-
Ο χρήστης Γιωργος lancia έγραψε:
Δεν μπορεις ομως να κρινεις ολοκληρη εταιρια απο ενα μοντελο. Πηρες κ αλλο ιταλικο κ σ εκανε τα ιδια; αν ναι τοτε οκ. Γιατι εγω εχω ηδη 2 πουντο αυτη την στιγμη κ ειμαι υπερευχαριστημενος κ σε αξιοπιστια κ σε οδικη συμπεριφορα. Και καλυτερα ας μην συγκρινουμε ιταλο με κορρεατη στα φρενα. Απλα υπαρχει χασμα μεταξυ τους. Ο ιταλος φημιζεται για τα φρενα του. Απλα στις απλες εκδοσεις ειχε κολλησει μεχρι το 2003-2004 να βαζει απλους.Ιεροσυλία είναι μια τέτοια σύγκριση! Στην δουλειά είχαμε ένα παρόμοιο κορεάτικο και μετά από κάθε ταξίδι έμπαινε στο συνεργείο για συμμάζεμα και ευθυγράμμιση. Χρέπι σκέτο το άτιμο
-
- mondeo '02 με 244.000km
Εμεινε μια φορα απο αντλια βενζινης, εχει κανει επισκευη δυναμο και εχουν σπασει και καποια κλαπετα της εισαγωγης οπως στα περισσοτερα mondeo της γενιας αυτης. Εχει και υγραεριο.
- mondeo '02 με 244.000km
-
λοιπον το ibiza 1.4 75αρη 2004 ακουμπησε τα 220.000χλμ: στα 90.000χλμ χαλασε η ηλεκτρικη κλειδαρια του πορτμπαγκαζ, ακομα δεν την αλλαξα κλειδωνω-ξεκλειδωνω χειροκινητα
καθε 6μηνες μου εκαιγε τις λαμπες των στοπ, εβαλα ενα ζευγαρι philips και ησυχασα- μονιμη μικροδιαρροη αντιψυκτικου που οφειλονταν οτι η βαλβιδα βεντιλατερ δεν ειχε χαλκοροδελα(σε ολα μοντελα)
στα 120.000χλμ σινεμπλοκ ειχε τα ''κουφια'', παλι κουφια μπηκαν εχω αγορασει τα ''γεματα'' απο το Αudi A2 1.9tdi οταν χαλασουν να τα βαλω
στα 160.000χλμ μπηκε υγραεριο, και αντικατασταθηκε ο θερμοστατης επειδη ειχε κολλησει ανοιχτος με ιαπωνικο, με την καλημερα την ακουσε η πολυβαλβιδα στο ρεζερβουαρ, αντικατασταθηκε εντος εγγυησης
στα 170.000χλμ φυσουνες μπιλιοφορου, ανοιξα και επισκευασα τον πνευμονα υγραεριου ενα o-ring (μου εβαλε ημερομηνια να το δει μετα απο 15μερες) ηταν φαγωμενο και σηκωνε υπερβολικες πιεσεις με αντικτυπο στο ρελαντι και στη λειτουργια,
στα 200.000χλμ τυχαια μετα απο αγορα vag-com βρηκα οτι δεν λειτουργουσε η πρωτη σκαλα του βεντιλατερ(η αργη ταχυτητα 95-90 αλλα η μεγαλη 101-96) το προβλημα ηταν στο βεντιλατερ χρησιμοποιει αντισταση για να κατεβασει τα watt απο τα 270 στα 90 για τη μικρη σκαλα στην εξοδο της αντισταση το καλωδιο που επαιρνε ειχε οξειδωσεις και ειχε λιωσει 12χιλιοστα, το αντικατεστησα και στις 2 ακρες με ιδια διατομη και φυσικα προσεκτικες κολλησεις με καλαι)
στα 200.000χλμ καθαρισα τα φαναρια επειδη ειχαν κιτρινισει και ειχαν κακη αποδοση valeo πλαστικα, αλλαξα ιμαντες χρονισμου και 2 τσιμουχακια εκκεντροφορων και βαλβιδα βεντιλατερ προληπτικα + βαλβιδα ψυχρης εκκινησης(θερμοκρασιας) επειδη ειχα θεμα στις πρωινες εκκινησεις αλλα δεν οφειλονταν σε αυτο αλλα στο πλουσιο μειγμα που ειχε ο κινητηρας και το ρυθμισα
στα 220.000χλμ ειδα ειναι σχισμενες οι τσιμουχες των ακρομπαρων, χωρις να εχουν μποσικα θα τα αντικαταστησω συντομα με lemfoder, trw ειναι τα υπαρχοντα, υποψιν στο rover 1999 με 240.000 φοραει trw ακρομπαρα απο το εργοστασιο και ειναι αθικτα
στα θετικα του ο κινητηρας για τα κυβικα του εχει αρκετα συμμαζεμενη καταναλωση καυσιμου και δεν καιει λαδια ουτε εχει ανοιχτει ακομη, καλη αισθηση ο επιλογεας ταχυτητων, καλα υλικα καμπινας, δεν εχει τριγμους, ειναι ευκολο σαν αυτοκινητο να το επισκευασεις με λογικες τιμες σε ανταλλακτικα, μεγαλα διαστηματα σερβις: ιμαντας χρονισμου καθε 90.000χλμ, μπουζι-φιλτρα καθε 30.000χλμ, λαδια καθε 15.000χλμ,
στα αρνητικα η κακη ηχομονωση των τζαμιων εξαρχης κατι που το golf της αντιστοιχης χρονολογιας υπερτερει σε αυτο τον τομεα ακομη τα τζαμια δεν εχουν προστασια απο την ηλιακη ακτινοβολια κατι που στο αγγλικο αυτοκινητο αλλα και getz 2008 εχω δει transp 70% και εχει ενα σκουρο εργοστασιακο αντιηλιακο φιλμ, τελος οι σκληρες αναρτησεις που εχουν ωραια αισθηση σε αυτοκινητοδρομο και δρομους χωρις λακουβες, για τους παλιοδρομους που εχουμε αν θα αλλαζα αναρτησεις θα εβαζα kayaba -
Χριστουγεννιατικο δωρακι στον Dsaraf.. Οτι εχω μαζεψει απο αμαξια στα οποια βρεθηκα ,συζητησεις με κατοχους και οχηματα καραβαναδων του στρατοπεδου..
-ΚΙΑ ceed 1.4 '07
106.000km
Στην εγγυηση εχουν αλλαχθει προβληματικη πλαφονιερα, διχαλο συμπλεκτη, κολωνα τιμονιου και ολοκληρο το ταμπλω λογω εκτεταμενου ξεφλουδισματος και τριγμων στην αριστερη πλευρα.-Renault megane coupe 1.4 '01
278.000km
2 σκασμενα κολλαρα ψυξης και καψιμο φλατζας, ψυγειο καλοριφερ,πολλαπλασσιαστης, κολλημενα πισω ηλεκτρικα παραθυρα-φινιστρινια, προβλημα με την οθονη πληροφοριων, αλλαγη του μοχλικου συστηματος αλλαγης ταχυτητων.-Fiat Grande Punto 1.4 95 '06
167.000km
2 φορες πολλαπλασσιαστη, καμμενος εγκεφαλος ,προβληματα με τον συναγερμο. Με υγραεριο εδω και αρκετα χιλιομετρα.-Citroen BX 1.4 kat '91
204.000km
Ρηγμα στον κορμο του μοτερ στις 189.000km..Κολληθηκε με προσεκτικη δουλεια και συνεχιζει.. Απολυτως αξιοπιστο εκτος αυτου και αγορασμενο με πληρες ιστορικο πριν 8 μηνες, 3ο χερι και εχωντας κανει 28.000km εκτοτε..-Toyota celica sti 1.6 '92
Πουληθηκε με 200.000km το '97 με απολυτως μηδενικα προβληματα.-Seat Ibiza 1.2 glx '87
591.000km
Με προσοχη στη συντηρηση ακομα αποτελει καθημερινο οχημα σε περιποιημενη κατασταση χωρις βλαβες σε μοτερ - σασμαν!-ΚΙΑ picanto crdi 1.1 '10
156.000km
Μονο προγραμματισμενα service και ενα Βολος-Βουκουρεστι στο ενεργητικο του!-ΚΙΑ picanto crdi 1.1 '07
251.000km
Εκτος προγραμματος η επισκευη σασμαν περιπου στις 120.000km και η αλλαγη 3 μπεκ στις 240.000km..-Citroen xantia 1.6 '97
263.000km
Φλατζα κεφαλης, ψυγειο μοτερ και καλοριφερ, μαρκουτσι παροχης lhm υγρου στην αντλια του τιμονιου.-Mitsubishi colt 1.3 '00
229.000km
Πλημμελης συντηρηση..καιει λιγο λαδι.-Peugeot 306 1.4 '99
382.000km
πουληθηκε με αυτα τα χιλιομετρα το '07 με μονη βλαβη εναν περιστροφικο διακοπτη ανακυκλωσης αερα!Περιμενω λεπτομερεις πληροφοριες ,μιας και πανω κατω ξερω,και για τους παρακατω αδερφους ελεφαντες.. ο αριστερος με 280.300km και το δεξις με 537.000km...
updates σε υπαρχοντα στο blog του dsaraf με βαση τα σημερινα στοιχεια 26/12..
no.54 Citroen C5 1.8 16V στις 259.000km χωρις ν αλλαξει κατι
no.63 Citroen Saxo 1,4 VTS εφτασε τις 200.000km +ντιζακια σασμαν (εκκρεμει +ενα μοτερακι ρελαντι που δεν εχει περαστει στις αλλαγες)
no. 70 Citroen Xantia II 1.6 289.000km + αλλαγη στα πισω 'ταφ' του κυκλωματος της αναρτησης.
no.237 Peugeot 407 2.2 στις 304.000km σε κατασταση καιουργιου και χωρις αλλαγη
no.305 Toyota Corolla 1.3 xli H/B εκλεισε 275.000km χωρις αλλαγη και με τοποθετηση εργοστασιακου aircondition πλεον απο την 1.6 !
-
δεν θυμαμαι αν εχω αναφερει στον φιλο μας τo εξ:
daewoo lanos 2000' 1,3cc me 340000xlm οτι η μηχανη μια χαρα αντεχει βεβαια τσιμπαει λιγο λαδακι αλλα ολα τα αλλα συστηματα εχουν παψει να λειτουργουν σωστα. πχ βλαβη στην θερμανση στην καμπινα που δεν αξιζει να φτιαχτει και φαναρτνζοδουλιες περιμετρικα καθος η 'λαμαρινα' βαθουλονε με το παραμικρο που ακουμπουσε καποιος.
-
FIAT Tempra 1.6 SLX MY94 (παραγωγή Οκτ. 1993)
Αγοράστηκε καινούριο το Φεβ. 1994 και μέχρι σήμερα έχει κάνει ~178000km, τα οποία έγιναν ως εξής:
- 1994-τέλος 2005: ~80000km
- 2006-τέλος 2008: ~8000km
- 2009-τέλος 2014: ~90000km
Μέχρι το 2006 το αυτοκίνητο δεν εμφάνισε κανένα πρόβλημα, με εξαίρεση ένα σετ φλάντζες (βαλβίδων/εκκ/κάρτερ) στις 43000km, το 2000 (μάλλον είχαν ξεραθεί από τα μικρά διαστήματα κίνησης).
Με το αυτοκίνητο σχεδόν ακίνητο την τριετία 2006-2008, από το 2009 άρχισαν τα προβλήματα: - τέλος 2008/88600km: δυναμό
- μέσα 2009/89787km: φλάντζες βαλβίδων/εκκ/κάρτερ, τσιμουχάκια βαλβίδων, τσιμούχα εκκ
- αρχές 2010/102550km: αισθητήρας στροφάλου
- τέλος 2010/109800km: βαλβίδα ρελαντί
- αρχές 2011/113900km: φλάντζα βαλβίδων/κάρτερ, τσιμούχα στροφάλου, θερμοστάτης
- αρχές 2012/124671km: αντλία βενζίνης
- αρχές 2013/145118km: κρεμαγιέρα
- μέσα 2013/149000km: βαλβίδα ψυχρής, διακόπτης φώτων/φλας
- τέλος 2013/156795km: αντλία υδρ. τιμονιού
Για δύο προβλήματα (του δυναμό και της κρεμαγιέρας) έχω να προσθέσω τα εξής:
-
Σχετικά με την κρεμαγιέρα, από όταν αλλάχθηκε το Μάρ. 2013 με καινούρια ιμιτασιόν της WOLF (δεν υπήρχε μεταχειρισμένη πουθενά και το αυτοκίνητο το χρειαζόμουν άμεσα) άρχισε το δράμα διότι έχανε λάδι. Μέχρι και πριν ένα μήνα η προβληματική κρεμαγιέρα δημιούργησε προβλήματα με την αντλία που άρχισε να «νιαουρίζει» έντονα (αλλάχθηκε αλλά ίσως τελικά και να τη γλίτωνα), ενώ ούτε οι σωληνώσεις δε βοηθούσαν (ξεραινόταν το σωληνάκι επιστροφής και αλλαζόταν, μετά ξεραινόταν το σωληνάκι παροχής κλπ). Τελικά η ορίτζιναλ κρεμαγιέρα επισκευάστηκε, αλλάχθηκαν εκ νέου όλα τα σωληνάκια με φτιαχτά κι εδώ κι ένα μήνα το τιμόνι είναι πραγματικά αγνώριστο!
-
Το δυναμό είναι ο χειρότερός μου εφιάλτης.
Στα τέλη του 2008 αντικαταστάθηκε με ανακατασκευασμένο.
Το Νοέμβριο του 2011 αντικαταστάθηκε ξανά με ανακατασκευασμένο.
Το Μάιο του 2012 αντικαταστάθηκε ξανά «στην εγγύηση» με ανακατασκευασμένο.
Τον Οκτώβριο του 2014 το ανακατασκευασμένο δυναμό επισκευάστηκε (αλλάχθηκε ο αυτόματος).
Την επόμενη ημέρα αλλάχθηκε ξανά ο αυτόματος λόγω ελαττώματος.
Δυο-τρεις ημέρες μετά το δυναμό επισκευάστηκε εκ νέου (αλλάχθηκε πάλι ο αυτόματος και η μπομπίνα ή κάτι τέτοιο).
Στις 24 Δεκ 2014 το επισκευασμένο δυναμό παρέδωσε πνεύμα και αντικαταστάθηκε με καινούριο Unipoint made in Korea.
Συμπέρασμα: Σαφώς δεν μπορεί να διεκδικήσει δάφνες αξιοπιστίας αλλά με τα δεδομένα της Φίατ εκείνη την εποχή (τα μισά πράγματα φτιαγμένα/τοποθετημένα «στο περίπου») δεν το λες αναξιόπιστο (ποτέ πχ δεν άλλαξε βάσεις μηχανής, καίει ~1l λάδι στα 5000km χωρίς λοιπά ευτράπελα, το σασμάν είναι μια χαρά, δεν καίει λάμπες, δε χρειάστηκε καταλύτη ούτε αισθητήρα λ, οι εκπομπές καυσαερίων είναι υποδειγματικές και τα ψαλίδια αντικαταστάθηκαν μόλις τον περασμένο μήνα με 172450km). Η μεγάλη ταλαιπωρία έχει προέλθει από ό,τι μπήκε ιμιτασιόν ή ανακατασκευασμένο (με ιμιτασιόν εξαρτήματα).
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Η μεγάλη ταλαιπωρία έχει προέλθει από ό,τι μπήκε ιμιτασιόν ή ανακατασκευασμένο (με ιμιτασιόν εξαρτήματα).Αυτό να φαίνεται! Εξαιρώ τα φρένα μόνο!
-
Η απορια μου ειναι αν εχει βγαλει φλατζα κεφαλης τρεις φορες? Μηπως εννοεις κατι αλλο? παιρνει καν 3 φορες πλανισμα το καπακι?
Kotetsi εγω θα το ειχα σπρωξει, στο λεω..Και ο 'αριστερα' ελεφαντας της φωτογραφιας..
Citroen xsara picasso 1.8 '00
280.300km
-αλλαγη στην εγγυηση ελλατωματικου rd/cd πριν κλεισει 1000km
-τσιμουχα ημιαξονιου στις 275.000km
μονο αυτα εκτακτα εκτος των προκαθορισμενων service. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Η απορια μου ειναι αν εχει βγαλει φλατζα κεφαλης τρεις φορες? Μηπως εννοεις κατι αλλο? παιρνει καν 3 φορες πλανισμα το καπακι?
Kotetsi εγω θα το ειχα σπρωξει, στο λεω..Και ο 'αριστερα' ελεφαντας της φωτογραφιας..
Citroen xsara picasso 1.8 '00
280.300km
-αλλαγη στην εγγυηση ελλατωματικου rd/cd πριν κλεισει 1000km
-τσιμουχα ημιαξονιου στις 275.000km
μονο αυτα εκτακτα εκτος των προκαθορισμενων service.Φλάντζα βαλβίδων (ψευτοκάπακο), όχι κεφαλής ντε.
Είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτά τα μοτέρ, χάνει λίγο λαδάκι από εκεί γιατί φθείρεται εύκολα και απλά την αντικαθιστάς. Το κόλπο για να κρατήσει παραπάνω είναι να παίρνεις τη γνήσια από τη Φίατ (7 ευρώ την τελευταία φορά που πήρα) και όχι ιμιτασιόν (3 με 4 ευρώ). -
Λεω κι εγω...
Οκ το αδικησα λιγαααακι.. -
Οpel Corsa C μοντέλο 04 180.000 χλμ. Το συνηθισμένο πρόβλημα των Corsa τρόμπα βενζίνης στις 90.000χλμ .Το πουλήσαμε
Ηonda Accord 2000 300.000 χλμ και συνεχίζουμε μόνο έναν αισθητήρα λ έχει κάψει. -
Επαγγελματικό Citroen Berlingo 1.4i 75ps βενζίνη μοντέλο του 2003. Διένυσε 517000 χλμ όλα φορτωμένο με παλέτες απο 200 έως 650 κιλά. Τα τελευταία 2 χρόνια το έχω στα χωράφια και διανύει χιλιόμετρα σε λάσπες, πέτρες και χαντάκια. Προβλήματα τα πάντα όλα πλέον αλλά απολύτως λογικό. Στην citroen που το πήγαν τρίβαν τα μάτια τους όταν κοίταξαν το κοντέρ. Το αμάξι κινείται αξιοπρεπώς, με θέματα φθορών σε πίσω άξονα, ηλεκτρολογικά που σε κάνουν να γελάς, λεβιέ ταχυτήτων που χορεύει πεντοζάλι αλλά... πάει ακόμα! Έχουν αλλαχτεί πολλά πράγματα πάνω του, έχουν γίνει 3 ρεκτιφιέ, 12 αλλαγές λάστιχα, φρένα δεν μετράω πια, κιβώτιο ταχυτήτων 2 φορές, αναρτήσεις καμια 6 φορές, ακρόμπαρα, σινεμπλοκ και και και και...Θα εγκαταλειφθεί όταν βγάλει τον επιθανάτιο βρόγχο!...χαχαχα
-
Οταν τους ειπες 3 ρεκτιφιε επρεπε να τριβουν τα ματια τους!
-
Δεν περίμενα ότι σύγχρονοι κινητήρες αντέχουν τόσο ρεκτιφιέ νόμιζα ότι δεν έχουν αρκετά χοντρό μέταλλο για αυτή τη δουλειά.
-
Έχουμε corsa van βενζίνης με 380000 χλμ, fiat punto με 280000 χλμ και είχαμε επίσης accent 1.4 & atos 1.1 όλα βενζίνη με 440000 και 345000 χλμ αντίστοιχα. Όλα τα εταιρικά όπως είναι και λογικό τα φτάνουμε στην απόλυτη απαξίωση για απόσβεση. Όλοι οι κινητήρες έχουν μηχανικά τεράστια αντοχή απο άποψη υλικών. Εγκαταλείπονται όταν πλέον η ζημιά που θα έχουν υποστεί είναι μη συμφέρουσα προς επισκευή. Δυστυχώς η αντικατάστασή τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά σήμερα είναι μεγάλο φορτίο, ειδικά όταν έχεις μεγάλο στόλο και τα leasing πλέον δεν συμφέρουν αλλά έχουν και περιορισμούς σε χιλιόμετρα.
-
3 φορες ρεκτιφιε σε tu3 μοτερ εκτος απ το οτι δε το εχω ξανακουσει δε ξερω αν γινεται. Πραγματικα του πινατε το αιμα με το μπουρι της σομπας ,του berlingo απ αυτα που γραφεις..
Κατα τ αλλα
Audi TT roadster 1.8 180 ,2001, 182.000km
Ραγισμενη πολλαπλη εξαγωγης και αντικατασταση turbo, καμμενο καντραν και δυσλειτουργικο κεντρικο κλειδωμα. -
Το tu3 και να θες να χαλασει μηχανικα εννοω δε παιζει ...εγγυηση μεχρι και 280.000 ..απο εκει και πανω αρχιζει να καιει και λιγο παραπανω λαδι...καλο μοτερ!
-
Στη φλατζα ποναγε η σειρα tu.. Γνωριζω παρα πολλα psa μοντελα με τον tu με χιλιομετρα απο 'αστρωτα' μεχρι 500.000km. Με σχετικη προσοχη τραβανε 600.000km. Η αντοχη του σε σωθικα κτλπ ειναι παροιμιωδης. Δε καινε λαδια επισης. Τα XU μαλιστα ειναι ακομα πιο ανθεκτικα με παρα πολυ μικροτερο ποσοστο να ζηταει φλατζα. Ο μονος λογος να εχεις θεμα ειναι να μην αλλαζεις παραφλου.. ηλεκτρολυεται το μπλοκ σε συγκεκριμενο σημειο που ειναι πιο 'αδυνατο' και εχεις ρηγμα.. γνωριζω ενα saxo και μια bx που το παρουσιασαν.
Το δικο μου με προσεκτικες αλλαγες λαδιων και παραφλου δε καιει σταγονα λαδι και αποδιδει σα καινουργιο με περιπου 176.000km που οκ δεν ειναι και παρα πολλα. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Στη φλατζα ποναγε η σειρα tu.. Γνωριζω παρα πολλα psa μοντελα με τον tu με χιλιομετρα απο 'αστρωτα' μεχρι 500.000km. Με σχετικη προσοχη τραβανε 600.000km. Η αντοχη του σε σωθικα κτλπ ειναι παροιμιωδης. Δε καινε λαδια επισης. Τα XU μαλιστα ειναι ακομα πιο ανθεκτικα με παρα πολυ μικροτερο ποσοστο να ζηταει φλατζα. Ο μονος λογος να εχεις θεμα ειναι να μην αλλαζεις παραφλου.. ηλεκτρολυεται το μπλοκ σε συγκεκριμενο σημειο που ειναι πιο 'αδυνατο' και εχεις ρηγμα.. γνωριζω ενα saxo και μια bx που το παρουσιασαν.
Το δικο μου με προσεκτικες αλλαγες λαδιων και παραφλου δε καιει σταγονα λαδι και αποδιδει σα καινουργιο με περιπου 176.000km που οκ δεν ειναι και παρα πολλα.κλαίω.....
-
Καλως τον edit [Mod]..μας ελειψες..
Τέτοιες λεξούλες όμως δεν μας έλειψαν εμάς. [Mod]
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;