-
Δεν εννοώ web sites, φυσικά. Εννοώ σύνολο εγκατεστημένων PC σε μια τοποθεσία.
Η παγίδα έγκειται στο ότι αγοράζεις τον εξοπλισμό π.χ. 20.000 και λες δεν θα δώσω φράγκο για λογισμικό, θα μου βάλει ο κυρ-Γιάννης τα Ubuntu (sic). Άρα συνολικό κόστος 20.000. Δυο-τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, αντιλαμβάνεσαι ότι θες υποστήριξη και ότι ο κυρ-Γιάννης δεν μπορεί να σου λύσει προβλήματα συμβατότητας ούτε να απαντήσει στις ερωτήσεις των χρηστών. Ή, ακόμα χειρότερα, διαπιστώνεις ότι οι χρήστες δεν παράγουν αλλά ψάχνουν να βρούνε μόνοι τους λύσεις στα προβλήματά τους, γιατί ο παλιός system administrator δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το καινούργιο λειτουργικό. Άρα, ψάχνεις για υποστήριξη στις ελάχιστες εταιρείες που μπορούν να το κάνουν στην Ελλάδα κι αυτές, φυσικά, σου κόβουν τον κ..ο.
Τες πα, αν ξέρεις τι θέλεις και τι μπορείς να πληρώσεις, ο τελικός κριτής είναι το συνολικό κόστος για το συνολικό κύκλο ζωής του site σου (όχι web site, OK;). Το θέμα είναι: μπορείς να το υπολογίσεις;
-
...ο κυρ-Γιάννης και καμπόσα εκατομμύρια κυρ-Γιάννηδες στο internet για βοήθεια...
Αλλιώς αγοράζεις λογισμικό -
Τσου! Για σοβαρή χρήση, δεν έχει χρόνο να ψάχνεις στα fora ούτε να περιμένεις τον expert να σου απαντήσει όταν το θυμηθεί. Και δεν αγοράζεις λογισμικό, υποστήριξη αγοράζεις!
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Τσου! Για σοβαρή χρήση, δεν έχει χρόνο να ψάχνεις στα fora ούτε να περιμένεις τον expert να σου απαντήσει όταν το θυμηθεί. Και δεν αγοράζεις λογισμικό, υποστήριξη αγοράζεις!Σωστός. Απλά θέλω να πω ότι αυτό που είπες μόλις τώρα υπάρχει και στο Linux
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Δεν εννοώ web sites, φυσικά. Εννοώ σύνολο εγκατεστημένων PC σε μια τοποθεσία.Η παγίδα έγκειται στο ότι αγοράζεις τον εξοπλισμό π.χ. 20.000 και λες δεν θα δώσω φράγκο για λογισμικό, θα μου βάλει ο κυρ-Γιάννης τα Ubuntu (sic). Άρα συνολικό κόστος 20.000. Δυο-τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, αντιλαμβάνεσαι ότι θες υποστήριξη και ότι ο κυρ-Γιάννης δεν μπορεί να σου λύσει προβλήματα συμβατότητας ούτε να απαντήσει στις ερωτήσεις των χρηστών. Ή, ακόμα χειρότερα, διαπιστώνεις ότι οι χρήστες δεν παράγουν αλλά ψάχνουν να βρούνε μόνοι τους λύσεις στα προβλήματά τους, γιατί ο παλιός system administrator δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το καινούργιο λειτουργικό. Άρα, ψάχνεις για υποστήριξη στις ελάχιστες εταιρείες που μπορούν να το κάνουν στην Ελλάδα κι αυτές, φυσικά, σου κόβουν τον κ..ο.
Τες πα, αν ξέρεις τι θέλεις και τι μπορείς να πληρώσεις, ο τελικός κριτής είναι το συνολικό κόστος για το συνολικό κύκλο ζωής του site σου (όχι web site, OK;). Το θέμα είναι: μπορείς να το υπολογίσεις;
Για να συννενοηθούμε, εγώ site εννοώ ένα data center με μηχανήματα κάποιων εκατομμυρίων και φυσικά όχι ένα web site, ή ένα ψιλικατζίδικο με 20.000 ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Αν ο παλιός sys admin σου δεν μπορεί να υποστηρίξει 20 μηχανάκια με linux, που χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους που δουλεύουν επεξεργασία κειμένου και email / internet (όπως γίνεται στο 90% των εταιρειών / δημοσίων υπηρεσιών) μάλλον πρέπει να τον αλλάξεις.
-
Δεν είναι πάντα όπως τα περιγράφεις. Π.χ.
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Δεν εννοώ web sites, φυσικά. Εννοώ σύνολο εγκατεστημένων PC σε μια τοποθεσία.Η παγίδα έγκειται στο ότι αγοράζεις τον εξοπλισμό π.χ. 20.000 και λες δεν θα δώσω φράγκο για λογισμικό, θα μου βάλει ο κυρ-Γιάννης τα Ubuntu (sic). Άρα συνολικό κόστος 20.000.
Όταν έχεις σκοπό να περάσεις σε όλα τα μηχανήματα Linux παίρνεις συμβατά πράγματα - μια μικρή μελέτη στο θέμα δεν σου κοστίζει πολλά €. Αν δεν το κάνεις και παίρνεις ότι βρεις υπάρχει περίπτωση να έχεις πάρει και μερικά MAC.
Δυο-τρεις βδομάδες μετά την έναρξη της επιχειρησιακής εκμετάλλευσης, αντιλαμβάνεσαι ότι θες υποστήριξη και ότι ο κυρ-Γιάννης δεν μπορεί να σου λύσει προβλήματα συμβατότητας ούτε να απαντήσει στις ερωτήσεις των χρηστών.
Τα προβλήματα 'συμβατότητας' δε θα υπάρχουν αν είχες πάρει συμβατό hardware. Για τι είδος υποστήριξης μιλάμε;
Πάνω στα προγράμματα; Γιατί άμα πήρες μερικά MAC δε θα έχεις ερωτήσεις;
Αν θέλεις υποστήριξη στο π.χ. Office που παίρνεις τηλέφωνο; Και αν θέλεις να γράψεις ένα CD;
Με €€€ λύνεις τις ερωτήσεις αυτές. Ο κυρ-Γιάννης άμα δεν ξέρει παίρνεις άλλον πάλι με €€€.Ή, ακόμα χειρότερα, διαπιστώνεις ότι οι χρήστες δεν παράγουν αλλά ψάχνουν να βρούνε μόνοι τους λύσεις στα προβλήματά τους,
Το ίδιο θα έκαναν με οπουδήποτε λειτουργικό! Δεν βάζουν τίποτα στα PCια τους οι χρήστες - δεν είναι δικά τους!
Τμήμα υποστήριξης (ή ο administrator) το κάνει!γιατί ο παλιός system administrator δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με το καινούργιο λειτουργικό. Άρα, ψάχνεις για υποστήριξη στις ελάχιστες εταιρείες που μπορούν να το κάνουν στην Ελλάδα κι αυτές, φυσικά, σου κόβουν τον κ..ο.
An 'ο παλιός system administrator δεν μπορεί να τα βγάλει' ψάχνει για δουλειά την άλλη μέρα!
Π.χ. αν ένας προγραμματιστής ξέρει 2-3 γλώσσες προγραμματισμού και να ζητηθεί να γράψει σε μια άλλη γλώσσα δε θα την μάθει;
Ο system administrator δεν είναι αυτός που ξέρει πολύ καλά τα παράθυρα και αδυνατεί οτιδήποτε άλλο να μάθει!
Αν απαιτηθεί και FreeBSD πρέπει θα μάθει!Τες πα, αν ξέρεις τι θέλεις και τι μπορείς να πληρώσεις, ο τελικός κριτής είναι το συνολικό κόστος για το συνολικό κύκλο ζωής του site σου (όχι web site, OK;). Το θέμα είναι: μπορείς να το υπολογίσεις;
Συμφωνώ !
-
Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί όταν αλλάζω την ώρα στο Ubuntu, αλλάζει η ώρα και στα Windows;
Βάζω πχ +2 ώρες στο ένα και αλλάζει +2 ώρες και το άλλο. Έτσι, αν πχ είναι 14:00 στο Ubuntu, στα Windows είναι 3 ώρες πίσω. Το φτιάχνω στα Windows, γίνεται +3 στο Ubuntu. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς γιατί όταν αλλάζω την ώρα στο Ubuntu, αλλάζει η ώρα και στα Windows;
Βάζω πχ +2 ώρες στο ένα και αλλάζει +2 ώρες και το άλλο. Έτσι, αν πχ είναι 14:00 στο Ubuntu, στα Windows είναι 3 ώρες πίσω. Το φτιάχνω στα Windows, γίνεται +3 στο Ubuntu.Λες να βλέπουν την ώρα στο BIOS;
Όταν έβαζες το ubuntu στην ώρα εγκατάστασης επέλεξες την ζώνη ώρας ή άπλα διόρθωσες την ώρα; -
Διότι τα windows υποθέτουν ότι το ρολόι της μητρικής είναι στην τοπική σου ώρα, ενώ το Ubuntu ότι το ρολόι της μητρικής είναι UTC, οπότε όταν το 'φτιάχνεις' στο ένα, 'χαλάει' στο άλλο.
Λύσεις 2: Είτε λες στα windows ότι το BIOS είναι σε UTC, είτε στο Ubuntu ότι το BIOS είναι σε τοπική ωρα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Βάζω πχ +2 ώρες στο ένα και αλλάζει +2 ώρες και το άλλο. Έτσι, αν πχ είναι 14:00 στο Ubuntu, στα Windows είναι 3 ώρες πίσω. Το φτιάχνω στα Windows, γίνεται +3 στο Ubuntu.Δώσε σε ένα τερματικό την εντολή: sudo hwclock --localtime
-
Tα δοκίμασα αυτά, δεν το τέσταρα όμως ακόμα, είναι στο pc της δουλειάς. Ευχαριστώ.
-
Το βάζω κι εδώ...
http://techcrunch.com/2011/10/13/father ... at-age-70/ -
Το Ubuntu 11.10 είναι γεγονός. Επίσης και το Kubuntu 11.10
-
Δοκίμασε κανείς το 11.10? Μου το έβγαλε αλλά δεν το έκανα ακόμη..
-
Κατεβάζω το Kubuntu 11.10 - θα μπει στο VM ...
Στο λάπτοπ έχω ακόμα την 10.04 -
Ρε γμτ το Unity φαίνεται η μόνη επιλογή για το 11.10...
1η προσπάθεια:
sudo apt-get install gnome-session-fallback
(για τα panels alt+left click)
Δε μου αρέσει.2η προσπάθεια: Θα δοκιμάσω το
sudo apt-get install kubuntu-desktop
Και θα δω... (με manager το gde)
UPDATE: πωωωωω γμθκ τελείως το σύμπαν στο desktop πρέπει να τα φτιάξω όλα από την αρχή...
τελικά επέλεξα το GNOME classic (το kubuntu plasma φαίνεται πάρα πολύ καλό αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή χρόνος)..._
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ρε γμτ το Unity φαίνεται η μόνη επιλογή για το 11.10...Χμ. Εγώ εγκατέστησα το gnome-shell και απεγκατέστησα τελείως τα πακέτα του Unity. Κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ρε γμτ το Unity φαίνεται η μόνη επιλογή για το 11.10...Χμ. Εγώ εγκατέστησα το gnome-shell και απεγκατέστησα τελείως τα πακέτα του Unity. Κανένα πρόβλημα.
Για πες τη διαδικασία.
ΣΧΟΛΙΟ: Όταν έλεγα για το γμμνο desktop νωρίτερα εννούσα κυρίως το panel όπου είχα βάλει όλα τα shortcuts που χρησιμοποιούσα και τη σειρά που τα είχα βάλει. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα λειτουργικότητας.
_
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Για πες τη διαδικασία.Εβαλα το gnome-shell & έβγαλα ό,τι πακέτο είχε μέσα τη λέξη 'unity', εκτός του unity-greeter που φαίνεται να το θέλει o lightdm.
Η πλάκα είναι ότι δε χρησιμοποιώ ακόμα το gnome-shell (aka gnome 3.0), προς το παρόν έχω βολευτεί στο gnome-classic session...
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Για πες τη διαδικασία.
Εβαλα το gnome-shell & έβγαλα ό,τι πακέτο είχε μέσα τη λέξη 'unity', εκτός του unity-greeter που φαίνεται να το θέλει o lightdm.
Η πλάκα είναι ότι δε χρησιμοποιώ ακόμα το gnome-shell (aka gnome 3.0), προς το παρόν έχω βολευτεί στο gnome-classic session...
Το έψαξα και το εγκατέστησα και εγώ το gnome shell.
Δεν κατάλαβα κάποια διαφορά, νομίζω ότι το gnome-classic-shell είναι ok ωστόσο βρήκα λίγο χρόνο να δώσω μία ακόμα ευκαιρία στο kubuntu-plasma μπας και μου αρέσει.Δεν είναι άσχημο τελικά αν και θέλει λίγο εξοικείωση...
_
LiNuX Forum