-
Στην Ελλάδα πάλι έχουμε την ecole de gamiole...
mirage εννοείται ότι το σύστημα βοηθά να τελειώνουν νωρίς. Μαθήματα-ναρκοπέδια όπου ο καθηγητής-θεός-παντοκράτωρ δηλώνει με στόμφο ότι 'ένα 40% θα περάσει το μάθημα' ( ) είναι κατά βάση ελληνική πατέντα για τον απλό λόγο ότι στο εξωτερικό όπου ο άλλος πλερώνει δεν θα ανεχτεί την κόμπλα του κάθε αγάμητου.
Διαφωνώ. Σημαίνει απλώς ότι αυτοί οι 50 μπορούσαν να μπουν και το έκαναν. Οι άλλοι όχι.
Μιλάμε για σπουδές, όχι για το deal του Φερεντίνου. Το θέμα δεν είναι να μπει κάποιος λες και μιλάμε για θέση στο δημόσιο αλλά να μπει επειδή θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο.
Όποιος θέλει απλά να έχει ένα πάσο και δεμένο το γάιδαρο απέναντι στο μπαμπά και τη μαμά για να εισπράτει το μηνιάτικο ως -και καλά- φοιτητής είναι απαράδεκτο να στερεί τη δυνατότητα από κάποιον που θέλει να σπουδάσει κανονικά. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Όμως είναι δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνων που πάει στην Αγγλία ΔΕΝ πάει στα κορυφαία πανεπιστήμια, και, ώ του θαύματος, γυρίζουν όλοι αριστούχοι.
Ποιοί?
Αυτοί που πάτωναν.
Προφανώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις παιδιών που είχαν μια άτυχη στιγμή στις εξετάσεις. Αλλά άτυχη στιγμή δεν είναι φουλ του 5 με τεσσάριαΕιλικρινα τωρα... δλδ εσυ πιστευεις πως οι εισαγωγικες μας αναδεικνυουν τους εξυπνους απο τους χαζους? Τους πατους απο τα φυτα?
Θεωρεις δλδ πως ο καλος Παπαγαλος ειναι και καλο μυαλο?
Προσωπικα, δεν πατωσα... δεν μπηκα καν στον κοπο να πατωσω! Δεν ειμαι ανθρωπος της παπαγαλιας και δεν θα το εκανα για τιποτα στον κοσμο... το συστημα μας εμενα με οδηγησε (ευτυχως) στο εξωτερικο και αν και 'αποτυχημενος' ειμαι πολυ καλος στο αντικειμενο μου, πολυ καλυτερος απο αλλους 'επιτυχημενους'.
Το ιδιο ειδα να επαναλαμβανεται με πολλα παιδια που το ελληνικο συστημα τα απεκλειε εξ αρχης.Long story short... το συστημα αξιολογησης μας δεν προσφερεται για να διακρινεις τον καλο απο τον κακο.... ποιο συγκεκριμενα ειναι για τα σκουπιδια.
-
Για πειτε μας και κατι αλλο εσεις οι υπερμαχοι του ελληνικου θαυματος που λεγεται 'σε ολα ειμαστε μπουρδελο αλλα στα πανεπιστημια γαμαμε ακομα κ τους Αγγλους που το εχουν κανει εθνικο προιον (=το προσεχουν κ φροντιζουν να ειναι καλο)'...
Σε ποσα αγγλικα πανεπιστημια εχετε φοιτησει, κ εχετε αποψη? Γιατι εγω εχω φοιτησει σε ενα ελληνικο για να εχω αποψη...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
τους Αγγλους που **το εχουν κανει εθνικο προιον **(=το προσεχουν κ φροντιζουν να ειναι καλο)'...Ευτυχώς δίνεις μόνος σου τις απαντήσεις και μας βγάζεις απ τον κόπο.
Βιομηχανία πτυχίων θα το έλεγα, λίγο καλύτεραΚανένας δεν είπε ότι οι πανελλήνιες αναδυκνείουν πάντα τους καλύτερους.
ΑΠλά επισημάναμε το συντριπτικό ποσοστό αριστούχων ερχόμενων απο Αγγλία, που όλως τυχαίως πάτωσαν στις εξετάσεις.
Και όχι μόνο στις εξετάσεις, αλλά και στο σχολείοΠερι εμπειρίας απο πανεπιστήμια εξωτερικού, κάτι έχουμε κι εμεις.
Περι Αγγλίας, προφ κι έχει κάποια κορυφαία πανεπιστήμια.
Τα γνωρίζουν όλοι.
Κάποιες δεκάδες χιλιάδες φοιτητές ορμώμενοι απο Ελλάδα, απλά δεν χωράν στα 3-4 κορυφαία πανεπιστήμια. Λογικό?Περι Μιραζ.
Σέκτα οι εκολίτες ε? -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Μιλάμε για σπουδές, όχι για το deal του Φερεντίνου. Το θέμα δεν είναι να μπει κάποιος *λες και μιλάμε για θέση στο δημόσιο *αλλά να μπει επειδή θέλει να ασχοληθεί με το αντικείμενο.
Όποιος θέλει απλά να έχει ένα πάσο και δεμένο το γάιδαρο απέναντι στο μπαμπά και τη μαμά για να εισπράτει το μηνιάτικο ως -και καλά- φοιτητής είναι απαράδεκτο να στερεί τη δυνατότητα από κάποιον που θέλει να σπουδάσει κανονικά.Ενώ το να στερήσει τη θέση στο δημόσιο απο κάποιον άλλο το θεωρείς θεμιτό; Το να σπουδάζει κάτι που δεν τον ενδιαφέρει και δεν πρόκειται ν΄ ασχοληθεί καθόλου, τελειώνοντας στην ώρα του, είναι θεμιτότερο;
Το αν μας αρέσει ή όχι, δεν έχει να κάνει με το θεμιτό του πράγματος. Μπορεί να το κάνει και το κάνει και δεν έχει βρεθεί τρόπος να αποκλειστεί - τουλάχιστον όχι με μαζικό τρόπο. Ωστόσο αν έχεις να προτείνεις κάποιο τρόπο, πραγματικά θα χαρώ να τον ακούσω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για πειτε μας και κατι αλλο εσεις οι υπερμαχοι του ελληνικου θαυματος που λεγεται 'σε ολα ειμαστε μπουρδελο αλλα στα πανεπιστημια γαμαμε ακομα κ τους Αγγλους που το εχουν κανει εθνικο προιον (=το προσεχουν κ φροντιζουν να ειναι καλο)'...Σε ποσα αγγλικα πανεπιστημια εχετε φοιτησει, κ εχετε αποψη? Γιατι εγω εχω φοιτησει σε ενα ελληνικο για να εχω αποψη...
στο παραπανω ποστ σου που ανεφερες τους λογους για τους οποιους φοιτησες εξω,εχεις απολυτο δικαιο,για καθηγητες που δε γουσταρουν το ονομα σου,για καταληψεις απο μειοψηφιες,για ελλειπη υλικοτεχνικη υποδομη των ελληνικων πανεπιστημιων
Αλλα ενα δε το ελαβες υποψη σου
οτι σε πολλες σοβαρες σχολες το επιπεδο των εξετασεων ειναι σε αλλο επιπεδο σε σχεση με την αγγλια,ιταλια και τα λοιπα κολλεγιαΓια να μιλησω πιο συγκεκριμενα για το αντικειμενο οποιο σπουδασα,(πολιτικος μηχανικος)οι σπουδαστες στην αγγλια δεν κανουν τα μισα μπετα,καθολου τεχνολογια σκυροδεματος,καθολου σεισμο και ερχονται μετα εδω στην Ελλαδα και δεν εχουν ιδεα απο στατικες και σεισμους
εκει γινονται περισσοτερο οικονομολογοι παρα πολιτικοι μηχανικοι
Και ερχεται το γελοιο ελληνικο κρατος να τους αναγνωρισει τα πτυχια και τους βαζει εξετασεις σε κυκλοφοριακη μελετη και υδραυλικα εργα,οταν η πλειονοτητα των πολιτικων μηχανικων στην Ελλαδα θα ασχοληθει με κατασκευη δομικου εργου με χρηση την κατοικιαγια να μη μιλησουμε και για το επιπεδο δυσκολιας των θεματων που εχουν
το ανωτατο επιπεδο δυσκολιας στην Αγγλια εδω ισα επαρκει να παρεις το 2-3 στο γραπτοΠολλα ελληνικα πανεπιστημια εχουν πολυ καλους καθηγητες,η δουλεια που γινεται στο μαθημα(οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες) ειναι πολυ καλη,αλλα το ελληνικο πανεπιστημιο εχει ενα παρα πολυ τρωτο σημειο
την αδιαφανεια,την κομματικη εξαρτηση των καθηγηταδων,το ρουσφετολοι -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Όμως είναι δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνων που πάει στην Αγγλία ΔΕΝ πάει στα κορυφαία πανεπιστήμια, και, ώ του θαύματος, γυρίζουν όλοι αριστούχοι.
Ποιοί?
Αυτοί που πάτωναν.
Προφανώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις παιδιών που είχαν μια άτυχη στιγμή στις εξετάσεις. Αλλά άτυχη στιγμή δεν είναι φουλ του 5 με τεσσάριαΕιλικρινα τωρα... δλδ εσυ πιστευεις πως οι εισαγωγικες μας αναδεικνυουν τους εξυπνους απο τους χαζους? Τους πατους απο τα φυτα?
Θεωρεις δλδ πως ο καλος Παπαγαλος ειναι και καλο μυαλο?
Προσωπικα, δεν πατωσα... δεν μπηκα καν στον κοπο να πατωσω! Δεν ειμαι ανθρωπος της παπαγαλιας και δεν θα το εκανα για τιποτα στον κοσμο... το συστημα μας εμενα με οδηγησε (ευτυχως) στο εξωτερικο και αν και 'αποτυχημενος' ειμαι πολυ καλος στο αντικειμενο μου, πολυ καλυτερος απο αλλους 'επιτυχημενους'.
Το ιδιο ειδα να επαναλαμβανεται με πολλα παιδια που το ελληνικο συστημα τα απεκλειε εξ αρχης.Long story short... το συστημα αξιολογησης μας δεν προσφερεται για να διακρινεις τον καλο απο τον κακο.... ποιο συγκεκριμενα ειναι για τα σκουπιδια.
Τα μισά μαθήματα στις πανελλήνιες όταν έδωσα ήταν μαθήματα κρίσης... 2χ Μαθηματικά, 2χ Φυσικές, 1 χημεία... και άντε μέχρι το 14 πας άνετα, από εκεί και πέρα δυσκολεύει το πράγμα.
επίσης με τις δέσμες πάλι περισσότερο κρίσης πρέπει να ήταν, μιας και η ύλη ήταν άπειρη...
Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας...Δεν βρίσκω κάτι κακό σε αυτούς που παπαγαλίζουν. Το θεωρώ χάρισμα, όπως χάρισμα θεωρώ και την κρίση. ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είμαι παπαγάλος γιατί προσπαθούσα μια ζωή να οδηγηθώ από την αιτία στο αποτέλεσμα... ΌΜΩΣ θεωρώ την παπαγαλία ως ένα χάρισμα, και προσπαθώ χρόνια τώρα να βρω τρόπους για να απομνημονεύω πράγματα. Γιατί πχ στην ιατρική, στη νομική κτλ, θεωρώ πως γνώση (παπαγαλία και εμπειρία) συναντούν την κρίση και τελικά οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί πχ αν ένας γιατρός περιμένουμε να μάθει τα πάντα εκ πείρας μόνο, τότε θα θάψει πολύ κόσμο. Σκέψου τώρα να έχει ασθενή και να μη θυμάται τί όργανα προσβάλλει η κυστική ίνωση , ώστε από το ιστορικό να οδηγηθεί στη διάγνωση και να πει 'αυτό μου φέρνει προς κυστική ίνωση... ας το ψάξω λίγο προς εκείνη την κατεύθυνση'... Φαντάσου τώρα να πας σε αυτόν και να σου ανοίγει βιβλιαράκια μπροστά σου για να οδηγηθεί στο συμπέρασμα, ενώ από την άλλη να πας σε μια γιατρό που να σου πει την πάθηση απ' έξω... Ειδικά στην Παθολογία, η γνώση και η αποστήθιση είναι μονόδρομος. Διαφορετικά, όπως είπα, αν περιμένεις να τα μάθεις εκ πείρας όλα όσα χρειάζεται ένας καλός γιατρός, με βάση αυτά που κάνουμε στο πανεπιστήμιο και τους καφέδες που πίνουν και οι Έλληνες φοιτητές, θα πεθάνουν πολλοί στα χέρια σου.
Άσχετο με σεένα:
Όσο και για τα ελληνικά πανεπιστήμια, γνωρίζω από παιδιά που φοιτούσαν σε περιφερειακά πανεπιστήμια της Ελλάδας σχετικά με το αντικείμενό μου, που ήρθαν μεταγραφή στο δικό μο (Α.Π.Θ.) και μου είπαν ότι οι συνθήκες που επικρατούσαν στα παραμεθώρια ήταν τριτοκοσμικές. Μαθήματα που κόβονταν τα ξαναέδιναν 2 και 3 φορές μεσα στην ίδια εξεταστική σε ημερομηνία που ξαναέβγαζε ο καθηγητής, πράγμα παράνομο... οι ίδοι όταν πήραν μεταγραφή, πήγαν και παρακάλεσαν τον καθηγητή ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ να τους περάσει, για να μην κουβαλούν το μάθημα στο Α.Π.Θ. που ήρθαν. Και στην Ελλάδα παίζει ρόλο και το πανεπιστήμιο που θα τελειώσεις. Παίζει ρόλο και αν έχεις μπάρμπα γιατρό. Είναι ολόκληρη εξίσωση η φοίτηση σε ελληνικό πανεπιστήμιο, που εξαρτάται από πολλές μεταβλητές. Αλλού είναι καλά, αλλού είναι χάλια. -
Ξεσκαρτάρισμα μέσα στις σχολές.
Αν ήξεραν τα παιδιά που δηλώνουν ιατρική (κόλησα με την ιατρική σήμερα) τι παλούκι τα περιμένει για τα επόμενα πολλά χρόνια πιστεύεις ότι θα δήλωναν εξίσου πολλοί αυτή τη σχολή ως επιλογή τους;
Διόρθωση: Αν ήξεραν τι παλούκι τα περιμένει ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ το ότι αν δεν περάσουν όλα ή το 80% των μαθημάτων σε ένα έτος θα κόβονται.
Είμαι σίγουρος ότι ο αριθμός θα μειωνόταν σημαντικά καθώς εδώ και ο πλέον αδαής βλέπει ότι μπορεί να πάθει ζημιά μελλοντικά, ζημιά που κανένα cabrio από τους γονείς επειδή μπήκε στην τάδε σχολή δεν θα διορθώσει.
Οι Αμερικάνοι (μακάρι να αντιγράφαμε τα περισσότερα που κάνουν στο χώρο της παιδείας) έχουν κάποιες γενικές εξετάσεις τύπου GMAT που ανάλογα με το σκορ σε δέχεται αντίστοιχο πανεπιστήμιο (σε συνδυασμό με συνέντευξη κλπ). Μακάρι να υπήρχε ένα τέτοιο τεστ προσαρμοσμένο σε ελληνικά δεδομένα το οποίο να αντικαθιστούσε τις πανελλήνιες και φυσικά το ξεσκαρτάρισμα που ανέφερα πριν.
Το οποίο όμως ξεσκαρτάρισμα απαιτεί ένα υγιές σύστημα και όχι καθηγητές-τιμωρούς-θεούς-ηγεμόνες-μαλάκες ...με το οποίο σύστημα δεν πρόκειται να ασχοληθώ γιατί δεν πήγα στο Παρίσι στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο και επειδή έχω δουλειά για αύριο που δεν έχω τελειώσει... -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
.....
Βρε Peterpan, αλλο το να προσπαθεις να θυμασαι πραγματα, ποσο δε μαλλον του αντικειμενου σου... και αλλο μια ακριτη παπαγαλια προκειμενου να μπουμε σε μια κωλοσχολη!
Απο μενα, πχ ως 4δεσμιτη ειχαν οι μακακες την απαιτηση να μαθω την ιστορια του ελληνικου εθνους... με αποστηθιση σε σημειο μακακιας προκειμενου να σπουδασω.... οικονομικα! Ω ρε τι λετε? Δεν σφαξανε...
Δεν με ενδιεφερε, δεν το εκανα...
Γενικως:
Anyway... βλεπω πιασατε παλι τα υψηλα στανταρτς σπουδων, το παθος για τα κορυφαια πανεπιστημια και το ποσα γιδια ειναι οι αλλοι, το οτι εχουν εκτυπωτες πτυχιων και λοιπη ακατασχετη λασπολογια Με το συμπαθειο αλλα καποιος 'κορυφαιος' και 'πετυχημενος' θα ηταν λιγο ποιο μαζεμενος στα λεγομενα του... -
Συνήθως αυτοί που σπουδάζουν στις σχολές πρώτης επιλογής τους, έχουν τη δυνατότητα να την τελειώσουν μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο, αν επαρκώς παρακινηθούν. Η παρακίνηση μπορεί νάναι εσωτερική, μπορεί νάναι εξωτερική. Δεν απαντάει στο ερώτημα που έθεσες γιαυτούς που θέλουν να σπουδάσουν το αντικείμενο και δεν τα καταφέρνουν. Το αμερικάνικο σύστημα δεν αντιμετωπίζει τη μαζικότητα της ζήτησης που υπάρχει στην Ελλάδα. Μπορείς να φανταστείς την Ιατρική του ΕΚΠΑ να κάνει 10000 συνεντεύξεις;
Δυστυχώς σφάλματα τύπου adverse selection και moral hazard υπάρχουν εγγενώς σε κάθε σύστημα επιλογής. Μπορεί το τρέχον σύστημα να μην είναι το καλύτερο, αντιμετωπίζει όμως το πρόβλημα να θέλει το 90% των αποφοίτων των λυκείων με κάθε τρόπο ένα (συνήθως οποιοδήποτε) πτυχίο. Έχει ξαναγίνει η συζήτηση, και θα γίνεται και στο μέλλον, για τα προβλήματα της παιδείας. Νομίζω όμως ότι είναι πρωτίστως προβλήματα κοινωνίας και εξ αυτού του λόγου εξαιρετικά δύσκολο να λυθούν. -
Με το συμπαθειο αλλα καποιος 'κορυφαιος' και 'πετυχημενος' θα ηταν λιγο ποιο μαζεμενος στα λεγομενα του...Corsair, ειλικρινά μιλώντας, δε νομίζω ότι υπερέβαλα κάπου. Επίσης, δεν θεωρώ τον εαυτό μου πετυχημένο. Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι από εμένα.
Πριν 1 εβδομάδα έδωσα στη Γερμανία εξετάσεις Χειρουργικής. Το χαρτί που πήρα με το βαθμό μου έγραφε τα εξής στο τέλος:
Συνιστώμενο ποσοστό επιτυχόντων:
1- Excellent-A : 10%
2-Very good-B: 25%
3-Good-C: 30%
4-Satisfactory-D:25%
--Sufficient-E: 10%
5-Fail-FX: - (κανένα ποσοστό)
6-Fail-F:- (κανένα ποσοστό)Να πω πως με το 5 στο γερμανικό σύστημα κόβεσαι.
Δεν έχω να σχολιάσω για το ποσοστό που δεν περνά τις εξετάσεις. Να πω πως το πανεπιστήμιο είναι της Βόννης και ο τομέας της Ιατρικής. Οι συμφοιτητές μού, μου αναφέρουν πως όποιος περάσει τα προκλινικά μαθήματα (προαπαιτούμενα) των πρώτων 2,5 ετών, μετά τελειώνει τη σχολή πάντα, θεωρείται δε γιατρός από το 4ο, 5ο έτος, όχι επειδή θα τελειώσει κάποτε, αλλά επειδή θα τελειώσει σε 1 χρόνο. Γενικά το σύστημα δύσκολα κόβει σε μάθημα...
-
Γενικως:
Anyway... βλεπω πιασατε παλι τα υψηλα στανταρτς σπουδων, το παθος για τα κορυφαια πανεπιστημια και το ποσα γιδια ειναι οι αλλοι, το οτι εχουν εκτυπωτες πτυχιων και λοιπη ακατασχετη λασπολογια Με το συμπαθειο αλλα καποιος 'κορυφαιος' και 'πετυχημενος' θα ηταν λιγο ποιο μαζεμενος στα λεγομενα του...το συστημα μας εμενα με οδηγησε (ευτυχως) στο εξωτερικο και αν και 'αποτυχημενος' **ειμαι πολυ καλος στο αντικειμενο μου, πολυ καλυτερος απο αλλους 'επιτυχημενους'. **
Το ιδιο ειδα να επαναλαμβανεται με πολλα παιδια που το ελληνικο συστημα τα απεκλειε εξ αρχης. -
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Με το συμπαθειο αλλα καποιος 'κορυφαιος' και 'πετυχημενος' θα ηταν λιγο ποιο μαζεμενος στα λεγομενα του...
Corsair, ειλικρινά μιλώντας, δε νομίζω ότι υπερέβαλα κάπου. Επίσης, δεν θεωρώ τον εαυτό μου πετυχημένο. Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι από εμένα.
Ειναι ολοφανερο οτι δεν εισαι κορυφαιος... αλλιως θα καταλαβαινες οτι δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Γενικως:
Anyway... βλεπω πιασατε παλι τα υψηλα στανταρτς σπουδων, το παθος για τα κορυφαια πανεπιστημια και το ποσα γιδια ειναι οι αλλοι, το οτι εχουν εκτυπωτες πτυχιων και λοιπη ακατασχετη λασπολογια Με το συμπαθειο αλλα καποιος 'κορυφαιος' και 'πετυχημενος' θα ηταν λιγο ποιο μαζεμενος στα λεγομενα του...το συστημα μας εμενα με οδηγησε (ευτυχως) στο εξωτερικο και αν και 'αποτυχημενος' **ειμαι πολυ καλος στο αντικειμενο μου, πολυ καλυτερος απο αλλους 'επιτυχημενους'. **
Το ιδιο ειδα να επαναλαμβανεται με πολλα παιδια που το ελληνικο συστημα τα απεκλειε εξ αρχης.Εχασες και παλι... δεν ανηκω ουτε στους κορυφαιους ουτε στους επιτυχημενους! Αλλωστε φαινεται οτι θετω εαυτον εκτος.
Με συγκινει η προσπαθεια σου να μου την 'πεις'. Better luck next time...
-
Με το συμπαθειο αλλα καποιος 'κορυφαιος' και 'πετυχημενος' θα ηταν λιγο ποιο μαζεμενος στα λεγομενα του...
Corsair, ειλικρινά μιλώντας, δε νομίζω ότι υπερέβαλα κάπου. Επίσης, δεν θεωρώ τον εαυτό μου πετυχημένο. Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι από εμένα.
Ειναι ολοφανερο οτι δεν εισαι κορυφαιος... αλλιως θα καταλαβαινες οτι δεν αναφερομαι σε σενα προσωπικα
ευχαριστώ για το κομπλιμέντ! εμένα δε με παίρνει η μπάλα με το γενικώς? είμαι εκτός γενικού?
τα λέμε άλλη φορά καλύτερα... ευχηθείτε μου καλή επιτυχία παίδες... αύριο πάω να δώσω και την Παθολογία...
-
Καλή επιτυχία γιατρέ μου
Άντε τελείωνε να ασχοληθείς με το γόνατό μου -
Ο χρήστης konstantinosV έγραψε:
Καλή επιτυχία γιατρέ μου
Άντε τελείωνε να ασχοληθείς με το γόνατό μουΕυχαριστώ ρε Κωνσταντίνε!
Βουρ για την τελική ευθεία...! Μετά τις σπουδές, πρώτα ο Θεός, λαχταρώ τις διακοπές! -
Αν και είναι ατελέσφορο, θα κάνω μια προσπάθεια...
Είπα εγώ πως η σχολή μου δεν είναι μπουρδέλο; Εϊπα εγώ πως δεν βρίζω ΠΟΛΛΕΣ φορές τα ελληνικά πανεπιστήμια; Είπα εγώ ποτέ πως δεν νοσεί το ελληνικό πανεπιστήμιο; ΟΧΙ! Γιατί ΠΡΟΦΑΝΩΣ και έχει προβλήματα, προφανώς και οι καθηγητές κάνουν ό,τι θέλουν και δεν μπορείς να τους ακουμπήσεις, προφανώς και η κομματικοποίηση καθηγητών και φοιτητών τα υποβαθμίζει εν τέλει, προφανώς και η πολλή ελευθερία πρέπει να χρησιμοποιείται για καλό και όχι για ασυδοσία, προφανώς και θα μπορούσα να σκεφτώ πολλούς απλούς τρόπους να βελτιωθούν, ΑΛΛΑ:
Δεν γίνεται να δεχτώ, πως όλοι οι κομμένοι των πανελληνίων, όλοι οι μαθητές που στο λύκειο δεν κατάφεραν να δουν ΠΟΤΕ σοβαρούς βαθμούς σε ΚΑΝΕΝΑ μάθημα, να γυρίζουν πτυχιούχοι και καμιά φορά, ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΕΟ ΣΑΣ, ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ, επειδή στο UK έχουν Σ Υ Σ Τ Η Μ Α και μεταμορφώνουν το ΓΙΔΙ , σε διάνοια!
Λίγη σοβαρότητα επιτέλους εντάξει;
Είπαμε να λέμε καμιά μαλατσία, αλλά με ρέγουλα!
Δεν βγάζω εγώ τα ξένα πανεπιστήμια άχρηστα! Είπα, πως αν είχα τα λεφτά κι εγώ το παιδί μου σε ΚΑΛΟ ξένο πανεπιστήμιο θα το έστελνα, γιατί είναι σαφώς καλύτερα και το κρίνω από τις αμοιβές και την ζωή που απολαμβάνει ο απόφοιτος του ΜΙΤ, του LSE , του Harvard κλπ κλπ κλπ. Αλλά αυτά , δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση, με το 99% των πανεπιστημίων και κολεγίων που πηγαίνει το 99% των Ελλήνων εκεί έξω.Δεν με χαλάει το σύστημα καθόλου! Κι εγώ, επειδή χρειάζομαι μάλλον κάποια στιγμή ένα Master στο Project Management, απ' έξω θα το αποκτήσω (το πως, θα το δούμε... δεν την ξαναπατάω πάντως, αυτή τη φορά το πτυχίο θα έρθει εύκολα... ), αλλά κι εμάς που πήγαμε σε ελληνικό πανεπιστήμιο, μην μας θεωρείτε τόσο...κάφρους, λίγη ευγένεια!
Πολλοί εξάλλου από τους συμμετέχοντες στην συζήτηση, κάνουν τα μεταπτυχιακά τους έξω και μπορούν να είναι αντικειμενικότεροι...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εχω κι εγω αρκετους φιλους που εχουν τελειωσει Ντιρι και μου εχουν πει το ιδιο παραμυθι... Ειναι φιλοι μου και τους αγαπαω αλλα αυτο δεν τους κανει λιγοτερο στοκους
Χωρις μαλακιες τωρα, εμενα οσοι γνωστοι μου πηγαν στο Deree (και στα αλλα εν Ελλαδι κολλεγια) ειναι επειδη απετυχαν στις πανελληνιες εξετασεις. Ναι, ξερω, μπορει οι γνωστοι μου να μην ειναι αντιπροσωπευτικο δειγμα, αλλα και με οσους το εχω συζητησει, και οι δικοι τους γνωστοι πηγαν στο Deree για τον ιδιο λογο... κι ας μην το παραδεχονται ευθεως.
Δεν μου αρεσουν αυτοι οι ανθρωποι που παιρνουν τοσο σοβαρα τον εαυτο τους και τις αποτυχιες τους. Φανταστειτε ποσο σοβαρα θα παιρνουν τις επιτυχιες τους -> και ποσο θα σου πρηζουν τα @ρχιδια... obvious newfagsΕγω που (τελικα) πηγα στην Αγγλια επειδη απετυχα στις πανελληνιες, ειμαι στοκος? Γιατι πηρα ενα Meng με παρα 0.3% first class, απο ενα απο τα κορυφαια για Μηχανολογια πανεπιστημια, ακριβως στα χρονια που επρεπε.
ΥΓ Για να βγαλεις ΚΑΛΟ βαθμο στο Deree θελει προσπαθεια. Για να 'παρεις το πτυχειο', ναι δεν θελει τιποτα. Ποση προσπαθεια ομως θελει ενα ελληνικο πανεπιστημιο που μπορεις να δωσεις 50 φορες το ιδιο μαθημα για να παρεις ενα '5' ?
Γιατι με quotαρεις ma bro + nigga + hommie? Μιλησα εγω για στοκους; Ουτε καν για Aγγλια δεν μιλησα. Ειπα, η πλειοψηφια των γνωστων μου που πηγαν Deree, ηταν ατομα που απετυχαν (ενιοτε καταφεραν να επαναλαβουν την αποτυχια τους αυτη 2-3 φορες) στις Πανελληνιες εξετασεις.
-
@ HF
Αυτο που βλεπω γενικως ειναι μια ταση να μιλαμε για τα 'δικα μας' πανεπιστημια... και οταν αναφερομαστε στα πανεπιστημια εξωτερικα πιανουμε παντα τις 'μαρκες'. Do you see a trend over here? Σαν να διακρινω μια προσπαθεια εξισωσης με τις 'μαρκες' (δεν αναφερομαι σε σενα συγκεκριμενα) Δικαια η αδικα δεν ειμαι σε θεση να το κρινω... αλλα απλα διακρινω εναν ευσεβη ποθο. Ισως και να εχω λαθος.
Για μενα παντως η ολη κουβεντα ξεκινα παντα σε λαθος βαση. Ξεκιναμε πρωτα απο το 'ονομα' στην πιατσα και αγνοουμε επιδεικτικα οτι μπουφος μπορεις να βγεις και απο το καλυτερο πανεπιστημιο...
IMHO, λίγο πολύ όλα τα πανεπιστημία προσφέρουν τις γνώσεις για να σταθεί ενας απόφοιτος στη αγορά εργασίας με αξιοπρέπεια... το πρόβλημα κατ εμε πρώτα εντοπίζεται στο τι εφόδια εν τέλει θα πάρει μαζί του αποφοιτώντας, και τελευταία στην μάρκα του πανεπιστημίου του.
Βλέπω άτομα να κομπάζουν εννίοτε οτι πήραν 7-8-200... στην σχολή τους... αλλα όταν έρχετε η πράξη να χωλαίνει... σε σημείο μάλιστα να αναρωτιέμαι τι έκανε αυτο το 7-8 που πήρε...? Που το πήγε?Μεγαλύτερη σημασία έχει να γίνεται καλή χρήση του χρόνου εντος του πανεπιστημίου, μεγαλύτερη σημασια έχει ο φορέας εκπαίδευσης να έχει συστηματοποιήσει την εκπαιδευση του έτσι ώστε να διασφαλίζει οτι βγαίνοντας θα γνωρίζει τα απαραίτητα για να σταθεί έξω... και μικρότερη σημασία (δεν το θεωρω ασήμαντο, απλα ένα σκαλί κατω στην ιεραρχία) έχει να φορτώσουμε έναν σπουδαστή με Χ παραπάνω γνώσεις που ίσως βρουν εφαρμογή, ίσως και παλι οχι.
Τα πράγματα τα βλέπω σε λίγο ποιο πραγματική/πρακτική βάση! Αν κάποιος έχει σκοπό να γίνει τρανός καθηγητής πανεπιστημίου... ίσως έχει νόημα να επιδιώξει τα Marvard, Χαξφορδ κλπ... κάποιος που θέλει να ακολουθήσει όμως επαγγελματικό και όχι ακαδημαικό επίπεδο και ένα less known πανεπιστήμίο έχει να του προσφέρει πολλά πράγματα... αρκεί ο ενδιαφερόμενος να μην κοιμαται όρθιος.
Οι 'μαρκες' πρέπει να απομυθοποιηθούν κατ εμε.... but in anyway... thats just my personal view...
Περί Σπουδών