-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
να θυμόμαστε ότι υπάρχουν και ανακλαστικά τζάμια διαθέσιμα που 'κόβουν' τον ήλιο το καλοκαίρι. κάνουν δουλειά. τα 'solar control'.
Αυτά στη φωτογραφία είναι μπλε σολ-στοπ 6 χιλιοστών. Από την έξω μεριά, υπό γωνία φαίνονται σαν μπλε καθρέφτης. Κόβουν πάρα πολύ ζέστη και όχι πολύ φως. Ο ήλιος που περνάει από το άνοιγμα στο παράθυρο κάνει τον πάγκο να καίει ενώ ο υπόλοιπος πάγκος που φωτίζεται από τον ήλιο μέσα από το τζάμι είναι απλά χλιαρός.
Αυτή η φωτο, δείχνει τον ήλιο να πέφτει με μεγάλη γωνία στο τζάμι. Στη χώρα μας, κάτι τέτοιο δεν γίνεται το καλοκαίρι.
Αυτό που θέλουμε, είναι να τον κρατάμε έξω το καλοκαίρι, όταν οι ακτίνες του πέφτουν σχεδόν κάθετα. Ένα μικρό στέγαστρο κάνει τη δουλειά άψογα!edit
Εννοείται, όταν έχουμε σωστό προσανατολισμό. Συνήθως τα παλιά σπίτια έχουν. -
Η φωτογραφία είναι προχθεσινή στις 1 παρά 10 το μεσημέρι. Σε κτίρια γραφείων δεν υπάρχουν στέγαστρα.
Τα τοποθέτησαν σε τράπεζα πριν χρόνια (είχα την επίβλεψη) και στην αρχή νόμιζα ότι τα παραπάνω λεφτά είναι πεταμένα αλλά είδα ότι κάνουν φοβερή δουλειά το καλοκαίρι.
Μετά τα έβαλα στο γραφείο μου.Βγαίνουν σε ροζ αν προτιμάς.
-
Δεν προσφερουν τιποτα στα σπιτια εκτος Αθηνων (εξοχικα) εκει εχουμε προβλημα με την θερμανση .
Μην εκπλαγεις αν δεις γυαλινες σκεπες για εκμεταλλευση της θερμικης ηλιακης ενεργειαςι . -
Σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να βάλω τζάμια που δεν επιτρέπουν στην θερμότητα να βγει από το τζάμι.
Θα μου έλυνε προβλήματα θέρμανσης.
Αλλά το γμν το κόστος είναι απαγορευτικό. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Βγαίνουν σε ροζ αν προτιμάς.
Σε μωβ;;;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αυτά στη φωτογραφία είναι μπλε σολ-στοπ 6 χιλιοστών. Από την έξω μεριά, υπό γωνία φαίνονται σαν μπλε καθρέφτης. Κόβουν πάρα πολύ ζέστη και όχι πολύ φως. Ο ήλιος που περνάει από το άνοιγμα στο παράθυρο κάνει τον πάγκο να καίει ενώ ο υπόλοιπος πάγκος που φωτίζεται από τον ήλιο μέσα από το τζάμι είναι απλά χλιαρός.
ακριβώς. το καλοκαίρι έκανα και κανα δυο πειράματα με απλό τζάμι και ένα solar control. έκανα δύο ίδια κουτιά, με ίδια ανοίγματα, έβαλα στο άνοιγμα ένα απλό τζάμι και ένα solar contol και μέσα έβαλα από ένα ίδιο θερμόμετρο και άρχιζα να καταγράφω το τι δείχνει το θερμόμετρο στο καταμεσήμερο. το ξαναέκανα και μια φορά αλλάζοντας τα θερμόμετρα έτσι για να είμαστε σίγουροι
η τελική διαφορά θερμοκρασιάς είναι πάνω από 11 βαθμούς κελσίου και το λέω έτσι γιατί στο απλό τζάμι έπρεπε να βγάλω το θερμόμετρο για να μη σπάσει αφου τερμάτιζε στους 55 βαθμούς
το ωραίο είναι οτι το απλό τζάμι στην.. αφή είναι πιο κρύο από το solar το οποίο έκαιγε! και λογικό βέβαια αφού η δουλειά του είναι να ζορίσει τις ακτίνες του ήλιου από το να μπουν μέσα...
-
Εγω ολο προς την σκεπη κοιταζω ,εκει πιστευω βρισκεται η λυση το ψαχνω παντως .
Σκεπτομαι μηπως θα μπορουσα να κανω κατι με τον νοτιο τοιχο (υαλοτουβλα κατι τετοιο ).
Τελικα η θα το κανω θερμοκηπιο η θα το γκρεμισω -
Δεν το είχα δει αυτό το νήμα.
Διάβασα 5-6 άστοχες τοποθετήσεις σχετικά με το θέμα και σταμάτησα να διαβάζω.
Χρησιμοποιώ με επιτυχία πέλλετς 2 χρόνια τώρα.
Σε Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία κλπ δίνονται σοβαρά κίνητρα για αγορά λέβητα ή σόμπας.
Στην Ελλάδα κυβερνάνε οι κάτοχοι ΜΜΕ πετρελαιάδες και δεν προχώρησε.
Μόλις αναγκαστούν οι κυβερνώντες να φορολογήσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, θα αναγκαστείτε και σεις να ψάξετε πόσο οικονομικά είναι τα πέλλετς. -
Ο χρήστης ECODRIVE έγραψε:
Δεν το είχα δει αυτό το νήμα.Ε, δεν πειράζει....Αρκει που έχεις διαβάσει τα περισσότερα απο τ΄αλλα..!!
-
Σε Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία κλπ δίνονται σοβαρά κίνητρα για αγορά λέβητα ή σόμπας.
Μόλις αναγκαστούν οι κυβερνώντες να φορολογήσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, θα αναγκαστείτε και σεις να ψάξετε πόσο οικονομικά είναι τα πέλλετς.τα πελλετς τα εμαθα περσυ που το ειχε δειξει σε ρεπορταζ ο ΑΝΤ1, αλλα δεν εβρισκα κατι για να ψαξω μιας και χτιζουμε σπιτι στο χωριο. Εχεις φωτογραφιες να μας δειξεις? Ετσι γι ανα παρω μια γευση αν γινεται? Ευχαριστω
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μόλις αναγκαστούν οι κυβερνώντες να φορολογήσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, θα αναγκαστείτε και σεις να ψάξετε πόσο οικονομικά είναι τα πέλλετς.τα πελλετς τα εμαθα περσυ που το ειχε δειξει σε ρεπορταζ ο ΑΝΤ1, αλλα δεν εβρισκα κατι για να ψαξω μιας και χτιζουμε σπιτι στο χωριο. Εχεις φωτογραφιες να μας δειξεις? Ετσι γι ανα παρω μια γευση αν γινεται? Ευχαριστω
http://www.hellenic-pellets.gr/
Αυτοί οι δύο είναι leader στον χώρο.
Γενικά αν βάλεις αναζήτηση στο google θα βρεις πολλά.
Σε ποια περιοχή κτίζεις? -
Μόλις αναγκαστούν οι κυβερνώντες να φορολογήσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, θα αναγκαστείτε και σεις να ψάξετε πόσο οικονομικά είναι τα πέλλετς.Όταν καταργηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης θα δούμε τις εναλλακτικές λύσεις.
Μέχρι τότε τα pellets είναι λίγο φθηνότερα από το πετρέλαιο και δεν αξίζει η επένδυση. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μόλις αναγκαστούν οι κυβερνώντες να φορολογήσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, θα αναγκαστείτε και σεις να ψάξετε πόσο οικονομικά είναι τα πέλλετς.
Όταν καταργηθεί το πετρέλαιο θέρμανσης θα δούμε τις εναλλακτικές λύσεις.
Μέχρι τότε τα pellets είναι λίγο φθηνότερα από το πετρέλαιο και δεν αξίζει η επένδυση.-
Συμφωνώ για την απαγόρευση των μεγάλων τζιπ στις πόλεις
-
Διαφωνώ με το σχόλιο ότι δεν αξίζει η επένδυση. Σήμερα το πετρέλαιο κοστίζει 0,61. Σε κλέβουν νόμιμα και 5% με τον αφρό κλπ=0,64. Το πληρώνεις και μετρητοίς.
Όταν εσύ αγοράζεις 1.500 λίτρα πετρέλαιο προς 960 ευρώ ,
εγώ αγοράζω 3.000 κιλά πέλλετς προς 600 ευρώ. Έχουν την ίδια θερμογόνο δύναμη, τα πληρώνω με επιταγή και αισθάνομαι και ότι εκτελώ κάπως και το οικολογικό μου καθήκον. (Εκτός αν είσαι και συ απ' τους 'οικολόγους' που πετάνε τα πάντα όλα από το παράθυρο του αυτοκινήτου..)
-
-
Εκοντράιβ, πόσο παραπάνω κάνει μια τέτοια εγκατάσταση από την κοινή?
Τι ανάγκες έχει σε συντήρηση? Ποιά η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου? Η βιομάζα μυρίζει αποθηκευμένη ή όχι?
Αμα μπορείς να δώσεις αυτές τις απαντήσεις, τότε θα έχουμε πλήρη εικόνα. -
ενεργειακά σπίτια
-
http://www.hellenic-pellets.gr/
Αυτοί οι δύο είναι leader στον χώρο.
Γενικά αν βάλεις αναζήτηση στο google θα βρεις πολλά.
Σε ποια περιοχή κτίζεις?Χτιζουμε πανω στα ορια των νομως Αιτωλ/νιας-Ευρυτανιας, απο κρυο το χειμωνα καλα παει, περσυ προπαραμονες πρωτοχρονιας μεχρι τις αρχες μετρησα με το ψηφιακο θερμομετρο -13 βαθμους κελσιου , μετα την αρπαξα για τα καλα
-
Τα pellets εχουν και ενα θεμα,δεν τα βρισκεις με την ιδια ευκολια που βρισκεις πετρελαιο και δεν ειναι εφικτο να φτιαξεις πολυ μεγαλο στοκ γιατι θες χωρο και χωρο με μικρη υγρασία,εγω προσωπικα για εξοχικο δεν θα το εκανα παρα μονο για την καυλα μου,για μονιμη κατοκια ναι αλλα θα προτιμουσα να εχει γινει μελετη εξαρχης.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το ερώτημα .....Τι λετε λοιπόν?
Λοιπόν...... Βλέπω ότι μένεις Λιτόχωρο .... οπότε τζάκι πρέπει να έχεις σίγουρα από κει και πέρα θα σου πω τι έχω κάνει εγώ!!!!!
Ξεκινάω από την αρχή με την κατασκευή του σπιτιού έβαλα νέα υλικά ύτογκ, θερμομωνοτικά , ηχομονωτικά , διπλά κρύσταλλα και από θέρμανση ενεργειακό τζάκι σαν και αυτό που κοιτάζεις το οποίο με λίγα ξύλα εκτός την πανέμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργεί ζεσταίνει σχεδόν όλο το σπίτι! Λέω σχεδόν γιατί είναι πολύ μεγάλο 200τμ, οπότε ζεσταίνει πάρα πολύ το σαλόνι, 120τμ και την σοφίτα 25τμ! Εχω φυσικά και καυστήρα πετρελαίου διότι αν και έχω πάρα πολλά ξύλα δεν ανάβω το τζάκι κάθε μέρα!!! Επίσης έχω και σε κάθε δωμάτιο αιρκοντίσιον !!! Οπότε από θέρμανση είμαι οκ!!!!
Αν φτιάχνεις τώρα σπίτι να βάλεις ενεργειακό τζάκι με μπόιλερ το οποιο θα κυκλοφορεί στα σώματα του καλοριφέρ και θα έχεις πολύ μεγάλη οικονομία, δηλαδή θα εκμεταλευτείς την φωτιά που θα καίει στο τζάκι και δεν θα καις πετρέλαιο!!!
Προυπόθεση βέβαια είναι να έχεις ξύλα ή.... να σου φέρνουν όπως εμένα (πεθερός)!!!!!!!! -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
ενεργειακά σπίτιαΣωστος! γιατι οταν το σπιτι μπαζει απο παντου οτι θερμανση κ να βαλεις δεν προκειται να το ζεστανεις .
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εκοντράιβ, πόσο παραπάνω κάνει μια τέτοια εγκατάσταση από την κοινή?
Είναι κατά 60-70% ακριβότερα.
Υπάρχουν σόμπες καλοριφερ που έχεις και την θαλπωρή της φωτιάς.
Στην Ευρώπη επιδοτείται η αγορά σόμπας ή λέβητα. Εδώ οι πετρελαιάδες είναι και κάτοχοι ΜΜΕ....οπότε..δεν επιθυμούν να πληγεί το πετρέλαιο οι πολιτικοί μας. Ο Χατζηδάκης στο πρόγραμμα 'ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ' επιδότησε με κονδύλια ΕΣΠΑ που ήταν για ΑΠΕ τους λέβητες πετρελαίου, αφήνοντας έξω τους λέβητες πέλλετ. Και οι 4-5 μονάδες παραγωγής πέλλετ δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους, αφού όλη η ΕΕ27 επιδοτεί τα συστήματα πέλλετ.Τι ανάγκες έχει σε συντήρηση?
Μία φορά την βδομάδα βγάζεις την πλούσια σε κάλιο στάχτη και την σκορπίζεις στον κήπο. Άριστο λίπασμα.
Ποιά η χωρητικότητα του δοχείου καυσίμου?
Στην σόμπα από 15 έως 30 κιλά. Σε λέβητες από 50 έως 150.
Η βιομάζα μυρίζει αποθηκευμένη ή όχι?
Η δική μου δεν μυρίζει τίποτα. Έχω διαβάσει βέβαια σε Ιταλικό σάϊτ για κάποια μυρωδιά σε κακής ποιότητας πέλλετ..
Για περισσότερα κάνε αναζήτηση στο Γκουγκλ. Δες και αυτό
http://www.phorum.gr/viewtopic.php?f=44 ... c#p2454321
Για ενεργειακά σπίτια, για διπλά τζάμια κλπ ουδείς διαφωνει βέβαια
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η DIESEL?