme/tweak που έχω κάνει στο gnome. Όταν πηγαίνω το mouse πάνω από το αρχείο/φάκελο που έχω επιλέξει δεν βλέπω τίποτα γιατί το highlight που κάνει είναι λευκό ενώ ήδη σαν επιλεγμένο στοιχείο έχει λευκά fonts. Αν και τελικά μου φαίνεται πιο ολοκληρωμένος file manager (ακόμα και από τον nautilus στα καλά του - πριν γίνει δλδ tablet-oriented 'files'--> )
Γιατί δεν δοκιμάζεις τον Thunar του xfce; Είναι ιδιαιτέρως αξιόλογος file manager και νομίζω ότι τα dependencies του είναι λογικά. Αν δεν κάνω λάθος, χρησιμοποιεί και αυτός gvfs για τα remote filesystems, οπότε το integration με τις εφαρμογές του gnome πρέπει να είναι καλό.
Έχω περάσει από xFCe και LXDe, ο thunar δε μου άρεσε... Έχω βολευτεί με τον dolphin ούτως ή άλλως.
Ευχαριστώ για τη συμβουλή... -
-
You are welcome!
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω κάνει share 1 φάκελο και το DVD drive σε Linux Mint.
Το βλέπει ένα standalone media player μέσω samba.
Πάω να δω τα περιεχόμενα και μου ζητάει (ο media player) username/password. Τα βάζω και δεν με αφήνει να μπω. Τι στραβώνει;Μάλλον το config της samba ζητάει πασσ.
-
-
http://www.anandtech.com/show/7367/nvid ... evelopment
Δεν ξέρω πόσο επηρέασε το κωλοδάχτυλο του torvalds.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δεν ξέρω πόσο επηρέασε το κωλοδάχτυλο του torvalds.Πιστεύω καθόλου.
Hint: τις ίδιες μέρες ανακοινώθηκε το SteamOS.
-
Και τα SteamMachines πριν λίγο.
Δεν είμαι gamer δεν με νοιάζει.
btw η nvidia σε αντίθεση με την amd δεν έχει προσλάβει κόσμο να δουλευει στους open drivers.
-
To KDE on Windows δοκίμασε κανείς;
Το Amarok τώρα το ανοίγω και στη δουλειά
-
Εγκατέστησα το Ubuntu 13.10 σε ένα laptop...
Δε δούλευε το scroll στο touchpad μέχρι που βρήκα μία νέα (?) ρύθμιση όπου χρησιμοποιείς τα δύο δάχτυλα για οριζόντιο ή κατακόρυφο scrolling σε οποιοδήποτε σημείο του touchpad.Αν και χρειάζεται κάποια εξοικείωση μου φαίνεται πολύ καλύτερο...
-
Στο παλιό laptop δεν δουλεύει καθόλου το power management με διάφορα linux που δοκίμασα.
Μόλις πατήσω το κουμπί για suspend to RAM, σβήνει η οθόνη αλλά μετά από λίγο το σύστημα επανέρχεται.Με windows (vista) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Παλιά το suspend to RAM δούλευε και με linux αλλά μετά χάλασε (κάποια στιγμή έβγαλε μήνυμα ότι το suspend to RAM δεν υποστηρίζεται από το kernel).
Με επανεγκατάσταση γίνεται αυτό που έγραψα στην αρχή.To suspend to RAM είναι απαραίτητο γιατί το laptop είναι της μάνας μου και αν δεν κλείνει μόνο του μετά από αδράνεια, μένει ανοιχτό για μέρες (δεν ενδιαφέρεται για οικονομία στο ρεύμα).
-
παρ' της Mac
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
παρ' της MacΡε κακέ τύπε, γιατί δε λες αν μπορεί να βρεθεί λύση;
-
Δεν μπορεί. Γιατί έτσι. (και γιατί είναι παπάρας και δεν έχει γράψει ούτε τι laptop είναι)
Να πάρει Mac να κινηθεί και χρήμας στην αγορά.
-
Μπορεί κάποια συσκευή (πχ. usb ή κάποια κάρτα δικτύου) να 'ξυπνά' το σύστημα. Δες εδώ πως μπορείς να διαπιστώσεις αν συμβαίνει αυτό και το τι πρέπει να κάνεις http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1969615
Επίσης μερικές φορές αν έχεις κάρτα γραφικών nvidia ή ati μπορεί να είναι θεμα των drivers. Τσέκαρε και αυτό.
-
leonp, δώσε καμιά πληροφορία μήπως μας έρθει καμία φαεινή ιδέα ή πετύχουμε στα ίντερνετς καμία λύση...
Εσύ j.marr άσε στην άκρη τις micro-πρέπειες...
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
παρ' της Macέχει ένα 21' - δεν ξέρω άλλες λεπτομέρειες, μόνο ότι είναι ελάχιστα πιο γρήγορο από το ASUS laptop Z53.
To imac έχει πρόβλημα με την κάρτα γραφικών και δουλεύει μόνο σε 640Χ480.
LiNuX Forum