-
Άλλο αυτό.
Είναι σα τα μαθηματικά: Το ένα συνεπάγεται το δεύτερο (=>)αλλά δεν είναι ισοδυναμία ().
Με άλλα λόγια αν ο κινητήρας καίει λάδι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δενσημαίνει ότι έτσι και προκύψει πρόβλημα, σώνει και καλά θα κάψει λάδι.
Σαφώς υπάρχουν σοβαρότατες βλάβες που δεν χρειάζονται...λάδωμα!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Οπότε ναι, αν στην αρχή της ζωής του, ο κινητήρας ενός αυτοκινήτου δεν έκαιγε σταγόνα λάδι και έπειτα από 200000χλμ ξεκίνησε να τσιμπάει, αυτό κάτι πάει να πει.
παει να πει οτι εχει στην πλάτη του 2οο.οοο χλμ
το 'τσιμπάει' τι να λέει ρε παιδιά? σιγά το πράμα.χωρις ειρωνια το λέω αλλά δεν γινεται να θεωρηθεί σαν κριτηριο το ποσο λάδι 'τσιμπάει' !!
σαν να λέμε: πριν απο 20 χρονια ανεβαινα πέντε-πεντε τα σκαλοπάτια,τωρα δεν μπορώ παραπανω απο 3. οποτε μπορει να έχω καρδιακό προβλημα..
κλπ
-
Fiat 124 του ΄73. Ακριβή αριθμό χιλιομέτρων δεν ξέρω να πω γιατί ο χιλιομετρητής. μηδενίζεται μόλις φτάσει τις 100.000. Τώρα κοντεύει να μηδενιστεί ξανά. Άλλαξα τη μηχανή πριν 2 χρόνια. Η προηγούμενη αλλαγή δεν ξέρω πότε είχε γίνει από τον πατέρα γιατί δεν με απασχολούσε παλιότερα. Πάντως αντέχει ακόμη. Το είχαμε πάντοτε και για πολιτική και για αγροτική.
Ford Focus του 2005 με 110.000 χλμ. Αν και τα χιλιόμετρα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά για ασφαλές συμπέρασμα μέχρι στιγμής δουλεύει άψογα . Αλλαγές λαδιών κάνω κάθε 10.000 χλμ. τα σέρβις τα κάνω τακτικά . 2 προβληματακια που έβγαλε δεν είχαν σχέση με τον κινητήρα
-
PEAGEUT 206 1.4 2000 μοντέλο. σημερινή ένδειξη χιλιομετρητή 227.000 χλμ με αλλαγη λαδιων καθε 10.000 χλμ με μεικτη χρηση πολης εντος - εκτος και αρκετο χωματοδρομο.Εναν συμπλεκη στις 120.000 και ενα καμένο μπεκ στις 13 0.000.εκτος φυσικα την ανλια βενζινης στην αρχη που επασχαν ολα τα μοντελα της παρτιδας.(δεν αναφερω τα αναλωσιμα ακρομπαρα,αμορτισερ κλπ) Τελικα ειναι σαν το κρασι οσο παλιωνει τοσο καλυτερο γινεται.
-
Γράψτε πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας ή αν έχετε κινητήρα με πάνω από 200.000χλμ. που να αντέχει ακόμα.
Suzuki Swift χιλιαρακι, 220.000 χλμ μοντελο 1991. Το πηρα δευτερο χερι το 1999 ατρακαριστο (και ατρακαριστο παραμενει).
Αλλαγη λαδιων καθε 10.000 αυστηρα, παντα λαδια ημι-συνθετικα.
Τα χιλιομετρα κατα 90% τα εκανα στην πολη, καθημερινα δουλεια/σπιτι.
Να συμπληρωσω οτι εχω αλλαξει τα συνηθη, απο φυσικη φθορα (αμορτισερ, δισκο/πλατω, ιμαντα και μια φορα μου καηκε η τρομπα του νερου)Ζημιες δεν μου εβγαλε ομολογω αλλα το συντηρησα πολυ καλα. Εμεινε απο μιζα στον αντρα μου (γιατι τα τελευταια 2 χρονια το πηρε εκεινος) πριν δυο μηνες, αλλα τον ειχα προειδοποιησει οτι θα του μεινει καθοτι στο ξεκινημα η μιζα 'ακουγονταν' ... ε τελικα του εμεινε
Περισυ μας πεθανε ο πολλαπλασιαστης και βασικα αυτα τα δυο και τα μονα προβληματα που μας εβγαλε.
Θα το κυκλοφορουμε μεχρι το τελος του χρονου και μεχρι εδω μια χαρα παει τον αντρα μου στην δουλεια το πρωι.
Το Ρενω τωρα, το πηρα 3ο χερι, ειναι Κλιο του ΄92 και συγκεκριμενα μου το χαρισανε!... μεχρι τωρα σε εναν χρονο μεσα εχω δωσει 2.200 ευρω και ακομα το μαζευω. Εχει 203.000 χλμ και ως τωρα εχω αλλαξει: ψυγειο και ολα τα σωληνακια αυτου, βαση μηχανης δεξια (και τωρα θελει και την αριστερη αλλαγη), ψαλιδια, φρενα μπρος πισω, πολλαπλασιαστη, ιμαντα μηχανης, δισκο/πλατω, κρεμαγιερα, ακρομπαρα και δεν βαζω τις συνηθεις αλλαγες δηλαδη αμορτισερ και λαστιχα.
Οσα χιλιομετρα του εχω κανει εγω, ειναι μεσα στην πολυ και βασικα η διαδρομη Φιλαδελφεια - Σεπολια απο Εθνικη καθημερινα.
Παντως απο μηχανη ακομα και οταν πηρα στα χερια μου, που κατερρεε γενικα, πηγαινε το σκασμενο...
Εντος της εβδομαδως θα εχει νεο ιδιοκτητη καθοτι πηραμε καινουριο αμαξι... αυτα -
vw golf mk1 gti '81 320000 χμ με πρόβλημα στο injection και στο στο σασμάν και σάπιο στα φρυδάκια των πίσω τροχών και τώρα ανακάλυψα ότι σαπίζει και το πάτομα κάτω από τι θέση του οδηγού θέλω να το φτιάξω αλλά όλοι οι φαναρτήδες λεν ότι δεν γίνεται αν έχεται καμία ιδέα πείτε την μου δεν θέλω να το πετάξω ο μικρός μου αδερφός θέλει να το δώσει για απόσυρση για να πάρει opc corca μπλιαχ .
audi 80 quattro 16v '91 210000 χμ το αυτοκίνητο δούλευε πολύ καλά και ήταν στην πένα μέχρι που ο παραπάνω wannabe Mcrae πιτσιρικάς το περιποιήθηκε ανήμερα χριστουγέννων χτυπόντας μια πέτρα έσπασε ποδιές κάρτερ κλπ .
skoda fabia 1.4 101 2005 50000 χμ χωρίς προβλήματα
bmw 320i 09 7000 χμ πολύ νωρίς ακόμα -
αν εχει σαπισει λιγο φτιαχνεται.
καθαριζουμε το σαπιο κοματι και βαζουμε ενα καινουριο . -
Αυτό μου είπε και φίλος που δούλευε σε φανοποιίο αλλά όπου ρώτησα μου είπαν πως δεν γίνεται. Λόγο του ότι θέλει διαδικασία δεν θέλει να ασχολιθεί κανένας .
-
η αληθεια ειναι οτι βαριουνται.
-
Άστα να πάνε φίλε μάλλον για απόσυρση πάει η γκολγο
-
καποτε και μεις οι ιδιοι θα αποσυρθουμε οποτε αστο,χεστο.
-
Πάψε βρε έχουμε πολλά 'κιλομέτρεν' ακόμα πιστεύω.
-
Corolla Ε30 station wagon. Αγοράστηκε πρώτο χέρι το 1976 από μάστορα υδραυλικό για τη δουλειά του και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.
Χιλιόμετρα: 1600000. Ίδιο μοτέρ με μια αλλαγή φλάντζα κεφαλής και ένα πιστόνι.
Immortal machine -
-
Δεν θα είναι δύσκολο να το μηδενίσεις.
Γκολφ (1.4 1993) φίλου μηδένισε στα 300.000 -
Σπασε πλακα Για τοσο τους εχουν τους κινητηρες τους οι βαγκιτες; Ενος γειτονα μου το 80αρι Β4 1.6 εχει 520000 και ακομα παει! Παντως παιζει ρολο που το 80% των χιλιομετρων ειναι στον αυτοκινητοδρομο. Σε πολη χλωμο να εβγαζε τοσα χωρις προβλημα...
-
Ο χρήστης ambient έγραψε:
Corolla Ε30 station wagon. Αγοράστηκε πρώτο χέρι το 1976 από μάστορα υδραυλικό για τη δουλειά του και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.
Immortal machineΦαντάζομαι έβαζες τα καλύτερα συνθετικά εεεε;
-
-
Punto gt του 97.Ιδιαζουσα περιπτωση!
Μεχρι το 2005 ηταν μαμα χωρις προβληματα.
Το 2006 το αγορασε ενα πιτσιρικας που το πηγε 255ps!
Περσυ τον σεπτεμβριο το αγορασα εγω (1200 ευρω)με καμενη φλαντζα και χτυπημα μπροστα στο ραμφος.
Το μονο που πραγματικα ηθελε αλλαγη μερικους μηνες μετα(γιατι αλλαξα πολλα προληπτικα)ηταν το καπακι που ειχε 5 ρωγμες!!!!!Με το ανοιγμα διαπιστωσαμε οτι τα πιστονια ηταν αριστα.
Συνοπτικα το αμαξι εχει 165.000 χιλ. εκ των οποιων τα 52.000 εχουνε γινει με ισχυ 240+ps!
Προβληματα δεν εχει,και ειναι καμμια φορα να απορεις που μαμα πουντο gt παρουσιαζουν διαφορα.
Φυσικα το προσεχω αρκετα,λαδια καθε 5.000 με 5.500 χιλ.νερα κτλ. -
Ο χρήστης ambient έγραψε:
Immortal machinePunto gt του 97.Ιδιαζουσα περιπτωση!
Συνοπτικα το αμαξι εχει 165.000 χιλ.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;