-
Τί τεκμηρίωση χρειάζεσαι...;;
-
Γιατί δεν θα έχει το κεφάλι του ήσυχο
-
Spartan
Ειναι μεγαλη εξυπηρετηση αρκει να κανεις συνετη χρηση .Μηπως ειναι καιρος να την βαλεις κ στο καταστημα σου κ να αφησεις τις συμβουλες
Δεν υπαρχει τοκος ουτε συνδρομη κ οι δοσεις ειναι ατοκες ,πες μου ενα λογο που δεν πρεπει να την χρησιμοποιω -
Η πιστωτική κάρτα είναι ένα πολύ βολικό μέσο πληρωμών, για αγορές σε φυσικά καταστήματα και online, χρησιμοποιήστε την άφοβα.Υπάρχουν 2 κίνδυνοι:
-Να νοιώσεις ότι με την κάρτα είναι το πορτοφόλι σου πάντα γεμάτο (ενώ δεν είναι) και να κάνεις αγορές που θα δυσκολευτείς να πληρώσεις όταν έρθει ο λογαριασμός. Επειδή δεν βγαίνουν μετρητά από το πορτοφόλι δεν έχεις αίσθηση τι ξοδεύεις, αυτό το παθαίνουν συνήθως (αλλά όχι αποκλειστικά) οι γυναίκες. Η λύση είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα με προσοχή, σκεπτόμενος οτι πληρώνεις με μετρητά. Άλλωστε, με την ίδια λογική, όταν κάποιος πρωτοπάρει κινητό μπορεί να κάνει του κόσμου τα τηλεφωνήματα και του έρθει ένας λογαριασμός 4ψήφιος, αυτό δεν σημαίνει οτι κινδυνεύουμε από τα κινητά.
Δεύτερος κίνδυνος είναι να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σαν τρόπο δανεισμού, με αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ. Οι τόκοι είναι εξοντωτικοί, οι δόσεις πληρώνονται με νέες αναλήψεις, συχνά από δεύτερη ή τρίτη κάρτα και γρήγορα χάνεται ο έλεγχος. Αυτό το έπαθαν οι μισοί έλληνες. Πρόσφατα οι Τράπεαζες περιόρισαν το ποσό που μπορείς να κάνεις ανάληψη σε 1 μήνα (πχ μέχρι 300€), αν το είχαν κάνει νωρίτερα μπορεί να είχαν σωθεί κάποιοι.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Η πιστωτική κάρτα είναι ένα πολύ βολικό μέσο πληρωμών, για αγορές σε φυσικά καταστήματα και online, χρησιμοποιήστε την άφοβα.Υπάρχουν 2 κίνδυνοι:-Να νοιώσεις ότι με την κάρτα είναι το πορτοφόλι σου πάντα γεμάτο (ενώ δεν είναι) και να κάνεις αγορές που θα δυσκολευτείς να πληρώσεις όταν έρθει ο λογαριασμός. Επειδή δεν βγαίνουν μετρητά από το πορτοφόλι δεν έχεις αίσθηση τι ξοδεύεις, αυτό το παθαίνουν συνήθως (αλλά όχι αποκλειστικά) οι γυναίκες. Η λύση είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα με προσοχή, σκεπτόμενος οτι πληρώνεις με μετρητά. Άλλωστε, με την ίδια λογική, όταν κάποιος πρωτοπάρει κινητό μπορεί να κάνει του κόσμου τα τηλεφωνήματα και του έρθει ένας λογαριασμός 4ψήφιος, αυτό δεν σημαίνει οτι κινδυνεύουμε από τα κινητά.
Δεύτερος κίνδυνος είναι να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σαν τρόπο δανεισμού, με αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ. Οι τόκοι είναι εξοντωτικοί, οι δόσεις πληρώνονται με νέες αναλήψεις, συχνά από δεύτερη ή τρίτη κάρτα και γρήγορα χάνεται ο έλεγχος. Αυτό το έπαθαν οι μισοί έλληνες. Πρόσφατα οι Τράπεαζες περιόρισαν το ποσό που μπορείς να κάνεις ανάληψη σε 1 μήνα (πχ μέχρι 300€), αν το είχαν κάνει νωρίτερα μπορεί να είχαν σωθεί κάποιοι.
Ααα, δηλαδή μόνο καρκίνο δεν προκαλεί.....!!! Οι μισοί Ελληνες το έπαθαν....;; Δηλαδή όσοι σχεδόν είχαν πιστωτικές κάρτες..! (εκτος κι αν εννοείς οι μισοι απο αυτούς που είχαν πιστωτικές κάρτες, αλλα δεν πιστέυω να το πιστεύεις οτι ηταν μόνο οι μισοί....). Και πρόσφατα περιόρισαν τα ποσά ανάληψης οι Τράπεζες...;; Γιατί...; Για το καλό των Ελλήνων....;;; Απο πατριωτισμό, αλτρουισμό κλπ άραγε....;; Κι αν δεν είχε έρθει η κρίση...;; (ποιά κριση δηλαδή, η καταστροφή...). Απ΄οτι μαθαίνω επίσης οι Τράπεζες περιόρισαν και τα δάνεια...(για τους ίδιους λόγους να υποθέσω...;;) Κάποιοι τη λέξη περιόρισαν θα την έβαζαν σε '' υπονοώντας οτι τα κόψανε, εγω τη αφήνω εκτός, γιατί όντως αυτό έχει γίνει κι ετσι έπρεπε να είναι πάντα. Αλλά τα τελευταία 10 χρόνια όλοι (απο επιχειρηματίες μέχρι την τελευταία νοικοκυρά) δανείζονταν ασύστολα ποικιλοτρόπως (δάνεια, πιστωτικές, επιταγές, κλπ) και χωρίς μέτρο, παρασυρόμενοι άλλοτε απο την καταναλωτική μανία και την διάθεση για καλοπέραση κι αλλοτε απο τη ματαιοδοξία, τον υπερμετρο ανταγωνισμό, κλπ, κλπ, κλπ.....
Για ποιά 'σύνεση' και για ποιό 'μέτρο' λέτε λοιπόν....;; Ξέρετε για τί είδους αρετές μιλάτε και μάλιστα για θέμα που αφορά το χρήμα και τα υλικά αγαθά....;; Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτής της χώρας έχει τέτοια παιδεία...;; Εσεις απο την εικόνα γύρω σας διαπιστώνετε οτι είναι εύκολα ή σωστά διαχειρίσιμο το θέμα 'πιστωτική κάρτα'....;; Αυτό το συμπερασμα βγάζετε...;; Κι ας μην αρχίσουμε να μετράμε τις υπερβάσεις, απο τύπους που είχαν 159 κάρτες και πάνω για να πούμε οτι πρόκειται για λίγες και μεμονομένες περιπτώσεις......
Δεν είναι λοιπόν φίλε Θαναση αρκετοί οι λόγοι που αναφέρεις παραπάνω....; Δηλαδή τί αλλο θα έπρεπε να συμβαίνει....;;ΕDIT....Διαβάστε εδω viewtopic.php?f=13&t=12700&hilit=%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1&start=60 τί έγραφα το 2005 για το θέμα αυτό και δεν έχω αλλάξει αποψη καθόλου. Την εποχή της... κρίσης δηλαδή, όπως θα διαπιστώσετε απο την γκρίνια πολλών απο εμας....ξανά Επίσης στην επόμενη (6η) σελιδα έχει ενδιαφέρουσες απόψεις συμφορουμιτών, ενω φαντάζομαι θα έχει και σε αλλες, απλά εγω σταμάτησα σ΄αυτή......
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Spartan
Ειναι μεγαλη εξυπηρετηση αρκει να κανεις συνετη χρηση .Μηπως ειναι καιρος να την βαλεις κ στο καταστημα σου κ να αφησεις τις συμβουλες
Δεν υπαρχει τοκος ουτε συνδρομη κ οι δοσεις ειναι ατοκες ,πες μου ενα λογο που δεν πρεπει να την χρησιμοποιωΜα στο κατάστημά μου και βέβαια έχω μηχάνημα πιστωτικών καρτών...!!! Αλλωστε βασίζομαι και σ΄αυτό για να βγάζω το μερικάματό μου...!!! ΕΥΤΥΧΩΣ που ελάχιστοι ακουνε την παραπανω συμβουλή μου και συνηθως μου ζητούν τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, κρινοντας συνηθως στο τέλος πως αυτή δεν είναι αρκετή...!! Εννοειται βέβαια, πως με τους πελάτες μου δεν κάνω τη συζήτηση που κάνω με σας αυτή τη στιγμή...!! ΑΛΟΙΜΟΝΟ, δηλαδή τί περίμενες, να τους προτρέπω να έχουν μετρητά ωστε να αποφεύγουν να φορτώνουν τις κάρτες τους ψωνίζοντας...;;!!
Για συνδρομή δεν γνωρίζω αν υπάρχει στους κατόχους, μιας και δεν εχω πιστωτική κάρτα*....(πες μου τώρα πόσο δύσκολη και μίζερη ζωή πρεπει να ζω εξαιτιας αυτού του γενονότος..... ). Παλιότερα όμως νομίζω υπήρχε....Το οτι τα παίρνανε τότε οι Τράπεζες και δεν τα παίρνουν τώρα, δεν αναιρεί το γεγονός οτι οι κάτοχοι χάσανε αέρα χρήματα.
Οσον αφορά το 'άτοκο' του θέματος, το ποσοστό 2% που μου παρακρατεί η τραπεζα ως προμήθεια, ΔΕΝ το πληρώνω εγω, αλλα οι πελάτες μου, μιας και είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση των προιόντων.Σημ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν προεξοφλώ οτι ο φίλος με του οποίου το ποστ ως αφορμή εγινε η συζήτηση, δεν θα ειναι εγκρατής..!
*εχω όμως χρεωστική ο 'γάτος' (γιατί νομιζα πως θα τη γλυτωσω με αυτην), γιατί έκανα 2-3 αγορές μέσω νετ, αλλα κάθε φορά που τη 'φορτίζω' 30άρια μεσω web banking, μου κρατάει προμηθεια 2 ευρώ η καλή μου τραπεζούλα, οπότε συντομα θα πάει στον κάδο με τα υπόλοιπα πλαστικά, για ανακύκλωση.....
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
*εχω όμως χρεωστική ο 'γάτος' (γιατί νομιζα πως θα τη γλυτωσω με αυτην), γιατί έκανα 2-3 αγορές μέσω νετ, αλλα κάθε φορά που τη 'φορτίζω' 30άρια μεσω web banking, μου κρατάει προμηθεια 2 ευρώ η καλή μου τραπεζούλα, οπότε συντομα θα πάει στον κάδο με τα υπόλοιπα πλαστικά, για ανακύκλωση.....Αυτό δεν είναι χρεωστική, είναι prepaid. Η 'κανονική' χρεωστική είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό ταμιευτηρίου σου και τον χρεώνει απευθείας. Και δεν έχει προμήθειες.
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Δεύτερος κίνδυνος είναι να χρησιμοποιήσεις την κάρτα σαν τρόπο δανεισμού, με αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ. Οι τόκοι είναι εξοντωτικοί, οι δόσεις πληρώνονται με νέες αναλήψεις, συχνά από δεύτερη ή τρίτη κάρτα και γρήγορα χάνεται ο έλεγχος. Αυτό το έπαθαν οι μισοί έλληνες.Εδώ το έπαθε το ελληνικό κράτος, δεν θα το πάθαιναν οι Ελληνες ?
Χωρίς πλάκα, ο μόνος τρόπος να βγεις κερδισμένος από την πιστωτική είναι να εξοφλείς (πχ. με πάγια εντολή) ολόκληρο το ποσό σε κάθε λογαριασμό, οπότε πρακτικά δανείζεσαι λεφτά για ~1 μήνα με έξοδα της τράπεζας. Ολα τα άλλα είναι χασούρα.
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
*εχω όμως χρεωστική ο 'γάτος' (γιατί νομιζα πως θα τη γλυτωσω με αυτην), γιατί έκανα 2-3 αγορές μέσω νετ, αλλα κάθε φορά που τη 'φορτίζω' 30άρια μεσω web banking, μου κρατάει προμηθεια 2 ευρώ η καλή μου τραπεζούλα, οπότε συντομα θα πάει στον κάδο με τα υπόλοιπα πλαστικά, για ανακύκλωση.....
Αυτό δεν είναι χρεωστική, είναι prepaid. Η 'κανονική' χρεωστική είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό ταμιευτηρίου σου και τον χρεώνει απευθείας. Και δεν έχει προμήθειες.
Δεν προκειται να καταληξουμε πουθενα απλα να σου υπενθυμισω οτι κ το αυτοκινητο σκοτωνει κ το κινητο καταστρεφει ,τι πρεπει να κανουμε να τα καταργησουμε ολα ?τα παντα ειναι θεμα χρησης κ καταναλωτικης συμπεριφορας ,εσυ χρησιμοποιεις μια καρτα κ επιβαρυνεσαι, εγω χρησιμοποιωντας συνδυαστικα δυο καρτες μαζι εχω επιστροφη 6% απο αγορες σε sm κ εχω γευματισει σε δεκαδες εστιατορια καταβαλοντας την μιση αξια του λογαριασμου .
Ξερεις ποσοι εχουν καταστραφει απο μια γυναικα τι προτεινεις
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Οσον αφορά το 'άτοκο' του θέματος, το ποσοστό 2% που μου παρακρατεί η τραπεζα ως προμήθεια, ΔΕΝ το πληρώνω εγω, αλλα οι πελάτες μου, μιας και είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση των προιόντων.Όλοι οι πελάτες ή μόνο αυτοί που πληρώνουν με πιστωτική; Για να είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση, προφανώς το καπέλο το τρώνε όλοι ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής. Άρα, ο πελάτες ζημιωμένος είναι ούτως ή άλλως.
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οσον αφορά το 'άτοκο' του θέματος, το ποσοστό 2% που μου παρακρατεί η τραπεζα ως προμήθεια, ΔΕΝ το πληρώνω εγω, αλλα οι πελάτες μου, μιας και είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση των προιόντων.
Όλοι οι πελάτες ή μόνο αυτοί που πληρώνουν με πιστωτική; Για να είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση, ]
προφανώς το καπέλο το τρώνε όλοι ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής. Άρα, ο πελάτες ζημιωμένος είναι ούτως ή άλλως.[/quoteΕνας ακομα λογος να πληρωνουμε με καρτα
Spartan εδω υψωνεις λευκη σημαια -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Οσον αφορά το 'άτοκο' του θέματος, το ποσοστό 2% που μου παρακρατεί η τραπεζα ως προμήθεια, ΔΕΝ το πληρώνω εγω, αλλα οι πελάτες μου, μιας και είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση των προιόντων.
Όλοι οι πελάτες ή μόνο αυτοί που πληρώνουν με πιστωτική; Για να είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση, προφανώς το καπέλο το τρώνε όλοι ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής. Άρα, ο πελάτες ζημιωμένος είναι ούτως ή άλλως.
Εννοείται οτι το καπελο το τρωνε ολοι,και η μεγαλυτερη διαφορα ειναι αν πληρωσεις με πιστωτικη και ατοκες δοσεις.
Παλια που ηταν υψηλη η προμηθεια καποιοι μαγαζατορες σου εκαναν καλυτερη τιμη για μετρητα αντι για πιστωτικη.
Πλεον σε καποιους δεν εχει καμια διαφορα,πχ αλυσιδα με κοσμηματα που ξερω πληρωνει 0% προμηθεια. -
Όλοι οι πελάτες ή μόνο αυτοί που πληρώνουν με πιστωτική; Για να είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση, ]
προφανώς το καπέλο το τρώνε όλοι ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής. Άρα, ο πελάτες ζημιωμένος είναι ούτως ή άλλως.Ενας ακομα λογος να πληρωνουμε με καρτα
Spartan εδω υψωνεις λευκη σημαιαYπαρχει καρτα που κανει εκπτωση 20% στις αγορες. Για τους υπολοιπους που πληρωνουν μετρητα την κανει ο πωλητης.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
προφανώς το καπέλο το τρώνε όλοι ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής. Άρα, ο πελάτες ζημιωμένος είναι ούτως ή άλλως.Ενας ακομα λογος να πληρωνουμε με καρτα
Spartan εδω υψωνεις λευκη σημαιαYπαρχει καρτα που κανει εκπτωση 20% στις αγορες. Για τους υπολοιπους που πληρωνουν μετρητα την κανει ο πωλητης.
Υπαρχει σουπερ μαρκετ /outlet/εστιατοριο που κανει εκπτωση οταν πληρωνεις με μετρητα
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Όλοι οι πελάτες ή μόνο αυτοί που πληρώνουν με πιστωτική; Για να είναι υπολογισμένο στην κοστολόγηση, προφανώς το καπέλο το τρώνε όλοι ανεξαρτήτως τρόπου πληρωμής. Άρα, ο πελάτες ζημιωμένος είναι ούτως ή άλλως.
Εννοείται οτι το καπελο το τρωνε ολοι,και η μεγαλυτερη διαφορα ειναι αν πληρωσεις με πιστωτικη [b]και ατοκες δοσεις.[/b]Παλια που ηταν υψηλη η προμηθεια καποιοι μαγαζατορες σου εκαναν καλυτερη τιμη για μετρητα αντι για πιστωτικη.
Πλεον σε καποιους δεν εχει καμια διαφορα,πχ αλυσιδα με κοσμηματα που ξερω πληρωνει 0% προμηθεια.Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι θα φαω καπελο κ μαλλιστα με διαφορα μεαλυτερη ,αν πχ αγορασω 10 παντελονια κ 5 ζευγαρια παπουτσια στο outlet k αντι για μετρητα πληρωσω με καρτα κ 6 ατοκες
-
Υπαρχει σουπερ μαρκετ /outlet/εστιατοριο που κανει εκπτωση οταν πληρωνεις με μετρητα
Oχι. Αλλα προκειμενου να εξυπηρετησουν πιθανον να 'χρεωνονται' το 2%.
Αλλωστε οι περισσοτεροι 'δινουν' πελατολογιο και στις τραπεζες, οποτε μαλλον δεν πληρωνουν καν 2% -
Εννοείται οτι το καπελο το τρωνε ολοι,και η μεγαλυτερη διαφορα ειναι αν πληρωσεις με πιστωτικη [b]και ατοκες δοσεις.[/b]
Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι θα φαω καπελο κ μαλλιστα με διαφορα μεαλυτερη ,αν πχ αγορασω 10 παντελονια κ 5 ζευγαρια παπουτσια στο outlet k αντι για μετρητα πληρωσω με καρτα κ 6 ατοκες
Προς όφελος του πελάτη θεωρώ πως εννοεί ο Tiger.
Το θέμα με τις πιστωτικές πάντως είναι απλό. Μπορείς να επιτύχεις στην εκάστοτε αγορά σου έκπτωση μεγαλύτερη από το όφελος των τόκων 1 μήνα + την αναλογούσα προμήθεια της κάρτας (αν υπάρχει, πράγμα σπάνιο); Αν ναι, χρησιμοποιείς μετρητά. Αν όχι και αν α) η πιστωτική δεν αλλάζει τις καταναλωτικές σου συνήθειες (να ξοδεύεις περισσότερα από πριν) και τη θεωρείς ως μέσο διευκόλυνσης συναλλαγών και όχι ως μέσο δανεισμού και β) την εξοφλείς εμπρόθεσμα, τη χρησιμοποιείς.
Όσοι πιστεύουν πως δεν έχουν αυτές τις 'ικανότητες', καλό είναι να χρησιμοποιούν μετρητά και να μένουν μακριά από τις πιστωτικές γιατί προφανώς δεν κάνουν γι αυτές (και όχι το ανάποδο ). -
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Εννοείται οτι το καπελο το τρωνε ολοι,και η μεγαλυτερη διαφορα ειναι αν πληρωσεις με πιστωτικη [b]και ατοκες δοσεις.[/b]
Μπορεις να μου εξηγησεις γιατι θα φαω καπελο κ μαλλιστα με διαφορα μεαλυτερη ,αν πχ αγορασω 10 παντελονια κ 5 ζευγαρια παπουτσια στο outlet k αντι για μετρητα πληρωσω με καρτα κ 6 ατοκες
Το θέμα με τις πιστωτικές πάντως είναι απλό. Μπορείς να επιτύχεις στην εκάστοτε αγορά σου έκπτωση μεγαλύτερη από το όφελος των τόκων 1 μήνα + την αναλογούσα προμήθεια της κάρτας (αν υπάρχει, πράγμα σπάνιο); Αν ναι, χρησιμοποιείς μετρητά. Αν όχι και αν α) η πιστωτική δεν αλλάζει τις καταναλωτικές σου συνήθειες (να ξοδεύεις περισσότερα από πριν) και τη θεωρείς ως μέσο διευκόλυνσης συναλλαγών και όχι ως μέσο δανεισμού και β) την εξοφλείς εμπρόθεσμα, τη χρησιμοποιείς.
Όσοι πιστεύουν πως δεν έχουν αυτές τις 'ικανότητες', καλό είναι να χρησιμοποιούν μετρητά και να μένουν μακριά από τις πιστωτικές γιατί προφανώς δεν κάνουν γι αυτές (και όχι το ανάποδο ).Έτσι είναι. Πραγματικές 'άτοκες' δόσεις δεν υπάρχουν. Έχουν συνυπολογιστεί/ενσωματωθεί στην τελική τιμή του προϊόντος.
Επίσης στην τελική τιμή είχε υπολογιστεί και το 2-3% που κρατάει η τράπεζα από τον έμπορο, ως προμήθεια για κάθε συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας. Οι άτοκες δόσεις, είναι ένα ποσό % επί της τελικής αξίας του προϊόντος, το οποίο αντί να στο κόψει εσένα από την τιμή (όπως το συνηθίζουν σε περιπτώσεις τοις μετρητοίς), πάει στην τράπεζα και κάνει συμφωνία πως για χ ποσό θα σου δίνω τόσο % για να κάνεις άτοκες δόσεις στους πελάτες.
Κι αν θέλετε και ένα παράδειγμα λίγο απλοϊκά για να γίνει κατανοητό: πχ στην αγορά αυτοκινήτου, μπορεί ο έμπορος αντί να σου κόψει 500-1000 ευρώ από την τιμή, να πάει στην τράπεζα και να επιδοτήσει το επιτόκιο, δηλαδή να πει σας δίνω 500-1000 ευρώ ανά αυτοκίνητο που θα χρηματοδοτείτε και για τους πελάτες να ισχύει επιτόκιο 3-5% ή άτοκες δόσεις. Έτσι αντί το ποσό αυτό να το κόψει από την τελική τιμή, το πλασάρει με άλλον τρόπο και ο πελάτης έχει την ψευδαίσθηση ότι η επιχείρηση/ο έμπορος του προσφέρει μεγαλύτερες διευκολύνσεις/εκπτώσεις.
-
-edit-
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Όσοι πιστεύουν πως δεν έχουν αυτές τις 'ικανότητες', καλό είναι να χρησιμοποιούν μετρητά και να μένουν μακριά από τις πιστωτικές γιατί προφανώς δεν κάνουν γι αυτές (και όχι το ανάποδο ).Έτσι είναι. Πραγματικές 'άτοκες' δόσεις δεν υπάρχουν. Έχουν συνυπολογιστεί/ενσωματωθεί στην τελική τιμή του προϊόντος.
Επίσης στην τελική τιμή είχε υπολογιστεί και το 2-3% που κρατάει η τράπεζα από τον έμπορο, ως προμήθεια για κάθε συναλλαγή μέσω πιστωτικής κάρτας. Οι άτοκες δόσεις, είναι ένα ποσό % επί της τελικής αξίας του προϊόντος, το οποίο αντί να στο κόψει εσένα από την τιμή (όπως το συνηθίζουν σε περιπτώσεις τοις μετρητοίς), πάει στην τράπεζα και κάνει συμφωνία πως για χ ποσό θα σου δίνω τόσο % για να κάνεις άτοκες δόσεις στους πελάτες.
Κι αν θέλετε και ένα παράδειγμα λίγο απλοϊκά για να γίνει κατανοητό: πχ στην αγορά αυτοκινήτου, μπορεί ο έμπορος αντί να σου κόψει 500-1000 ευρώ από την τιμή, να πάει στην τράπεζα και να επιδοτήσει το επιτόκιο, δηλαδή να πει σας δίνω 500-1000 ευρώ ανά αυτοκίνητο που θα χρηματοδοτείτε και για τους πελάτες να ισχύει επιτόκιο 3-5% ή άτοκες δόσεις. Έτσι αντί το ποσό αυτό να το κόψει από την τελική τιμή, το πλασάρει με άλλον τρόπο και ο πελάτης έχει την ψευδαίσθηση ότι η επιχείρηση/ο έμπορος του προσφέρει μεγαλύτερες διευκολύνσεις/εκπτώσεις.
Ολα αυτα που μας αναφερεις, μας ειναι γνωστα ,δεν δινουν απαντηση ομως στα ερωτηματα που σου εθεσα .Οπως τι με συμφερει να κανω στην περιπτωση outlet k s m (σουπερ μαρκετ) ,οταν στην πρωτη περιπτωση το ποσον που θα πληρωνα με μετρητα ,το ιδιο ακριβως ποσον, χωρις καμια απολυτως επιβαρυνση το πληρωνω σε 6 ατοκες δοσεις κ στην δευτερη περιπτωση που εχω επιστροφη χρηματων .
Εννοειται οτι δεν πληρωνουμε συνδρομη ,ειμαστε συνεπεις στην εξωφληση των λογαριασμων για να μην επιβαρυνθουμε με τοκους , δεν δανειζομαστε ποτε χρηματα απο τα ΑΤΜ κ χρησιμοποιουμε την καρτα οπου κ οταν μας συμφερει .
Εμενα μου εχει λυσει ενα ακομα προβλημα ,αυτο του κοινου ταμειου που ειναι σημειο τριβης για πολλα ζευγαρια .Ολες οι αγορες γινονται μεσω καρτας κ οταν ελθει ο λογαριασμος μοιραζεται το ποσον στα δυο
Δεν μ'ενδιαφερει τι κανει η τραπεζα η το καταστημα ,με ενδιαφερει τι μπορω να κερδισω εγω απο αυτη την συναλλαγη
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα