-
Geolib στειλτον σε μας,ηλεκτρολογος μηχανικος,βγαινεις με παρα πολυ καλες προοπτικες αλλα θελει διαβασμα οχι αστεια,αν δενμ πιανει Αθηνα-Θεσσαλονικη στειλτον Ξανθη(αν βασταει η τσεπη),εχουν και εκει καλο τμημα,οτι ερωτηση εχεις εδω ειμαστε
στειλε και πμ αν προκυψει κατι γιατι δεν τον πολυπαρακολουθω αυτον τον πινακα
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Α του ΑΡΕΣΕΙ ο προγραμματισμός, η σχολή της Πάτρας των Μηχανικών Λογισμικού είναι ιδιαίτερα καλή απ' ότι έχω ακούσει..Kαλή σχολή, εύκολη να τελειώσει (μέσος όρος αποφοίτησης 5.5 χρόνια) και με βαθμό καλό στο πτυχίο, αφού οι καθηγητές δεν είναι...τσιγκούνηδες, κάτι που του αυξάνει τις πιθανότητες για να κάνει εύκολα μεταπτυχιακό.
Αντίστοιχα, η...διπλανή σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχ. και Τεχνολογίας Υπολογιστών, της οποίας είμαι...δυστυχής απόφοιτος, έχει μέσο όρο αποφοίτησης τα 6.5 χρόνια, και η μέση βαθμολογία των αποφοίτων είναι κάπου στο 6.5... Οπως καταλαβαίνεις, τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα είναι δύσκολα, γιατί θα σου τρώνε τις θέσεις οι...από πάνω!ΑΛΛΑ: οι Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί έχουν σαφή επαγγελματικά δικαιώματα, κάτι που δεν έχουν οι πρώτοι. Οχι πως είναι κάτι τραγικό, αλλά όσο πιο σαφή, τόσο καλύτερες οι αμοιβές... Αν θέλει να γίνει προγραμματιστής, μπορεί να γίνει και από τις δύο. Σαν ηλεκτρολόγος όμως, μπορεί να δουλέψει σε θέσεις που ο πρώτος ΔΕΝ θα μπορεί. Η γκάμα είναι σαφώς μεγαλύτερη για τους ηλεκτρολόγους.
ΑΝ θέλει καλή δουλειά και καλοπληρωμένη, που θα σημαίνει και λιγότερο διάβασμα τελικά συνολικά, κακώς απορρίπτει τους Πολιτικούς Μηχανικούς. Είναι οι πιο ευνοημένοι στην ελληνική πραγματικότητα, αφού μπορούν να τα ...παίρνουν από παντού! Αν θέλει να γίνει καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, είναι σίγουρα τα 2 πρώτα πτυχία προτιμότερα.
ΑΝ πιάνει το ΕΜΠ σε σχολή ηλεκτρολόγων ή πολιτικών μηχανικών, να μην το σκεφτεί δεύτερη φορά... ΔΕΝ θα πρότεινα Μηχανολόγους Μηχ., όχι πως είναι άνεργοι, αλλά σαφώς είναι μικρότερη η γκάμα τους στην Ελλάδα...
Να σκεφτεί πρώτα όμως τι του αρέσει, γιατί το Πολυτεχνείο αν δεν σου αρέσει, δεν βγαίνει και εύκολα... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
[...]ουυυυυ ρε βρωμοηλεκτρολόγε [άει βάλε καμιά πρίζα κλπ] CEID FTW
Τέσπα, όπως είπε η μόνη διαφορά στα επαγγελματικά είναι τα περί υψηλών τάσεων. Αν θέλει να ασχοληθεί με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, οι Μηχανικοί Η/Υ δεν κάνουν. Για οτιδήποτε σε σχέση με υπολογιστές κι οι δυο κάνουν εξίσου (και καλά... οι Μηχ Η/Υ είναι καλύτεροι )
Μέχρι την εποχή τη δική μου και του ακατανόμαστου παραπάνω, όντως οι Μηχ Η/Υ ήταν σαφέστατα ευκολότερη σχολή να την τελειώσεις (7.5 στα 5 χρόνια έβγαινε ξύνοντας κυριολεκτικά) -εφ' όσον ήθελες να την τελειώσεις εύκολα-. Τώρα πια δεν ξέρω τι γίνεται. Πάντως είναι πολύ ενδίαφέρουσες σχολές και έχει πολλά να μάθει αν θέλει.
Αν του αρέσουν οι υπολογιστές πάντως, κυρίως δε αφού έχει τη δυνατότητα να περάσει σε πολυτεχνική σχολή, να το προτιμήσει με τα 1000 σε σχέση με τα οικονομικά.
-
@geolib
να μπει εδω: http://lyk-arnaias.chal.sch.gr/grasep/S ... 0pedia.htm
να δει τις σχολες και ΚΥΡΙΩΣ τα μαθηματα που θα διδασκεται στην καθε σχολη (αν ειχε και φιλους σε καποιες απο τις σχολες που τον ενδιαφερουν θα ηταν ευχης εργο) . επειτα να αδιαφορησει τι θα πουν ολοι οι αλλοι (και εσυ μαζι) και να επιλεξει την σχολη που θα τον ενδιαφερουν περισσοτερο τα μαθηματα, που θα θελει περισσοτερο να τα διαβαζει. -
geolib μην ακους τους αποπάνω, βλάκες ηλ/γοι
στείλτον τον άνθρωπο οικονομικά- θα πήξει στις γυναίκες στη σχολή( μεγάλο + γιατί σημαίνει οτι θα πατάει)
- μηχανικοι/γιατροί εχουν το χειρότερο λόγο χρήματα/όγκο δουλειάς απο όλους τους πτυχιούχους
- άμα δεν ξύνει με νύχια&δόντια την πόρτα του Πολ/χνειου για να μπει μέσα, κατά πάσα πιθανότητα θα αργήσει να βγει και θα βγει και μέτριος προς κακός, ενώ στα Οικονομικά είναι δύσκολο να γίνεις κακός.
άμα θέλει Πολ/χνειο ίσως αξίζει να κοιτάξει και Χημ Μηχ
-
Λοιπόν, ο αδερφός μου σύμφωνα με τα μόρια που μάζεψε και τις περσινές βάσεις φαίνεται να περνάει στις
παρακάτω σχολές:
1)Ναυπηγών ΕΜΠ
2)Μηχανολόγων Μηχανικών ΑΠΘ
3)Πολιτικών Μηχανικών ΠάτραςΘα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις:
α)Οι Ναυπηγοί έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους Μηχ.Μηχανικούς?
β)Από άποψη ευκαιριών απασχόλησης και ποσοστών ανεργίας, που κινούνται οι σχολές αυτές?
γ)Ποιά είναι η πιο απαιτητική (δλδ. Μ.Ο. έτη αποφοίτησης).Κατά τη γνώμη σας, ποιά από τις Πολυτεχνικές σχολές θα έχει τις περισσότερες επαγγελματικές
ευκαιρίες σε μια 5ετία? -
geolib εγω που ειμαι πληροφορικης βλέπω διαφορές στις διάφορες σχολες στην Ελλάδα.
Στις επαρχιακες και μικρες πόλεις οι καθηγητες ειναι πιο κοντα στα παιδιά και τα βοηθούν(οχι με ευκολα θεματα, αλλά εξηγώντας τα της επιστημης καλύτερα) Συγκεκριμενα για τις διαφορες εργασιες στη σχολή μου, μπαινω σε ιστοσελίδες αλλων πανεπιστημίων και πολλές φορες βρίσκω τη θεωρία σε πολύ καλύτερες και καλογραμμενες σημειώσεις από ότι στη δική μου σχολή.
Επίσης βλέπω οτι στις σχολές που οι καθηγητες ειναι μικροτερης ηλικίας τα πραγματα ειναι καλύτερα.
Πχ σε συζητησεις με φιλους μου παρατηρω ότι η σχολή της Πληροφορικής στο Μακεδονία ειναι καλύτερη από καποιες αλλες γιατί δεν υπάρχουν τρελοπαππούδες να σου βαζουν θεματα εκτος υλης, ερωτησεις πολλαπλής επιλογής λέγοντας σου να προσεξεις παρα πολύ γιατί και αυτοί οι ίδιοι που εβαλαν τα θεματα μπερδευονται στις απαντήσεις αυτών(και όλα αυτά σε μάθημα επιλογής), να μη σε δεχονται στο γραφειο τους οταν πας να ρωτήσεις μια απορια και να σε πετουν εξω λες και εισαι κανενας αδεσποτος σκυλος. -
εγω λεω να αφησει τα μαθηματα γιατι δεν βγαζεις ακρη ετσι.
να επιλεξει αυτο που του αρεσει ασχετως του βαθμου του.
ειναι δυνατον 5,5 χρονια μ.ο. αποφοιτησης ?
-
[double]
-
θελω ΚΟΥΤΣΑΝ να σχολιασει
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
εγω λεω να αφησει τα μαθηματα γιατι δεν βγαζεις ακρη ετσι.
να επιλεξει αυτο που του αρεσει ασχετως του βαθμου του.
ειναι δυνατον 5,5 χρονια μ.ο. αποφοιτησης ?
Πολλά ή λίγα είναι τα 5.5; (5ετής η σχολή)
Συμφωνώ για τα μαθήματα. Για τα περισσότερα από αυτά δεν νομίζω να μπορεί να αντιληφθεί τι ακριβώς σημαίνουν, και θα τα κρίνει βάσει του 'φαντεζί' του τίτλου τους. Σε κάθε περίπτωση μη κολλάτε στους τίτλους, το τί γίνεται κατ' ουσίαν μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ.
ΕΕΠ η Πάτρα είναι πολύ βολική πόλη για φοιτητής. Σχετικά μικρή χωρίς να είναι πολύ μικρή. Πολύ φτηνή. Και κάπου στα 5 χρόνια θέλεις να φύγεις οπότε σε ωθεί στο να μη γίνεις αιώνιος φοιτητής
-
5,5 μου φαινονται ελαχιστα
βεβαια συνηθως το 5ετος ειναι light αλλα και παλι ειναι πολυ λιγο.
μαλλον ολοι θελουν να φυγουν asap.που μπορουμε να βρουμε τετοια στοιχεια?
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
patro στη δικια μας πόσο ειναι?
εχω ακουσει για 6 -
Ποια 5μιση και 6 ρε?
Μαθηματικό με 7,5 χρόνια (για 4ετή σχολή) και τα μυαλά στα κάγκελα!
Εγώ έκανα 8.. -
Ο χρήστης vengas έγραψε:
εχω ακουσει για 6εγω εχω ακουσει για 7 αλλα δε ξερω αν ειναι αξιοπιστες αυτες οι πηγες.
παντως εγω ειμαι τωρα 10ο με το στρατο θα παω 12ο και θα τελειωσω 13ο ή 14ο , αρα 7 .
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥ θα τελειωνα χαλαρα τον σεπτεμβριο (10ο)παντως ηταν ενα τυπακι 30ο εξαμηνο δηλαδη απο την ιδρυση του τμηματος το 92 , και εναν αλλο ειχα δει 16ο
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
Εμεις ειμαστε πατημενα 7,5(σουσουρα στη γραμματεια λενε για 8 ) ΗΜΜΥ ΑΠΘ
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
ΑΝ πιάνει το ΕΜΠ σε σχολή ηλεκτρολόγων ή πολιτικών μηχανικών, να μην το σκεφτεί δεύτερη φορά... ΔΕΝ θα πρότεινα Μηχανολόγους Μηχ., όχι πως είναι άνεργοι, αλλά σαφώς είναι μικρότερη η γκάμα τους στην Ελλάδα...Να σαι καλα ρε Γρηγορη... αλλα σφαλεις σε τουτο.. geolib εφοσον προσανατολιζεται σε πολυτεχνειο (εφοσον λεω.. ) ας προτιμησει ηλεκτρολογους μηχανικους στην Πατρα.Θα χει για μεντορα του και τον Γρηγορη.. Αν παλι επιλεξει τους Μηχανολογους Μηχανικους της Πατρας θα χει μεντορα του εμενα.. Σε καθε περιπτωση,απ αυτες τις δυο σχολες θα βγει πολυ κερδισμενος εφοσον μαλιστα τα καταφερνει σε πολλα με τα οποια ασχολειται ο μικρος..Δε θελει να μπλεξει με οικονομικα και τετοια ο μικρος απ ό,τι φανταζομαι,οποτε μην κανει τον κοπο καν..
Συγχαρητηρια και να τον βλεπεις να διαπρεπει παντα.Υγ:Επειδη gregory τωρα ξαναδιαβαζω την παραπανω προταση σου,μη με κανεις να ψαξω να σου δωκω στοιχεια περι συγκρισεως πολ-μηχ απο ΕΜΠ στην αγορα..
-
Ο χρήστης patro έγραψε:
εχω ακουσει για 6εγω εχω ακουσει για 7 αλλα δε ξερω αν ειναι αξιοπιστες αυτες οι πηγες.
παντως εγω ειμαι τωρα 10ο με το στρατο θα παω 12ο και θα τελειωσω 13ο ή 14ο , αρα 7 .
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥ θα τελειωνα χαλαρα τον σεπτεμβριο (10ο)παντως ηταν ενα τυπακι 30ο εξαμηνο δηλαδη απο την ιδρυση του τμηματος το 92 , και εναν αλλο ειχα δει 16ο
τουλάχιστον βρισκουμε αμεσως δουλειά μόλις βγούμε....
-
Να με συγχωρέσουν οι οικονομολόγοι του φόρουμ, αλλά θεωρώ σχεδόν όλες τις οικονομικές σχολες επιεικώς για τον φούτσο... και ναι μιλάω για το αντικείμενο.
Το λέω μάλιστα ενώ δουλεύω στον κλάδο, που κάνουμε και οικονομικές αναλυσεις επιχειρήσεων, και οι περισσότεροι συνάδελφοί μου είναι του κλάδου.
Ως μαθηματικός, έμαθα σε κάποια σεμινάρια και μετά στην πράξη όλα όσα χρειάζονται για τη συγκεκριμένη εργασία χωρίς καθόλου δυσκολία..
Να μην πω για τα άπειρα μάστερ που υπάρχουν, τα οποία μπορείς να κάνεις προερχόμενος από οποιοδήποτε επιστημονικό κλαδο (μαθηματικοί, φυσικοί, μηχανικοί να μη σου πω ότι προτιμούνται κιόλας από αυτούς που έχουν 1ο πτυχίο σε οικονομικά) και να είσαι στην ουσία στο ίδιο επίπεδο με τους απόφοιτους οικονομικών σχολων. -
για να μην τσακωνεστε τσαμπα, η δικια μου ειναι μεγαλυτερη
Περί Σπουδών