-
'Λίγος' ή 'κουλός' και πρωταθλητής F1 δεν είναι σχήμα οξύμωρο ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
'Λίγος' ή 'κουλός' και πρωταθλητής F1 δεν είναι σχήμα οξύμωρο ;Όχι, από τη στιγμή που είναι κι ο Jacques στη λίστα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
'Λίγος' ή 'κουλός' και πρωταθλητής F1 δεν είναι σχήμα οξύμωρο ;+1!
Ακόμα κ με τύχη δεν παύει κάποιος να είναι πρωταθλητής.
Επειδή κοντινότερες μνήμες έχω από το 89-90 (όσα βίντεα κ αν έχω κατεβάσει δεν μπορούν να μου δώσουν συνολική εικόνα για τη δεκαετία του 80) μάλλον κλίνω προς το Ζάκ,αλλά κ πάλι ένας πρωταθλητής δεν πάυει να είναι πρωτ-αθληής κ εξαιτίας αυτού δεν ψόφισα!
-
O Hakkinnen θα έπρεπε να είναι από τους πρώτους στη λίστα.
Όσον αφορά το Βιλνέβ vs. Κίμι....
Ο Βιλνέβ μπορεί να το έξυσε από τον 3ο χρόνο του και μετά, αλλά τουλάχιστο μετά από κάμποσα χρόνια θυμόμαστε 4-5 φάσεις και προσπεράσματα που έκανε και που έχουν γραφτεί στην ιστορία. Ο μικις.... το απόλυτο κενό..τίποτα... στη Σουζούκα το 2005 λίγο αλλά και αυτό σιγά τα ωα..Ααα και όσον αφορά τον Μάνσελ.. ιεροσυλιά ρε παιδιά..τι σχέση έχει με τους άχρηστους..
-
Βρε παιδιά...
Πολύ όμορφες και καλές οι αναλύσεις που παραθέτετε παραπάνω...και σε αρκετά σημεία ίσως και να έχετε δίκιο.
Αλλά μην ξεχνάτε: το θέμα του ποιόν υποστηρίζουμε ή όχι είναι ΚΥΡΙΩΣ και θέμα συμπάθειας...έτσι δεν είναι;
Για μένα ο Gilles ήταν από μικρός η λατρεία μου...τo είδολό μου, πως το λένε...
Και τον γιόκα του ΔΕΝ τον πάω επειδή είναι απλά αίμα του, αλλά επειδή έχει πάρει ΠΟΛΛΑ στοιχεία από τον αδάμαστο χαρακτήρα του πατέρα του που ΔΕΝ μασούσε ΤΙΠΟΤΑ...Ίσως εσείς τα βλέπετε με τα μάτια της λογικής και γω με τα μάτια της ψυχής...
Να δω όμως έναν από τους νεανίες οδηγούς να τολμήσουν να βγούνε όπως ο μάγκας ο Jaques
(που είχε γράψει στα τέτοια του ακόμα και τους σπόνσορες που ούρλιαζαν)
Τώρα να θεωρείται 'λίγος' ένας πρωταθλητής της σειράς CART, νικητής του Indianapolis 500 και πρωταθλητής F1 συνάμα, μάλλον κρύβει λιγουλάκι εμπάθεια, ή μου φαίνεται;
-
O damon γιατί όχι;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
O damon γιατί όχι;Γιατί το πρωτάθλημά του μπορεί να ήταν ξενέρωτο, αλλά στη μετέπειτα καριέρα του δε το έβαλε κάτω όπως άλλα παλτά που μόλις πήγαν σε χειρότερες ομάδες εξάφανίστηκαν από προσώπου γης. Έτσι έγραψε ιστορία με τη νίκη του στο Σπα το 98(με Jordan) και ειδικά την παρολίγο νίκη στην Ουγγαρία το 97 με Arrows.
Ενώ άλλοι, με 2 πρωταθλήματα στη πλάτη, με το που λίγο η ομάδα άρχισε να ρετάρει (όχι κάτι φοβερό) , έδειξαν την αχρηστοσύνη τους...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Rosberg για μενα. Δεν αξιζε ουτε καν αυτο που πηρε, το πηρε επειδη πεθανε ο Βιλνεβ, εσπασε τα ποδαρια του ο Πιρονι, δεν μπορουσε να τερματισει ο κινητηρας BMW του Πικέ. Τουλαχιστον ο Ζακ τη χρονια που το πηρε οταν χρειαστηκε να βουτηξει στα φρενα στον Σουμαχερ σε μια πιστα που δεν ευνοει προσπερασματα το εκανε.Κι από τότε, μία κίνηση καμικάζι που θα τον έστελνε κανονικά στα χορτάρια τον έκανε μάρτυρα. Και ακολούθησαν κι άλλα λαμπρά παραδείγματα αυτής της ταλιμπάν-τακτικής από άλλους οδηγούς στο μέλλον.
Εμένα μου άρεσε πάντως οδηγικά ο Jacques. Μπορεί να ήταν άστατος, αλλά οι καλοί του γύροι στο όριο ήταν απολαυστικοί. Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν για πρωτάθλημα βέβαια, τουλάχιστον όχι για παραπάνω από ένα.
Btw, εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι τα 2 πρωταθλήματα πιστοποιούν 'μη-κωλοφαρδία'. Μάλιστα, πολλές φορές όταν τυχαίνει να βρίσκεσαι στο καλό το 'ποτάμι', σε παίρνει για παραπάνω από ένα χρόνο. Άλλες φορές, βέβαια, ήταν τέτοια η κουλαμάρα που δεν το εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ψήφισα τον Hunt το '76. Βασικά το πήρε επειδή επέλεξε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση ο βασικός του αντίπαλος, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να το πάρει τότε ο Hunt. O Jacques (άνευ επωνύμου) είναι close second, αλλά αυτός τουλάχιστον είχε κόντρα σε όλους τους αγώνες κι αν και δεν άξιζε το πρωτάθλημα του 97, σίγουρα άξιζε αυτό του '96.Συμφωνώ για το 1996, αλλά σε παρακαλώ... μη μου πειράζεις το είδωλο Hunt... μερικοί άνθρωποι αξίζουν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται στο Hall of Fame γιατί απλά ήταν κάτι διαφορετικό.
Άνθρωπος που κοιμάται σε μονοθέσιο στην άκρη της πίστας για μένα αξίζει χαριστικά 3 τίτλους.Εγώ ψήφισα τον Kimi, γιατί απλά δεν κατάλαβε από πού του ήρθε. Πιστεύω, όμως, ότι είναι εξαιρετικά άδικο το topic, γιατί ελάχιστοι από εδώ μπορούν να έχουν εμπεριστατωμένη άποψη για τα πρωταθλήματα πριν από το 1990 ώστε να μπορούν να συγκρίνουν στην ίδια λίστα. Το ίδιο και με μένα, δε μπορώ να εκφέρω άποψη σαφή για πριν τα 1988 ας πούμε, όσο κι αν έχω διαβάσει-δει ντοκουμέντα.
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ψήφισα τον Hunt το '76. Βασικά το πήρε επειδή επέλεξε να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση ο βασικός του αντίπαλος, αλλιώς δεν υπήρχε περίπτωση να το πάρει τότε ο Hunt. O Jacques (άνευ επωνύμου) είναι close second, αλλά αυτός τουλάχιστον είχε κόντρα σε όλους τους αγώνες κι αν και δεν άξιζε το πρωτάθλημα του 97, σίγουρα άξιζε αυτό του '96.
Συμφωνώ για το 1996, αλλά σε παρακαλώ... μη μου πειράζεις το είδωλο Hunt... μερικοί άνθρωποι αξίζουν να βρίσκονται εκεί που βρίσκονται στο Hall of Fame γιατί απλά ήταν κάτι διαφορετικό.
Άνθρωπος που κοιμάται σε μονοθέσιο στην άκρη της πίστας για μένα αξίζει χαριστικά 3 τίτλους.Μην ξεχνάμε ότι του ακυρώσανε (το 1976) και την επική νίκη στο Μπραντς Χατς χωρίς να φταίει ο ίδιος.
-
μολις ειδα τη λίστα χωρις 2η σκεψη ψήφισα τον Κιμι.
μου αρεσει σαν οδηγος,μου αρεσει που ειναι ενα κράμα Γκαλη και Λυπηρίδη,τη μια ειναι άπιαστος κ την αλλη θελεις να του πετάξεις οποιο γαλλικό κλειδι βρεις μπροστά σου,αλλά ακομα κ εκει θα κανει το κουλό του και θα σε κανει να ξεχάσεις την αθλια αποδοση του.
οπως το βλέπω εγω ειναι το απολυτο wild card (που λένε και στα μηχανάκια).αλλά.................. με 2-3-6-10 καλά πραματα δεν μπορείς να λογίζεσαι πρωταθλητής σε ενα θεσμό 17 αγώνων,ριχνω εκεί τον ψόφο μου...
-
Βασικά όσο μλκία είναι μέσα ο Reidt άλλο τόσο είναι και ο KR από τη στιγμή που δεν έχει τελείωσει η καρριέρα του.
Αφού ο Raikonnen έπεσε πιο χαμηλά από το Villeneuve και τον Hill τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Βασικά όσο μλκία είναι μέσα ο Reidt άλλο τόσο είναι και ο KR από τη στιγμή που δεν έχει τελείωσει η καρριέρα του.
Αφού ο Raikonnen έπεσε πιο χαμηλά από το Villeneuve και τον Hill τι άλλο θα διαβάσουμε εδώ μέσα...Όπως είπα κι εγώ πιό πάνω... είναι λίγο προβληματικό το poll γιατί πάντα τα τελευταία χρόνια είναι πιό ψηλά στις εντυπώσεις.
-
Τώρα πρόσεξα ότι o Schekter δεν έχει πάρει καμμία ψήφο και ο KR 7.
ΟΚ... -
Πολυ ωραίο νήμα παιδες... Να συμφωνήσω με κάποιον που είπε παραπάνω ότι Π.Π. και λίγος είναι κομμάτι οξύμωρο, αλλά ας πούμε ότι το 'πιο' το σώζει....
Nα πω προτού ξεκινήσω δε, ότι πριν το '88 δεν έχω ίδια εικόνα παρα μόνο απο αναγνώσματα και videos.
Για Ζακ, δε μπορώ να μην παραδεχτώ ότι καμία σχέση με τον πατέρα του, αλλά αν κρίνουμε έτσι, τον αδικούμε. Τι να κάνουμε, ήταν 'άτυχο' το παιδί....
Να σημειώσω ότι είχε και στιγμές που εξέθεσε ακόμη και το Μιχάλη ( http://www.youtube.com/watch?v=FlFWvaQCS1w ) και ομολογώ ότι -Φερραρικός γαρ- εκείνες τις ώρες... 'μασούσα τα καπέλα μου' από τα νεύρα! (βλ και Χερεθ '97)
Πιστεύω δε ότι αν έτρεχε νωρίτερα, τότε που η αεροδυναμική ήταν ακόμη λιγότερο σημαντική θα είχαμε άλλη εικόνα, γιατί στην προσέγγιση του, όντως έφερνε στο μεγάλο Ζιλ.Τέσπα, πάμε παρακάτω λοιπόν. Ο Χιλ όντως στην Ουγγαρία το 97 έκανε επικό αγώνα και επιπλεόν αργότερα με τα μονοθέσια του θείου Έντι απέδειξε ότι δεν έγινε πρωταθλητής μόνο λόγω του σερ Φρανκ...
Για Κέκε που ακούστηκε, όντως θα συμφωνήσω για τις συμπτώσεις. Πρέπει να ευθυγραμμίστηκαν και οι πλανήτες εκείνη την περίοδο, γιατί δεν εξηγείται αλλιώς που ενας ένας οι αντίπαλοι του, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο 'εξουδετερώθηκαν' απο τη διεκδίκηση. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτούμε ότι ακόμη κι έτσι, είναι ο μόνος που πήρε τίτλο με ατμοσφαιρικό στην εποχή (της μεγάλης ακμής) των τούρμπο και εξ' αυτού τον εξαιρώ. Νομίζω ότι ήταν ο μόνος άλλωστε που το πέτυχε.
Για Ριντ ομολογώ δεν έχω εικόνα, αλλά και μόνο για το ότι πηρε Π.Π. μετα θάνατον βγαίνει απο υποψηφιότητα.
Για Κίμι δεν το συζητάω καν. Μπορούσε να είναι κάλλιστα άλλες 2 φορές Π.Π.( '03, '05) με αντιπάλους πιλότους που έχουν εξαιρεθεί από τη λίστα και αυτό λέει πολλά. Το ότι δεν το πέτυχε ήταν και αποτέλεσμα συγκυριών.
Εν ολίγοις, και για να καταλήξω και να μην τους πιάσω όλους έναν έναν, εξ όσων έχω διαβάσει, μόνο ο Τζοουνς μου φαίνεται να ανταποκρίνεται στον τίτλο του νήματος κάπως. Όπως γράφτηκε και νωρίτερα όντως πρέπει να ήλθε, να είδε και να απήλθε. Η ψήφος μου πάει εκεί λοιπόν....
edit: ΑΑΑΑΑΑ! Όλα αυτά βέβαια θα ισχύουν μέχρι και αν στεφθεί ο συμπαθής κατα τ'αλλα Φελίπε....
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
@ kantoniouμήπως θα ήταν καλύτερα να αφαιρέσουμε το όνομα του Jochen RINDT από τη λίστα? Δεν νομίζω ότι για έναν άνθρωπο που έχασε τη ζωή του μέσα στο μονοθέσιο ότι αξίζει ο τίτλος λίγος! O greo έχει δίκαιο.
Δεν εχω αντιρρηση, αλλα δεν μπορω να το κανω.
Ας αφαιρεσει καποιος mod παρακαλω το ονομα του Jochen Rindt. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Rosberg για μενα. Δεν αξιζε ουτε καν αυτο που πηρε, το πηρε επειδη πεθανε ο Βιλνεβ, εσπασε τα ποδαρια του ο Πιρονι, δεν μπορουσε να τερματισει ο κινητηρας BMW του Πικέ. Τουλαχιστον ο Ζακ τη χρονια που το πηρε οταν χρειαστηκε να βουτηξει στα φρενα στον Σουμαχερ σε μια πιστα που δεν ευνοει προσπερασματα το εκανε.θα συμφωνισω εν μερη με τον μπαμπα Ροζμπεργκ αλλα θα διαφωνισω καθετα με τον Βιλνεβ jr γιατι ειχε ενα απο τα καλυτερα μονοθεσια των 90`ς και παραλιγο να χασει τον τιτλο στον τελευταιο αγωνα.
Για να γινω και λιγω κακος θα ριξω και τον Προστ στο τραπεζι που προσωπικα τον θεωρω λιγο γιατι οι τιτλοι του 86(λιγος+ κολαρας),89(κολαρας+πολιτικη),93(πολιτικη),μονο μεγαλο οδηγο δεν δειχνουν.Βεβαια απο την αλλη εχασε αυτον του 84 για μισο βαθμο.Αλλα και παλι δεν αλλαζει η γνωμη μου γιατι νικηθηκε κατα κρατος απο τον νεοτερο Σενα σε ολους τους τομεις(αδικαιολογητο)και παντα εψαχνε την αγκαλια του Μπαλεστρ μετα απο καθε πιπα.Μεχρι και κατωτερο μονοθεσιο ισχυριστηκε οτι του εδιναν. -
Ναι αλλά το '90 έφτασε πολύ κοντά στον τίτλο με μια Ferrari σαφώς υποδεέστερη. Ο Προστ είναι παλιοτόμαρο-παλιοχαρακτήρας όπως και ο σύγχρονος διάδοχος του ο Alonso.
Δεν παύει να είναι μεγάλος οδηγός και να έχει φέρει σε δύσκολη θέση ουκ ολίγες φορές τον Senna. -
Ο χρήστης madox έγραψε:
.Βεβαια απο την αλλη εχασε αυτον του 84 για μισο βαθμο.
(σε αγωνα που τα χερια του τα ειχε ξεχειλωσει απο το σηκωμα κ το κουνημα μπας κι ο Ιξ του δωσει σημασια κ βγαλει κοκκινη σημαία..
με τα χεράκια σου να βγαζεις τα ματάκια σου=priceless) -
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Ψήφισα τον Hunt το '76...Ας μου επιτραπεί ένα σχόλια περί του Hunt αγαπητέ φίλε cavallino...
Όταν ο Lauda το '76 λαμπάδιασε στην Ferrari του στο Nürburgring, ο Hunt σταμάτησε ΑΜΕΣΩΣ τον αγώνα, άρπαξε τον πυροσβεστήρα από έναν ηλίθιο κριτή (που δεν ήξερε τι να κάνει) και έκανε ότι περνούσε από τα χέρια του για να σώσει τον συνάδελφό του...
Γι' αυτή του την ηρωική πράξη και μόνο ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί 'λίγος' κι ας ήταν ο χειρότερος οδηγός του κόσμου (που φυσικά δεν ήταν).
Πρωταθλητές F1-Ποιος ηταν ο πιο "λιγος";