-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Όσον αφορά το Μεταπτυχιακό στα οικονομικά τι πτυχίο είναι; Σε τι τομείς εμβαθύνει δηλαδή; Ασχολείται πιο πολύ με τα χρηματοοικονομικά και λιγότερο με τα διοικητικά-διαχείριση ανθρώπινων πόρων, εργασιακές σχέσεις, κτλ; Δεν είναι δηλαδή MBA; Σε τι θέση μπορεί να σε βοηθήσει να δουλέψεις μετά;
Υπαρχουν μεταπτυχιακα Οικονομικων για Economists και Non-Economists. Τα δευτερα ειναι σχεδιασμένα να δώσουν μια ιδέα στους μη σχετικούς γύρω απο την λειτουργια της οικονομίας, της επιχειρησης, να μπορεις να ερμηνευεις ενα ισολογισμο, ροες, κοστολόγηση, να συνεννοησε με το οικονομικο τμημα.
Αυτες οι εξειδικευσεις χρησιμευουν ετσι ωστε καποιος να προωθηθει στην διοικηση.Εκτος και αν εχεις κατι ετοιμο να σε περιμένει... γνωμη μου ειναι να μην προβεις σε ασχετο θεματικα master. Ειναι κοπος και χρημα ο οποιος μπορει να μην αξιοποιηθει. Τετοια πορεια ακολουθησε μονο εαν η θεση/εργασια το απαιτησει.
Επισης να ξερεις πως καποια master/mba θα ειναι εντελως παλουκια και το επιπεδο καθως και οι απαιτησεις θα ξεφευγουν... και αυτο γιατι οι συναδελφοι σου στο τμημα θα ειναι στελεχη επιχειρησεων με σημαντικη εμπειρια και προσβαση σε πηγες απο την ιδια τους την εταιρια. Ολα οσα θα σου δειχνουν οι καθηγητες... για σενα πιθανα θα ειναι καπως 'κινεζικα' οταν για τους αλλους θα ειναι ξεκαθαρα... γιατι καταλαβαινουν ακριβως που και πως εφαρμοζονται αυτα που διδασκονται. Για τους αλλους δηλαδη θα εχουν πρακτικη αξια.
Δεν λεω κατι για να σε αποθαρρυνω, αλλα απλα να ξερεις τι περιπου θα εχεις να αντιμετωπισεις.
Σχετικα με τις απαιτησεις για entry....
Μην τις παιρνεις τοις μετρητοις! Οταν θα μιλησεις απο κοντα μαζι τους, το πραγμα θα δεις πως ειναι ελαστικο... Τουλαχιστον στο εξωτερικο, δεν εισαι μονο τα νουμερα στο πτυχιο σου... αξιολογησε και συ ο ιδιος, και τυχον εργασια σου, επιτευγματα σου κλπ κλπ...Αυτα απο την δικη μου εμπειρια...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Υπαρχουν μεταπτυχιακα Οικονομικων για Economists και Non-Economists. Τα δευτερα ειναι σχεδιασμένα να δώσουν μια ιδέα στους μη σχετικούς γύρω απο την λειτουργια της οικονομίας, της επιχειρησης, να μπορεις να ερμηνευεις ενα ισολογισμο, ροες, κοστολόγηση, να συνεννοησε με το οικονομικο τμημα.
Αυτες οι εξειδικευσεις χρησιμευουν ετσι ωστε καποιος να προωθηθει στην διοικηση.Ως non-economist όντως αυτό που αποζητώ από το MBA είναι το θεωρητικό υπόβαθρο που θα μπορέσει πιθανόν να με βοηθήσει να προωθηθώ στη διοίκηση. Γενικά με τα χρηματοοικονομικά ασχολούμαι καιρό τώρα, γνωρίζω σε μεγάλο βαθμό τα περί των ισολογισμών, ροών εσόδων-εξόδων, κτλ, θέλω όμως να τα ξεκαθαρίσω πλήρως και να αποκτήσω και γνώσεις περί διαχείρισης προσωπικού, λογιστικής, στρατηγικής, μάρκετινγκ, κτλ
Δε θέλω δηλαδή να κάνω ΜΒΑ απλά γιατί μου είπαν να κάνω, αλλά γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει το αντικείμενο. Αν δε γινόμουν μηχανικός με τα μυαλά που έχω τώρα η δεύτερη επιλογή μου θα ήταν τα οικονομικά.Εκτος και αν εχεις κατι ετοιμο να σε περιμένει... γνωμη μου ειναι να μην προβεις σε ασχετο θεματικα master. Ειναι κοπος και χρημα ο οποιος μπορει να μην αξιοποιηθει. Τετοια πορεια ακολουθησε μονο εαν η θεση/εργασια το απαιτησει.
Δυστυχώς δεν έχω κάτι έτοιμο να με περιμένει. Δουλειά δε θα δυσκολευτώ να βρω, θέλω όμως να έχω τα απαραίτητα προσόντα για να αποδώσω σ' αυτή.
Επισης να ξερεις πως καποια master/mba θα ειναι εντελως παλουκια και το επιπεδο καθως και οι απαιτησεις θα ξεφευγουν... και αυτο γιατι οι συναδελφοι σου στο τμημα θα ειναι στελεχη επιχειρησεων με σημαντικη εμπειρια και προσβαση σε πηγες απο την ιδια τους την εταιρια. Ολα οσα θα σου δειχνουν οι καθηγητες... για σενα πιθανα θα ειναι καπως 'κινεζικα' οταν για τους αλλους θα ειναι ξεκαθαρα... γιατι καταλαβαινουν ακριβως που και πως εφαρμοζονται αυτα που διδασκονται. Για τους αλλους δηλαδη θα εχουν πρακτικη αξια.
Δεν λεω κατι για να σε αποθαρρυνω, αλλα απλα να ξερεις τι περιπου θα εχεις να αντιμετωπισεις.
Ναι, αυτό μου το είπαν και άλλοι και είναι γεγονός ότι σιγά σιγά με πείθετε όλο και περισσότερο. Ίσως δηλαδή είναι όντως καλύτερα να αποκτήσω πρώτα κάποια εργασιακή εμπειρία και να αποζητήσω μετά το ΜΒΑ. Αυτό μου με αγχώνει απλά είναι το κατά πόσο μπορεί κάποιος που έχει μπει σε μια δουλειά είτε να διακόψει εντελώς και να αφοσιωθεί σε νέες σπουδές, ή να εργάζεται ταυτόχρονα κάνοντας μαθήματα το απόγευμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στο φόρτο εργασίας για εκείνα τα δύο λογικά χρόνια.
Σχετικα με τις απαιτησεις για entry....
Μην τις παιρνεις τοις μετρητοις! Οταν θα μιλησεις απο κοντα μαζι τους, το πραγμα θα δεις πως ειναι ελαστικο... Τουλαχιστον στο εξωτερικο, δεν εισαι μονο τα νουμερα στο πτυχιο σου... αξιολογησε και συ ο ιδιος, και τυχον εργασια σου, επιτευγματα σου κλπ κλπ...Πραγματικά όσον αφορά το βιογραφικό μου για τις αιτήσεις νοιώθω κάπως μειονεκτικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ επιτεύγματα έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο, τουλάχιστον άξια αναφοράς. Νοιώθω δηλαδή ότι πλην κάτι βραβείων, αριστείων, κτλ στο σχολείο και πλην του πτυχίου μου και των διπλωμάτων στις ξένες γλώσσες δεν έχω να βάλω και πολλά. Ακούω κόσμο που γεμίζει το βιογραφικό του με απίστευτα πράγματα και πραγματικά δε ξέρω πού τα βρίσκουν Ήταν τόσο φοβεροί στη ζωή τους που έκαναν τα πάντα ή απλά βάζουν σάλτσες προσπαθώντας να εντυπωσιάσουν;
Προσωπικά ενδιαφέρομαι χρόνια τώρα για τα χρηματοοικονομικά-διοικητικά, αυτό όμως είναι κάτι που δε μπορώ να το αποδείξω κάπως, παρά μόνο αν μου κάνουν ερωτήσεις σε ενδεχόμενη συνέντευξη.Αυτα απο την δικη μου εμπειρια...
Σ' ευχαριστώ που μου τη μετέφερες
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πραγματικά όσον αφορά το βιογραφικό μου για τις αιτήσεις νοιώθω κάπως μειονεκτικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ επιτεύγματα έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο, τουλάχιστον άξια αναφοράς. Νοιώθω δηλαδή ότι πλην κάτι βραβείων, αριστείων, κτλ στο σχολείο και πλην του πτυχίου μου και των διπλωμάτων στις ξένες γλώσσες δεν έχω να βάλω και πολλά.
Καλά, κοιταξε... μην πας για Αγιος... και λίγο ψεμματακι ποτε δεν εβλαψε Σχετικά με το MBA, και οοοολα αυτά που θες να μάθεις... υπόψην πως θα ξυσείς επιφάνεια. Δεν προκειται να εμβαθύνεις κάπου ιδιαίτερα. 'μια απο ολα' ας πουμε... αν και φανταζομαι το καταλαβαινεις και συ. Μια ολιστικη εικονα...
Παντως, φοβαμαι πως η αγορα θα σε ψιλοαπογοητευσει αν μιλαμε για Ελλαδα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις καποιον να σε μπασει καπου... ολα τα αλλα, τα κανεις οποτε θες... 40 πτυχια να εχεις, θα σε ρωτησουν για εργασιακη εμπειρια. Αυτο τους νοιαζει. Για του λογου το αληθες ανοιξε μια εφημεριδα....
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Πραγματικά όσον αφορά το βιογραφικό μου για τις αιτήσεις νοιώθω κάπως μειονεκτικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα ποτέ επιτεύγματα έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο, τουλάχιστον άξια αναφοράς. Νοιώθω δηλαδή ότι πλην κάτι βραβείων, αριστείων, κτλ στο σχολείο και πλην του πτυχίου μου και των διπλωμάτων στις ξένες γλώσσες δεν έχω να βάλω και πολλά.
Καλά, κοιταξε... μην πας για Αγιος... και λίγο ψεμματακι ποτε δεν εβλαψε Σχετικά με το MBA, και οοοολα αυτά που θες να μάθεις... υπόψην πως θα ξυσείς επιφάνεια. Δεν προκειται να εμβαθύνεις κάπου ιδιαίτερα. 'μια απο ολα' ας πουμε... αν και φανταζομαι το καταλαβαινεις και συ. Μια ολιστικη εικονα...
Παντως, φοβαμαι πως η αγορα θα σε ψιλοαπογοητευσει αν μιλαμε για Ελλαδα. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις καποιον να σε μπασει καπου... ολα τα αλλα, τα κανεις οποτε θες... 40 πτυχια να εχεις, θα σε ρωτησουν για εργασιακη εμπειρια. Αυτο τους νοιαζει. Για του λογου το αληθες ανοιξε μια εφημεριδα....
+2200 μεικτά
-
Γιατι θες να κανεις MBA εφ'οσον μηχανικος? Κατι σε 'management for engineers' δεν θα σου εκανε?
-
+1
-
Θα συνηγορησω και εγω πλεον σε αυτο που λενε περι προυπηρεσιας..
Λογω του οτι υπαρχει οικογενειακη επιχειρηση εργαζομαι σε αυτη εδω και 5 χρονια κανονικα. Φετος το καλοκαιρι και λογω σπουδων, ειπα να δοκιμασω να στειλω 2-3 βιογραφικα σε μεγαλες εταιρειες. Ναι, με πηραν και οι 3, ΑΛΛΑ με 1600 μικτα πρωτο μισθο, διοτι δεν αναγνωριζανε ΚΑΘΟΛΟΥ την προυπηρεσια και την εμπειρια που εχω στην οικογενειακη επιχειρηση.
Δεν γνωριζω πως πανε μετα οι αυξησεις, αλλα για πρωτο μισθο(ξεκινησα τον ιουλιο σε μια) ολοι μεσα στην εταιρεια λενε πως ειναι ΠΟΛΥ καλα...
υ.γ εχω MSc International Business Econimics στο CITY BUSINESS SCHOOL.Τωρα καταλαβαινω πως ΔΕΝ επρεπε να κανω reject το μαστερ στο LSE και ας μην με καλυπταν απολυτα τα μαθηματα του.Εδω στο ΕΛΛΑΝΤΑ μετραει η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ και το ΟΝΟΜΑ..Φιλος, αποφοιτος πολυ κατωτερου uni στο λονδινο παιρνει 4000 ΚΑΘΑΡΑ! Και μην μιλησει κανεις για βιοτικο επιπεδο, ημουν αγγλια και λονδινο πολλα χρονια, με 4000 περνας ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και βαζεις και στην ακρη χρηματα....
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Γιατι θες να κανεις MBA εφ'οσον μηχανικος? Κατι σε 'management for engineers' δεν θα σου εκανε?Αν δε σου κάνει κόπο δώσε μου λίγο περισσότερες πληροφορίες.
Θέλω να ειναι πάντως master και να μην έχει τη μορφή σεμιναρίων.
Όπως το κόβω πάντως με όσα ακούω με βλέπω να το αφήνω για αργότερα
-
Ρίξε μια ματιά εδώ: http://www.findamasters.com/firstmain.asp
Για την ποιότητα του κάθε uni δεν έχω γνώμη αλλά στα τόσα χρόνια της δουλειάς μου κανένας δεν με ρώτησε ή αν θες δεν έκρινε την ικανότητά μου για εργασία απο τα ακαδημαϊκά ιδρύματα που πέρασα και τις επιδόσεις μου σ' αυτά.
Όσες φορές έκανα εγώ συνέντευξη, ελάχιστα με απασχόλησαν αυτά στους υποψήφιους και ποτέ το όνομα του ιδρύματος. Μέχρι σήμερα δεν έχω παράπονο απο τις επιλογές μου.
Πάντως έχω συναντήσει αρκετούς μηχανικούς σε non-engineer θέσεις άνευ μεταπτυχιακών κλπ.
Μακρυά από οικονομικά (στην καθαρεύουσα economics). Δεν κάνουν για μηχανικούς -
Ο χρήστης geolib έγραψε:
Μακρυά από οικονομικά (στην καθαρεύουσα economics). Δεν κάνουν για μηχανικούςΜπορεις να το εξηγησεις οσο πιο συνοπτικα γινεται αυτο;
-
υ.γ εχω MSc International Business Econimics στο CITY BUSINESS SCHOOL.Τωρα καταλαβαινω πως ΔΕΝ επρεπε να κανω reject το μαστερ στο LSE και ας μην με καλυπταν απολυτα τα μαθηματα του.Εδω στο ΕΛΛΑΝΤΑ μετραει η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ και το ΟΝΟΜΑ..Φιλος, αποφοιτος πολυ κατωτερου uni στο λονδινο παιρνει 4000 ΚΑΘΑΡΑ! Και μην μιλησει κανεις για βιοτικο επιπεδο, ημουν αγγλια και λονδινο πολλα χρονια, με 4000 περνας ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ και βαζεις και στην ακρη χρηματα....
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα παρακαλώ...
-
προτείνω
1)MBA at Durham Business School Part time 2 years 29k tuition fees
2) ΜΒΑ at Brunel Uni 1-5 years max. 20K tuition fees
3)Surrey Uni Distance Learning Duration 27 months 22k tuition feesκάντο τώρα που έχεισ όρεξη για διάβασμα, εγώ τώρα στα 29 μου βγάζω το παιδαγωγικό τμήμα της ΑΣΠΑΙΤΕ, αλλά που όρεξη με βλέπω να γκομενιάζω
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γιατι θες να κανεις MBA εφ'οσον μηχανικος? Κατι σε 'management for engineers' δεν θα σου εκανε?
Αν δε σου κάνει κόπο δώσε μου λίγο περισσότερες πληροφορίες.
Μιλαμε παντα για Master, αλλα MSc (Master in Science).
Υπαρχουν λοιπον μαστερ στο management εξειδικευμενα για μη κατεχοντες την επιστημη, και ακομα καλυτερα υπαρχουν μαστερ στο management ειδικα για μηχανικους, επειδη τωρα τελευταια ειναι πολυ της μοδας μηχανικοι να αποκτουν managerial positions.
Οποτε με ενα search στο αγγλικο yahoo για 'management for engineers', θα βρεις πολυ πραγμα.
Για αυτο σε ρωτησα γιατι θες ντε και καλα MBA, που οντως ειναι ειτε για στελεχη με καποια εμπειρια, ειτε για καποιους με πρωτο πτυχιο σχετικο με το αθλημα. Αν το θελεις για να εχεις γνωσεις management ως μηχανικος και να χτυπησεις αντιστοιχη θεση, τοτε κοιτα αυτο που σου λεω.
Και φυσικα ειναι πολυυυυυυυυυυ φτηνοτερα απο τα ΜΒΑ
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα παρακαλώ...
Αν καταλαβα αυτο που εννοει ο Εντυ.....συμφωνω μαζι του.
Ρε Στελιο σου κακοπεφτουν τα 1300 καθαρα δλδ? Προτιμας τα 4000 και να μενεις Αγγλια? Να μου πεις οτι θα το εκανες 1-2 χρονια να βαλεις κανα φραγκο στην ακρη, να πω οκ. Αλλα μπορεις να σε φανταστεις να μενεις μονιμα Αγγλια? Εγω ρε φιλε οχι παντως. Ειναι πολυ περισοτερα αυτα που με κρατανε εδω παρα αυτα που με διωχνουν.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αν δε σου κάνει κόπο δώσε μου λίγο περισσότερες πληροφορίες.
Μιλαμε παντα για Master, αλλα MSc (Master in Science).
Υπαρχουν λοιπον μαστερ στο management εξειδικευμενα για μη κατεχοντες την επιστημη, και ακομα καλυτερα υπαρχουν μαστερ στο management ειδικα για μηχανικους, επειδη τωρα τελευταια ειναι πολυ της μοδας μηχανικοι να αποκτουν managerial positions.
Οποτε με ενα search στο αγγλικο yahoo για 'management for engineers', θα βρεις πολυ πραγμα.
Για αυτο σε ρωτησα γιατι θες ντε και καλα MBA, που οντως ειναι ειτε για στελεχη με καποια εμπειρια, ειτε για καποιους με πρωτο πτυχιο σχετικο με το αθλημα. Αν το θελεις για να εχεις γνωσεις management ως μηχανικος και να χτυπησεις αντιστοιχη θεση, τοτε κοιτα αυτο που σου λεω.
Αυτό ακριβώς...
Το έκανε φίλη μου χ.μ. και μάλιστα ήταν καλύτερη από όλους τους υπόλοιπους έλληνες με πρώτο πτυχίο στα οικονομικά. Δεν είναι ανάγκη να πας σε μάνατζμεντ για μηχανικούς και κανονικό να πας νομίζω θα τα καταφέρεις μία χαρα!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Μακρυά από οικονομικά (στην καθαρεύουσα economics). Δεν κάνουν για μηχανικούς
Μπορεις να το εξηγησεις οσο πιο συνοπτικα γινεται αυτο;
Μιλάμε για economics έτσι και όχι για business ή accounting ή finance κλπ.
Ο ηλεκτρολόγος μας τι έμαθε στο σχολείο του; Αν πιάσει με γυμνά χέρια καλώδιο με υψηλής τάσης ρεύμα και πατά με γυμνά πόδια σε λακούβα με νερό, θα εξατμιστεί το νερό ':twisted:'
Δεν είμαι σχετικός αλλά νομίζω ότι αυτό ισχύει πάντα.
Στα οικονομικά τον περιμένει πολύ μεγάλη έκπληξη (ου μην αλλά και ευκολία μπορώ να πω).
a) Τα πάντα ισχύουν μέσα στις συνθήκες που ο ίδιος ορίζεις (η αγαπημένη μου έκφραση - ceteris paribus)
b) Είναι αδύνατο να διορθώσεις κάτι που δεν δουλεύει καλά.
c) Αν τυχόν (μιλάμε για πολύ τυχόν) δουλέψει καλά, αυτό θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα
d) Δεν μπορείς να επαναλάβεις το ίδιο πείραμα δύο φορές.
e) κλπ κλπΆντε ζήσε λοιπόν σε ένα τέτοιο περιβάλλον όταν είσαι μαθημένος εντελώς, μα εντελώς διαφορετικά. Θα καταστραφεί η ψυχική ισορροπία του παιδιού. ':roll:'
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Μιλαμε παντα για Master, αλλα MSc (Master in Science).Υπαρχουν λοιπον μαστερ στο management εξειδικευμενα για μη κατεχοντες την επιστημη, και ακομα καλυτερα υπαρχουν μαστερ στο management ειδικα για μηχανικους, επειδη τωρα τελευταια ειναι πολυ της μοδας μηχανικοι να αποκτουν managerial positions.
Δε θέλω ντε και καλά MBA, θέλω ένα master που να προσφέρει γνώσεις management και να αποζητάται στην αγορά. Μέχρι τώρα δεν είχα ξανακούσει για MSc στο management, παρά μόνο για τα κλασσικά MSc σε κάποια επιστήμη. Γι' αυτό και είχα στο μυαλό μου μόνο το MBA.
Οι διευθυντικές θέσεις σε μηχανικούς δεν είναι κάτι καινούργιο, απλά μέχρι πρόσφατα αφορούσαν θέσεις Τεχνικών Διευθυντών, ίσως και Διευθυντών Πωλήσεων. Σιγά σιγά όμως όλο και περισσότεροι μηχανικοί καταλαμβάνουν διευθυντικές θέσεις σε τομείς που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στο μεταπτυχιακό τους στα διοικητικο-οικονομικά και το πτυχίο μηχανικού είναι απλά η προϋπόθεση μιας και η δουλειά αφορά τεχνικά ζητήματα, οπότε ένας μηχανικός που συνδυάζει τις γνώσεις και από τους δύο τομείς μπορεί να αποδώσει καλύτερα.
Δε με ενδιαφέρει να γίνω μάστερ στα οικονομικά-λογιστικά. Όπως έχω ήδη αναφέρει αυτό που θέλω να αποκτήσω είναι γενικές γνώσεις περί διαχείρισης προσωπικού, λογιστικής, στρατηγικής, μάρκετινγκ. Γνώσεις δηλαδή που χρειάζονται σε μια διοικητική θέση σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε κάποιο αντικείμενο που συγγενεύει με τις γνώσεις ενός μηχανικού.
Τεσπα, για να μη σας ταλαιπωρώ, να σας πω ότι μάλλον καταλήγω στο να περιμένω να δουλέψω πρώτα 2-3 χρόνια και να το κυνηγήσω μετά.
Ευχαριστώ πολύ τους πάντες για τις απαντήσεις τους, οι απόψεις σας ήταν πολύ ενδιαφέρουσες.
-
Βασικά τσέκαρε πρώτα να δεις σε τι πεδίο θα ήθελες να εργαστείς. Το μεταπτυχιακό είναι απαραίτητο σε αυτό το σημείο μόνο αν θες να αλλάξεις γνωστικό/επιστημονικό πεδίο.
Π.χ αν έχεις σπουδάσει μηχανικός ή κάποια θετική επιστήμη και θες να ασχοληθείς με πωλήσεις, marketing κλπ πρέπει να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στο ΜΚΤ γιατί θα σου μιλάνε για 4P και εσύ θα τους λες για 4 Paximadia. Νot very good που θα λεγε και ο Clarkson...
Economics κλπ διαβάζω... Θες παιδί μου να ασχοληθείς με οικονομικά; Πού θα πας να ψάξεις για δουλειά; Σε τράπεζα; Σε επενδυτική εταιρεία;
Αν θες απλά να ασχοληθείς με αυτό που σπούδαξες (μηχανικός) και απλά θες να προχωρήσεις πιο ψηλά στο μέλλον πήγαινε κάνε ένα master στη διοίκηση παραγωγής ή κάτι τέτοιο που με λίγα λόγια να συνδυάζει management και engineering. Υπάρχει και η -ακόμα καλύτερη- προοπτική να πιάσεις δουλειά, να δεις τι γίνεται στην αγορά εργασίας και στη συνέχεια να ψάξεις για μεταπτυχιακό (έστω και παράλληλα με τη δουλειά).
ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΣ ΣΤΟ ΤΑΔΕ ΓΝΩΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΟ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΣΤΕΡ ΟΦ ΣΑΙΕΝΣ ΙΝ ΜΑΣΤΟΥΡΜΠΕΪΣΙΟΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ...
@Ratanplan μάλλον το αντίθετο κατάλαβες
Εγώ αν μου δοθεί η ευκαιρία το καπελάκι μου και έφυγα... Και μάλιστα για πολύ μακρυά... Όχι Αγγλία που πας και με το τρόλευ.... -
Nα πάτε να σπουδάσετε αυτο που αρχισατε! Να μας φατε τη δουλειά θέλετε;
Το MBA (θεωρητικά) πάει παντου.. Πρακτικά όχι. Κι αυτό γιατι, υπάρχουν οι managers (οι διοικουντες) και οι επιστημονες που επειδή είναι μεγάλοι και τρανοί στον τομέα τους, πρέπει να διοικουν έναν 'τομέα' από κάτω τους. Αυτοί στην μικρή Ελλαδίτσα είναι λίγοι. Το σύνηθες φαινόμενο είναι να υπάρχουν τμήματα στις διάφορες εταιρίες για την κάθε δουλειά. Φυσικά το MBA είναι μεγάλο προσόν. Αλλά αν δεν είσαι εξειδικευμένος και στην δουλειά σου, δεν έχει τόση σημασία ίσως μιας και δεν θα σε προσλάβουν για αυτο το προσόν αρχικά μάλλον. Εάν είναι συμπληρωματικό από την άλλη, είναι ατού.
Ακόμα κι εγω, που σπουδασα οικονομικά, το φοβήθηκα να το κάνω 'σκέτο'. Γι'αυτο αποφασισα να κάνω κατι συγκεκριμένο (χρηματοοικονομικά στην συγκεκριμένη περίπτωση) και να συνεχίσω μετά στο MBA σαν δευτερο τίτλο. (ναι ναι, θα σπουδάζω μια ζωή όπως με βλέπω )
-
@ aserf, προς μελλοντικη χρηση:
μπορει να εκανα λαθος στο MSc και να ειναι MA Management for Engineers ή Management in Engineering (ειδικα το τελευταιο απο οτι καταλαβα ειναι ακριβως αυτο που σου κανει), αλλα δεν αλλαζει κατι. Η βασικη ουσια ειναι αυτο, μηχανικοι που μαθαινουν management για να μπορουν να ανταπεξελθουν σε διοικητικες θεσεις, και που το μαθαινουν με εναν τροπο που δεν θα τους φαινεται ανωατα κινεζικα.
Περί Σπουδών