-
ζορικα τα πραγματα στο εξωτερικο ......και εδω ζορικα ειναι με την διαφορα οτι εξω υπαρχει μεγαλη πειθαρχια. Δεν υπαρχουν μεταφορες μαθηματων, απουσιες, καταληψεις, βαλε το '5' να περασω, δεν παταω στην σχολη ολο το εξαμηνο-δεν κανω εργασιες, αιωνια φοιτηση. ή κανεις για την ειδικοτητα και ανταποκρινεσε στις απαιτησεις ή φευγεις.....
-
Κοιτα, το 'δεν παταω στην σχολη' ειναι σχετικο. εμεις δεν ειχαμε απουσιες, αμα εκανες τις εργασιες και εγραφες στις εξετασεις, προχωρουσες. Βεβαια για να κανεις τις εργασιες των εργαστηριων δεν μπορουσες να λειπεις απο τα εργαστηρια. Αλλα αν το οργανωνες καλα, ηταν εφικτο, τουλαχιστον στο δικο μου πανεπιστημιο (δεν ξερω τι συστημα εχουν αλλα).
Για να καταλαβετε, την τελευταια χρονια του MEng που υποτιθεται οτι ειναι η δυσκολοτερη, το δευτερο εξαμηνο ειχαμε 4 διδακτεα μαθηματα χ 2 ωρες την εβδομαδα = 8 ωρες την εβδομαδα. Ε λοιπον πηγα σε 7 ωρες μαθημα ΟΛΟ το εξαμηνο
-
εαν επιτρεπετε ποιο πανεπιστημιο εχεις τελειωσει;
και εδω Ελλαδα ειναι δυσκολα, απλα το συστημα ειναι ποιο ελαστικο. υπαρχει μεγαλη ελευθεραι. εαν ειχαμε συστημα σαν τα πανεπιστημια του εξωτερικου πιστευω οτι πάρα πολλοι θα εχαναν το πτυχιο....και στα ΑΕΙ αλλά και στα ΤΕΙ. -
Southampton. Θεωρειται απο τα καλυτερα στην Μηχανολογια και γενικα στους μηχανικους. Δεν το λεω για να το παιξω καποιος, απλα για να καταλαβεις το επιπεδο.
Κοιτα ειναι απλο το θεμα. Σου λενε πρεπει να κανεις 'αυτα' (=να γραψεις στις εξετασεις, να παραδιδεις τις εργασιες και να εισαι παρων στα εργαστηρια). Το πως θα το καταφερεις αυτο, ειναι δικο σου θεμα. Οι αγγλοι δεν μπορουσαν να πιστεψουν την λογικη του 'δεν παω για μαθημα/παραδοση', ειδικα με τους βαθμους μου.Ο χρήστης saligaros_ έγραψε:
εαν επιτρεπετε ποιο πανεπιστημιο εχεις τελειωσει;
και εδω Ελλαδα ειναι δυσκολα, απλα το συστημα ειναι ποιο ελαστικο. υπαρχει μεγαλη ελευθεραι. εαν ειχαμε συστημα σαν τα πανεπιστημια του εξωτερικου πιστευω οτι πάρα πολλοι θα εχαναν το πτυχιο....και στα ΑΕΙ αλλά και στα ΤΕΙ.Η ειδοποιος διαφορα ειναι οτι στην αγγλια (στα σοβαρα πανεπιστημια τουλαχιστον, δεν ξερω αν ισχυει σε ολα), αν χασεις πανω απο καποια μαθηματα, χανεις την χρονια. Αν χασεις την χρονια μπορεις να την επαναλαβεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΜΙΑ φορα, και αμα την ξαναχασεις, εφυγες. Στην Ελλαδα μπορεις να χρωστας μαθηματα και να προχωρας στις χρονιες, και να τα δωσεις οσες φορες θελεις. Αυτο απο μονο του κανει την διαφορα.
-
Για να περάσεις ένα μάθημα, είτε το δίνεις για πρώτη, τρίτη η.. δέκατη φορά πρέπει να το διαβάσεις σοβαρά. Επομένως, για να πάρεις πτυχίο πρέπει να έχεις διαβάσει σοβαρά και τα 48 μαθήματα (τόσα είναι στους Μηχανολόγους Μηχ. ΑΠΘ όπου βρίσκομαι). Μπορεί το σύστημα στην Ελλάδα να επιμηκύνει τον συνολικό χρόνο σπουδών, αλλά κατ' εμέ δεν είναι αυτό που κάνει καλό ή όχι ένα πτυχίο. Αυτό έχει να κάνει με το επίπεδο των μαθημάτων, των καθηγητών, των εργαστηριακών ασκήσεων.
Και για να το φέρω και λίγο αντίστροφα, το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να χρωστάει απεριόριστο αριθμό μαθημάτων, μπορεί να γίνει αντικείμενο 'εκμετάλλευσης' από τον καθηγητή, που δεν του 'κοστίζει ' σε τίποτα να μη περάσει κάποιος. Αντίθετα, σε ένα πανεπιστήμιο με περιορισμούς, είμαι σίγουρος πως θα το σκεφτεί λίγο παραπάνω πριν 'κόψει'.
-
Οχι δα. Αμα μπορεις να γραψεις ενα μαθημα 20 φορες και χρειαζεσαι ενα 5 για να το περασεις, ΔΕΝ χρειαζεται σοβαρη προσπαθεια για να το πετυχεις. Καποια στιγμη θα το πετυχεις.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
ΔΕΝ χρειαζεται σοβαρη προσπαθεια για να το πετυχεις.Χμ, ναι. οκ...
-
Τι χμ ναι οκ μωρε? Εγω περασα μαθηματα ετσι στην Αγγλια, διαβαζωντας μονο οσο πρεπει και με λιγη τυχη. Αλλα εγω μιλαω για 1 η 2 μαθηματα ετσι. Οταν στην Ελλαδα μπορεις να δινεις ενα μαθημα επ΄απειρον και μαλιστα χωρις να σε καθυστερει στις χρονιες, εινια πολυ ευκολο με λιγο επιλεκτικο διαβασμα και λιγη τυχη, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να το περασεις. Κοροιδευομαστε τωρα?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τι χμ ναι οκ μωρε? Εγω περασα μαθηματα ετσι στην Αγγλια, διαβαζωντας μονο οσο πρεπει και με λιγη τυχη. Αλλα εγω μιλαω για 1 η 2 μαθηματα ετσι. Οταν στην Ελλαδα μπορεις να δινεις ενα μαθημα επ΄απειρον και μαλιστα χωρις να σε καθυστερει στις χρονιες, εινια πολυ ευκολο με λιγο επιλεκτικο διαβασμα και λιγη τυχη, ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ να το περασεις. Κοροιδευομαστε τωρα?Τότε εγώ πρέπει να:
- Σπουδάζω σε άλλη χώρα,
- Είμαι βλάκας,
- Είμαι ΠΑΡΑ πολύ γκαντέμης,
που για να περάσω ένα μάθημα (απλώς να το περάσω με 5!) γ@μι
-
εξαρταται και απο το μαθημα. Οπως επισης εξαρταται και απο την ειδικοτητα, πχ να μου πεις στην ιατρικη δεν γινεται, θα σου πω ισως. Αλλα σε διαφορα μαθηματα μηχανικων, μπορεις να το κανεις. Παντως για να μην νομιζεις οτι τα λεω ετσι, (ξανα)αναφερω οτι εχω περασει και απο Πολυτεχνειο ενα χρονο (χανια), και εχω πολλους φιλους που ηταν/ειναι σε ελληνικα πανεπιστημια και θεωρουν αυτονοητο και προφανες αυτο που γραφω.
-
re kacey me ro kwlodikatsa ti ekanes?exw kai gw meng kai akoma den ksemperdepsa gamwto.
steile pm -
kacey southampton μου εχουν πει οτι ειναι πολυ δυνατο. ειδικα στα ηλεκτρονικα θεωρειτε κορυφαιο...
και εδω Ελλαδα εαν υπηρχε αντιστοιχο συστημα πιστευω οτι πολλοι θα εχαναν το πτυχιο. και σε ΤΕΙ οχι μονο ΑΕΙ. θελει δουλεια και μυαλο για γραμματα.... -
πόσοι δουλεύετε ενώ κάνετε μεταπτυχιακό? και αν ναι πόσες ώρες?
-
Διάβασα σήμερα στην εφημερίδα για ένα scholarship από την Hellenic Canadian Association για μεταπτυχιακό σε οποιαδήποτε discipline με grant 3,000 Canadian dollars. Ξέρετε πόσα είναι? Φτάνουν για living expenses? [/b]
-
3000 καναδικά δολλάρια είναι 2087 ευρώ (πηγή).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
3000 καναδικά δολλάρια είναι 2087 ευρώ (πηγή).thanx
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
re kacey me ro kwlodikatsa ti ekanes?exw kai gw meng kai akoma den ksemperdepsa gamwto.
steile pmΔεν σου ειχα απαντησει γιατι ακομα το εψαχνα, τωρα που ξερω, θαυμαστε τα χαλια του κωλομπουρδελου που ζουμε...
Το Δικατσα αναγνωρισε το πτυχιο μου (Master in Engineering, απο Uni of Southampton, κρατικο πανεπιστημιο Μεγαλης Βρετανιας, αναγνωρισμενο απο το ΥΠΕΠΘ, και ενα απο τα κορυφαια της Αγγλιας) ως **ισοτιμο **με τα πτυχια των μηχανικων αλλα οχι ως αντιστοιχο του Μηχανολογου Μηχανικου του ΕΜΠ, για το οποιο θα πρεπει να δωσω εξετασεις στα μαθηματα Μηχανες Εσωτερικης Καυσης και Θερμοδυναμικη (τα @@ μας κουνιουνται δηλαδη...).
Αποτελεσμα: Το ΤΕΕ δεν μου δινει αδεια μηχανολογου αλλα με ονομαζει 'μηχανικο μηχανικης τεχνολογιας'. Δηλαδη με το πτυχιο Μηχανολογου απο ενα απο τα πιο δυνατα πανεπιστημια σε αυτο τον τομεα, με το οποιο οπουδηποτε στην Ευρωπη ειμαι Μηχανολογος, και οπουδηποτε στον κοσμο αναγνωριζουν ως πολυ δυνατο χαρτι, εγω στην Ελλαδαρα μας ΔΕΝ ειμαι μηχανολογος.
Λυση (ακουστε και κλαψ'τε μαζι μου): Πρεπει λεει να δωσω αυτα τα δυο μαθηματα, και αφου τα περασω, να ξαναζητησω απο το ΔΙΚΑΤΣΑ να ξανακανει αναγνωριση (κανα 8μηνο δηλαδη), και αφου ξανακανει αναγνωριση και μου δωσει την αντιστοιχια με το Μηχαν. Μηχαν. ΕΜΠ, να ΞΑΝΑδωσω εξετασεις στο ΤΕΕ για να αποφασισουν τοτε εκεινοι ΑΝ δικαιουμαι να ονομαζομαι μηχανολογος...
BTW, αν εργαστω στην Αγγλια ή οπουδηποτε αλλου στην ΕΕ ως μηχανολογος για δυο χρονια, γινομαι στην Αγγλια Chartered Engineer, οπου αμα γινει αυτο μετα αυτοματα εδω ειναι υποχρεωμενοι να με αναγνωρισουν. Και μετα λεμε γιατι φευγουν οι επιστημονες απο την Ελλαδα και πανε να δουλεψουν και να προσφερουν δημιουργικα στο εξωτερικο...
Ρε αντε γ@μηθητε ρε τσογλανοι, που εφαγα 5 χρονια σε κορυφαιο πανεπιστημιο και πρεπει να περασω απο 3 εξετασεις για να δειξω αν ειμαι μηχανολογος...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ρε αντε γ@μηθητε ρε τσογλανοι, που εφαγα 5 χρονια σε κορυφαιο πανεπιστημιο και πρεπει να περασω απο 3 εξετασεις για να δειξω αν ειμαι μηχανολογος...
Σωστόοοος
Και δεν είναι μόνο αυτό.
Να σε εξετάσει ποιός?
Το κομματόσκυλο που πήρε με το ζόρι το πτυχίο και την έχει δει ο master με κάνα τριχίλιαρο το μήνα -
Δηλαδη πρεπει να δωσω αυτα τα δυο γελοια μαθηματα πρωτου ετους, να ΞΑΝΑαποφασισει το Δικατσα οτι το πτυχιο μου (που ξαναλεω ειναι ΙΣΟΤΙΜΟ με το ελληνικο και απο ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΠΘ, αλλα ΔΕΝ μου δινει τα ιδια δικαιωματα...) ειναι αντιστοιχο περαν του ισοτιμου, και να ΞΑΝΑδωσω εξετασεις στο ΤΕΕ που την προηγουμενη φορα κρατησαν 5 λεπτα με ερωτησεις του τυπου τι ειναι η αναλογια αερα/καυσιμου στο μειγμα...
Φυσικα ολα αυτα δεν μου τα ειπαν απο πριν, γιατι τοτε θα ξεκαθαριζα με το δικατσα πριν δωσω εξετασεις, δεν θα πηγαινα σαν ζωο να γραφτω στο ΤΕΕ και δεν θα πληρωνα συνδρομες μεχρι να γινουν ολα αυτα...
Ακουστε και το αλλο που ξεχασα:
Kacey: Τι ακριβως ειναι ο 'μηχανικος μηχανικης τεχνολογιας' που με ονομασατε και τι δικαιωματα εχει, σε σχεση με τον μηχανολογο μηχανικο?
ΤΕΕ: Θα στειλετε μια αιτηση στην Επιστημονικη Επιτροπη (chic) του ΤΕΕ, επισυναπτοντας πτυχειο, αναλυτικη βαθμολογια, αδεια επαγγελματος, και αφου συνεδριασουν και αποφασισουν, θα σας αποσταλει η αποφαση τους για το ποια και τι δικαιωματα εχετε...
Kacey: Συγνωμη, αλλα οι ιδιοι δεν αποφασισαν οτι ειμαι Μηχανικος Μηχανικης Τεχνολογιας? Δεν μπορουν να μου πουν οτι αυτης της ειδικοτητας οι μηχανικοι εχουν τα ταδε δικαιωματα?
ΤΕΕ:
-
Δυστυχώς το κακό με το ΔΙΚΑΤΣΑ έχει παραγίνει.
Στην περίπτωσή μου όμως τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Εξηγούμαι αμέσως: μετά από φοίτηση στο τμήμα ΒΣ του ΤΕΙ Κοζάνης πήρα το πτυχίο μου, το οποίο γράφει «Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε.» (η αντιστοιχία σε ξένο τίτλο είναι BEng in Industrial Design Engineering). Όλα καλά μέχρι εδώ, ε; Αμ δε! Η ειδικότητα αυτή δεν είναι περασμένη πουθενά, κοινώς δεν έχω επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα! Σχετικά πρόσφατα έμαθα ότι τα απαραίτητα χαρτιά για την κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων βρίσκονται στο Υπουργείο, το οποίο σημαίνει ότι μέχρι να περάσουν ΦΕΚ... ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!
Το δε MA in Industrial Design που πήρα τώρα πάλι δεν αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, καθώς προέρχεται από ιδιωτική Ακαδημία του εξωτερικού. Μέχρι και για τη μετάφρασή του απαιτείται πιστοποίηση των ακριβών φωτοαντιγράφων από το τοπικό προξενείο με χαρτόσημο, σφραγίδα και χαρτόσημο από το Δημαρχείο εδώ ώστε να το δεχτούν στο Μεταφραστικό (το γνωρίζω από τη βεβαίωση σπουδών που πήρα από την Ακαδημία ώστε να ανανεώσω την αναβολή στράτευσης, η οποία ήθελε το ίδιο νταραβέρι).
Εν ολίγοις: οπουδήποτε στο εξωτερικό λέγομαι Μηχανικός Βιομηχανικού Σχεδιασμού BEng MA και στην Ελλάδα δεν είμαι τίποτε!
Το χειρότερο: θέλω να προχωρήσω τις σπουδές μου σε επίπεδο PhD. Αναρωτιέμαι αν αυτό θα αναγνωριστεί στην Ελλάδα, αν θα μπορεί να μεταφραστεί κατ' ευθείαν χωρίς μεσολάβηση Δημαρχείων, δικηγόρων, Νομαρχίας, προξενείων κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο (κρατικό Πανεπιστήμιο/Πολυτεχνίο γαρ) ή αν θα μπώ πάλι στο ίδιο τριπάκι χάσε-τρεις-μέρες-για-σφραγίδες-στην-Ιταλία-κι-άλλες-δεκαπέντε-στην-Ελλάδα.
Περί Σπουδών