-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
ναι, true για την φινλανδια αλλα θελει συμφωνια με ολα τα παιδια.βελγιο εχει κανονικα αγγλοφωνα
ασχετο και οντοπικ :
σε τμημα μας, σηκωσαν ελληνικη σημαια (περιοπτη θεση) και οι κοκκινοι τριβουν τα χερια τους για να τους ρεζιλεψουν
τι σχεση εχουν οι μπλε με χουντες ;Όταν λές συμφωνία; Θα πάτε γκρουπάκι;
-
ναι, 4.
-
Στη Φινλανδια πηγα τουριστας, αλλα μου εδωσε την εντυπωση της χωρας με καλη ζωη και συμπαθητικους κατοικους. Σε βαθος χρονου βεβαια δεν ξερω πως θα εξελισσεται
-
egobrain, χωρίς να έχω πάει Ersamus, θεωρώ οτι κάνεις δύο σφάλματα
1.πας με γνωστούς
2. πας με διάθεση ελληνικό γλέντι-spring break.απο το να μην πας καλύτερα να πας, αλλά αν μπορείς να κάνεις κάτι και για τις δύο παραπάνω, ΙΜΗΟ ψιλολάθος, συνθήκες κάντο.
H Φινλανδία σαν τουρίστας δεν θα μου άρεσε να μείνω ως φοιτητής, είναι μακρυά και οποιαδήποτε μετακίνηση κοστίζει σε χρήμα/χρόνο, αν πας και χειμώνα θα χάσεις τα 2/3 του χρόνου.
-
- με τι αλλο θα μπορουσα ;
- λαθος εντυπωση πηρες. αν δεν κατσουν τα μαθηματα που θελω, δεν παω.
Ειναι μια εμπειρια. Και ναι, εκτος απο εκπαιδευτικη ειναι και ψυχαγωγικη.
φινλανδια καλη επιλογη για τον κλαδο αλλα θελει συνεννοηση.
εγω btw, οταν ακουω φινλανδια δεν μπορω να πω οτι σκεφτομαι κατι περα απο χιονια, κρυα κλπ -
- με τι αλλο θα μπορουσα ;
- λαθος εντυπωση πηρες. αν δεν κατσουν τα μαθηματα που θελω, δεν παω.
Ειναι μια εμπειρια. Και ναι, εκτος απο εκπαιδευτικη ειναι και ψυχαγωγικη.
φινλανδια καλη επιλογη για τον κλαδο αλλα θελει συνεννοηση.
εγω btw, οταν ακουω φινλανδια δεν μπορω να πω οτι σκεφτομαι κατι περα απο χιονια, κρυα κλπΤον χειμώνα καλά το σκέφτεσαι. Όλα λύνονται με κατάλληλα ρούχα...
Τώρα που το σκέφτομαι μια φίλη είχε πάει Εράσμους χειμερινό εξάμηνο, ανευ παρέας γιατί δεν είναι απαραίτητη θα δείς οτι στο Εράσμους γνωρίζεις ΕΥΚΟΛΑ πάρα πολύ κόσμο, και πέρασε τέλεια -
Σιγουρα. Ενα πιο ηπιο κλιμα θα ηταν θεμιτο απο την αλλη.
Για alone δε το σκεφτομαι, start over με παρεες κλπ το οποιο fun της υποθεσης ειναι τα φιλαρακια απο δω imo.
Μια πληροφορια που εψαχνα, τραινα για διπλανες χωρες (γαλλια πεστε) σε τι τιμες παιζουν ;
trivial ερωτησεις -
Απο Φινλανδία;;;;;;Πολλά λεφτά το μόνο σίγουρο.
Από Ολλανδία και Βέλγιο υπάρχουν εκτπωτικες κάρτες αλλά μην περιμένεις οτι θα είναι και πάλι τζάμπα. -
Ξεχασα να γραψω, απο Βελγιο εννοουσα. 100 - 150 ;
-
Ξεχασα να γραψω, απο Βελγιο εννοουσα. 100 - 150 ;80 με 120 και πιο πολύ για ένα πήγαινε έλα Βρυξέλλες Παρίσι. Με εκπτωτική κάρτα δεν νομίζω οτι πέφτεις κάτω από τα 70. Δεν γνωρίζω βέβαια τι παίζει με κάρτες στο Βέλγιο θα ρωτήσω φίλο που είναι Βρυξέλλες και θα ενημερώσω.
-
':14756sse]Όχι δεν είναι καθόλου άσχημα...Πάιζουν τέτοια ποσά στα διδακτορικά? Να μαι ειλικρινής δεν έχω σαφή εικόνα περί του θέματος...Ο κολλητός μου πάντως στο University of Minaroupolis έπαιρνε σκάρτο χιλιάρικο...
Ακόμα και έξω δεν παίζουν παντού τέτοια ποσά. Λόγω ειδικότητας όμως (ηλεκτρολόγοι μηχανικοί) συμμετέχουν σε πολλά ευρωπαϊκά πρότζεκτ ως τμήμα του διδακτορικού τους, απ' όπου και χρηματοδοτούνται τα διδακτορικά τους.
':14756sse]Εξαρτάται από τη χώρα. Στην Ελβετία τέτοια ποσά παίζουν και με ασφάλιση, μάλιστα.
Aserf, φαντάζομαι ETH, ε; Ξέρω κι εγώ παιδιά που κάνουν PhD εκεί!
Ναι, ETH...
':14756sse]ποιο είναι όμως το κόστος διαβίωσης εκεί;
Όχι αντίστοιχα μεγάλο. Το ενοίκιο σπιτιού 80 τμ σε καλή περιοχή, με άψογη θέα, με τα κοινόχρηστα πληρωμένα, κτλ είναι ~1400 € και από κει και πέρα τα καθημερινά έξοδα στη χειρότερη είναι ~50% μεγαλύτερα απ' ότι στην Ελλάδα. Τα έσοδα όμως είναι ποσοστιαία πολύυυυυυ μεγαλύτερα από +50%
Στην Ελλάδα υπάρχουν διδακτορικοί που δεν παίρνουν ΤΙΠΟΤΑ, πολλοί που παίρνουν 700-800 € το μήνα, κάποιοι που παίρνουν 1000 € και ελάχιστοι τυχεροί που λόγω ευρωπαϊκών προγραμματων και πάλι βγάζουν 1300-1400 €. Αποτελούν όμως την ΕΞΑΙΡΕΣΗ!
-
Ναι, έτσι είναι, γνωρίζω υποψ. διδάκτορες που παίρνουν αρκετά χρήματα (λόγω προγραμμάτων κυρίως), αλλά και οι απαιτήσεις του επιβλέποντα καθηγητή-τριας είναι σημαντικές. Δεν πηγαίνουν 5-6 ώρες στο εργαστήριο/γραφείο, αλλά πολλές ώρες και με ανάλογη εργασία.
Υπάρχουν επίσης υποψ. διδάκτ. που απλά έχουν συνεργασία με τον/την επιβλέποντα σε αραιά χρονικά διαστήματα, και εργάζονται στη διατριβή από το σπίτι τους. Αυτοί δεν πληρώνονται.
Jacob
-
Δεν ειναι το καταλληλη θεμα (περιπου) αλλα :
Ερχομαι απο ξαδερφακι που βοηθαω για μαθηματα 2ας γυμνασιου για τις προσεχεις εξετασεις.
Το θεμα εχει εξευτελιστει. Η υλη τους ειναι η απαντηση στο αιτημα 'πειραμα για σπανιο ειδος παπαγαλου σε ελληνικα σχολεια'.
Παιζουν με τα παιδια. Καταστρεφουν τον πλεον σημαντικο θεσμο της κοινωνιας και κατ' επεκταση τα μυαλα των μαθητωνε. Οπως καταστρεψαν και το δικο μου.
Εμετικα πραγματα παιδια. -
Εχθες συμμετειχα (παραταξιακα και προσωπικα), για πρωτη μου φορα, σε φοιτητικες εκλογες και καθε φαντασια μου εδειξε μικρη μπροστα στους homo erectus που κυκλοφορουν ελευθεροι. Αποκαρδιωτικα μυαλα με συμπεριφορες που απλα δεν περιγραφονται, το ελεος της κοινωνιας.
Παρολαυτα, κατ' ευχαριστη εκπληξη, τους καναμε να μας βαλουν στα υβριστικα τους συνθηματα
(με οτι αυτο υπονοει - συνεπαγεται) -
Εχθες συμμετειχα (παραταξιακα και προσωπικα), για πρωτη μου φορα, σε φοιτητικες εκλογες και καθε φαντασια μου εδειξε μικρη μπροστα στους homo erectus που κυκλοφορουν ελευθεροι. Αποκαρδιωτικα μυαλα με συμπεριφορες που απλα δεν περιγραφονται, το ελεος της κοινωνιας.
Παρολαυτα, κατ' ευχαριστη εκπληξη, τους καναμε να μας βαλουν στα υβριστικα τους συνθηματα
(με οτι αυτο υπονοει - συνεπαγεται)που να μείνεις και στην βραδινή καταμέτρηση
αυριανοί δημοκράτες
-
εγω κατεστρεψα τις σχεσεις μου με τους πασοκους επειδη δεν πατησα καν
μεχρι και την αδερφη μου επιασαν να μου πει να παω...
τι ζωα -
πού έχει χαθεί ο σκάι να μας κάνει αναμετάδοση απ την μιναρούπολη
αχ, ωραίες εποχές
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
(με οτι αυτο υπονοει - συνεπαγεται)που να μείνεις και στην βραδινή καταμέτρηση
Μα απο εκει ακριβως βγαινουν τα λεγομενα μου. 3μιση ωρες κρατησε αν η μνημη μου δεν παει μ' αλλον.
Τα του διαδρομου τα ειχα ζησει και αλλες φορες.αυριανοί δημοκράτες
Αυτα λεγαμε μετα. 'Κοιτα ποιοι θα κυβερνανε τα παιδια μας ...'
-
Χάζευα με ένα φίλο που ενδιαφέρετα για ΜΒΑ σε Ελβετία-Αγγλία-Αμερική.
Πέρα από κάποια απλησίαστα προγράμματα είδα αρκετά προσιτά στο Αμέρικα και κάποια πραγματικά πολύ φτηνά στην Ελβετία αν και περίμενα το αντίθετο. Έχει κανείς εικόνα για το τι ισχύει στα πανεπιστήμια αυτά (σαν χώρα εννοώ); -
Τελικος προορισμος Erasmus : Espana.
Εχει κανενας εμπειριες απο κει για καμια πληροφορια ;
Περί Σπουδών