Ο χρήστης mirage έγραψε:
Τελικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες φοιτητές ρεμπεσκέδες
Στην Αγγλία τα σπάνε επειδή, όπως σωστά ειπώθηκε, αυξάνουν τα δίδακτρα από 3000 λίρες στις 9000 λίρες, από το 2012.
Οι φοιτητές στην Αγγλία: 1) πάνε σε όλα τα lectures/tutorials/labs, 2) δεν τους επιτρέπουν να κάνουν πολλές απουσίες αδικαιολόγητες*, 3) οι καθηγητές δεν έχουν κολλητηλίκια με τους φοιτητές**, 4) η γραμματεία είναι ανοιχτή 9-5 (και email, τηλέφωνα, fax), 5) οι βιβλιοθήκες και τα εργαστήρια είναι οργανωμένα (υπολογιστές, αίθουσες για παρουσιάσεις, για προετοιμασία, μέχρι και τάξεις για φροντηστήρια -πχ μαθηματικά, αγγλικά για τους ξένους, κτλ), 6) αν θέλεις να δουλέψεις part time ή στη περίοδο των διακοπών σε βοηθούν άμεσα.
- αν κάποιος έχει απουσίες από εργαστήρια ή tutorial έχει αντίκτυπο στη βαθμολογία του
** τον καθηγητή τον βρίσκεις στο email του ή στο τηλέφωνο του γραφείου του και μόνο
Ήμουν φοιτητής (πτυχίο, μεταπτυχιακά) σε αγγλικά πανεπιστήμια από το 1997 έως το 2003 και από το 2009 έως τώρα δουλέυω σε μια ερευνητική ομάδα πάλι σε αγγλικό πανεπιστήμιο (αφού έκλεισα το μαγαζί μου στην Ελλάδα). Δόξα τω Θεώ, καταλήψεις, λερωμένα κτίρια, φοιτητές-κομματόσκυλα, φοιτητοπατέρες να κάνουν κουμάντο, δεν τα έχω ζήσει. Μόνο από τους φίλους μου που σπούδασαν Ελλάδα και την κοπέλα μου, η οποία θέλει να τελειώνει φέτος το πτυχίο για να κάνει διδακτορικό στο Cambridge και με τις καταλήψεις πάει πίσω.