-
Επανέρχομαι κι εγώ στην επιχειρηματολογία των φίλων μας για να υποστηρίξω κατά βάση τα λεγόμενα του lkar. Δυστυχώς για όλους μας (ειλικρινά το πιστεύω αυτό) το τραμ θεωρώ πως κατά βάση έχει αποτύχει, για 2-3 βασικούς λόγους που θα παραθέσω ευθύς αμέσως: **1)**Έγινε κακή επιλογή της αρχικής χάραξης. Εξηγούμαι. Η διαδρομή από το Σύνταγμα προς Γλυφάδα καθώς και τα ενδιάμεσα σημεία δεν πιστεύω πως υπήρχε ποτέ περίπτωση να συναντήσουν την ευρεία αποδοχή του επιβατικού κοινού (τουλάχιστον στις ώρες αιχμής κι από άτομα μιας α ηλικίας - που κατέχουν δίπλωμα και ΙΧ - κι όχι μαθητές, ανήλικους, υπερήλικες κλπ), για έναν απλό λόγο. Στις περιοχές αυτές υπάρχει μεγάλο ποσοστό κατοχής ΙΧ στις οικογένειες, πολλοί κάτοικοί τους εργάζονται είτε σε γειτονικές περιοχές-δήμους που δεν εξυπηρετεί το τραμ (θέλει μετεπιβίβαση δηλ σε άλλο ΜΜΕ) είτε γενικότερα σε περιοχές που απέχουν αρκετά και βρίσκονται εκτός του νοητού άξονα χάραξης της γραμμής του τραμ. Παράδειγμα, πιστεύει κανείς σοβαρά πως ο μέσος κάτοικος Γλυφάδας πχ, που αποτελεί και την πιο μακρινή περιοχή από τις περιοχές που εξυπηρετεί και το τραμ, αφενός έχει συχνά πάρε δώσε με το κέντρο της Αθήνας, αφετέρου κατέχει (σαν οικογένεια) 2 και βάλε ΙΧ και πάραυτα θα προτιμήσει για τη μία στο τόσο που θα ανέβει προς κέντρο μεριά αυτό το μέσο που συν τοις άλλοις είναι κ τόσο αργό, σαφώς χειρότερο από τα θερμικά λεωφορεία;2) Αγνοήθηκε παντελώς αφενός η γενικότερη νοοτροπία σταρχιδισμού που δυστυχώς διακρίνει το μέσο νεοέλληνα απέναντι σε οτιδήποτε είναι δημόσιου χαρακτήρα (όπως τα ΜΜΕ). Αυτό έχει να κάνει με 2 πράγματα: 1 με το γεγονός της αδιάφορης-επικίνδυνης-προκλητικής οδήγησης πολλών ιχήδων σε δρόμους όπου διέρχεται το τραμ που με τη σειρά της αναγκάζει τους οδηγούς του μέσου να κινούνται σε ρυθμούς χελώνας και, 2, τις αντιδράσεις των κατοίκων από περιοχές ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες και πηγμένες από τις οποίες πράγματι αν διερχόταν το τραμ, λόγω χωροταξίας αλλά και κοινωνικής σύνθεσης του πληθυσμού τους (μεροκαματιάρηδες, άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης γενικότερα που επιζητούν τα ΜΜΕ και λόγω οικονομικής δυσπραγίας-ανέχειας), θα τύχαινε ευρείας αποδοχής και χρήσης. Οι αντιδράσεις αυτές οδήγησαν και οδηγούν είτε σε σημαντικές καθυστερήσεις του έργου είτε σε ματαιώσεις χαράξεων (Πειραιάς πχ). Εδώ πάντως οφείλω να ομολογήσω πως ως ένα βαθμό το να χαράξεις δίκτυο τραμ ή να επεκτείνεις το υπάρχον δίκτυο σε πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι αρκετά δύσκολη και μπερδεμένη ιστορία έτσι κι αλλιώς. Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως και στις ανεπτυγμένες ευρωπαικές πόλεις, το δίκτυο του τραμ υφίσταται εδώ και πολλές δεκαετίες, οπότε η αναστάτωση που προκαλεί μια χάραξη ή επέκτασή του στους πέριξ στο σημερινό περιβάλλον της μεγαλούπολης που ζούμε, είναι για τους φίλους μας τους Ευρωπαίους σχεδόν άγνωστη λέξη...3) Η όλη υπόθεση αντιμετωπίστηκε, δυστυχώς, εξαρχής κατά πως φαίνεται με τη λογική του έργου βιτρίνας. Δηλαδή, φτιάχνουμε ένα έργο κράχτη προ των Ολυμπιακών, χωρίς σοβαρή θεώρησή του από την πλευρά της βιωσιμότητας σε σχέση με τη διαδρομή της αρχικής χάραξης και τα σημεία που προανέφερα, το πλασάρουμε ως μια ωραία ευκαιρία για βόλτα των τουριστών ή των αργόσχολων (υπερήλικες, συνταξιούχοι, πιτσιρικάδες) από το Σύνταγμα προς παραλία, φλοίσβο, ολυμπιακές εγκαταστάσεις κλπ, ταίζουμε (μάλλον πλουσιοπάροχα) μερικούς φίλια προσκείμενους εργολάβους, ρίχνουμε για όσο διαρκεί η κατασκευή του έργου τα ποσοστά ανεργίας, απορροφούμε (έστω κακήν κακώς) κάποια κονδύλια από την ευρωπαική ένωση για να μη μας χρεώσουν την αναποτελεσματικότητα σαυτόν τον τομέα και τέλος, δημιουργούμε μια νέα κρατικοδίαιτη (εντελώς) εταιρεία στην οποία, κοίτα σύμπτωση, προσλαμβάνουμε ένα τσούρμο κόσμο με ειδικές διαδικασίες που εξαιρούνται του συστήματος προσλήψεβν μέσω ΑΣΕΠ . Τα αποτελέσματα όλων των ανωτέρω νομίζω φίλοι μου πως οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Συνοψίζοντας θα έλεγα πως η δρομολόγηση και υλοποίηση του έργου του τραμ αποτέλεσε ουσιαστικά το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου... Θα μπορούσα να απαριθμήσω κι 1-2 ακόμα αρνητικά της όλης προσπάθειας, η ουσία πάντως παραμένει πως το έργο δεν εδραιώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως ένα αξιόπιστο, γρήγορο κι εξυπηρετικό εν τέλει ΜΜΕ. Από εδώ και πέρα θεωρώ πως αυτή η κατάσταση είνει εν γένει μη αναστρέψιμη και το μόνο που ενδεχομένως μπορεί αν γίνει είναι βελτιώσεις στα σημεία (πράσινο κύμα κλπ). Η ουσία ωστόσο δεν αλλάζει...Και για να μη βιαστεί κανείς να βγάλει εύκολα συμπεράσματα για την τυχόν κακεντρέχειά μου θα πω απλά πως είμαι λάτρης των μέσων σταθερής τροχιάς και σε όσες χώρες κ πόλεις του εξωτερικού έχω ταξιδέψει βρήμα θαυμάσιο κι εξυπηρετικότατο το εκεί υπάρχον δίκτυο τραμ, με προεξέχον το δίκτυο τραμ της Βιέννης, ένα από τα ομορφότερα και παλαιότερα του κόσμου...Όποιος έχει πάει στη Βιέννη θα με καταλάβει...
-
με το τραμ δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει καθε 100 μ σταση ???
απο Ν Σμυρνη μεχρι το Φαληρο κανει 19 στασεις ΕΛΕΟΣ !!!!!Αγια Παρασκευη-Μηδειας Μυκαλης-Ευαγγελικη Σχολη 100μ μεταξυ τους
Παναγιτσα-Μουσων 150μ
Μπατης-Φλοισβος 150μ
Αγια Σκεπη-Δελτα Φαληρου 100μ
ΕΛΕΟΣ
το 90% των επιβατων του ( κ εγω) κατεβαινουν στο Ν Φαληρο κ περνανε απεναντη για να παρουν τα λεωφορεια που πανε Πειραια αρα ειναι αχρηστο σαν ΜΜΜ αφου δεν εξυπηρετει τους επιβατες που το χρησιμοποιουν !!!
δεν τα βλεπουν αυτα οι ειδικοι ???
τα βλεπουμε εμεις οι ασχετοι !!!!
αυτοι τι κανουν ????
Κανω Ν.Σμυρνη - Πειραιας 30' με το αμαξι κ 65-70 λεπτα με τα ΜΜΜ (τραμ+λεωφορειο)
το συμπερασμα μου για το τραμ ειναι οτι ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!!
-
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
...το 90% των επιβατων του ( κ εγω) κατεβαινουν στο Ν Φαληρο κ περνανε απεναντη για να παρουν τα λεωφορεια που πανε Πειραια αρα ειναι αχρηστο σαν ΜΜΜ αφου δεν εξυπηρετει τους επιβατες που το χρησιμοποιουν !!!δεν τα βλεπουν αυτα οι ειδικοι ???
αυτοι τι κανουν ????
Κανω Ν.Σμυρνη - Πειραιας 30' με το αμαξι κ 65-70 λεπτα με τα ΜΜΜ (τραμ+λεωφορειο)
το συμπερασμα μου για το τραμ ειναι οτι ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!!
To ότι δεν μπορεί να σε πάει από την πόρτα του σπιτιού σου στην πόρτα της δουλειάς σου δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστο το μέσο.
Τα δίκτυα ΜΜΜ πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε εκεί που σταματά το ένα να συνεχίζει το άλλο.Η συνολική διάρκεια της διαδρομής όλων των μέσων που χρησιμοποιείς δεν μπορεί να χρεωθεί ολόκληρη στο τράμ.
Πόση ώρα κάνεις το τράμ μέχρι το Ν.Φάληρο και πόση το λεωφορείο μέχρι τον Πειραιά; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μήπως είσαι λίγο λάθος στον συλλογισμό σου;;;
To τράμ είναι μέσω σταθερής τροχιάς και οι διαδρομές του είναι ανεξάρτητες από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο.
Πώς γίνεται να είναι η πηγή πρόκλησης των τροχαίων;;;
Με το ίδιο σκεπτικό και το τρένο γίνεται πηγή ατυχημάτων.Μα δεν είναι ανεξάρτητες από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο!!! Έχεις δει από που περνάει στην Αρδητού, Ν. Κόσμο, Βενιζέλου & Αχιλλέως; ότι καλύτερο να πηγαίνεις παράλληλα με τραμ χωρίς διαχωριστικό στην Αρδηττού! -ευτυχώς δεν περνάει συχνά
Εκτός από την Αρδητού δεν μπορώ να καταλάβω πού αλλού δεν ξεχωρίζει εκτός και αν αναφέρεσαι στις διασταυρώσεις με τους δρόμους αυτούς.
Στην Αρδητού απαγορεύεται να οδηγείς πάνω στο κομμάτι των γραμμών (υπάρχει ταμπέλλα), το κομμάτι αυτό οριοθετήται με διαγράμμιση και επιπλέον είναι στρωμένο με πέτρες για να ξεχωρίζει από την άσφαλτο.
Στο δίκτυο του ΟΣΕ γίνονται ακόμα και σε φυλασσόμενες διαβάσεις δυστυχήματα...
Νομίζω ότι ΜΟΝΟ σε διαβάσεις (φυλλασόμενες και μή) γίνονται ατυχήματα.
Και πάλι όμως δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ να έφταιξε το τρένο.Το θέμα των ατυχημάτων αφορά την νοοτροπία των οδηγών και την αμάθεια τους.
Όπως και στα τροχαία που γίνονται στο σιδηροδρομικό δίκτυο, δεν κατηγορούμε τα τρένα νομίζω.Δεν είμαστε Ολλανδία να χουμε μάθει με τραμ, ούτε έχουμε την παιδεία να αποδεχτούμε ένα 'εμπόδιο' ακόμα στην κυκλοφορία. Ήταν μαθηματικώς βέβαιο -αν δεις μηνύματά μου πριν 2,5 χρόνια- ότι θα προκαλούσε τροχαία όπως και έγινε. Δεν είμαι ούτε μάντης, ούτε προφήτης, απλή λογική.
Δεν διαφωνώ ούτε υποστηρίζω το αντίθετο.
Εννοείτε ότι μέχρι να μάθουμε να ζούμε με αυτό θα έχουμε ατυχήματα.Επίσης η ύπαρξη και λειτουργία του, υποτίθεται, ότι θα περιόριζε την χρήση των αυτοκινήτων, άρα λογικά θα μείωνε το όποιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και την ταλαιπωρία.
Δεν νομίζω ότι ανταγωνίζεται κάποιο άλλο μέσω το τράμ στην ταχύτητα, ΥΠΟ προϋποθέσεις πάντα.
Δεν έχω κάνει την διαδρομή ΣΕΦ-Γλυφάδα και δεν ξέρω πόσο διαρκεί.
Ελπίζω να κάνεις την σύγκριση με λεωφορείο και όχι γιωταχί.
Να σου επισημάνω απλά ότι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, η παραπάνω διαδρομή μπορεί και να διαρκέσει μιάμιση ώρα (και βάλε)Πως θα περιόριζε τη χρήση του ΙΧ αν δεν συγκρίνω σε χρόνο την απόσταση με το ΙΧ; Φυσικά και θα το συγκρίνω σε χρόνο αφού ήταν ένας -λέμε τώρα- από τους στόχους. Να αφήσω το ΙΧ και να πάρω τραμ. Με την καμία, καλύτερα με τα... πόδια.
Και με το λεωφορείο θα το συγκρίνω και με το ΙΧ και βγαίνει ΠΑΝΤΑ πιο αργό ακόμα και στη διαδρομή που πηγαίνει παραλιακώς
ΣΕΦ-Γλυφάδα ούτε οι συνταξιούχοι και φοιτητές δεν το παίρνουν Αφού υπάρχουν τόσα άλλα λεωφορεία ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, γιατί να το προτιμήσουν; ή μήπως να τα καταργήσουμε για να υποχρεωθούν να μπαίνουν στο τραμ μήπως και μειωθεί η χασούρα;
Κανένα ΜΜΜ δεν συναγωνίζεται το αυτοκίνητο σε χρόνο διαδρομής...
Μήπως όμως τα βλέπεις λίγο μονόπλευρα τα πράματα;;;Δηλαδή ας πούμε, έχεις υπολογίζει ΚΑΙ το χρόνο αναζήτησης θέσης για πάρκινγκ;;;
(Μην μου πείς για την παραλιακή πάλι, ας πούμε για το Σύνταγμα ή το Ν.Κόσμο).Επίσης, σε σχέση με τα λεωφορεία όταν λες ότι είναι ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ αναφέρεσαι στην τελική ταχύτητα του οχήματος;;;;;;
Γιατί αν θυμάμαι καλά τα τράμ έχουν επιτρεπόμενη ταχύτητα τα 60χλμ/ώρα ενώ τα λεωφορεία 50χλμ/ωρα.
Απάντησε μου επίσης στο παρακάτω ερώτημα.
Τί είναι ταχύτερο στην διαδρομή ΣΕΦ-Γλυφάδα (αφού από ότι βλέπω αυτή σου αρέσει ιδιαίτερα ) ένα καλοκαιρινό απόγευμα καθημερινής ;;;;;;
Γιατί εγώ με το αυτοκίνητο έχω κάνει Καλαμάκι - Γλυφάδα και 1 ώρα...
(μηχανάκια, ελικόπτερα κλπ μέσα εξαιρούνται ) -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Εκτός από την Αρδητού δεν μπορώ να καταλάβω πού αλλού δεν ξεχωρίζει εκτός και αν αναφέρεσαι στις διασταυρώσεις με τους δρόμους αυτούς.Στην Αρδητού απαγορεύεται να οδηγείς πάνω στο κομμάτι των γραμμών (υπάρχει ταμπέλλα), το κομμάτι αυτό οριοθετήται με διαγράμμιση και επιπλέον είναι στρωμένο με πέτρες για να ξεχωρίζει από την άσφαλτο.
και να περνάς διάβαση απαγορεύεται, αλλά περνάνε όπως και να περνάς κόκκινο απαγορεύεται. Για το χάος που δημιουργείται στην Αρδηττού πάντως ποιος φταίει; Όταν οι 3 λωρίδες γίνονται... 1,5 προφανώς θα μπεις αναγκαστικά και στη λωρίδα του τραμ
Νομίζω ότι ΜΟΝΟ σε διαβάσεις (φυλλασόμενες και μή) γίνονται ατυχήματα.
Και πάλι όμως δεν θυμάμαι ΠΟΤΕ να έφταιξε το τρένο.ούτε το τραμ φταίει, αλλά είναι αιτία πρόκλησης ατυχήματος και δημιουργίας κυκλοφοριακού
Δεν διαφωνώ ούτε υποστηρίζω το αντίθετο.
Εννοείτε ότι μέχρι να μάθουμε να ζούμε με αυτό θα έχουμε ατυχήματα.Μια χαρά ζούσαμε όμως και χωρίς αυτό. Βελτίωσε κάτι; ή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα ενώ δεν έχει λύσει κανένα; -και το πληρώνουμε συνεχώς και το πληρώσαμε για να φτιαχτεί. Για ρώτα τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης αν προτιμούν τραμ ή μία επέκταση του μετρό από τη Δάφνη.
Δεν νομίζω ότι ανταγωνίζεται κάποιο άλλο μέσω το τράμ στην ταχύτητα, ΥΠΟ προϋποθέσεις πάντα.
Μόνο το... τρόλει σε... βραδύτητα. Το περιβόητο 10 πήγαινε πιο γρήγορα
Μήπως όμως τα βλέπεις λίγο μονόπλευρα τα πράματα;;;Δηλαδή ας πούμε, έχεις υπολογίζει ΚΑΙ το χρόνο αναζήτησης θέσης για πάρκινγκ;;;
(Μην μου πείς για την παραλιακή πάλι, ας πούμε για το Σύνταγμα ή το Ν.Κόσμο).To μετρό το συναγωνίζεται ΑΝΕΤΑ το ΙΧ κι είναι παντού πιο γρήγορο, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου το θέμα παρκαρίσματος. Τα απλά λεωφορεία είναι πιο αργά από το ΙΧ, αλλά δεν έχεις να σκεφτείς το παρκάρισμα.
Για Σύνταγμα δεν έχω κανένα λόγο να πάρω τραμ! Μετρό θέλω να φτάνω την ίδια... ημέρα
Επίσης, σε σχέση με τα λεωφορεία όταν λες ότι είναι ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ αναφέρεσαι στην τελική ταχύτητα του οχήματος;;;;;;
Γιατί αν θυμάμαι καλά τα τράμ έχουν επιτρεπόμενη ταχύτητα τα 60χλμ/ώρα ενώ τα λεωφορεία 50χλμ/ωρα.
Και τα λεωφορεία ξέρεις τηρούν τα όρια ταχύτητας Ούτε στα λιμανάκια δεν πάνε με 30
Τί είναι ταχύτερο στην διαδρομή ΣΕΦ-Γλυφάδα (αφού από ότι βλέπω αυτή σου αρέσει ιδιαίτερα ) ένα καλοκαιρινό απόγευμα καθημερινής ;;;;;;
(μηχανάκια, ελικόπτερα κλπ μέσα εξαιρούνται )Με ΙΧ προφανώς, χειμώνα-καλοκαίρι, γιατί έχεις κι εναλλακτικές διαδρομές Το τραμ απλώς θα το... περιμένεις
Θ'ανεβάσω αργότερα κι ένα βίντεο για το... αθόρυβο τραμ και πόσο βοηθά τον ιστό της πόλης
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
...το 90% των επιβατων του ( κ εγω) κατεβαινουν στο Ν Φαληρο κ περνανε απεναντη για να παρουν τα λεωφορεια που πανε Πειραια αρα ειναι αχρηστο σαν ΜΜΜ αφου δεν εξυπηρετει τους επιβατες που το χρησιμοποιουν !!!
δεν τα βλεπουν αυτα οι ειδικοι ???
αυτοι τι κανουν ????
To ότι δεν μπορεί να σε πάει από την πόρτα του σπιτιού σου στην πόρτα της δουλειάς σου δεν σημαίνει ότι είναι άχρηστο το μέσο.
Τα δίκτυα ΜΜΜ πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε εκεί που σταματά το ένα να συνεχίζει το άλλο.σαν να μου λες οτι ο ηλεκτρικος σταματαει στο Ν. Φαληρο κ απο εκει με λεωφορειο ειναι λογικο ????
φιλε μιλαμε για πειραια μια πολη +1 εκ κατοικων, με εμπορικα καταστηματα, με 1000 ναυτιλιακες εταιρειες, και το μεγαλυτερο εμπορικο και επιβατικο λιμανι της χωρας !!!
ξερεις ποσος κοσμος μετακινειται απο κ προς Πειραια την ημερα ???
Τα δίκτυα ΜΜΜ πρέπει να είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να εξυπηρετουν τον κοσμο στις μετακινησεις του κ οχι να τον ταλαιπωρουν !!!!!
Η συνολική διάρκεια της διαδρομής όλων των μέσων που χρησιμοποιείς δεν μπορεί να χρεωθεί ολόκληρη στο τράμ.
ενταξη χρεωσαι την μιση καθυστερηση στο τραμ !!!
Πόση ώρα κάνεις το τράμ μέχρι το Ν.Φάληρο και πόση το λεωφορείο μέχρι τον Πειραιά;
40 λεπτα Ν.Σμυρνη- Ν. Φαληρο και 30 λεπτα απο Ν. Φαληρο - Πειραιας
κ τελος για πες μου,
γιατι ειναι το μοναδικο ΜΜΜ που μπαινεις στις 08.00 το πρωι και εχει 50% πληροτητα ενω ολλα τα αλλα ειναι στο 110% ??????
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μια χαρά ζούσαμε όμως και χωρίς αυτό. Βελτίωσε κάτι; ή δημιουργεί περισσότερα προβλήματα ενώ δεν έχει λύσει κανένα; -και το πληρώνουμε συνεχώς και το πληρώσαμε για να φτιαχτεί. Για ρώτα τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης αν προτιμούν τραμ ή μία επέκταση του μετρό από τη Δάφνη.Επειδή όμως δεν γίνεται να έχουμε από μια επέκταση του μετρό σε κάθε γωνιά της Αθήνας προτιμώ το τράμ από τα λεωφορεία.
ΚΑΙ ΝΑΙ, σαν κάτοικος Ν. Σμύρνης που είμαι σου λέω ότι η Ελ. Βενιζέλου είναι πολύ καλύτερη τώρα με το τράμ παρά πριν.
Και αισθητικά και από κυκλοφοριακής άποψης.
Και επίσης προτιμώ το τράμ για να πηγαίνω για τα ψώνια μου στα στοκατζίδικα στην Αχιλλέως παρά να παίρνω το αυτοκίνητο.Δεν νομίζω ότι ανταγωνίζεται κάποιο άλλο μέσω το τράμ στην ταχύτητα, ΥΠΟ προϋποθέσεις πάντα.
Μόνο το... τρόλει σε... βραδύτητα. Το περιβόητο 10 πήγαινε πιο γρήγορα
Μήπως όμως τα βλέπεις λίγο μονόπλευρα τα πράματα;;;Δηλαδή αςαν πούμε, έχεις υπολογίζει ΚΑΙ το χρόνο αναζήτησης θέσης για πάρκινγκ;;;
(Μην μου πείς για την παραλιακή πάλι, ας πούμε για το Σύνταγμα ή το Ν.Κόσμο).To μετρό το συναγωνίζεται ΑΝΕΤΑ το ΙΧ κι είναι παντού πιο γρήγορο, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου το θέμα παρκαρίσματος. Τα απλά λεωφορεία είναι πιο αργά από το ΙΧ, αλλά δεν έχεις να σκεφτείς το παρκάρισμα.
Δοκίμασε να πας με το μετρό από τον Ν.Κόσμο στην Καλλιθέα ας πούμε και έλα μετά να μου πείς ποιό είναι ποιό γρήγορο.
(πρόσεξε ότι και οι δύο περιοχές που αναφέρω στο παράδειγμα έχουν στάση μετρό)
Αυτό που αναφέρεις εσύ ισχύει μόνο όταν η διαδρομές είναι παράλληλες (ή σχεδόν παράλληλες) και ισχύει μόνο για τις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν των γραμμών.Για Σύνταγμα δεν έχω κανένα λόγο να πάρω τραμ! Μετρό θέλω να φτάνω την ίδια... ημέρα
Να ρωτήσουμε κανέναν κάτοικο Καλαμακίου ή Ελληνικού π.χ. να μας πεί και αυτός την γνώμη του;;;;
Επίσης, σε σχέση με τα λεωφορεία όταν λες ότι είναι ΠΟΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ αναφέρεσαι στην τελική ταχύτητα του οχήματος;;;;;;
Και τα λεωφορεία ξέρεις τηρούν τα όρια ταχύτητας Ούτε στα λιμανάκια δεν πάνε με 30
Σόρρυ αλλά εδώ δεν σε πιάνω...
(μηχανάκια, ελικόπτερα κλπ μέσα εξαιρούνται )Με ΙΧ προφανώς, χειμώνα-καλοκαίρι, γιατί έχεις κι εναλλακτικές διαδρομές Το τραμ απλώς θα το... περιμένεις
Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να μου πείς ποιά είναι αυτή η εναλλακτική στην οποία αναφέρεσαι.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Επειδή όμως δεν γίνεται να έχουμε από μια επέκταση του μετρό σε κάθε γωνιά της Αθήνας προτιμώ το τράμ από τα λεωφορεία.
Γι' αυτό πηγαίνουν όλοι Δάφνη και Αγ. Δημήτριο, επειδή έχει μετρό
ΚΑΙ ΝΑΙ, σαν κάτοικος Ν. Σμύρνης που είμαι σου λέω ότι η Ελ. Βενιζέλου είναι πολύ καλύτερη τώρα με το τράμ παρά πριν.
Και επίσης προτιμώ το τράμ για να πηγαίνω για τα ψώνια μου στα στοκατζίδικα στην Αχιλλέως παρά να παίρνω το αυτοκίνητο.Ε ναι, αφού έχει γίνει αδιάβατη η Βενιζέλου, όπως και η Αχιλλέως και πηγαίνουν όλοι από παράδρομους. Πριν δεν μπορούσες να πας με το 10; θέλεις τραμ; ποια η διαφορά;
Δοκίμασε να πας με το μετρό από τον Ν.Κόσμο στην Καλλιθέα ας πούμε και έλα μετά να μου πείς ποιό είναι ποιό γρήγορο.
Γιατί μπορείς να πας με τραμ από Καλλιθέα (κέντρο κι όχι παραλία) Ν. Κόσμο;
Αυτό που αναφέρεις εσύ ισχύει μόνο όταν η διαδρομές είναι παράλληλες (ή σχεδόν παράλληλες) και ισχύει μόνο για τις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν των γραμμών.Προφανώς με ΙΧ θα πάω αναγκαστικά στις δύο συγκεκριμένες περιοχές, όπως και Π.Φ-> Καλλιθέα ή Ν. Σμύρνη, δεν θέλω να χάνω χρόνο
Να ρωτήσουμε κανέναν κάτοικο Καλαμακίου ή Ελληνικού π.χ. να μας πεί και αυτός την γνώμη του;;;;
Αυτοί οι κάτοικοι θα 'χουν μετρό ακόμα πιο κοντά και τώρα πάνε Αγ. Δημήτριο για να πάρουν το μετρό. Σιγά μην περιμένουν το τραμ
Σόρρυ αλλά εδώ δεν σε πιάνω...
Εννοώς ότι στις μεγάλες λεωφόρους τα λεωφορεία ξεπερνούντα 'όρια ταχύτητας' των 50, ειδικά όταν κατεβαίνουν Συγγρού
Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να μου πείς ποιά είναι αυτή η εναλλακτική στην οποία αναφέρεσαι.
Πίσω απ' τα νεκροταφεία, Αγ. Δημήτριο, Καλαμάκι, κάθετα την Αλίμου κλπ
Ανάποδα ή την έχεις κάνει νωρίτερα από το Golf -της Γλυφάδας κι όχι της VW - ή μετά το αεροδρόμιο και μέσα από Καλαμάκι
Τελικά: Που βοήθησε και τι έχει προσφέρει το Τραμ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τα προϋπάρχοντα ΜΜΜ στις περιοχές που περνάει;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
[Τελικά: Που βοήθησε και τι έχει προσφέρει το Τραμ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ από τα προϋπάρχοντα ΜΜΜ στις περιοχές που περνάει;Θεωρειτε σαν 'μεγαλο εργο', 'εργο πνοης', 'εργο υποδομης' και κερδισε ποντους ο υπουργος και η κυβερνηση που το εφτιαξε και εγκαινιασε.
-
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επειδή όμως δεν γίνεται να έχουμε από μια επέκταση του μετρό σε κάθε γωνιά της Αθήνας προτιμώ το τράμ από τα λεωφορεία.
Aκριβώς, πέρνουμε το αμαξάκι μας, πάμε Δάφνη και αφού κάνουμε κανένα 40λεπτο να βρούμε πάρκινγκ, πέρνουμε το μετρό για να κατέβουμε κέντρο σε λίγα λεπτάκια....
(συνολικός χρόνος μέχρι να ανέβουμε στο μετρό;;; βράστα Χαράλαμπε )ΚΑΙ ΝΑΙ, σαν κάτοικος Ν. Σμύρνης που είμαι σου λέω ότι η Ελ. Βενιζέλου είναι πολύ καλύτερη τώρα με το τράμ παρά πριν.
Και επίσης προτιμώ το τράμ για να πηγαίνω για τα ψώνια μου στα στοκατζίδικα στην Αχιλλέως παρά να παίρνω το αυτοκίνητο.Ε ναι, αφού έχει γίνει αδιάβατη η Βενιζέλου, όπως και η Αχιλλέως και πηγαίνουν όλοι από παράδρομους. Πριν δεν μπορούσες να πας με το 10; θέλεις τραμ; ποια η διαφορά;
«Αδιάβατη» speaking τί ακριβώς εννοείς;;;
Μια χαρά είναι τώρα, πριν που είχε δύο λωρίδες το κάθε ρεύμα δηλαδή ήταν διαβατή με τα διπλοπαρκαρισμένα και αυτούς που έκλειναν την μεσαία για να στρίψουν αριστερά;;;;H διαφορά φίλε μου είναι στο ότι πάω στην στάση, κοιτάω την ένδειξη πότε θα έρθει το επόμενο τραμ (το μέγιστο που περίμενα ήταν 14λεπτά) και μόλις ανέβω ξέρω ότι σε Χ λεπτά θα είμαι εκεί που θέλω.
Μπορεί να έχει άλλες 40 στάσεις και 150 φανάρια στο ενδιάμεσο αλλά ΔΕΝ έχει ούτε κίνηση, ούτε τίποτα άλλο.
Η άτιμη η σταθερή τροχιά έχει αυτό το «κακό», no traffic jam...Το λεωφορείο, όπως και να το κάνουμε είναι σαν το τζόκερ...
ΑΝ, σου κάτσει...Δοκίμασε να πας με το μετρό από τον Ν.Κόσμο στην Καλλιθέα ας πούμε και έλα μετά να μου πείς ποιό είναι ποιό γρήγορο.
Αυτό που αναφέρεις εσύ ισχύει μόνο όταν η διαδρομές είναι παράλληλες (ή σχεδόν παράλληλες) και ισχύει μόνο για τις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν των γραμμών.Προφανώς με ΙΧ θα πάω αναγκαστικά στις δύο συγκεκριμένες περιοχές, όπως και Π.Φ-> Καλλιθέα ή Ν. Σμύρνη, δεν θέλω να χάνω χρόνο
To παράδειγμα που παραθέτω είναι για την ταχύτητα του μετρό σε σχέση με το αυτοκίνητο που ανέφερες ότι είναι ποιό γρήγορο (το μετρό)....
Όχι για το τράμ.Να ρωτήσουμε κανέναν κάτοικο Καλαμακίου ή Ελληνικού π.χ. να μας πεί και αυτός την γνώμη του;;;;
Αυτοί οι κάτοικοι θα 'χουν μετρό ακόμα πιο κοντά και τώρα πάνε Αγ. Δημήτριο για να πάρουν το μετρό. Σιγά μην περιμένουν το τραμ
Μην είσαι τόσο απόλυτος, αυτοί που μένουν κοντά στην Βουλιαγμένης θα πέρνουν το μετρό,
αυτοί που μένουν στην παραλιακή πέρνουν το τράμ.
Τα δύο αυτά μέσα περνάνε από το άκρα των δύο συνοικιών που δεν είναι και μικρές.Σόρρυ αλλά εδώ δεν σε πιάνω...
Εννοώς ότι στις μεγάλες λεωφόρους τα λεωφορεία ξεπερνούντα 'όρια ταχύτητας' των 50, ειδικά όταν κατεβαίνουν Συγγρού
ΣΕΦ - Γλυφάδα αναφερόμαστε, μην πας να μου ξεφύγεις με Συγγρού...
Ανάποδα ή την έχεις κάνει νωρίτερα από το Golf -της Γλυφάδας κι όχι της VW - ή μετά το αεροδρόμιο και μέσα από Καλαμάκι
Να σου υπενθυμίσω ότι η διαδρομή είναι ΣΕΦ - Γλυφάδα.
Μέχρι τα νεκροταφεία της Καλλιθέας πώς φτάνουμε ;;;
Στο αντίθετο πάλι, μέσα από Καλαμάκι βγαίνεις Αμφιθέας και αν περάσεις απέναντι έχεις τα στενάκια του Φαλήρου που δεν πήζουν αλλά με τις μονοδρομήσεις που έχουν κάνει είναι χάλια...ΤΕΛΙΚΑ όπως βλέπεις ο καθένας μας έχει τα επιχειρήματα και τις θέσεις του...
Δεν το κόβουμε εδώ καλύτερα γιατί όσο τα τραβάμε...... -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Aκριβώς, πέρνουμε το αμαξάκι μας, πάμε Δάφνη και αφού κάνουμε κανένα 40λεπτο να βρούμε πάρκινγκ, πέρνουμε το μετρό για να κατέβουμε κέντρο σε λίγα λεπτάκια....
(συνολικός χρόνος μέχρι να ανέβουμε στο μετρό;;; βράστα Χαράλαμπε )ΚΑΙ ΝΑΙ, σαν κάτοικος Ν. Σμύρνης που είμαι σου λέω ότι η Ελ. Βενιζέλου είναι πολύ καλύτερη τώρα με το τράμ παρά πριν.
Μια χαρά είναι τώρα, πριν που είχε δύο λωρίδες το κάθε ρεύμα δηλαδή ήταν διαβατή με τα διπλοπαρκαρισμένα και αυτούς που έκλειναν την μεσαία για να στρίψουν αριστερά;;;;H διαφορά φίλε μου είναι στο ότι πάω στην στάση, κοιτάω την ένδειξη πότε θα έρθει το επόμενο τραμ (το μέγιστο που περίμενα ήταν 14λεπτά) και μόλις ανέβω ξέρω ότι σε Χ λεπτά θα είμαι εκεί που θέλω.
Μπορεί να έχει άλλες 40 στάσεις και 150 φανάρια στο ενδιάμεσο αλλά ΔΕΝ έχει ούτε κίνηση, ούτε τίποτα άλλο.
Η άτιμη η σταθερή τροχιά έχει αυτό το «κακό», no traffic jam...Το λεωφορείο, όπως και να το κάνουμε είναι σαν το τζόκερ...
ΑΝ, σου κάτσει...Δοκίμασε να πας με το μετρό από τον Ν.Κόσμο στην Καλλιθέα ας πούμε και έλα μετά να μου πείς ποιό είναι ποιό γρήγορο.
To παράδειγμα που παραθέτω είναι για την ταχύτητα του μετρό σε σχέση με το αυτοκίνητο που ανέφερες ότι είναι ποιό γρήγορο (το μετρό)....
Όχι για το τράμ.Να ρωτήσουμε κανέναν κάτοικο Καλαμακίου ή Ελληνικού π.χ. να μας πεί και αυτός την γνώμη του;;;;
Μην είσαι τόσο απόλυτος, αυτοί που μένουν κοντά στην Βουλιαγμένης θα πέρνουν το μετρό,
Τα δύο αυτά μέσα περνάνε από το άκρα των δύο συνοικιών που δεν είναι και μικρές.Σόρρυ αλλά εδώ δεν σε πιάνω...
Στο αντίθετο πάλι, μέσα από Καλαμάκι βγαίνεις Αμφιθέας και αν περάσεις απέναντι έχεις τα στενάκια του Φαλήρου που δεν πήζουν αλλά με τις μονοδρομήσεις που έχουν κάνει είναι χάλια...ΤΕΛΙΚΑ όπως βλέπεις ο καθένας μας έχει τα επιχειρήματα και τις θέσεις του...
Δεν το κόβουμε εδώ καλύτερα γιατί όσο τα τραβάμε...... -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
(συνολικός χρόνος μέχρι να ανέβουμε στο μετρό;;; βράστα Χαράλαμπε )Πόση ώρα να παρκάρεις στη Δάφνη;;;;
Αν δεν πήγαινα συχνά θα σε πίστευα, αλλά καμία σχέση, στην Π'ναστασίου πάντα υπάρχουν θέσεις
Μια χαρά είναι τώρα, πριν που είχε δύο λωρίδες το κάθε ρεύμα δηλαδή ήταν διαβατή με τα διπλοπαρκαρισμένα και αυτούς που έκλειναν την μεσαία για να στρίψουν αριστερά;;;;Ενώ τώρα που είναι μία λωρίδα... καροτσάκι ο ένας πίσω από τον άλλον...
H διαφορά φίλε μου είναι στο ότι πάω στην στάση, κοιτάω την ένδειξη πότε θα έρθει το επόμενο τραμ (το μέγιστο που περίμενα ήταν 14λεπτά) και μόλις ανέβω ξέρω ότι σε Χ λεπτά θα είμαι εκεί που θέλω.
ΑΝ, σου κάτσει...Αυτό το Χ δεν μας λές πόσο είναι;
Τα δύο αυτά μέσα περνάνε από το άκρα των δύο συνοικιών που δεν είναι και μικρές.Γιατί τώρα τι κάνουν;;;; Το μετρό δεν παίρνουν;;; από τη μία μας λες ότι δεν βρίσκεις πάρκινγκ στη Δάφνη και φαντάζομαι Αγ. Δημήτριο κι από την άλλη δεν θα παίρνουν το μετρό;;; πως γεμίζουν τότε;
Τι κάνουν αυτοί που μένουν παραλιακή;;;; Γι' αυτό είναι ΜΟΝΙΜΩΣ άδειο και τα λεωφορεία γεμάτα; Γι' αυτό μπαίνει μέσα;
Γιατί στην παραλιακή πάνε με το όριο μήπως;;;
Στο αντίθετο πάλι, μέσα από Καλαμάκι βγαίνεις Αμφιθέας και αν περάσεις απέναντι έχεις τα στενάκια του Φαλήρου που δεν πήζουν αλλά με τις μονοδρομήσεις που έχουν κάνει είναι χάλια...Και ΣΕΦ-Γλυφάδα αν πήζει ο Φλοίσβος βγαίνεις άνετα νεκροταφεία από Ντάβαρη. Αντίθετα με άλλους δήμους στο Φάληρο οι δρόμοι δεν αλλάζουν με το χρόνο
ΤΕΛΙΚΑ όπως βλέπεις ο καθένας μας έχει τα επιχειρήματα και τις θέσεις του...
Δεν το κόβουμε εδώ καλύτερα γιατί όσο τα τραβάμε......Ακόμα δεν μου έχεις απαντήσει στο τι προσφέρει και πόσο βελτίωσε την κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα ΜΜΜ. -αφήνω έξω το τι έχει καταστρέψει το πόσα ξοδεύτηκαν και τα προβλήματα που συνεχίζει να δημιουργεί.
Αθόρυβο είναι;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ΤΕΛΙΚΑ όπως βλέπεις ο καθένας μας έχει τα επιχειρήματα και τις θέσεις του...
Δεν το κόβουμε εδώ καλύτερα γιατί όσο τα τραβάμε......Ακόμα δεν μου έχεις απαντήσει στο τι προσφέρει και πόσο βελτίωσε την κατάσταση σε σχέση με τα προηγούμενα ΜΜΜ. -αφήνω έξω το τι έχει καταστρέψει το πόσα ξοδεύτηκαν και τα προβλήματα που συνεχίζει να δημιουργεί.
Αθόρυβο είναι; [/quote]
Γιατί εσύ απέδειξες με ακράδαντα παραδείγματα ότι είναι άχρηστο τώρα;;;;
-
Τι διαβάζεις τόση ώρα;
-
ΠΟΛΥ αργό
-
Προκαλεί προβλήματα στην υπόλοιπη κυκλοφορία=κίνηση+ρύποι
-
Προκαλεί ατυχήματα
-
ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
-
Δεν μείωσε την κίνηση καθόλου
-
Υπήρχαν και υπάρχουν άλλα ΜΜΜ που εξυπηρετούν ΠΟΛΥ καλύτερα
-
Κατέστρεψε πολλούς δρόμους
Ξοδεύτηκαν πολλά ευρώ που θα μπορούσαν να επενδυθούν αλλού
- Εξυπηρετεί ελάχιστους και δεν το λέω εγώ, τα νούμερα είναι αμείλικτα
-
-
ΟΚ.... ότι πείς.
Οι υπόλοιποι κουτόφραγκοι που το έχουν στις πόλεις τους είναι χαζοί τότε... Δεν ξέρουν αυτοί.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ΟΚ.... ότι πείς.Οι υπόλοιποι κουτόφραγκοι που το έχουν στις πόλεις τους είναι χαζοί τότε... Δεν ξέρουν αυτοί.
Με ποια πόλη που έχει τραμ συγκρίνεις την Αθήνα; Υπάρχει τέτοιο χάος και τέτοιες κυκλοφοριακές συνθήκες σε άλλη πόλη; Άμστερταμ μήπως; που;;
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
ΟΚ.... ότι πείς.Οι υπόλοιποι κουτόφραγκοι που το έχουν στις πόλεις τους είναι χαζοί τότε... Δεν ξέρουν αυτοί.
Έχεις χρησιμοποιήσει τραμ στην Ολλανδία πχ και στην Ελλάδα να δεις τις διαφορές τους ή 'το τραμ είναι παντού καλό' ?
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
ΟΚ.... ότι πείς.
Οι υπόλοιποι κουτόφραγκοι που το έχουν στις πόλεις τους είναι χαζοί τότε... Δεν ξέρουν αυτοί.
Έχεις χρησιμοποιήσει τραμ στην Ολλανδία πχ και στην Ελλάδα να δεις τις διαφορές τους ή 'το τραμ είναι παντού καλό' ?
Μόναχο...όπως και εδώ στην υλοποίηση (χωριστές γραμμές) και με ίδιες ταχύτητες κίνησης περίπου.
Δεν θυμάμαι συχνότητα στις στάσεις του, αλλά για να πάω από την μια άκρη της πόλης στην άλλη είχα αλλάξει κάμποσες συγκοινωνίες (και δύο τράμ νομίζω)Σαν Φρανσίσκο... εντάξη, άλλη ιστορία λόγο της ηλικίας του και της τοπογραφίας της περιοχής.
Εκεί ήταν αργό αλλά με κλίση 15%+ τί να σου κάνει και αυτό;;; -
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
εξαρταται την πολη..
στην αθηνα ηταν λιγο αμπαλη η ιδεα εδω που τα λεμε.. εκτος τοπου κ χρονου
το θεμα δεν ειναι να αντιγραφεις πιστα τους ευρωπαιους γιατι ο,τι κανουν ειναι εξ´ορισμου γαματο.
το θεμα ειναι να προσαρμοζεις αυτα που χρειαζεσαι αναλογα τις αναγκες της πολης σου.
αν θελουμε να αντιγραψουμε τους κοτοφραγκους του ευρωπαιους που δεν ειναι χαζοι, να φτιαξουμε πρωτα ενα μετρο κ τρενο σαν το δικο τους (σαν του παρισιου πχ) και ας αφησουμε το τραμ τον οδοντοτο και το τελεφερικ..
την αθηνα 2 πραγματα μπορουν να την κανουν ν'αναπνευσει και δε χρειαζεται να'σαι συγκοινωνιολογος για να το καταλαβεις ουτε να'σαι τρελο μυαλο.- μετρο
- τρενο
για προφανεις λογους.
εκτος αν φτιαχτουν τιποτα τρελοι δρομοι ξερω'γω γεφυρες σε φαση το ζουμε τζαπαν
αλλα επειδη αυτα δε γινονται θεωρω μαλακια που επεσαν τοσα λεφτα στο τραμ.. μου φαινεται οτι εγινε περισσοτερο για μουρη παρα ουσια.. θα προτιμουσα να ειχαν πεσει σε τρενο-μετρο.
Επικίνδυνες στροφές - αναστροφές πάνω στις γραμμές του Τραμ