Ο χρήστης lkar έγραψε:
Επειδή όμως δεν γίνεται να έχουμε από μια επέκταση του μετρό σε κάθε γωνιά της Αθήνας προτιμώ το τράμ από τα λεωφορεία.
Γι' αυτό πηγαίνουν όλοι Δάφνη και Αγ. Δημήτριο, επειδή έχει μετρό
Aκριβώς, πέρνουμε το αμαξάκι μας, πάμε Δάφνη και αφού κάνουμε κανένα 40λεπτο να βρούμε πάρκινγκ, πέρνουμε το μετρό για να κατέβουμε κέντρο σε λίγα λεπτάκια....
(συνολικός χρόνος μέχρι να ανέβουμε στο μετρό;;; βράστα Χαράλαμπε )
ΚΑΙ ΝΑΙ, σαν κάτοικος Ν. Σμύρνης που είμαι σου λέω ότι η Ελ. Βενιζέλου είναι πολύ καλύτερη τώρα με το τράμ παρά πριν.
Και αισθητικά και από κυκλοφοριακής άποψης.
Και επίσης προτιμώ το τράμ για να πηγαίνω για τα ψώνια μου στα στοκατζίδικα στην Αχιλλέως παρά να παίρνω το αυτοκίνητο.
Ε ναι, αφού έχει γίνει αδιάβατη η Βενιζέλου, όπως και η Αχιλλέως και πηγαίνουν όλοι από παράδρομους. Πριν δεν μπορούσες να πας με το 10; θέλεις τραμ; ποια η διαφορά;
«Αδιάβατη» speaking τί ακριβώς εννοείς;;;
Μια χαρά είναι τώρα, πριν που είχε δύο λωρίδες το κάθε ρεύμα δηλαδή ήταν διαβατή με τα διπλοπαρκαρισμένα και αυτούς που έκλειναν την μεσαία για να στρίψουν αριστερά;;;;
H διαφορά φίλε μου είναι στο ότι πάω στην στάση, κοιτάω την ένδειξη πότε θα έρθει το επόμενο τραμ (το μέγιστο που περίμενα ήταν 14λεπτά) και μόλις ανέβω ξέρω ότι σε Χ λεπτά θα είμαι εκεί που θέλω.
Μπορεί να έχει άλλες 40 στάσεις και 150 φανάρια στο ενδιάμεσο αλλά ΔΕΝ έχει ούτε κίνηση, ούτε τίποτα άλλο.
Η άτιμη η σταθερή τροχιά έχει αυτό το «κακό», no traffic jam...
Το λεωφορείο, όπως και να το κάνουμε είναι σαν το τζόκερ...
ΑΝ, σου κάτσει...
Δοκίμασε να πας με το μετρό από τον Ν.Κόσμο στην Καλλιθέα ας πούμε και έλα μετά να μου πείς ποιό είναι ποιό γρήγορο.
Γιατί μπορείς να πας με τραμ από Καλλιθέα (κέντρο κι όχι παραλία) Ν. Κόσμο;
(πρόσεξε ότι και οι δύο περιοχές που αναφέρω στο παράδειγμα έχουν στάση μετρό)
Αυτό που αναφέρεις εσύ ισχύει μόνο όταν η διαδρομές είναι παράλληλες (ή σχεδόν παράλληλες) και ισχύει μόνο για τις περιοχές που βρίσκονται εκατέρωθεν των γραμμών.
Προφανώς με ΙΧ θα πάω αναγκαστικά στις δύο συγκεκριμένες περιοχές, όπως και Π.Φ-> Καλλιθέα ή Ν. Σμύρνη, δεν θέλω να χάνω χρόνο
To παράδειγμα που παραθέτω είναι για την ταχύτητα του μετρό σε σχέση με το αυτοκίνητο που ανέφερες ότι είναι ποιό γρήγορο (το μετρό)....
Όχι για το τράμ.
Να ρωτήσουμε κανέναν κάτοικο Καλαμακίου ή Ελληνικού π.χ. να μας πεί και αυτός την γνώμη του;;;;
Αυτοί οι κάτοικοι θα 'χουν μετρό ακόμα πιο κοντά και τώρα πάνε Αγ. Δημήτριο για να πάρουν το μετρό. Σιγά μην περιμένουν το τραμ
Μην είσαι τόσο απόλυτος, αυτοί που μένουν κοντά στην Βουλιαγμένης θα πέρνουν το μετρό,
αυτοί που μένουν στην παραλιακή πέρνουν το τράμ.
Τα δύο αυτά μέσα περνάνε από το άκρα των δύο συνοικιών που δεν είναι και μικρές.
Σόρρυ αλλά εδώ δεν σε πιάνω...
Εννοώς ότι στις μεγάλες λεωφόρους τα λεωφορεία ξεπερνούντα 'όρια ταχύτητας' των 50, ειδικά όταν κατεβαίνουν Συγγρού
ΣΕΦ - Γλυφάδα αναφερόμαστε, μην πας να μου ξεφύγεις με Συγγρού...
Ειλικρινά θα ήθελα πολύ να μου πείς ποιά είναι αυτή η εναλλακτική στην οποία αναφέρεσαι.
Πίσω απ' τα νεκροταφεία, Αγ. Δημήτριο, Καλαμάκι, κάθετα την Αλίμου κλπ
Ανάποδα ή την έχεις κάνει νωρίτερα από το Golf -της Γλυφάδας κι όχι της VW - ή μετά το αεροδρόμιο και μέσα από Καλαμάκι
Να σου υπενθυμίσω ότι η διαδρομή είναι ΣΕΦ - Γλυφάδα.
Μέχρι τα νεκροταφεία της Καλλιθέας πώς φτάνουμε ;;;
Στο αντίθετο πάλι, μέσα από Καλαμάκι βγαίνεις Αμφιθέας και αν περάσεις απέναντι έχεις τα στενάκια του Φαλήρου που δεν πήζουν αλλά με τις μονοδρομήσεις που έχουν κάνει είναι χάλια...
ΤΕΛΙΚΑ όπως βλέπεις ο καθένας μας έχει τα επιχειρήματα και τις θέσεις του...
Δεν το κόβουμε εδώ καλύτερα γιατί όσο τα τραβάμε......