-
βασικά οι γραμμές πιάνουν όλο το πάτωμα.. το μόνο μέρος που δεν πιάνουν είναι οι πάγκοι της κουζίνας και το τζάκι. επίσης στο μπάνιο θα μπει κανονικά πετσετοκρεμάστρα, απλά δεν θα 'καίει' στους 70-80 βαθμούς αλλά στους 40 που δουλεύει η ενδοδαπέδια.
επίσης θα μπει και ένα fancoil κυρίως για την πρόβλεψη της... ψύξης. Αργότερα θα μπει μια αντλία θερμότητας που το καλοκαίρι θα κάνει τον δροσισμό του δαπέδου. Αυτό όμως θα μπορεί να δημιουργήσει υγροποίηση στο δάπεδο αν δεν ελέγχεται η υγρασία του αέρα. Αυτό θα γίνεται στο fancoil...Α και αν ήμουν ΔΕΗτζής δε θα έβαζα τον καυστήρα αλλά θα ζέσταινα το σπίτι με την ανλία θερμότητατας αφού θα είχα τζάμπα ρεύμα
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Γενικά η καλύτερη θέρμανση είναι η θερμομόνωση. Κάτι που στην ελλάδα τόσο οι χρήστες των κτιρίων όσο και οι κατασκευαστές δυσκολευνται να καταλάβουν.
Όντως... Στο Λουξεμβούργο που ήμουν πέρισυ το Σεπτέμβριο, είχε θερμοκρασίες λίγο χαμηλότερες απ'όσο αυτές τις μέρες εδώ... Χωρίς καμία θέρμανση το δωμάτιο του ξενοδοχείου ήταν τόσο ζεστό που ανοίγαμε τα παράθυρα την ημέρα... Αφού όταν την πρώτη μέρα ρώτησα στη reception εάν θα ανάψουν τη θέρμανση με κοίταξε σαν να του είπα ότι μένω στον Πλούτωνα...
Αργότερα, κάνοντας μία βόλτα στην πόλη του Λουξεμβούργου είδα ένα γιαπί και το γιατί συνέβαινε αυτό. Πάνω από τα τούβλα ρίχνουν ένα καλό στρώμα μόνωσης (πρέπει να ήταν καμιά 5εκ.) και μετά σοβά - βάψιμο...
Έτσι αυτοί με 16-17 βαθμούς θερμοκρασία με ντάλα ήλιο το μεσημέρι (ναι πετύχαμε τέτοιες μέρες) έχουν ανοιχτά παράθυρα για να δροσίζονται, ενώ εμείς ανοίγουμε και λίγο κανένα ac ή αερόθερμο γιατί 'σαν να τσιμπάει το κρύο'...
Αλλά αυτοί δεν ξέρουν εκεί πάνω...
-
Εκτός του ότι το σπίτι μου (δείχνει να) έχει καλή μόνωση, οι γείτονες την έχουν δει σεΐχηδες. Ανάβουν τα καλοριφέρ πολλές ώρες κάθε μέρα και τόσο δυνατά που με εξωτερικές θερμοκρασίες μονοψήφιες φοράω φανελάκι και μισανοίγω τη μπαλκονόπορτα για να μην ιδρώνω! (δεν έχω αυτόνομη θέρμανση).
-
Καλύτερος τρόπος θέρμανσης: Ο ήλιος (όπου είναι φυσικά διαθέσιμος...)
-
Α, εγώ με την θέρμανση δεν αστειεύομαι! ΜΟΝΙΜΑ ο θερμοστάτης στο 20 κι ας γκρινιάζει το μωρό μου για την ζέστη!
'Μωράκι μου, εγώ μεγάλωσα σε σπίτι με ξυλόσομπα και ΠΟΛΥ κρύο, άσε με λοιπόν ν'απολαύσω τώρα στα γεράματά μου λίγη ζέστη!'Τους δύσκολους μήνες, καίω πάνω από 200ώρες , αλλά επειδή το σπίτι είναι μικρό, έχω λογικά κοινόχρηστα... Και φέτος, το ίδιο θα κάνω. Πραγματικά , αν και ανήκω στους Υπερβόρειους Λαούς της Μέσης Γης (βλ. νομός Ιωαννίνων), ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΤΟ ΚΡΥΟ!
-
Δεν είναι υγιεινό. Βάζε κάλτσες, φόρμα, φούτερ καλύτερα.
-
Η Τηλεθέρμανση είναι πολύ μπροστά από πλευρά απόδοσης ΑΛΛΑ συνεπάγεται ότι είσαι κοντά σε εργοστάσιο ΔΕΗ και αναπνέεις τον άμπακο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δεν είναι υγιεινό. Βάζε κάλτσες, φόρμα, φούτερ καλύτερα.Μπορεί να μην είναι υγιεινό, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! Και τι διάβολο, αν πρέπει να κόψουμε όλα τα ωραία πράγματα σ'αυτή τη ζωή, για λόγους...υγείας, καλύτερα να τα παρατήσουμε και να πάμε ν'αυτοκτονήσουμε!
Την ζέστη μου και την CocaCola light (αυτή μ'αρέσει, δεν θέλω σχόλια! ), είναι από τις απολαύσεις που θέλω να τις κρατήσω, κι ας είναι ανθυγιεινές! -
Κρύο! Μια χαρά! Την ζέστη δεν την μπορώ με τίποτα. Και τον χειμώνα με ανοιχτό (λίγο) παράθυρο κοιμάμαι. Στο δε χωριό, που οι θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες, είναι ο Παράδεισός μου!
Βέβαια, γυναίκα και κόρη, έχουν προμηθευτεί θερμοφόρες και κυκλοφορούν με ζακέτες μέσα στο σπίτι ( ) αλλά δεν φταίω εγώ, Εκείνες δεν αντέχουν το κρύο!
-
ΖΕΣΤΗ, αν έχει κάτω από 25 βαθμούς δεν είναι καλά.
25 βαθμούς το καλοκαίρι και 27 το χειμώνα.Έχω λεπτή λινή κουβέρτα χειμώνα - καλοκαίρι αλλά πρέπει να φοράω κάτι όταν κοιμάμαι. Το χειμώνα έχει ζέστη και δεν σηκώνει πάπλωμα και το καλοκαίρι σκεπάζομαι καλά για να μη κρυώσω από το κλιματιστικό. Το στρώμα είναι λάτεξ (μαγικά μαλακό) αλλά ενοχλητικά ζεστό μετά από 1-2 ώρες.
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κρύο! Μια χαρά! Την ζέστη δεν την μπορώ με τίποτα.Φρίκη.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Μπορεί να μην είναι υγιεινό, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! Και τι διάβολο, αν πρέπει να κόψουμε όλα τα ωραία πράγματα σ'αυτή τη ζωή, για λόγους...υγείας, καλύτερα να τα παρατήσουμε και να πάμε ν'αυτοκτονήσουμε!
Την ζέστη μου και την CocaCola light (αυτή μ'αρέσει, δεν θέλω σχόλια! ), είναι από τις απολαύσεις που θέλω να τις κρατήσω, κι ας είναι ανθυγιεινές!Ε πήξαμε πια στις αδερφές, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο
-
Που μπορώ να βρω τις θερμοκρασίες του κάθε μήνα; Θέλω να βρω τη μέση θερμοκρασία από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για τους 7 μήνες που λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, για να υπολογίσω πόσο πιο οικονομική είναι η γεωθέρμανση.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Που μπορώ να βρω τις θερμοκρασίες του κάθε μήνα; Θέλω να βρω τη μέση θερμοκρασία από τις 6 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ για τους 7 μήνες που λειτουργεί η κεντρική θέρμανση, για να υπολογίσω πόσο πιο οικονομική είναι η γεωθέρμανση.Να τις καταγράψεις μόνος σου!
-
http://www.freemeteo.gr Λεωνίδα. Έχει πολλές πληροφορίες. Και αναλυτικές.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μπορεί να μην είναι υγιεινό, αλλά είναι ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ! Και τι διάβολο, αν πρέπει να κόψουμε όλα τα ωραία πράγματα σ'αυτή τη ζωή, για λόγους...υγείας, καλύτερα να τα παρατήσουμε και να πάμε ν'αυτοκτονήσουμε!
Την ζέστη μου και την CocaCola light (αυτή μ'αρέσει, δεν θέλω σχόλια! ), είναι από τις απολαύσεις που θέλω να τις κρατήσω, κι ας είναι ανθυγιεινές!Ε πήξαμε πια στις αδερφές, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο
10 μηνάκια σε φυλάκιο στον Έβρο είναι το καλύτερο φάρμακο για την ασθένεια.
-
Αφήστε ήσυχο τον Χάϊ Φάϊ ρε!!! [Αν και....εντάξει...είναι λίγο περίεργη αυτή η ευαισθησία του στο κρύο! ]
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Η Τηλεθέρμανση είναι πολύ μπροστά από πλευρά απόδοσης ΑΛΛΑ συνεπάγεται ότι είσαι κοντά σε εργοστάσιο ΔΕΗ και αναπνέεις τον άμπακοΟι παλαιοτερες υλοποιησεις ναι, η (ιδιωτικη) υλοποιηση στις Σερρες...καμια σχεση
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
10 μηνάκια σε φυλάκιο στον Έβρο είναι το καλύτερο φάρμακο για την ασθένεια.
Κρυόκωλοι άνθρωποι...
Και τώρα που είπατε για φυλάκιο, φαντάρος στις ΔΒ στα Γιάννενα, αποστολή...αυτοκτονίας στο φυλάκιο της Κατάρας, Αύγουστος μήνας, κάθε βράδυ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΑΝΟΙΧΤΟ, λιώναμε στην NOVA και το τάβλι...Να γιατί ο στρατός σε κάνει πραγματικό άντρα...
(πέρα από την πλάκα, έχει ΠΟΛΥ κρύο στα 1800+ μέτρα ύψος, ακόμη και το κατακαλόκαιρο! )
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
http://www.freemeteo.gr' target='_blank Λεωνίδα. Έχει πολλές πληροφορίες. Και αναλυτικές.Κοιτούσα για θέρμανση από τη γεωθερμία αλλά δεν φαίνεται να συμφέρει - ιδίως με τη τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ.
Για θέρμανση πετρέλαιο και ΑΝ ο λογαριασμός της ΔΕΗ το επιτρέπει, κλιματιστικά όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από 15 βαθμούς.
-
Ετσι είναι....! 1800 μέτρα υψόμετρο τη νύχτα, μικρό ρόλο παίζει το οτι είναι κατακαλόκαιρο....!!
Αντίστοιχα μεσημέρι το κατακαλόκαιρο, μικρό ρόλο παίζει το οτι είναι 1800 μέτρα..!!
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κρύο! Μια χαρά! Την ζέστη δεν την μπορώ με τίποτα.Στο δε χωριό, που οι θερμοκρασίες είναι μονοψήφιες, είναι ο Παράδεισός μου!
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η DIESEL?