-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Ευχαριστω πολυ!
Προς το παρον...Δ Εσσο.συγχαρητηρια!
αν εισαι και τπτ σχετικο με μηχανικος πολυ πιθανον να τα πουμε ντυμενοι χακι -
G47 αντε και καλος πολιτης..
-
Σας ευχαριστω.
Οχι, Γεωλογος ειμαι και θα ''παλεψω'' για το τοπικο ΚΕΤΧ. -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ξέρει κανείς τίποτις για μεταπτυχιακά στο Ρότερνταμ με μηδαμινά δίδακτρα (κάπου 1,5 χιλιάρικο μου είπαν) ;Πάει ο αδερφός μου Ρότερνταμ για μεταπτυχιακό σε marketing. Τέλος Αυγούστου φεύγει. Όπως τα λες, 1600 κάτι ευρώ για πολίτες χωρών Ε.Ε. (τσάμπα οι Ολλανδοί και κανά 10άρι χιλιάρικα για εκτός ΕΕ). Και κανά 500άρι εστία το μήνα με αξιοπρεπή καταλύματα. Ψιλοακριβούτσικο το φαϊ. Καλή φήμη και πολύ καλές εντυπώσεις αποκόμισε από εκδρομή μέσα στο Μάη. Δε προτίμησε την ΑΣΟΕΕάρα γιατί το αντίστοιχο μεταπτυχιακό είναι για 2 έτη και έχει κόστος κανά 7άρι χιλιάρικα συνολικά.
-
Δε προτίμησε την ΑΣΟΕΕάρα γιατί το αντίστοιχο μεταπτυχιακό είναι για 2 έτη και έχει κόστος κανά 7άρι χιλιάρικα συνολικά
Καλά έκανε και δεν το προτίμησε γιατί είναι for the dick on the ride.
Αν δεν έχει κάποιο σιγουράκι εδώ πες του να κάτσει εκεί που κάθεται. -
Υπάρχει άραγε κανένας ΜΙΘΕιώτης εδω μέσα;
Μετά απο ξέσκισμα στο διάβασμα πέρασα στο μεταπτυχιακό στην ιστορία και φιλοσοφία της επιστήμης και αναρωτιέμαι αν υπάρχει άλλος petrolhead συνάδελφος.. :Ρ
-
Βγηκαν αποτελεσματα πανελληνιων.
Βλεπω συνολικοι εισαχθεντες φετος : 84.368,
οταν το 2009 μπηκαν 68.794.καλα αποτελσματα στα παιδια που περιμεναν
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Ξέρει κανείς τίποτις για μεταπτυχιακά στο Ρότερνταμ με μηδαμινά δίδακτρα (κάπου 1,5 χιλιάρικο μου είπαν) ;
Πάει ο αδερφός μου Ρότερνταμ για μεταπτυχιακό σε marketing. Τέλος Αυγούστου φεύγει. Όπως τα λες, 1600 κάτι ευρώ για πολίτες χωρών Ε.Ε. (τ**σάμπα οι Ολλανδοί **και κανά 10άρι χιλιάρικα για εκτός ΕΕ). Και κανά 500άρι εστία το μήνα με αξιοπρεπή καταλύματα. Ψιλοακριβούτσικο το φαϊ. Καλή φήμη και πολύ καλές εντυπώσεις αποκόμισε από εκδρομή μέσα στο Μάη. Δε προτίμησε την ΑΣΟΕΕάρα γιατί το αντίστοιχο μεταπτυχιακό είναι για 2 έτη και έχει κόστος κανά 7άρι χιλιάρικα συνολικά.
δεν είναι τσάμπα για τους ολλανδούς, τα ίδια με μας πληρώνουν, απλά ένα μικρό ποσοστό επιδοτείται απ το κράτος, αναλόγως εισοδήματος
ωραίο το ρότερνταμ -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ξέρει κανείς τίποτις για μεταπτυχιακά στο Ρότερνταμ με μηδαμινά δίδακτρα (κάπου 1,5 χιλιάρικο μου είπαν) ;
Πάει ο αδερφός μου Ρότερνταμ για μεταπτυχιακό σε marketing. Τέλος Αυγούστου φεύγει. Όπως τα λες, 1600 κάτι ευρώ για πολίτες χωρών Ε.Ε. (τ**σάμπα οι Ολλανδοί **και κανά 10άρι χιλιάρικα για εκτός ΕΕ). Και κανά 500άρι εστία το μήνα με αξιοπρεπή καταλύματα. Ψιλοακριβούτσικο το φαϊ. Καλή φήμη και πολύ καλές εντυπώσεις αποκόμισε από εκδρομή μέσα στο Μάη. Δε προτίμησε την ΑΣΟΕΕάρα γιατί το αντίστοιχο μεταπτυχιακό είναι για 2 έτη και έχει κόστος κανά 7άρι χιλιάρικα συνολικά.
δεν είναι τσάμπα για τους ολλανδούς, τα ίδια με μας πληρώνουν, απλά ένα μικρό ποσοστό επιδοτείται απ το κράτος, αναλόγως εισοδήματος
ωραίο το ρότερνταμ+1
-
Μια που σας πέτυχα ζεστούς για πέστε και για Ελβετία. Σκέφτεται ένας συμφοιτητής για μάστερ αλλά δεν ξέρει πολλά για κόστος ζωής κλπ. Κάποια μεταπτυχιακά (έχει ακούσει) ότι είναι στα κορυφαία της ευρώπης αλλά προφανώς θα είναι πανάκριβα.
-
αν έχει φράγκα ή σαπορτ ας πάει, αλλιώς ζόρικα, είναι πολύ ακριβή η ζωή εκεί.
Νομίζω και πάλι ότι τα δίδακτρα είναι στα επίπεδα της ολλανδίας? αλλά δεν παίρνω όρκο.
-
Μου είχε πει κάτι για 30+ χιλιάρικα το χρόνια για ΜΒΑ αλλά νομίζω με εστία μέσα.
Η ζωή να βγαίνει ένα χιλιάρικο το μήνα; -
Έντι, για Γενεύη περιληπικά, από φίλο που είναι εκεί (όλες οι τιμές σε ελβετικά φράγκα):
Το μάστερ είναι γύρω στα 3 χιλιάρικα το μήνα, αλλά το πληρώνει εταιρία.
Νοίκι ποοολύ ακριβό, γυρώ στα 1300 το μήνα για 20 τμ, θέλει πολύ ψάξιμο για να βρεις φθηνό σπίτι. Και είναι αυτό για το οποίο γκρινιάζει συνέχεια.
Ποτά στα κλαμπ ακριβά, δλδ γύρω στα 30 φράγκα.
Γενικα η ζωή είναι ακριβη, αλλά το μεγαλύτερο παράπονο είναι ότι η πόλη (ξεκαθαρίζω ότι μιλάω για Γενεύη και όχι για Λωζάνη - Ζυρίχη) είναι ψόφια μετά τις 9 το βράδυ. Πολλοί singles δεν παίζουν. Είναι φουλ στις οικογένειες. Επίσης αν δεν ξέρει Γαλλικά, θα είναι λίγο σφιχτός στην αρχή. -
για MBA συζητάμε? σόρυ, προφανώς αυτά πάνε τρελά λεφτά, αλλά συνήθως στα πληρώνει η εταιρία.
Τώρα αν τα έχει, σιγά μην τον νοιάξει το κόστος ζωής
-
Βασικά το σκεπτικό του είναι να βρει κάποια δουλειά εκεί, οπότε θα κάνει απόσβεση. Σκεφτόταν και για Αμερική αλλά τα πράγματα πρέπει να είναι κάπως καλύτερα στα κατσικοβούνια σε θέμα αγοράς εργασίας.
-
Οι μισθοί είναι καλοί, ο δικός μου έχει πρώτο μισθό 4,5Κ φράγκα και αναμένεται μετά τον δεύτερο χρόνο να διπλασιαστεί
-
Το αδέρφι πετάει Παρασκευή για Ρότερνταμ. Ξεκινούν σχετικά νωρίς εκεί. Ωραίο και σχετικά άνετο δωμάτιο σε εστία δίπλα στο πανεπιστήμιο πάει κάπου 530 ευρώ. Όλες οι παροχές μέσα στη τιμή εννοείται. Βεσεδάκι αυτόνομο!
Ρξ-8 πότε λες είναι η καλύτερη εποχή για επίσκεψη (από το νέο έτος); Μάλλον για άνοιξη (τέλη Απρίλη, αρχές Μάη) το βλέπω. -
Ο χρήστης rocsta έγραψε:
Οι μισθοί είναι καλοί, ο δικός μου έχει πρώτο μισθό 4,5Κ φράγκα και αναμένεται μετά τον δεύτερο χρόνο να διπλασιαστείΑπ' ότι κατάλαβες το θέμα του δικού μου είναι οι δυνατότητες διασύνδεσης κάποιου μεταπτυχιακού. Ο δικός σου μιλάει γαλλικά;
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Οι μισθοί είναι καλοί, ο δικός μου έχει πρώτο μισθό 4,5Κ φράγκα και αναμένεται μετά τον δεύτερο χρόνο να διπλασιαστεί
Απ' ότι κατάλαβες το θέμα του δικού μου είναι οι δυνατότητες διασύνδεσης κάποιου μεταπτυχιακού. Ο δικός σου μιλάει γαλλικά;
Στην αρχή καθόλου, πλέον μόνο για να συννενοείται σε σούπερμαρκετ κτλ. Η εταιρία μιλάει μόνο αγγλικά ρε συ. Ξαναλέω ότι το μάστερ που βρήκε, απαιτούσε εφ΄όσον τον πήρανε, να βρει μια εταιρία που θα τον 'σπονσοράρει'. Δηλαδή δεν έκανε πρώτα το μάστερ και μετά έψαξε για δουλειά
-
Ο χρήστης babs1.6 έγραψε:
Το αδέρφι πετάει Παρασκευή για Ρότερνταμ. Ξεκινούν σχετικά νωρίς εκεί. Ωραίο και σχετικά άνετο δωμάτιο σε εστία δίπλα στο πανεπιστήμιο πάει κάπου 530 ευρώ. Όλες οι παροχές μέσα στη τιμή εννοείται. Βεσεδάκι αυτόνομο!
Ρξ-8 πότε λες είναι η καλύτερη εποχή για επίσκεψη (από το νέο έτος); Μάλλον για άνοιξη (τέλη Απρίλη, αρχές Μάη) το βλέπω.καλά το βλέπεις
Περί Σπουδών