-
kalimera sas, sumfona me tis gnoseis san kai tin empeiria ton perisoteron tha ithela na mou peite tin gnomi sas an axizei i agora enos jeep cherokee 2002 montelo ekdosi limited me auto sasman.
epeidi exo diavasei ola ta post, kai epeidi psilomperdeutika, exo tin entyposi oti to sugkekrimeno autokinito,to exete krinei me ta xeirotera sxoleia..
(oti kaiei polu, oti den exei dunami, varkada gualo, den travaeimden exei xorous,)
ego eixa tin entuposi ota ta jeep exoun kalo istoriko...
tha ithela ta fota sas.kathe gnomi sevasti..mou aresei to sugkekrimeno autokinito emfanisiaka, den xero apo thema apidoseon katanalosis, ti paizei..
eimai asxetos apo jeep, kai tetrakinisi entos-ektos dromou
helppppppppppppppppppp.!!!!!
-
kalimera sas, sumfona me tis gnoseis san kai tin empeiria ton perisoteron tha ithela na mou peite tin gnomi sas an axizei i agora enos jeep cherokee 2002 montelo ekdosi limited me auto sasman.
epeidi exo diavasei ola ta post, kai epeidi psilomperdeutika, exo tin entyposi oti to sugkekrimeno autokinito,to exete krinei me ta xeirotera sxoleia..
(oti kaiei polu, oti den exei dunami, varkada gualo, den travaeimden exei xorous,)
tha ithela ta fota sas.kathe gnomi sevasti..mou aresei to sugkekrimeno autokinito emfanisiaka, den xero apo thema apidoseon katanalosis, ti paizei..
-
-
Ναι, αλλά δε μας λες γιατί το θές. Μόνο για την ομορφιά του?
ΝΟ ΓΚΡΙΚΛΙΣ, ΠΛΙΖ...
-
kurios epeidi exo mikro autokinito gia tin poli.. mono gia voltes,taxidia,ektos dromou xalares diadromes omos, kai epeidi tha exo kai fortomena ta sanidia tou surf kamia fora, pio konta stin paralia gia xefortoma
-
kai gia na eimai eilikrinis, mou mpike i idea ektos oti mou aresei kai epeidi to epsaxa ligo to thema..vrika ena me 15.000 eyro limited ekdosi kai to piga gia elegxo se 2 mixanikous kai to vrikan se apsogi katastasi kai den exei vgei oute mia fora ektos asfaltou se xomatodromous ktlp... enas mixanikos dikos mou to elexe kai i antiprosopia tis jeep/
horis ego vevaia na anafero tin timi.. -
πάρε λίγα σχόλια από εμένα:
θετικά:
- αρκετά δυνατό και σχετικά γρήγορο
- πολύ καλό εκτός δρόμου
- έχει αρκετές δυνατότητες βελτίωσης
- αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής/φινίρισμα (όχι κάτι φανταχτερό αλλά καλό)
- δεν καίει όσο φαντάζεσαι, η κατανάλωση είναι ικανοποιητική. Απλώς συνήθως θεωρούν όλοι Jeep-->καίει πολύ χωρίς καν να δουν τιμές κατανάλωσης
- όχι ιδιαίτερα ακριβή συντήρηση.
αρνητικά:
-απίστευτα αργό κιβώτιο, κάνει πολύ ώρα να αλλάξει ταχύτητα και σου σπάει τα νεύρα
- ασαφής οδική συμπεριφορά, αναμενόμενο για το είδος αλλά δεν ξέρω τι περιμένεις. Ένα grand Vitara ή ένα SUV είναι αρκετά καλύτερα, ένα wrangler είναι αρκετά χειρότερο.
- ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους, όχι πως είναι επικύνδηνο αλλά δεν είναι και ότι πιο άνετο σε γρήγορο ταξίδι.
- έχω ακούσει κάποιες ιστορίες για βλάβες, ειδικά στο σύστημα μετάδοσης. τσέκαρέ το εξονυχιστικά πριν το αγοράσεις.
-
μηπως μπορεις να μου τα αναλυσεις...?
οταν λες
-έχει αρκετές δυνατότητες βελτίωσης-
δεν καίει όσο φαντάζεσαι, η κατανάλωση είναι ικανοποιητική. Απλώς συνήθως θεωρούν όλοι Jeep-->καίει πολύ χωρίς καν να δουν τιμές κατανάλωσης
-
όχι ιδιαίτερα ακριβή συντήρηση
-
ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους, όχι πως είναι επικύνδηνο αλλά δεν είναι και ότι πιο άνετο σε γρήγορο ταξίδι. (διορθωνεται με καλυτερο στησιμο ? αμμορτισερ!! παραδειγμα)
-
έχω ακούσει κάποιες ιστορίες για βλάβες, ειδικά στο σύστημα μετάδοσης. τσέκαρέ το εξονυχιστικά πριν το αγοράσεις. ( διαφορικα εννοεις? )
η καταναλωση δεν παιζει ρολο και με τον τυπο του ελαστικου που φοραει το αυτοκινητο?
τυπος χωματινο - ασφαλτινο, μεγεθος? -
-
Για κατανάλωση και service ακούγονται διάφορα, πως καίει τα άντερά του ή πως τα service της αντιπροσωπείας είναι πανάκριβα. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει, το κόστος είναι λογικό και η κατανάλωση νορμάλ (για το μέγεθος του αυτοκινήτου).
Για την ευπάθεια δεν νομίζω να μπορείς να κάνεις κάτι, φαντάζομαι είναι λόγω ανάρτησης και κακής αεροδυναμικής.
Για τις βλάβες δεν ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες, φίλος μου που δουλεύει σε εταιρία leasing μου έχει πει πως τα πουλάνε σχετικά νωρις επειδή εμφάνισαν αρκετές βλάβες, τώρα αν ήταν σε κιβώτιο ή διαφοπρικά κλ΄π δεν ξέρω ακριβώς. Απλώς μην πάρεις κάποιο σαν γουρούνι στο σακί, τσέκαρέ το σε μηχανικό.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
πάρε λίγα σχόλια από εμένα:θετικά:
- αρκετά δυνατό και σχετικά γρήγορο
- πολύ καλό εκτός δρόμου
- έχει αρκετές δυνατότητες βελτίωσης
- αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής/φινίρισμα (όχι κάτι φανταχτερό αλλά καλό)
- δεν καίει όσο φαντάζεσαι, η κατανάλωση είναι ικανοποιητική. Απλώς συνήθως θεωρούν όλοι Jeep-->καίει πολύ χωρίς καν να δουν τιμές κατανάλωσης
- όχι ιδιαίτερα ακριβή συντήρηση.
αρνητικά:
-απίστευτα αργό κιβώτιο, κάνει πολύ ώρα να αλλάξει ταχύτητα και σου σπάει τα νεύρα
- ασαφής οδική συμπεριφορά, αναμενόμενο για το είδος αλλά δεν ξέρω τι περιμένεις. Ένα grand Vitara ή ένα SUV είναι αρκετά καλύτερα, ένα wrangler είναι αρκετά χειρότερο.
- ευπάθεια στους πλευρικούς ανέμους, όχι πως είναι επικίνδυνο αλλά δεν είναι και ότι πιο άνετο σε γρήγορο ταξίδι.
- έχω ακούσει κάποιες ιστορίες για βλάβες, ειδικά στο σύστημα μετάδοσης. τσέκαρέ το εξονυχιστικά πριν το αγοράσεις.
Για την κατανάλωση έχω ένσταση γιατί όσοι γνωστοί μου το έχουν παραπονιούνται για την κατανάλωσή του και ας μην έχουν ανάγκη και ας το έχουν για 2ο ή ακόμα και 3ο αυτοκίνητο.
Για τη συντήρηση δεν έχω άποψη αλλά είχα την εντύπωση ότι είναι ακριβή σχετικά.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ, ειδικά για το κιβώτιο και την οδική συμπεριφορά. -
το μονο που με ψιλοτρομαζει λιγο ειναι οτι εχει πανω 90.000 χιλιομετρα..! και δεν ξερω τι παιζει μετα... οσο για το book service που εχει, αναφερει ολα τα service κανονικα στην ωρα τους αλλα καμια βλαβη-επισκευη! αυτο ειναι λιγο που με ψιλοαγχωνει!!!
-
αρα meco το θεωρεις οχι απο τα καλυτερα ε?
-
To 3,7 έχει μέση κατανάλωση τεστ στους 4Τ 20,2lt/100km, , ένα LC120 έχει 18,6 και ένα Touareg 3.2 19,3. Ένα maverick 3.0 έχει 19.1 και ένα Suzuki XL7 έχει 15,3.
Οπότε τελικά όντως είναι τσιμπιμένη η κατανάλωση αλλά όχι και κάτι υπερβολικό. Τα cherokee αυτά είναι σε σχεδόν δική τους κατηγορία μιας και είναι μικρότερα και φθηνότερα από τα Land Cruiser ή Pajero αλλά και πολύ ικανά εκτός δρόμου ώστε να είναι ιδιάζουσα επιλογή από τα κλασσικά SUV.
Αν λοιπόν θελεις τις εκτός δρόμου ικανότητες του Cherokee τότε δεν νομίζω να βρείς κάτι φθηνότερο και εξ'ίσου ικανό*.
Αν δεν σε ενδιαφέρει τόσο η εκτός δρόμου οδήγηση πάρε ένα SUV, είναι απείρως καλύτερο σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.
Αν θελεις να έχεις και εκτός δρόμου δυνατότητες και καλύτερη οδική συμπεριφορά/κατανάλωση πάρε ένα Grand Vitara. Βρίσκεις σε αρκετά καλές τιμές 5πορτα δίλιτρα ή 2.5 ενώ μπορείς να βρεις και XL7 το οποίο έχει τεράστιους χώρους με μόνο μείον το μεγαλύτερο μήκος και τη χειρότερη ευελιξία εκτός δρόμου.
-
ναι το land cruiser Μπορω να πω οτι θεωρειται απο τα καλυτερα..... δεν ξερω απο θεμα τιμων στα μεταχειρισμενα..νομιζω οτι ειναι πολυ τσιμπιμενες οι τιμες!~~
-
Ο χρήστης sfedona85 έγραψε:
αρα meco το θεωρεις οχι απο τα καλυτερα ε?Αν σε ενδιαφέρουν οι δύσκολες εκτός δρόμου διαδρομές τότε θα το ευχαριστηθείς το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Σου αντιπροτείνω όμως να κοιτάξεις για πετρελαιοκίνητα cherokee που έχουν όμως την καλή 4κίνηση που έχει και το 3,7 (επιλογή full time).
Αν όχι κοίταξε καλύτερα προς κανένα SUV όπως σου προτείνει ο ΙΚΕ. Τουλάχιστον με το SUV θα έχεις πολύ καλύτερη οδική συμπεριφορά στην άσφαλτο.
Διαφορετικά κοίτα και προς τη μεριά του καινούριου Grand Vitara που έχει κοντές σχέσεις και είναι αρκετά ικανό εκτός δρόμου χωρίς να υστερεί εντός.
Δες και στο http://www.car.gr' target='_blank να δεις πόσο περίπου πάνε οι τιμές στα μτχ cherokee. -
apla to thema einai oti to vrika se polu xamili timi.. 15.000 eyro kai piga kai gia akoma enan elegxo , exei kanei ola ta service stin antiprosopia stin l.vouliagmenis, exei kanei ola ta service stin ora tous, exei vepsei kati gratzounies ston mprostino profulaktira, kai exei allaxei kai amortiser... einai atrakaristo elliniko kai agora apo tin l.vouliagmenis, milisa me ton upeuthino pou to parakolouthei, vlaves den exoun anaferthei, se xoma den exei paei pote,ola doulueoun apsoga, einai kai stin xamili timi pou to dinei o idioktitis logo agoras apo tin l.vouliagmenis antiprosopeia chrysler to grand cherokee kai giauto kollisa kai ego.. nai ontos kaei polla.. ..... mperdema... gia na agoraso ena suv sigoura tha kerdiso polla se poiotita alla tha doso kai polla lefta akoma kai gia metaxeirismeno. ena rav4 2002 paizei sta 18.000 to ligotero>! paradeigma/ .... den xero ti na kano..
-
Στα ίδια λεφτά μπορείς να βρεις δίλιτρο Grand Vitara (το προηγύμενο μοντέλο). Και το Cherokee πάντως μου ακούγεται πολύ καλή περίπτωση αν ξέρεις βέβαια τι αγοράζεις.
-
το θεμα ειναι οτι δεν γνωριζω καποιον να εχει ιδιο αυτοκινητο για να τον εμπιστευτω λιγο καλυτερα αποτι τους μηχανικους..! να μου πει δηλαδη καποια πραγματα..ισως και να το οδηγησει.!που σιγουρα θα μου ελεγε πολλα παραπανω αποτι θα καταλαβαινα εγω!
-
Εγώ τελικά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η τιμή είναι σχετικά καλή μιας και με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα λίγα αυτοκίνητα στα 16-17Κ€ και τα περισσότερα στα 20-22Κ€.
Έλεγξε το αυτοκίνητο διεξοδικά σε μηχανικό για πιθανές βλάβες διαρροή λαδιών κ.λ.π. αν δουλεύει σωστά η 4κίνηση και μετά σε ένα φαναρτζή για να σου βεβαιώσει ότι δεν είναι τρακαρισμένο, κοίταξε το και από κάτω μήπως έχει χτυπήματα και σκουριές από εκτός δρόμου εξορμήσεις και αν είσαι ok με τη κατανάλωση πάρ' το. 100Kχλμ για ένα κινητήρα 3,7 λίτρων με τόσο χαμηλή απόδοση δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα.Αν πάντως δεν σε ενδιαφέρουν οι εκτός δρόμου μετακινήσεις και θα πηγαίνεις μόνο σε χωματόδρομους, πάρε ένα RAV4 και ας είναι ακριβότερο.
Από την άλλη με ένα Grand Vitara σαν και αυτά που σου προτείνει ο ΙΚΕ θα πηγαίνεις και εκτός δρόμου και θα έχεις και ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο. -
ρε παιδια.. πραγματικα..σας ευχαριστω παρα πολυ!.
αγορά cherokee 3.7 limited 2002 μοντελο