-
Γράψτε πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας ή αν έχετε κινητήρα με πάνω από 200.000χλμ. που να αντέχει ακόμα. Κυρίως για νεότερα μοντέλα που νομίζω θα ενδιαφέρουν περισσότερο.
Επίσης κάθε πότε κάνατε αλλαγές λαδιών (και κάθε πότε λέει ο κατασκευαστής), την ηλικία του οχήματος (και αν ήταν μεταχειρισμένο) και αν τα χιλιόμετρα ήταν κυρίως σε πόλη ή σε ταξίδια.
Τέλος γράψτε και για ζημιές που δεν απαίτησαν αλλαγή κινητήρα ή ανακατασκευή του.Προσωπικές εμπειρίες κατά προτίμηση!
-
Γράψτε πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας ή αν έχετε κινητήρα με πάνω από 200.000χλμ. που να αντέχει ακόμα. Κυρίως για νεότερα μοντέλα που νομίζω θα ενδιαφέρουν περισσότερο.
Επίσης κάθε πότε κάνατε αλλαγές λαδιών (και κάθε πότε λέει ο κατασκευαστής), την ηλικία του οχήματος (και αν ήταν μεταχειρισμένο) και αν τα χιλιόμετρα ήταν κυρίως σε πόλη ή σε ταξίδια.
Τέλος γράψτε και για ζημιές που δεν απαίτησαν αλλαγή κινητήρα ή ανακατασκευή του.Προσωπικές εμπειρίες κατά προτίμηση!
-
-
Αν και είναι παλιούλι είναι θηρίο άξιο αναφοράς
Nissan Sunny 1.3 μοντέλο '86:
αλλαγές λαδιών κάθε 17.500χλμ
σέρβις κάθε 15.000χλμ
80% των χλμ ταξίδια σε εθνικές οδούς
έχει αλλάξει μία φορά δίσκο
μοναδικό πρόβλημα στα 22 χρόνια: σπασμένη μίζα, κόστος επισκευής 20 ευρώχιλιόμετρα: σχεδόν 300.000 και δουλεύει ακόμα σαν την πρώτη μέρα, ούτε το ρελαντί δεν έχει τρεμοπαίξει ποτέ
Λυπόμαστε να το δώσουμε και όλο αναβάλλουμε την αντικατάστασή του -
toyota starlet 1.0 1986
320.000 χλμ +κινητήρας καίει λίγα λαδάκια
αλλαγές κάθε 7.000χλμβλάβες ....μμμμμμ έχει μείνει μια φορά από μπαταρία !!!!
-
Honda Accord 1990
κινητήρας 2.0 με αλλαγή λαδιών νομίζω κάθε 10.000χλμ (όπως έλεγε ο κατασκευαστής δηλαδή).
χιλιόμετρα περίπου 360.000 όταν πουλήθηκε. Προβλήματα μηδέν, εννοείται δεν είχε κάψει ούτε σταγόνα λάδι.
-
200.000 χλμ και πάει μια χαρά. BMW 2500cc του 1994. Σταγόνα λάδι! (φτου-φτου!)
-
Toyota Corolla 1200 του 1975
440.000 χλμ. το 2003 με μία αλλαγή ελατηρίων στα 130.000 χλμ. Προς το τέλος είχε αρχίσει να ξανατρώει λάδι . -
Toyota Corolla 1990,1.6 XLi (4AFE μοτέρ)
280000χλμ,τα περισσότερα σε πόλη.Η μόνη βλάβη ήταν η μπαταρία του και ένα δυναμό κάποια στιγμή.Απο όλα αυτά τα χρόνια,ήθελε προσοχή το λαδάκι του,κοντά στα 200000χλμ.
Συνεχίζει ακόμα χωρίς κανένα πρόβλημα και μου αρέσει (όποτε το οδηγώ πλέον) το σύνολο τιμόνι-κιβώτιο-μοτέρ.Τα λαδάκια του ανα 7500 και τα service ανα 10000χλμ,νομίζω.Δεν θυμάμαι πολύ καλά είναι η αλήθεια.
-
Fiat Duna του 1987 με 232000 χιλιόμετρα. Έγινε ρεκτιφιέ μηχανής στα 161000. Τα σέρβις όλα στην ώρα τους και σε μικρότερα διαστήματα από τα προβλεπόμενα. Τσιμπάει πλέον ξανά λίγο λάδι.
-
Στα επτά ποστς πέντε κατόχων Ιαπωνικών και δυο Ευρωπαϊκών.
-
Tέριος 1997 μοντέλο! Εχω 160.000 χιλιόμετρα και τώρα αρχίζει να στρώνει ο κινητήρας!
-
Αυτό το ,μάλλον σηματοδοτεί την εμφάνιση κάποιας πολύ σοβαρής βλάβης που έβγαλε το μοτέρ σοβαρή βλάβη.
Οπότε δεν έχει πολύ νόημα να λέμε -
Το ρεκόρ μου είναι το Renault Megane Coupe 1,4 μοντέλο του 2000 με 200.000 χλμ που πουλήθηκε γιατι έγινε πλέον βαρετό ως εικόνα. Τα τυπικά ακριβοπληρωμένα σέρβις γίνονταν κανονικά και οι όποιες ασθένειες (όχι πάντως ουσιαστικές εκτός απο τα ηλεκτρικά παράθυρα) εμφανίστηκαν στα πρώτα 100.000. Στα υπόλοιπα μόνο την βενζίνη του ήθελε. (λάδια κάθε 10.000 - σέρβις κάθε 20.000)
Υπάρχει στην οικογένεια και μια Mercedes 190 1,8 του 1989 με 267.000 (αγορασμένη μτχ προ ετών με 90.000 ήδη χλμ) που το μόνο θέμα που έχει κάθε 2,3 περίπου χρόνια είναι η ηλιοροφή απο την πολύ χρήση αφού δεν έχει a/c. Αμάξωμα, μηχανικά, ηλεκτρικά (ότι έχει) είναι άξια θαυμασμού και θα κρατηθεί ως τα βαθιά της γεράματα. (λάδια και σερβις/έλεγχος γίνεται κάθε 10.000 χλμ). -
Μέχρι τώρα έχω τα ηνία του άτυπου ταρίφα του φόρουμ
-
TOYOTA CARINA E 1.6 GLI μοντελο 1992, 247.000 χιλιομετρα, κανενα απολυτως προβλημα(ουτε εξατμιση δεν εχει αλλαξει), λαδια δεν καιει...
-
Μιας και υπάρχει το θέμα ας γράψω και για άλλα δύο γνωστά μου αμάξια με πολλά χλμ:
-Nissan Sunny 1.4 του '90 της θείας μου με σχεδόν 160.000χλμ άρπαξε φωτιά στην εθνική οδό σε ταξίδι, γιατί είχε 'ξεχάσει' να του αλλάξει λάδια για...25-30.000χλμ οπότε μάλλον η στάθμη είχε πέσει τόσο που δεν υπήρχε καν αρκετό λάδι για να λειτουργήσει σωστά μηχανή
-Ηyundai Lantra 1.6 του '96 'πρώην πεθερού' μου ( ) πέθανε οριστικά στα 220.000χλμ όταν έκαψε φλάτζα σε ταξίδι κι αυτός διένυσε τα υπόλοιπα 300χλμ της επιστροφής έτσι
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
...
-Nissan Sunny 1.4 του '90 της θείας μου με σχεδόν 160.000χλμ άρπαξε φωτιά στην εθνική οδό σε ταξίδι, γιατί είχε 'ξεχάσει' να του αλλάξει λάδια για...25-30.000χλμ οπότε μάλλον η στάθμη είχε πέσει τόσο που δεν υπήρχε καν αρκετό λάδι για να λειτουργήσει σωστά μηχανή
...Το δικό μου Sunny 1,4 του 91 πουλήθηκε με 160.000 χλμ. Ενώ ήμουν πολύ τυπικός στα λάδια/σέρβις, στο τέλος λάδια άλλαξα στα 140.000 χλμ (20.000 έκανε) αλλά με τρέλανε εξ'αρχής με προβλήματα και ακινητοποιήσεις ... 4 καπάκια μηχανής, πρόβλημα στο καρμπιρατέρ, καυσαέρια, διαρροές κλπ κλπ κλπ.
-
Renault clio ΙΙ phase I 1.2 8V
D7F κινητηρας μεχρι και τα 169.000 χλμ δεν εκανε τσικ!λιγο λαδι τσιμπαγε σε φυσιολογικα επιπεδα-αλλωστε και η ιδια η Renault μεσα στα Manual της θεωρει φυσικο το 'τσιμπημα' 80-120 ml ανα 10.000 χλμ!λαδια-μηδια-ξυδια απαραιτητως καθε 8.000 χλμ και πραγματικα δεν ξερω αν θα βρω στη ζωη μου τετοιο αξιοπηστο μοτερ σε Ευρωπαικο αμαξι...long live the RS τωρα θα λεω...ελπιζω να με βγαλει ασπροπροσωπο οπως το ταπεινο πλην ΤΗΜΙΟΤΑΤΟ 1.2!!!!!
-
Nissan primera 1.6 του 2000 240.000 Κμ. Τα περισσότερα μέσα στην πόλη της πάτρας. Αλλαγές λαδιών κάθε 3.000 το πολύ 4.000 Κμ. Κάθε 2η αλλαγή λαδιών και αλλαγή φίλτρου λαδιών. Αλλαγή μπουζί κάθε 10.000Κμ. Φίλτρο βενζύνης κάθε 15.000Κμ. Service μέχρι τέλος εγγύησης 100.000Κμ στη nissan από κει και μετά σε φίλο συνεργείο
Αλλαγή αμορτισέρ μία φορά
Αλλαγή δισκόπλακων μπροστά μία φορά
Αλλαγή δίσκο πλατώ 2 φορές μία στα 10.000Κμ αστοχία υλικού μέσα στην εγγύηση και μία στα 220.000 Κμ
Αλλαγή τρόμπας νερού στα 110.00 Κμ
Διαρροή καμία ούτε σταγόνα. Δεν ξέρω αν καίει λάδι γιταί λόγω τής συχνής αλλαγής λαδιών σε σύντομο διάστημα δεν φαίνεται.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;