-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ολη του η οικογενεια απο τον στρατο ζει και αν ακουσεις αποψεις θα φριξεις οπως κανω κ εγω..Μιλαμε τα ατομα ζουνε σε παραλληλο συμπαν γυρω απο το θεμα σπουδες-εργασια
Xωρίς να τους ξέρω, υποψιάζομαι τι λένε.Η φιλοσοφία αυτών των ανθρώπων εστιάζεται στο εξής απλό:
'Αν αυτό που θέλεις είναι π.χ. 1.300 ευρώ το μήνα, τότε το δημόσιο και ο στρατός είναι εξαιρετική επιλογή.
Στάνταρ θα πέφτει το μηνιάτικο από τα 18 σου, δεν θα σε απολύσει κανένας, θα έχεις πλήρη ασφάλεια, θα έχεις αραλήκι (το πιθανότερο), θα στρώσεις και το δρόμο για τα παιδιά σου (ειδικά μόρια ή άλλες βάσεις στις πανελλήνιες*) και στα 50 σου θα είσαι συνταξιούχος με πλήρη σύνταξη και καλό εφάπαξ. Θα βρεις και κανέναν από εκεί μέσα να παντρευτείς και να νοικοκυρευτείς και να έχετε πάντα και συνυπηρέτηση. Μόνο πρόβλημα οι μεταθέσεις.
Αν οι φιλοδοξίες σου είναι να βγάλεις 5.000 ευρώ το μήνα, τότε ξέχνα το και ξεκίνα να κυνηγάς χίμαιρες'.Εμ άι ράιτ, ορ νοτ?
*αν και δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη
Αμπσολουτλυ ραιτ .Μονο που αυτοι λενε οτι 5000 τον μηνα νομιμα δε βγαινουν .Τι κριμα που με κατω απο 3-4 χιλιαρικα το μηνα δε ζεις οικογενεια ανετα.Τι να πω τοσο τους κοβει.Πιστευα οτι ειναι κολληματα των ''μεγαλων'' αλλα απ οτι βλεπω ειναι κ συνομιλικοι μου που ονειρευονται μια ζωουλα με ταξιδακια οπου τους παει η μεταθεση,οκ επιλογες ειναι αυτα
-
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά επειδή είχα και εξακολουθώ να έχω φίλους από το στρατό, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι καθόλου αραλίκι. Ή τουλάχιστον είναι αραλίκι όσο είναι και στον ιδιωτικό τομέα όπου εργάζομαι τα τελευταία 12 χρόνια και που έχω συναντήσει ουκ ολίγα άτομα που δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή επιβιώνουν με βύσμα. Επίσης, σχετικά με τη ΣΜΥ, μια χαρά επίπεδο έχουν οι άνθρωποι. Είδα και από αυτούς που τελείωσαν το ΕΜΠ ή οποιοδήποτε ΑΕΙ πόσοι αγράμματοι και κηφήνες υπάρχουν. Όποιος έχει ζήσει του μόνιμους αξ/κούς και υπαξ/κούς από κοντά, καταλαβαίνει.
-
Δε το εθεσα απο αποψη επιπεδου,αλλωστε κολλητοι των γονιων μου ειναι υπαξιοματικοι κ ξερω,αλλα μιλησα για τον ''σεβασμο'' που χρηζουν τα παιδια της ΣΜΥ απο ανωτερων σχολων ενστολους
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά επειδή είχα και εξακολουθώ να έχω φίλους από το στρατό, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι καθόλου αραλίκι. Ή τουλάχιστον είναι αραλίκι όσο είναι και στον ιδιωτικό τομέα όπου εργάζομαι τα τελευταία 12 χρόνια και που έχω συναντήσει ουκ ολίγα άτομα που δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή επιβιώνουν με βύσμα. Επίσης, σχετικά με τη ΣΜΥ, μια χαρά επίπεδο έχουν οι άνθρωποι. Είδα και από αυτούς που τελείωσαν το ΕΜΠ ή οποιοδήποτε ΑΕΙ πόσοι αγράμματοι και κηφήνες υπάρχουν. Όποιος έχει ζήσει του μόνιμους αξ/κούς και υπαξ/κούς από κοντά, καταλαβαίνει.socratesn τα δεδομένα μόλις ανετράπησαν! Στον στρατό δεν είναι αραλίκι, στον ιδιωτικό τομέα υπάρχουν και ουκ ολίγα άτομα 'που δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή επιβιώνουν με βύσμα'. Οπότε, καλύτερα το δεύτερο πες στο φίλο σου. Τον προλαβαίνεις;
-
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Δε το εθεσα απο αποψη επιπεδου,αλλωστε κολλητοι των γονιων μου ειναι υπαξιοματικοι κ ξερω,αλλα μιλησα για τον ''σεβασμο'' που χρηζουν τα παιδια της ΣΜΥ απο ανωτερων σχολων ενστολουςΚατάλαβα πώς το εννοείς.
Εγώ είχα δει ότι το σεβασμό τον κερδίζεις στον στρατό με τη σωστή δουλειά και τη συμπεριφορά. Φίλος μου λοχίας από ΣΜΥ τύγχανε σεβασμού από όλο το τάγμα γιατί στη δουλειά του ήταν άψογος. Τα ίδια και για τους τότε ΕΠΥ από τους οποίους έχω αδερφικό φίλο. Και υπήρχαν ανθ/λγοί τους οποίους τους είχαν για κλωτσιές και φόρτωναν τις αρμοδιότητές τους σε άλλους. Συμπληρωματικά είχα γνωρίσει μέχρι και αν/χη που κοιτούσε πώς θα πάρει βυσματική μετάθεση για να την κάνει από τη Λήμνο!!!
Επομένως, ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει πιστεύω, ώστε να πούμε ότι αυτό που λες ισχύει πάντα και παντού.
Αναφέρω προσωπικές απόψεις πάντα με βάση τις εμπειρίες που έχω.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά επειδή είχα και εξακολουθώ να έχω φίλους από το στρατό, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι καθόλου αραλίκι. Ή τουλάχιστον είναι αραλίκι όσο είναι και στον ιδιωτικό τομέα όπου εργάζομαι τα τελευταία 12 χρόνια και που έχω συναντήσει ουκ ολίγα άτομα που δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή επιβιώνουν με βύσμα. Επίσης, σχετικά με τη ΣΜΥ, μια χαρά επίπεδο έχουν οι άνθρωποι. Είδα και από αυτούς που τελείωσαν το ΕΜΠ ή οποιοδήποτε ΑΕΙ πόσοι αγράμματοι και κηφήνες υπάρχουν. Όποιος έχει ζήσει του μόνιμους αξ/κούς και υπαξ/κούς από κοντά, καταλαβαίνει.Έχεις πάει φαντάρος;;;;
Sent from my iPad using Tapatalk
-
panoss Tι να προλαβω,μηχανογραφικα εγιναν,αθληματα εδωσαν και καθε φορα που σε λεοφωρειο ή τρενο βλεπουμε 19χρονους 50 κιλα με παραλαγη τους κοιταει με θαυμασμο κ αναφωνει '''μαν αυτοι ειναι ασσοι,ετσι θα μαι του χρονου'''
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά επειδή είχα και εξακολουθώ να έχω φίλους από το στρατό, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν είναι καθόλου αραλίκι. Ή τουλάχιστον είναι αραλίκι όσο είναι και στον ιδιωτικό τομέα όπου εργάζομαι τα τελευταία 12 χρόνια και που έχω συναντήσει ουκ ολίγα άτομα που δεν κάνουν απολύτως τίποτα ή επιβιώνουν με βύσμα. Επίσης, σχετικά με τη ΣΜΥ, μια χαρά επίπεδο έχουν οι άνθρωποι. Είδα και από αυτούς που τελείωσαν το ΕΜΠ ή οποιοδήποτε ΑΕΙ πόσοι αγράμματοι και κηφήνες υπάρχουν. Όποιος έχει ζήσει του μόνιμους αξ/κούς και υπαξ/κούς από κοντά, καταλαβαίνει.
Έχεις πάει φαντάρος;;;;
Ε, μάλλον. Δόκιμος ήμουν το 1998.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Έχεις πάει φαντάρος;;;;
Άρα δεν έχεις πάει.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Έχεις πάει φαντάρος;;;;
Ι rest my case.
Τι να σου πώ, εγώ που πήγα πιο πρόσφατα, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, κατέληξα ότι δεν πρόκειται να πώ ποτέ τίποτα αρνητικό για τον δημόσιο τομέα μετά από αυτά που είδα στον στρατό
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Έχεις πάει φαντάρος;;;;
Ι rest my case.
Τι να σου πώ, εγώ που πήγα πιο πρόσφατα, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, κατέληξα ότι δεν πρόκειται να πώ ποτέ τίποτα αρνητικό για τον δημόσιο τομέα μετά από αυτά που είδα στον στρατό
Κοίτα, είχα πάει το 1998 στη Λήμνο. Δεν μπορώ να το γενικεύσω με τίποτα (και γι' αυτό το λόγο έκανα την παρέμβαση άλλωστε), αλλά αυτά που είχα δει τότε προσωπικά πιστεύω ότι ισχύουν και οπουδήποτε αλλού.
-
Εγω απ οσο ακουω και γνωριζω μπορει να υπαρχουν 2 ατομα που να βγαζουν τη δουλεια 100 ατομων και μονο εκτιμησης να μη χαιρουν για το γεγονος αυτο
-
Και στην εταιρεία που εργάζομαι τα τελευταία 6 χρόνια (πολύ μεγάλη, αλλά δεν μπορώ να αναφέρω το όνομά της για ευνόητους λόγους) ισχύει αυτό ακριβώς που λες!
-
Διεγράφη ειρωνική απάντηση [Mod]
-
Διεγράφη αντίστοιχη απάντηση [Mod]
-
Πολλά ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη. Πότε ρε παιδιά ακόμα και πριν την εξεταστική πρόλαβαν και έγιναν γενικές συνελεύσεις που αποφάσισαν κατάληψη;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Πολλά ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη. Πότε ρε παιδιά ακόμα και πριν την εξεταστική πρόλαβαν και έγιναν γενικές συνελεύσεις που αποφάσισαν κατάληψη;???
Γιατί να μην προλάβουν;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Πολλά ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη. Πότε ρε παιδιά ακόμα και πριν την εξεταστική πρόλαβαν και έγιναν γενικές συνελεύσεις που αποφάσισαν κατάληψη;Tους έδωσε χρόνο η διοίκηση.
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Πολλά ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη. Πότε ρε παιδιά ακόμα και πριν την εξεταστική πρόλαβαν και έγιναν γενικές συνελεύσεις που αποφάσισαν κατάληψη;εδωσαν παρατασεις για την εξεταστικη ωστε να προλαβουν να γινουν συνελευσεις
απλα οι καθηγητες (πολλοι απο αυτους τελοσπαντων) αντιδρουν και βαζουν για αλλη μια φορα τους φοιτητες να κανουν τα δικα τους , ωστε εκεινοι να συνεχιζουν να πληρωνονται κανονικα κατι που δε θα γινοταν αν απεργουσαν
στη προκειμενη περιπτωση ομως , επειδη ο νεος νομος πεταει κανονικα τις παραταξεις εξω απο τις σχολες, υπαρχει καθολικη αντιδραση απο ολες τις παραταξεις ασχετως με το ποια ειναι η γραμμη του κομματος
μαλιστα πασπο-δαπιτες αυτη τη στιγμη πρεπει να τα χουν παρει πιο πολυ στο κρανιο απο αλλες παραταξεις με μικροτερα ποσοστα , επειδη αυτων τα μαγαζακια ειναι που κυριως θα χασουν
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Πολλά ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ τελούν υπό κατάληψη. Πότε ρε παιδιά ακόμα και πριν την εξεταστική πρόλαβαν και έγιναν γενικές συνελεύσεις που αποφάσισαν κατάληψη;εδωσαν παρατασεις για την εξεταστικη ωστε να προλαβουν να γινουν συνελευσεις
απλα οι καθηγητες (πολλοι απο αυτους τελοσπαντων) αντιδρουν και βαζουν για αλλη μια φορα τους φοιτητες να κανουν τα δικα τους , ωστε εκεινοι να συνεχισουν να πληρωνονται κανονικα κατι που δε θα γινοταν αν απεργουσαν
στη προκειμενη περιπτωση ομως , επειδη ο νεος νομος πεταει κανονικα τις παραταξεις εξω απο τις σχολες, υπαρχει καθολικη αντιδραση απο ολες τις παραταξεις ασχετως με το ποια ειναι η γραμμη του κομματος
μαλιστα οι πασπο-δαπιτες αυτη τη στιγμη πρεπει να τα χουν παρει πιο πολυ στο κρανιο απο αλλες παραταξεις με μικροτερα ποσοστα , επειδη αυτων τα μαγαζακια ειναι που κυριως θα χασουν
Περί Σπουδών