-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δηλαδή για να καταλάβω κάτι...
ο ναυπηγός έχει άδεια να χτίσει 2όροφο σπίτι?Για τον ναυπηγό δεν ξέρω αλλά ο τοπογράφος έχει.
Και ο ηλεκτρολόγος έχει...
Τις γνωσεις τις εχουν ομως?
Μονο την υπογραφη να βαλουν μπορουν. -
Εξαρτάται με το τι έχουν ασχοληθεί επαγγελματικά.
-
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
http://www.iospress.gr/ios2008/ios20080622.htm' target='_blankΕμ, κι αυτά τα ελληνικά πανεπιστήμια τι σκ@τά κάνουν; Αντί να του δώσουν του ανθρώπου ένα πτυχίο που του χρειαζόταν, έκαναν τα...δύσκολα! Πήγε κι αυτός κι αγόρασε ένα, τι να κάνει δηλαδή, κλέφτης να γίνει;
Μιλάμε όμως, είναι καταπληκτικοί οι πολιτικοί μας! Ούτε ο πιο ευφάνταστος σεναριογράφος δεν θα περίμενε πως ο επικεφαλής του υπουργείου Παιδείας για τα ΙΕΚ κλπ, θα είχε πλαστό μεταπτυχιακό!
-
Καλα και το προπτυχιακο του μη φανταστεις οτι ειναι σόι
Χαρουμενη φατσα διαφημισης (καποιου) BCA εχει διατελεσει κι αυτος -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Χαρουμενη φατσα διαφημισης (καποιου) BCA εχει διατελεσει κι αυτοςΧαμόγελο Colgate*...'Σπουδασα στο BCA και σύντομα θα γίνω γραμματέας στο υπουργείο και υπεύθυνος σπουδών!'*
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Χαρουμενη φατσα διαφημισης (καποιου) BCA εχει διατελεσει κι αυτοςΧαμόγελο Colgate*...'Σπουδασα στο BCA και σύντομα θα γίνω γραμματέας στο υπουργείο και υπεύθυνος σπουδών!'*
Μονο γραμματεας;
Και υπουργος τυπου και κυβερνητικος εκπροσωπος αμα λαχει -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Μονο γραμματεας;
Και υπουργος τυπου και κυβερνητικος εκπροσωπος αμα λαχειέχει σπουδάσει κανένας κυβερνητικός εκπρόσωπος στο BCA?
-
Έφτασε η ώρα: τη Δευτέρα έχω την πρόοδο του εξαμήνου - παρουσίαση της πορείας της έρευνας. Φυσικά μη νομίζετε ότι θα παρουσιάσω κάτι το ιδιαίτερο, ειδικά όταν και τα δύο θέματα που πρότεινα απορρίφθηκαν. Σκέφτηκα να παρουσιάσω μια «βελτιωμένη έκδοση» του πρώτου θέματος, για το οποίο άλλωστε δούλεψα τόσο καιρό. Είναι προτιμότερο από το να μην παρουσιάσω τίποτε.
Μετά από αυτό έχει διακοπές (ελάχιστες διότι στην Αθήνα υπάρχουν ένα κάρο προβλήματα οικογενειακά και τον Αύγουστο θα τον φάω εκεί), εύρεση νέου θέματος και πρόσω ολοταχώς βουρ στον πατσά μέχρι Δεκέμβριο που είναι η πρόοδος με βαθμολογία και κρίνεται η συνέχιση του διδακτορικού ή ο π0uLο$. Το ιδανικό είναι να βρεθεί και «χορηγός» ώστε να έχω «πλάτες» για το νέο θέμα και να περάσει στο συμβούλιο θέλοντας και μη αφού ούτως ή άλλως το Πολυτεχνείο θα βγει κερδισμένο από τη διαφήμιση.
Κανένας με εταιρεία εύκαιρος για ανάθεση θέματος υπάρχει εδώ;
-
Εγώ τη Δευτέρα παρουσιάζω της διπλωματική μου...
Αντε να φεύγει και αυτό!
-
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Σχολές στο... ράφι Σενάρια αναδιάρθρωσης στην τριτοβάθμια τεχνολογική εκπαίδευσηΑφου επιμενουν να δημιουργουν σχολες χωρις ζητηση και μαλιστα στου διαολου την μανα για να ενισχυθει η τοπικη κοινωνια (εις βαρος των γονιων του φοιτητη) καλα να παθουν... Ετσι ΔΕΝ στηριζεται η περιφερεια .-
Θα προτιμουσα να στειλω το παιδι μου εξω, στην σχολη που προτιμα απο το να χαρατσωνομαι οικονομικα για κατι που δεν εχει προοπτικη.
Τεσπα... ειναι πολυ στρεβλο το ολο συστημα... Τιποτα δεν χρηζει βελτιωσης. Απλα πεταμα ολα και δημιουργια ξανα σε ορθολογικη βαση.
-
Ελπίζω να κλείσουν αρκετές τέτοιες, να συγχωνευτούν και να μετατραπούν σε κάτι πιο αξιόλογο και πιο οικονομικό σε λειτουργία.
-
Η «βάση του 10» ροκάνισε σε τρία χρόνια 45.000 θέσεις εισακτέων. Φέτος οι κενές θέσεις ήταν σχεδόν όσες και πέρυσι, 12.986. Τις απώλειες πληρώνουν οι πόλεις της δυτικής όχθης της χώρας. Γρεβενά, Κοζάνη, Φλώρινα, Ηγουμενίτσα, Αμφισσα, Δράμα ζήτησαν από το πολιτικό σύστημα φοιτητική πελατεία ως αντιστάθμισμα των εργοστασίων που έκλεισαν και των επενδύσεων που δεν έγιναν στην περιοχή τους.
Ευτυχώς που θεσπίστηκε η βάση του 10 γιατί το επίπεδο σπουδών θα έπεφτε σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα απ'ότι είναι. Οι καθηγητές ρίχνουν το επίπεδο των σπουδών απ΄τη στιγμή που οι φοιτητές που παρακολουθούν στα ΤΕΙ δεν έχουν τις βασικές γνώσεις και ειδικά αυτοί που εισάγονται στα ΤΕΙ από τα Τεχνικά Λύκεια(νυν Επαγγελματικά Λύκεια) με κατατακτήριες εξετάσεις χωλένουν σε πολλά.
-
Ψάχνω μια σχολή για να κάνω κάποια μαθήματα λογιστικής. Δέν θέλω τρελά πράγματα, τα βασικά για να διαχειρίζομαι μια επιχείρηση, πχ τήρηση βιβλίων, καταβολή ΦΠΑ, ισολογισμούς κτλ.
Εναλλακτικά, αν γνωρίζετε κάποια καλά βιβλία ωστε να τα μάθω μόνος μου?
-
Πήγαινε στην ιστοσελίδα μου
http://ipzoisscience.googlepages.com/home' target='_blank' target='_blank' target='_blank
και κοίτα στην δεξιά στήλη περίπου στο μέσον που λέγει για university rankings.
Εν συντομία, τα καλύτερα πολυτεχνεία διεθνώς είναι τα εξής:
MIT (Boston, US), Imperial College London UK, ETH Zurich Switzerland (γερμανόφωνο), Ecole Polytechnique Paris France. -
Ο χρήστης IOANNIS ZOIS έγραψε:
Πήγαινε στην ιστοσελίδα μου
http://ipzoisscience.googlepages.com/home' target='_blank' target='_blank
και κοίτα στην δεξιά στήλη περίπου στο μέσον που λέγει για university rankings.
Εν συντομία, τα καλύτερα πολυτεχνία διεθνώς είναι τα εξής:
MIT (Boston, US), Imperial College London, ETH Zurich (γερμανόφωνο), Ecole Polytechnique Paris. -
Το τέλος εποχής για το διδακτορικό μου έρχεται κατά πώς φαίνεται. Κάθε συνάντηση με την επιβλέπουσα καθηγήτρια είναι ίδια σε περιεχόμενο με την προηγούμενη: μηδέν από μηδέν μηδέν. Η ίδια μου έχει εκφράσει πλειστάκις ότι δεν κάνω για ερευνητής επειδή σκέφτομαι καθαρά ως σχεδιαστής. Δεν είναι κακό, απλά δε συμβαδίζει με την έννοια του διδακτορικού. Αύριο θα πάω να ρωτήσω στη γραμματεία αν υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω σε περίπτωση που αποφασίσω να αφήσω το διδακτορικό. Στο μεταξύ ψάχνω για δουλειά. Από τη μία θέλω να φύγω από την Ιταλία, από την άλλη θέλω να μείνω.
Μπέρδεμα...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ψάχνω μια σχολή για να κάνω κάποια μαθήματα λογιστικής. Δέν θέλω τρελά πράγματα, τα βασικά για να διαχειρίζομαι μια επιχείρηση, πχ τήρηση βιβλίων, καταβολή ΦΠΑ, ισολογισμούς κτλ.Εναλλακτικά, αν γνωρίζετε κάποια καλά βιβλία ωστε να τα μάθω μόνος μου?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ψάχνω μια σχολή για να κάνω κάποια μαθήματα λογιστικής. Δέν θέλω τρελά πράγματα, τα βασικά για να διαχειρίζομαι μια επιχείρηση, πχ τήρηση βιβλίων, καταβολή ΦΠΑ, ισολογισμούς κτλ.
Εναλλακτικά, αν γνωρίζετε κάποια καλά βιβλία ωστε να τα μάθω μόνος μου?
Μια φίλη μου με πτυχία και μεταπτυχιακά σε άλλο τομέα, όταν θέλησε κάτι παρόμοιο με εσένα, πήγε σε κάποιο ΙΕΚ κρατικό, όπου έμαθε συν τοις άλλοις και γραμματειακή υποστήριξη (σοβαρή). Χάζευα τις σημειώσεις της κάποτε, και θυμάμαι ότι είχε πολλά πρακτικά πράγματα για τη διαχείριση μικρής επιχείρησης.
Επίσης δε νομίζω ότι χρειάζεσαι σχολή. Βρες εργαλεία (βιβλία, σημειώσεις, φίλους) και ξεκίνα μόνος σου.Μερικά πράγματα (όπως για παράδειγμα οι συναλλαγές με το δημόσιο) απαιτούν ένα φορμαρισμένο excel και μια τυφλοσούρτικη διαδικασία.
Περί Σπουδών