-
To 1 δεν δούλεψε. Δεν κατάλαβα τι έγραφε γιατί έβγαζε κουτάκια αντί για γράμματα. Αλλά έτσι και αλλιώς στο system settings με λέει administrator.
Ο χρήστης avel έγραψε:
@avel
Ποια από όλες?Ανοιξα τη σελίδα, η πρώτη απάντηση (μήνυμα #2) ήταν σωστή. Δεν διάβασα παρακάτω.
Πιο κάτω έχει και άλλες. Θα το δοκιμάσω και αυτό..
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
To 1 δεν δούλεψε. Δεν κατάλαβα τι έγραφε γιατί έβγαζε κουτάκια αντί για γράμματα. Αλλά έτσι και αλλιώς στο system settings με λέει administrator.Όπως είσαι στο recovery mode, τρέξε την επιλογή repair broken packages, μήπως τελικά εκεί είναι το πρόβλημα, αφού όλα τα υπόλοιπα είναι σωστά (group, sudoers, permissions).
-
Πώς μπορώ να εγκαταστήσω στο Ubuntu τον Firefox 8 αντί του Aurora που μου κατσικώθηκε και στην τελευταία έκδοση δεν υποστηρίζει τα περισσότερα addons;
ΧΩΡΙΣ να χάσω ρυθμίσεις, password και addons!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πώς μπορώ να εγκαταστήσω στο Ubuntu τον Firefox 8Σε κάθε περίπτωση μην ψάξεις στο Google για 'install firefox 8 in ubuntu', δε θα βρεις τίποτα χρήσιμο!
-
Αμα θελει τοσο πολυ μπορει να τον βαλει απο τοsite τουfirefox...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πώς μπορώ να εγκαταστήσω στο Ubuntu τον Firefox 8
Σε κάθε περίπτωση μην ψάξεις στο Google για 'install firefox 8 in ubuntu', δε θα βρεις τίποτα χρήσιμο!
Έψαξα ΡΕ! Αλλά όταν πηγαίνω να τον εγκαταστήσω, με γυρνάει στον Aurora.
Κατεβάζοντας δε τον 8 από το site, μου βγάζει ένα ζιπαρισμένο αρχείο, .gz ή κάτι τέτοιο, που όταν το αποσυμπιέζω, είναι κάτι σαν portable έκδοση. -
-
Ποια έκδοση του Ubuntu (ή βασισμένη στο Ubuntu) θα βάζατε σε ένα NetBook HP 2140 (intel 1,60, 1gb ram);
Στο linux-netbook.com βρήκα τα παρακάτω:
[list=1:220i0nrd][:220i0nrd]Kubuntu Netbook
Kubuntu Netbook edition is the netbook distribution of Kubuntu designed for a better user experience on small low power devices. Kubuntu is based on the K Desktop Environment and Ubuntu Linux.[/220i0nrd]
[:220i0nrd]Kuki
Kuki Linux is a lightweight Ubuntu based Linux distribution using the Xfce desktop environment. Kuki is built especially for the Acer Aspire One.[/220i0nrd]
[:220i0nrd]Ubuntu Light
Ubuntu Light is a platform targeted at the instant-on market based on the Unity desktop environment.[/220i0nrd]
[:220i0nrd]Ubuntu
Ubuntu is currently the most popular Linux distribution. It is easy to use, navigate, and administer. Installing and removing software could hardly be made easier.[/220i0nrd]
[:220i0nrd]Ubuntu Netbook Edition
Ubuntu Netbook Edition is a rebrand of Ubuntu Netbook Remix.[/220i0nrd]
[:220i0nrd]Ubuntu Netbook Remix
Ubuntu Netbook Remix is optimized for small devices and quick access to the most used applications.[/220i0nrd][/list220i0nrd]_
-
Προσωπικά διάλεξα την τελευταία. Πάντως τρώει λίγο χώρο στην κορυφή του web browser.
Νομίζω ότι διακόπτεται η εξέλιξή του, αφού οι πλατφόρμες του Ubuntu ενοποιούνται. -
Από τo Ubuntu natty, η εκδοχή Netbook remix / Netbook edition έχει καταργηθεί, αφού έχει γίνει merge με το υπόλοιπο Ubuntu.
Εγώ δε θα έβαζα κανένα από τα παραπάνω. Παλαιότερα θα έβαζα το τελευταίο Ubuntu, αλλά πλέον μάλλον όχι γιατί το Unity δε θα υποφέρεται ούτε σε netbook. Οπότε θα δοκίμαζα προς Mint μεριά. Πολύ ενδιαφέρον distro. Μία άλλη εκδοχή επίσης είναι το xubuntu, το οποίο θα είναι πιο lightweight για τα δεδομένα του netbook (κυρίως λόγω RAM). Φυσικά αντί εγκατάστασης xbubuntu μπορείς να βάλεις το Ubuntu και έπειτα να εγκαταστήσεις το xfce-desktop, το ίδιο πράγμα είναι.
Edit: το linux-notebook.com είναι λίγο ελεεινό site, πού το βρήκες... Δες καλύτερα στο distrowatch που είναι παλιό και αξιόπιστο, π.χ. http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major
-
Πρόσφατα σε ένα netbook HP Mini 110 κάτι-xyz δε θυμάμαι ακριβώς - 'Μαθητικό Υπολογιστή' (τους θυμάστε; ) έβαλα ubuntu 11.10. Εκκίνηση και κλείσιμο γίνονται πολύ γρήγορα και το μόνο που καθυστερεί ελάχιστα στο UI είναι η απόκρισή του όταν επιλέγεις την εκκίνηση μιας εφαρμογής. Το είχα για δύο εβδομάδες περίπου, όπου το χρησιμοποίησα για web+office. Συνολικά μου φάνηκε πολύ εύχρηστο, αρκεί βέβαια να μην φορτωθεί με πολλές καρτέλες στο web browser. Η μνήμη του (1GB) δε φαίνεται να είχε ιδιαίτερο πρόβλημα. Έπρεπε να ανοίξω πολλές σελίδες και εφαρμογές - πράγμα σπάνιο σε ήπια χρήση - για να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί swap. Το unity μου φάνηκε πως αξιοποιεί πολύ καλά τη μικρή οθόνη. Συνολικά μπορώ να πω πως μου άρεσε αρκετά. Σε άλλα αδύναμα μηχανήματα (πολύ παλιοί επεξεργαστές, 256MB RAM) έχω χρησιμοποιήσει το lubuntu 11.10, επίσης με θετικές εντυπώσεις.
-
_
Καταρχήν σας ευχαριστώ και τους δύο για τη βοήθεια...
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσωπικά διάλεξα την τελευταία. Πάντως τρώει λίγο χώρο στην κορυφή του web browser.
Νομίζω ότι διακόπτεται η εξέλιξή του, αφού οι πλατφόρμες του Ubuntu ενοποιούνται.Μάλλον θα το αποφύγω μιας και διακόπτεται η εξέλιξή του...
Βλέπω το έχεις πάρει σοβαρά το θέμα Linux ε;Από τo Ubuntu natty, η εκδοχή Netbook remix / Netbook edition έχει καταργηθεί, αφού έχει γίνει merge με το υπόλοιπο Ubuntu.
Εγώ δε θα έβαζα κανένα από τα παραπάνω. Παλαιότερα θα έβαζα το τελευταίο Ubuntu, αλλά πλέον μάλλον όχι γιατί το Unity δε θα υποφέρεται ούτε σε netbook. Οπότε θα δοκίμαζα προς Mint μεριά. Πολύ ενδιαφέρον distro. Μία άλλη εκδοχή επίσης είναι το xubuntu, το οποίο θα είναι πιο lightweight για τα δεδομένα του netbook (κυρίως λόγω RAM). Φυσικά αντί εγκατάστασης xbubuntu μπορείς να βάλεις το Ubuntu και έπειτα να εγκαταστήσεις το xfce-desktop, το ίδιο πράγμα είναι.
Όντως ρε συ, το Unity δεν παλεύεται (το έχουμε ξανασυζητήσει δύο σελίδες πίσω)...
Λέω να βάλω Ubuntu, να συμπληρώσω gnome-panel, kubuntu-desktop, xubuntu-desktop και να δω ποιο βολεύει, τι λες;
Τώρα που το σκέφτομαι ίσως δοκιμάσω το Xfce και στο desktop...Edit: το linux-notebook.com είναι λίγο ελεεινό site, πού το βρήκες... Δες καλύτερα στο distrowatch που είναι παλιό και αξιόπιστο, π.χ. http://distrowatch.com/dwres.php?resource=major
Έψαξα (στα γρήγορα) για μία σελίδα που να συγκρίνει διανομές για netbook και έπεσα εκεί, δεν την είχα ξαναεπισκεφτεί...
Ευχαριστώ για το link btw..._
-
jolicloud ειναι μια επιλογη
-
Παίδες ακούστε τι γίνεται τώρα... Είχα κάνει μια μαλακία με το particion στα 7άρια και τέλος πάντων το διόρθωσα... Αλλά με εξαφάνισε το Boot Screen (αν το λέω σωστά, τέλος πάντων το μενού που επιλέγω αν θέλω Ubuntu, Ubuntu Safe Mode, Windows κτλ.) Δοκίμασα τον τρόπο της Nixie
(τρόπος της Nixie)Οκ, ξεκολλήστε τώρα απ' αυτήν και συνεχίζουμε
Το θέμα είναι όμως ότι κατά την διάρκεια που φορτώνει απ' το φλασάκι το λειτουργικό αυτό δεν φορτώνει. Συγκεκριμένα με έβγαλε error (πατώντας οποιοδήποτε πλήκτρο με έβγαζε κάτι σαν τερματικό και έδειχνε την διαδικασία...)
Έχω την 11.04 αλλά μπόρεσα να βρω την 10.04 μόνο... Λέτε γι αυτό να μην λειτούργησε;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Μία άλλη εκδοχή επίσης είναι το xubuntu, το οποίο θα είναι πιο lightweight για τα δεδομένα του netbook (κυρίως λόγω RAM). Φυσικά αντί εγκατάστασης xbubuntu μπορείς να βάλεις το Ubuntu και έπειτα να εγκαταστήσεις το xfce-desktop, το ίδιο πράγμα είναι.
Λέω να βάλω Ubuntu, να συμπληρώσω gnome-panel, kubuntu-desktop, xubuntu-desktop και να δω ποιο βολεύει, τι λες;
Τώρα που το σκέφτομαι ίσως δοκιμάσω το Xfce και στο desktop...Εντυπωσιάστηκα από το xfce, είναι ό,τι ακριβώς έψαχνα...
Ευχαριστώ πάρα πολύ..._
-
Συνέντευξη του Torvalds. Μιλάει για πολλά (Μ$ την Apple και τον Jobs τους βλαμένους του FSF κλπ ) και αξίζει τα 40 λεπτα που διαρκεί.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Νομίζω ότι διακόπτεται η εξέλιξή του, αφού οι πλατφόρμες του Ubuntu ενοποιούνται.Μάλλον θα το αποφύγω μιας και διακόπτεται η εξέλιξή του...
Βλέπω το έχεις πάρει σοβαρά το θέμα Linux ε;Όταν διαπίστωσα ότι το PC στη δουλειά είχε κάτι χιλιομολυσμένα πειρατικά windows και δεν υπήρχαν διαθέσιμες άδειες για επανεγκατάσταση, διέγραψα τα πάντα κι έβαλα Ubuntu 11.04.
Καλό εργαλείο (αν και το Libre Office έχει τα θεματάκια του), πιο ελαφρύ από τα WinXP (φαίνεται καθαρά, γιατί 'έκρυψα' κάπου στο ίδιο PC μια φρέσκια εγκατάσταση XP με διάφορα 'αγορασμένα' προγράμματα), αρκετά σταθερό.ΑΑΑΑ! Τώρα το θυμήθηκα! Έχεις HP mini 2140; Άμα βγάλεις την παροχή του ρεύματος, δουλεύει η θύρα ethernet;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βλέπω το έχεις πάρει σοβαρά το θέμα Linux ε;Όταν διαπίστωσα ότι το PC στη δουλειά είχε κάτι χιλιομολυσμένα πειρατικά windows και δεν υπήρχαν διαθέσιμες άδειες για επανεγκατάσταση, διέγραψα τα πάντα κι έβαλα Ubuntu 11.04.
Καλό εργαλείο (αν και το Libre Office έχει τα θεματάκια του), πιο ελαφρύ από τα WinXP (φαίνεται καθαρά, γιατί 'έκρυψα' κάπου στο ίδιο PC μια φρέσκια εγκατάσταση XP με διάφορα 'αγορασμένα' προγράμματα), αρκετά σταθερό.Κάπου έχω μερικά βιβλία pdf (ίσως τα διαβάσω σε καμία εξόρμηση), για να μάθω ακόμα περισσότερα μυστικά και κόλπα του λειτουργικού συστήματος...
ΑΑΑΑ! Τώρα το θυμήθηκα! Έχεις HP mini 2140; Άμα βγάλεις την παροχή του ρεύματος, δουλεύει η θύρα ethernet;
Μου χάρισαν ένα την Κυριακή. Μόνο με Wi-Fi το έχω συνδέσει, θα το κοιτάξω όμως το βράδι και θα σου πω...
_
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
ΑΑΑΑ! Τώρα το θυμήθηκα! Έχεις HP mini 2140; Άμα βγάλεις την παροχή του ρεύματος, δουλεύει η θύρα ethernet;Ναι, κανονικά...
_
-
Γνωρίζει κανείς ποια από τις παρακάτω θα 'παίξει' στο Ubuntu;
skroutz.gr | Εξωτερικές Κάρτες Ήχου USB
LiNuX Forum