-
nissan almera,θειου μου,του 97 1,4 με σχεδον 300,000 χωρις να εχει παρουσιασει ποτε βλαβη.
Η συντηρηση του βεβαια τυπικοτατη. -
Συντηρηση σε περιφερειακα ,μιζα,δυναμο,aircondition κανας λ ,ημιαξονια-φουσκες,ηλεκτρομαγνητικες, τσιμουχες σασμαν-στροφαλου,εξατμιση, καταλυτης? Μερικα παραδειγματα γραφω..
Δεν ειναι οτι δεν σε πιστευω απλα αυτο το πραγμα με το 'γιαπωνεζικο σκυλι' εχει παραγινει.. Σκυλι δε λεω αλλα κανονικο ερειπιο συνηθως αφου η γενικοτερη φιλοσοφια του κατοχου γιαπωνεζικου εκεινης της εποχης ειναι οτι παμε στο συνεργειο μονο οταν ειναι ν ανατιναχτει.. Δλδ μαμα αμορτισερ ,διελυμενα μπαλακια,ζαμφορ, τελειωμενα ψαλιδια,ρουλεμαν να βουιζουν σαν αεροπλανο και παει λεγοντας... Αυτο δεν ειναι σκυλι ειναι ΑΣΥΝΤΗΡΗΤΟ και επικινδυνο. -
Οταν γραφω τυπικοτατη,εννοω πως το σερβις αυστηρα καθε 20,000 χλμ οτιδηποτε ειχε ζητησει απο φυσιολογικη φθορα παντα αλλαζοταν αμορτισερ τα αλλαζε και πριν την ωρα τους συν το οτι το χει περιποιηθει αρκετα σε θεμα αναρτησης.
Απλα ουτε μοτερ εχει χρειαστει να επισκευαστει,ουτε λαδια καιει ουτε το σασμαν εχει προβλημα και γενικοτερα δουλευει αψοψα το αυτοκινητο.Αυτο ομως διχνει οτι το αυτοκινητο ειναι σκυλι,και οχι ασυντηρητος κινητος κινδυνος οπως πολυ σωστα λες.
Α ξεχασα suzuki jimny του 2004 πολυ καλου μου φιλου(και συνεργατη),το πουλησε πριν 2,5 χρονια με 275,000(τωρα εχει ξεπερασει τα 300,000)σωστη συντηρηση αλλα βαναυση χρηση.Το ειχε ψηλωμενο και το εβαζε και σε αγωνες και το ειχε και για καθημερινο αυτοκινητο.Για ζημιες,νομιζω μονο για μπιλιοφορους μου χε πει και οτι ο δισκος τα παιζε σχετικα ευκολα συν το οτι ειχε αλλαξει ολες τις αντλιες.Ξαναπηρε Jimny με και εχει πλεον 110,000 χλμ το οποιο ειναι κυριολεκτικα σαν καινουριο. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Συντηρηση σε περιφερειακα ,μιζα,δυναμο,aircondition κανας λ ,ημιαξονια-φουσκες,ηλεκτρομαγνητικες, τσιμουχες σασμαν-στροφαλου,εξατμιση, καταλυτης? Μερικα παραδειγματα γραφω..σε καταλαβαίνω, αυτά είναι αναλώσιμα για σας
-
20.000 χλμ και συνεχίζουμε
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Συντηρηση σε περιφερειακα ,μιζα,δυναμο,aircondition κανας λ ,ημιαξονια-φουσκες,ηλεκτρομαγνητικες, τσιμουχες σασμαν-στροφαλου,εξατμιση, καταλυτης? Μερικα παραδειγματα γραφω..
σε καταλαβαίνω, αυτά είναι αναλώσιμα για σας
Νταξ εσυ κανεις πλακα.. αλλα καταλαβαινεις πολυ καλα τι θελω να πω...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Νταξ εσυ κανεις πλακα.. αλλα καταλαβαινεις πολυ καλα τι θελω να πω...
προφανώς, αλλά στο δικό μου δεν έχω αλλάξει ΤΠΤ απ τα παραπάνω (εκτός από φουσκες προληπτικά) και μόνο μπουρδέλο δεν το λες. Η αλήθεια είναι οτι θέλει αμορτισερ, αλλά επειδή είναι η τελευταία χρονιά φέτος το άφησα.
Τουοτα λεμε
-
Σασμαν καποτε ελεγες οτι ηθελε ανοιγμα?
-
Ρωτάς για να μάθεις?
Το δικό μου το έχω αλλάξει μια φορά και το έχω επισκευάσει άλλη μια.
Δεν ήταν για πολλά πολλά πάντως το σασμάν του πρώτου αβενσις, εν αντιθέσει με τα καρίνα. Με 200€ το λύσαμε το πρόβλημα βέβαια -
Ρωταω γιατι δε θυμομουν αν οντως καπου το ειχες γραψει καποτε ή αν μαλακιζοσασταν παλι με τον mirage οπως με τον ιμαντα της xsara τοτε..
Ελα πες τωρα τι αλλο εχει βγαλει.. με το τσιγκελι στα βγαζω..
-
ασθενή μνήμη εχεις
viewtopic.php?f=15&t=9082&p=1824943&hilit=%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%BD%2A#p1824943 -
Merc 18 ετών ταξί πολύ καλού φίλου. Δυστυχώς δεν ξέρω ποιό μοντέλο είναι.
Άλλαξε μοτέρ από μόνος του στα 1300000 χλμ. Δεν τον άφησε ή τίποτα απλά θεώρησε ότι είχε πάρει το μάξιμουμ απο το μοτέρ. Βέβαια έπαιξε ρόλο ότι βρήκε - κατά τα λεγόμενα του - ολοκαίνουργιο μοτέρ ίδιο με το μαμίσιο απο Γερμανία με 3500 ευρώ και το πήρε. Τώρα το αμάξι κοντεύει τα 1700000.
Όπως μου έλεγε χαριτολογώντας το καινούργιο μοτέρ με 400000 χλμ τώρα στρώνεται!!! -
Honda Accord 2,0 του 1990. 1,000,000 μίλια (1,609,344 χλμ)! Βλάβες αντικατάσταση της αντλίας καυσίμου, δύο ανεμιστήρες ψύξης και το ψυγείο δύο φορές.
Περισσότερα στο http://www.leftlanenews.com/million-mile-joes-1990-honda-accord-surpasses-1m-miles.html** 253 αναφορές** ως τώρα
-
φρέσκα νέα από αυτοκίνητα φίλων:
-BMW 520 μοντέλο του 1997 με κινητήρα 2,0 λίτρων. Έχει αγοραστεί μεταχειρισμένη με 135.000 χλμ και έχει διανύσει συνολικά 220.000 χλμ. Το αυτοκίνητο αποδείχθηκε πολύ αξιόπιστο και δεν έχει βγάλει κάποιο πρόβλημα
έχοντας τυπική συντήρηση-Mazda 323F μοντέλο του 1989 με κινητήρα 1,6 λίτρων και έχει διανύσει....552.000 χιλιόμετρα! ελάχιστα προβλήματα , τυπική συντήρηση
- Mazda 6 μοντέλο του 2003 1,8 λίτρων και 194000 χλμ. Τα τελευταία 60000 χλμ κινείται με υγραέριο. Τον πρώτο χρόνο άναβε η ένδειξη σφάλματος για τον αερόσακκο του οδηγού χωρίς λόγο, οπότε αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης ο αισθητήρας του αερόσακκου. Τα πρώτα λάστιχα που φορούσε το αυτοκίνητο έκαναν θόρυβο και παρουσίασαν ανομοιόμορφη φθορά. Μετά την αλλαγή τους στα 20000 χλμ δεν παρουσιάστηκε ξανά το πρόβλημα. Μια φορά επίσης μπλόκαρε το τζάμι του οδηγού και δεν άνοιγε.
-Opel Astra 1,6 coupe Bertone μοντέλο του 2002 και έχει διανύσει 215.000 χλμ. πολύ αξιόπιστο καθώς δεν έχει απασχολήσει ως τώρα με κάποιο πρόβλημα και δεν έχει επισκεφτεί το συνεργείο πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση
- Mazda 6 μοντέλο του 2003 1,8 λίτρων και 194000 χλμ. Τα τελευταία 60000 χλμ κινείται με υγραέριο. Τον πρώτο χρόνο άναβε η ένδειξη σφάλματος για τον αερόσακκο του οδηγού χωρίς λόγο, οπότε αλλάχτηκε στα πλαίσια της εγγύησης ο αισθητήρας του αερόσακκου. Τα πρώτα λάστιχα που φορούσε το αυτοκίνητο έκαναν θόρυβο και παρουσίασαν ανομοιόμορφη φθορά. Μετά την αλλαγή τους στα 20000 χλμ δεν παρουσιάστηκε ξανά το πρόβλημα. Μια φορά επίσης μπλόκαρε το τζάμι του οδηγού και δεν άνοιγε.
-
Lancia Lybra 1.8 '01
ειναι το αυτοκινητο του πατερα φιλου μου που εχει το νο.145 peugeot 206.
201.000km
Εξαιρετικα αξιοπιστη.. Προγραμματισμενα (ακριβα) service και εκτακτα 1 αλλαγη πολλαπλασιαστη και αντικατασταση θρος στροφαλου.Citroen xantia II 1.6 '99 φιλου στη Πρεβεζα με 255.000km. Tα τελευταια 10.000km με αεριο και πολλα χιλιομετρα με τροχοσπιτο!
Αντλια βενζινης ,αλλαγη σωληνα θερμανσης καλοριφερ ,καταλυτης, ντιζα συμπλεκτη..Επισης το νο.212 εχει πλεον 256.000km χωρις να εχει αλλαξει κατι
-
Ξεχυλίζουν αξιοπιστία......
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ξεχυλίζουν αξιοπιστία......Δε βλέπω κάτι σοβαρό πάντως.
-
Να πω και εγώ με την σειρά μου.
Με σειρά λοιπόν τα αμάξια που είχαμε:-
Fiat Punto 1.1 του 1994:
Το αμάξι το δώσαμε το 2007 δηλαδή μετά απο 14 χρόνια με 600.000χλμ περίπου.Απο τότε αυτό που έχει να λέει ο πατέρας μου είναι: 'ασε τι λένε όσοι νομίζουν πως ξέρουν.FIAT είναι τα καλύτερα αμάξια' καθώς επίσης ακόμα λέει 'δεν μου έκαψε ούτε λάμπα!'. Με πολλά ταξίδια (4μελης οικογένεια) στο εξωτερικό αλλα και σε όλη την Ελλάδα.Το αμάξι είχε φάει ταλεπώρια καθώς είχε κάνει μετακόμιση που ούτε αγροτικό δεν την έκανε.Το μόνο που αλλάχτηκε είναι η κόρνα.
Υπερβολικά αξιόπιστο -
VW Passat 1.6 του 2004:
Με 40.000χλμ και μετά απο 3 χρόνια ΑΡΙΣΤΗΣ και πολύ προσεγμένης λειτουργίας το αμάξι:
-Έκαιγε πάνω απο 1 λίτρο λάδι στις 10.000χλμ
-Πρόβλημα με τα παράθυρα και τις κλειδαριές.Ακόμα και στο ντουλαπάκι απ'οσο θυμάμαι ήταν off !
-Τριξιματα στο ταμπλό αλλα και στο κάθησμα του οδηγού
-Αλλαγή αισθητήρα στροφών
-Αλλαγή 2 φορές ακρόμπαρα και ημίμπαρα (επίσης,αν δεν κάνω λάθος)
-πρόβλημα στα σινεμπλοκ, που τελικά δεν επισκευάστηκε ποτέ
-και τέλος μια ωραία μέρα που το αμάξι είπε να βγει για μια βολτίτσα στην Βουλγαρία οικογενειακώς παπαλα.Ανέβασε θερμοκρασία χωρίς να το δείξει το καντράν και έμεινε.Στο συνεργείο εντοπίστικε και χαλασμένος εγκέφαλος.Απο τότε έφαγε πόδι και αντικαταστήθηκε με μια BMW 3series του 2005 με την οποία τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα...
Προβληματικό-Αναξιόπιστο
3)BMW 3series του 2005:
Το αμάξι σήμερα πωλείται απο τον πατέρα μου με 80.000χλμ και πολύ προσεγμένη χρήση με όλα τα service και τα ανταλλακτικά πάντα στην αντιπροσωπία και πάντα όλα γνήσια επάνω.
Το Check engine ήταν πολλές φορές φίλος μας:
-Συνεχόμενα προβλήματα με τους αερόσακους.Προβλήματα στις φύσες,στους αισθητήρες και τελικώς στον εγκέφαλο των αερόσακων.
-1 λίτρο λάδι στις 10.000 χλμ
-Άπειροι τριγμοί σχεδόν σε όλο το εσωτερικό του οι οποίοι μέχρι και σήμερα δεν εχουν εξαφανιστεί με κανένα τρόπο
-Πρόβλημα στα ΜΠΕΚ
-Πρόβλημα με πολλαπλασιαστές 2 φορές (μάλιστα μια φορά και στον ίδιο κύλινδρο)- Πρόβλημα στην μονάδα ABS
-Αλλαγή ψαλίδια,αμορτισερ σε μόλις 80.000χλμ με προσεκτική χρήση!
-Πρόβλημα στον δυναμό
-Πρόβλημα στα ηλεκτρικά με κύριο πρόβλημα μεταξύ άλλων διαρροές ρεύματος
-Πρόβλημα απο το εργοστασιακό ηχοσύστημα.
Νομίζω πως ήταν μακραν το χειρότερο αμάξι που πέρασε ποτέ απο τα χέρια μας, αλλα και το αμάξι που προσέξαμε περισσότερο.
Προβληματικό-αναξιόπιστο3)Honda Civic 1.6 του 2000:
Το αμάξι έχει σήμερα περίπου 270.000χλμ με καθόλου καλή χρήση.Σημειώστε οτι είναι της μητέρας μου.
Το μόνο που έχει αλλαχτεί είναι η μπαταρία και πολλαπλασιαστής μια φορά (και μετα απο αρκετα χιλιομετρα και χρόνια)
Απο λάδι τίποτα.Ίσως κοντά 300γραμμάρια στις 10.000χλμ
Τριγμοί όχι!
Αξιόπιστο4)Fiat Stilo 3D sport dynamic του 2002
Ότι και να πω για αυτό το αμάξι είναι λίγο.Εκτός απο το οτι για την εποχή του ήταν χρόνια μπροστά και απο ποιότητα και απο τεχνολογία, το αυτοκίνητο αυτό στέκεται δίπλα σε πολλά νέα ακριβά μοντέλα με το κεφάλι ψηλα!Έχει τεχνολογία που ακόμα και σήμερα αμάξια ακριβά δεν έχουν! (δεν λεω οτι ειναι καλύτερο-απλα λέω πως για την εποχή του είναι αξιοθαυμαστο σε κάποιους τομείς και πως σήμερα είναι ενα αξιοπρεπέστατο αμαξι που οχι απλα έχει τα απαρέτητα αλλα και πολλά εξτρα,πραμα που το κανει να μη στερείτε τιποτα σε σχεση ακομα και με τον σημερινο ανταγωνισμο)
Το αμάξι έχει 220.000χλμ περίπου σήμερα και είναι 11 χρονών.Αγοράστηκε μεταχειρισμένο απο φίλο ο οποίος το έσκιζε και συνέχισα/συνεχίζω το έργο του εγώ.
Επειδή το αμάξι το έχω ζήσει απο την αγορά του απο τον φίλο μου μέχρι σήμερα που είναι στην κατοχή μου και ξέρω ΠΛΗΡΩΣ το ιστορικό του το μόνο που έχει αλλαχτεί είναι: 2 πολλαπλασιαστές (και αυτό επειδή όπως μου είχε πει ο μάστορας τους ζόριζαν τα λάθος μπουζί που είχα βάλει) και μπαταρία.
Απο λάδι καίει 500-600 γραμμάρια στις 10.000χλμ.Σημειώστε πως όλη την ώρα βαράει κόφτες
Παρα το χαμήλωμα,την θεόσκληρη ανάρτηση και τα χαμηλού προφιλ ελαστικά (225/45/17) το αμάξι απο τριγμους δεν κάνει ΚΙΧ.
Τέλος να αναφέρω πως η πανοραμική ηλιοροφή ΔΕΝ λειτουργεί και ούτε πρόκειτε να την φτιάξω καθώς όλες αυτές (για όσους ξέρουν απο stilo) χαλούσαν συνέχεια. Φυσικά η ηλιοροφή είναι 100% γνήσιας καταγωγής MADE IN GERMANY !
Ποιοτικό και αξιόπιστοΕπίσης πολύ καλά μας βγήκαν της γιαγιάς μου το Fiat Panda 1.2 μοντέλο του 2007 με ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΟΣ προβλημα παρα το γεγονός οτι το έχω κάνει hardcore offroad car άπειρες φορές και ας ΜΗΝ είναι τετρακίνητο
Καθώς επίσης και το grande punto του ξαδέρφου μου 1.2 μοντέλο 2008 το οποίο αν και τρώει τρελό σκίσιμο εκτός απο μια μπαταρία δεν έχει βγαλει επίσης το παραμικρό πρόβλημα.Το συμπέρασμα στο οποίο έχουμε καταλήξει είναι πως τον Ιάπωνα απο θέμα αξιοπιστία δεν τον έπιανες ποτε.
Πλέων όμως τον Ιταλό δεν τον φτάνεις σε κανέναν τομέα!
καθώς επίσης και: Μακρυά απο τον Γερμανό. Όλα είναι ενας ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΘΟΣ γύρω απο την ποιότητα και την αξιοπιστία του.(ωραία τα μαλακά πλαστικά και του passat και της bmw...μόνο που μετα απο 3 χρόνια ΤΡΙΖΟΥΝ σαν τρελά.Και το Stilo έχει επίσης μαλακά πλαστικά τα οποία δεν κάνουν ΚΙΧ.Αυτό σχετικά με την ποιότητα η οποία στις εκθέσεις φαίνεται υπέρχοη.σχετικά με την αξιοπιστία τα είπα πιο πάνω..και έχω και άλλα πολλά παραδείγματα απο φίλους και γνωστούς...και μιλάμε για ΑΚΡΙΒΑ αυτοκίνητα....γεια σου ρε Γερμανια με την αξιοπιστία σου!)
-
-
Ο χρήστης GREY έγραψε:
Ξεχυλίζουν αξιοπιστία......4)Fiat Stilo 3D sport dynamic του 2002
Ότι και να πω για αυτό το αμάξι είναι λίγο.Εκτός απο το οτι για την εποχή του ήταν χρόνια μπροστά και απο ποιότητα και απο τεχνολογία, το αυτοκίνητο αυτό στέκεται δίπλα σε πολλά νέα ακριβά μοντέλα με το κεφάλι ψηλα!Έχει τεχνολογία που ακόμα και σήμερα αμάξια ακριβά δεν έχουν!Παρα το χαμήλωμα,την θεόσκληρη ανάρτηση και τα χαμηλού προφιλ ελαστικά (225/45/17) το αμάξι απο τριγμους δεν κάνει ΚΙΧ.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;