-
ωραίος , Σε πόσα προπτυχιακά μαθήματα τον έχετε τον κ
Καλδέλη? -
ανεβαζω για να πω τη μαλακια μου.
εκει λοιπον που εχω μια συνομιλια με ενα φιλο στο μσν αρχιζουμε την κουβεντα γυρω απο το automotive engineering κ οτι ειμαστε μαλακες που καναμε/κανουμε κατι αλλο απο αυτο που θελαμε πραγματικα.
ξενερωνω γμτ.. νιωθω λες και ειμαι 15 να με βαζει η μαμα να διαβασω αρχαια με το ζορι που λεει ο λογος
και τεσπα
αναρωτιεμαι τωρα, μετα απο 3ωρη συζητηση (δεν την κανω copy paste γιατι ειναι τεραστια, το σκεφτηκα..) και 4 cans guinness..
στην ηλικια μου -24.
με ενα πτυχιο ξεμπαρκο
θα ειμαι πολυ μαλακας αν ξεκινησω να κανω κατι τετοιο;
νταξ για ελλαδα δεν το συζηταω αφου μενω UK κ αφου πρεπει να δωσω πανελληνιες για να μπω μηχανολογια.. νταξ μην το γαμησουμε, μεθυσμενος ειμαι οχι βλακας
υπαρχει περιπτωση για spring semester ή πρεπει να περιμενω ενα χρονο;
δε λεω οτι θα το κανω γιατι δεν την παλευω και πολυ ως γνωστον και ξερω κουραζω σε εκνευριστικο σημειο αλλα καπου πρεπει να πω τον πονο μουεσεις πως θα αντιδρουσατε αν ο γιος σας στα 24 κ μετα απο ολα αυτα σας ελεγε.. δε μου αρεσει αυτο που κανω, πα να γινω μαστορας;
απο του χρονου μαλιστα αφου φετος μπουλελε
και ενα χρονο θα παιζω το βιολοντσελο μου;
ή θα συνεχισω να κανω κατι που δε μου αρεσει μονο κ μονο για να λεω οτι κανω κατι; γτπδειξτε κατανοηση και συμπαθεια στο προβλημα μου παρακαλω.
εσεις τι προτεινετε;
καποια αλλη εναλλακτικη λυση;
ο,τιδηποτε; αντε και για ελλαδα σε κανα κολλεγιο συμβατο με το university of north anw magoulada, UK
αλλα κ τα διδακτρα αν γυρισω ελλαδα..πολλα.. μεγαλη μαλακια..
αντε να παω στο γερο μου 24 χρονων μαλακας και να του πω δωσε φραγκα για κολλεγιο.. κομμουνιστης ο πατερας μου, ο παππους μου συντροφος του Βελουχιωτη.. γαμω το ιστορικο μου -
Τι κανεις τωρα?
-
skye
αν σε θεωρεί σοβαρό άτομο ο πατέρας σου και δεν χρειάζεται να πουλήσει τη μάνα σου για να σε βοηθήσει, λογικά θα δει με κατανόηση το θέμα (αφού σε σκυλοβρίσει στην αρχή).
Καλύτερα να ξέρει ο άλλος ότι θα μάθεις κάτι που σ' ενδιαφέρει παρά κάτι που το βλέπεις ως αγγαρεία.
Βέβαια αν του πεις του αντιχρόνου ότι σου αρέσει η διακόσμηση, ετοιμάσου για βοηθός σουβλατζή. -
skye
εγω το MEng το τελειωσα ακριβως στα 25 μου, ΚΑΙ ηθελα να κανω ΚΑΙ ενα MSc πιο σχετικο με το αυτοκινητο, αρα προλαβαινεις. Απλα επειδη εγω ειχα αποφασισει να μην κατσω καθολου στην Αγγλια για δουλεια, οσα εξειδικευμενα πτυχια και να ειχα πανω στο αυτοκινητο, στην ελλαδα δεν μετρανε ιδιαιτερα. Αμα εχεις σκοπο να δουλεψεις πανω στο αυτοκινητο και εξω, μην το σκεφτεσαι καθολου, ξεκινα.
ΥΓ Εχω φιλους που στα 27 τους ακομα σπουδαζουν, ΟΧΙ επειδη καθονταν και τα εξυναν. Αλλαξαν οι εποχες.
-
skye, ποτέ δεν είναι αργά...
που είσαι UK και τι σπουδάζεις τώρα?κάνεις ένα μαστερ σε οτομοτιβ εντζινιρινγκ και μετα?
να δουλέψεις που ομως?υπάρχει κρίση στις αυτοκινητοβιομηχανίες... -
Κανεις δεν ξερει ποσο θα κρατησει μια κριση και τι θα γινει μετα απο αυτην.
Σιγουρα ρωτοντας ατομα της πιατσας εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να καταλαβεις αλλα και παλι ειναι ρουλετα.
Παντως αν σου αρεσει τρελα αυτο που κανεις, εχεις παντα ελπιδες και πιθανοτητες.
Ποσοι δεν σπουδασανε πληροφορικη 'γιατι ειναι το επαγγελμα του μελλοντος' και καταλήξανε συναρμολογητες υπολογιστων του Πουλιάδη... -
skye go 4 it, take the chances,
ξέρει κανείς μεταπτυχιακό στην Αγγλία για Industrial and Manufacturing Systems?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Αορατη υπογραφη εχω? MEng, Master in Mechanical Engineering, 4ετες. Απο κει και περα οτι μαθημα και project ειχε σχεση με αυτοκινητο το πηρα, MSc θεωρησα περιττο γιατια) ειναι υποδεεστερο απο το MEng
β) ηδη για εργασια στον χωρο του αυτοκινητου στην Ελλαδα ειμαι overqualified.Το ΜSc δεν είναι υποδυέστερο, δεν χρησιμοποίησες σωστή έκφραση.Είναι first degree course. Στο δημόσιο μετράει σαν πρώτο πτυχίο, όχι μεταπτυχιακό, σαν να είσαι από το Πολυτεχνείο, επαναλαμβάνω δεν είναι μεταπτυχιακό. Απ'ότι είσα και στα courses στο Lancaster Uni δεν ειδικευεστέ σε καπoιό τομέα της, είναι πολύ γενικό αλλά αυτό ειναι και καλό κακο κάποιςες φορές οχι.
-
Ναι οντως δεν χρησιμοποιησα σωστη εκφραση. Αυτο που εννοουσα ειναι οτι το MEng στην αγγλια τουλαχιστον θεωρειται πιο ολοκληρωμενο πτυχειο, πραγμα λογικο αφου διαρκει 4 χρονια και ναι μεν περιλαμβανει το bachelor μεσα του αλλα με τετοια δομη σχεδιασμενη ωστε να καταληξει στις γνωσεις του master = 'καλυτερο' απο bachelor και μετα εξειδικευμενο MSc σε κατι*.
Παρ'ολα αυτα το ελληνικο κρατος κανει το θαυμα του παλι. Αμα κανεις bachelor και MSc, τοτε εχεις μεταπτυχιακο τιτλο κοινως master.
Αμα κανεις MEng που θεωρειται καλυτερο εξω για τους λογους που ανεφερα, εδω 'εχεις μονο ενα πτυχιο αρα δεν εχεις master' συμφωνα με το ΔΟΑΤΑΠ...
ΖΩΑ...
*Χαρακτηριστικη δηλωση της project supervisor μου οταν της ζητησα συστατικη για να κανω αιτηση να με παρουν στο MSc Racecar aerodynamics (ηθελα και Master στην αεροδυναμικη αγωνιστικων για να δουλεψω στην Ελλαδα ο μαλακας...):
'Γιατι θες να κανεις ενα MSc αφου εχεις ηδη MEng, αχρηστο σου ειναι'
EDIT
Σαφεστατα και κανεις λαθος, για να παρεις MSc πρεπει να εχεις παρει bachelor πρωτα και για αυτο το MSc θεωρειται μεταπτυχιακος τιτλος, ενω το MEng θεωρειται πρωτο πτυχιο. Ρωτα στο ΔΟΑΤΑΠ τα αστερια που κρινουν τις γνωσεις μας...
-
Ο χρήστης giannispolo έγραψε:
ξέρει κανείς μεταπτυχιακό στην Αγγλία για Industrial and Manufacturing Systems?
Έψαξες
http://www.britishcouncil.org/greece-ed ... ionuk-link;;
-
1) Engineering
**
2)**Manufacturing
**
3)**Marketing
**
4)**Consulting Engineer
**
5)Technical writer( όχι στην Ελλάδα πάντως)
**
6) Quality Control Engineer**7)**Research Engineer (Phd required)
**
8.) ** Professor (Phd required)Αναλυτικότερα την επόμενη μλέρα
-
- Βusiness
+Finance
- Βusiness
-
αυτά περιλαμβάνονται στο γενικό τίτλο Engineering
-
Όταν ένα πανεπιστήμιο για να σε δεχτεί ζητάει πτυχίο με βαθμό second class honours και πάνω,σε αντιστοιχία με την εδώ κλίμακα τι εννοεί?
8-9? -
Στην Αγγλια ισχυει:
lower second class (2:2) = 50-60%
upper secon class (2:1) = 60-70% -
Δηλαδή από 5 μέχρι 7 βαθμός πτυχίου πρακτικά?
Πές μου ναι να χαρώ -
Πρακτικά, θα σε δεχτούν με οποιοδήποτε βαθμό εφόσον δεν έχουν καλυφθεί οι θέσεις τους
Το αγγλικό 50% δεν είναι 5/10 εδώ. Είναι παραπάνω.
Για παράδειγμα, από 70% και πάνω είναι άριστα (αλλά φτύνεις τ' άντερα σου για να πάρεις τέτοιο βαθμό). -
Eυχαριστώ πολύ
-
ό,τι χρειαστείς σφύρα..
Περί Σπουδών