Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
re kacey me ro kwlodikatsa ti ekanes?exw kai gw meng kai akoma den ksemperdepsa gamwto.
steile pm
Δεν σου ειχα απαντησει γιατι ακομα το εψαχνα, τωρα που ξερω, θαυμαστε τα χαλια του κωλομπουρδελου που ζουμε...
Το Δικατσα αναγνωρισε το πτυχιο μου (Master in Engineering, απο Uni of Southampton, κρατικο πανεπιστημιο Μεγαλης Βρετανιας, αναγνωρισμενο απο το ΥΠΕΠΘ, και ενα απο τα κορυφαια της Αγγλιας) ως **ισοτιμο **με τα πτυχια των μηχανικων αλλα οχι ως αντιστοιχο του Μηχανολογου Μηχανικου του ΕΜΠ, για το οποιο θα πρεπει να δωσω εξετασεις στα μαθηματα Μηχανες Εσωτερικης Καυσης και Θερμοδυναμικη (τα @@ μας κουνιουνται δηλαδη...).
Αποτελεσμα: Το ΤΕΕ δεν μου δινει αδεια μηχανολογου αλλα με ονομαζει 'μηχανικο μηχανικης τεχνολογιας'. Δηλαδη με το πτυχιο Μηχανολογου απο ενα απο τα πιο δυνατα πανεπιστημια σε αυτο τον τομεα, με το οποιο οπουδηποτε στην Ευρωπη ειμαι Μηχανολογος, και οπουδηποτε στον κοσμο αναγνωριζουν ως πολυ δυνατο χαρτι, εγω στην Ελλαδαρα μας ΔΕΝ ειμαι μηχανολογος.
Λυση (ακουστε και κλαψ'τε μαζι μου): Πρεπει λεει να δωσω αυτα τα δυο μαθηματα, και αφου τα περασω, να ξαναζητησω απο το ΔΙΚΑΤΣΑ να ξανακανει αναγνωριση (κανα 8μηνο δηλαδη), και αφου ξανακανει αναγνωριση και μου δωσει την αντιστοιχια με το Μηχαν. Μηχαν. ΕΜΠ, να ΞΑΝΑδωσω εξετασεις στο ΤΕΕ για να αποφασισουν τοτε εκεινοι ΑΝ δικαιουμαι να ονομαζομαι μηχανολογος...
BTW, αν εργαστω στην Αγγλια ή οπουδηποτε αλλου στην ΕΕ ως μηχανολογος για δυο χρονια, γινομαι στην Αγγλια Chartered Engineer, οπου αμα γινει αυτο μετα αυτοματα εδω ειναι υποχρεωμενοι να με αναγνωρισουν. Και μετα λεμε γιατι φευγουν οι επιστημονες απο την Ελλαδα και πανε να δουλεψουν και να προσφερουν δημιουργικα στο εξωτερικο...
Ρε αντε γ@μηθητε ρε τσογλανοι, που εφαγα 5 χρονια σε κορυφαιο πανεπιστημιο και πρεπει να περασω απο 3 εξετασεις για να δειξω αν ειμαι μηχανολογος...