-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και στις επιταγες ισχυει ο ελεγχος,και πολυ περισσοτερο μπορω να σας πω.
Δεν θα δεχτουν ευκολα να εμφανιστω εγω με μια επιταγη ενος εκατομμυριου ευρω, αν δεν εχω ηδη λογαριασμο στην τραπεζα.Σωστός, για τις τραπεζικές επιταγές έγραψα και όχι τις μεταχρονολογημένες.
Εκεί μπαίνουν και άλλοι παράγοντες στο παιχνίδι. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τελος,ο νομος και οι σχετικες οδηγιες .....αφηνουν χωρο για προσωπικη κριση ανεξαρτητος ποσου,πχ αν εγω εμφανιστω με 1.000€ ευρω σε ταληρα, μπορει να θεωρηθει υποπτο και οτι χρηζει διερευνησης.Νομίζω ότι αυτό είναι που ισχύει στην πράξη. Αν δηλαδή κάποιος βαζοβγάζει 50-100.000 συχνά δεν θα του πούνε τίποτα (ακόμα και για εξαγωγή, συχνό σε εμπόρους) ενώ αν πάω εγώ με 50.000 μάλλον θα με ρωτήσουν πού τα βρήκα....
-
Δηλαδή για να καταθέσω σε τράπεζα όπου έχω λογαριασμό και είμαι και carbon πελάτης κάποιες δεκάδες χιλιάδες $ (σε λογαριασμό $ που θα ανοίξω) από εργασία στο εξωτερικό θα έχω πρόβλημα ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δηλαδή για να καταθέσω σε τράπεζα όπου έχω λογαριασμό και είμαι και carbon πελάτης κάποιες δεκάδες χιλιάδες $ (σε λογαριασμό $ που θα ανοίξω) από εργασία στο εξωτερικό θα έχω πρόβλημα ?Aν τα εισοδήματα σου στην αλλοδαπή δεν είναι δηλωμένα στην ΔΟΥ Αλλοδαπών (μηδενική από Ελλάδα ΧΧ,ΧΧΧ από εξωτερικό = αποφυγή διπλής φορόλογησης) πλέον θα έχεις πρόβλημα.
-
ΔΟΥ Αλλοδαπών ?
Τι είδους πρόβλημα ? Πχ. να με 'καρφώσει' η Τράπεζα στο ΣΔΟΕ ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
ΔΟΥ Αλλοδαπών ?Τι είδους πρόβλημα ? Πχ. να με 'καρφώσει' η Τράπεζα στο ΣΔΟΕ ?
Η Τράπεζα αν το έμβασμα που θα έρθει είναι μεγάλο θα κοοινοποιήσει στην ΤτΕ όλα τα ονόματα με τα μεγάλα εμβάσματα, καταθεσεις μπλα, μπλα και μέσα σε αυτά ότι έλαβε μεγάλο ποσό στο όνομα σου.
Μέχρι πρότινος κανεις δεν εκανε έλεγχο.
Πλέον στην ΤτΕ και το ΣΔΟΕ υπάρχει δραστηριότητα.
Τρέχει και ένα πρόγραμμα αυτή την στιγμή που φέρνεις λεφτά στην χώρα πληρώνοντας ένα ποσοστό απαξ.
Εφόσον τα λεφτά είναι από νόμο εργασία και σε χώρα που υπάρχει συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης είναι καθαρα διαδικαστικό -
Εδώ σε θέλω: τα λεφτά είναι από νομιμότατη εργασία σε free zone χώρας, δηλ. στην πηγή τους ΝΟΜΙΜΑ απαλλάσσονται από φορολογία. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι αν τα δηλώσω θα γίνω πελάτης της εφορίας μας, περισσότερο απ΄όσο είμαι ήδη (το λένε έκτακτη εισφορά και άλλα τέτοια...)
Τέλος πάντων, θα ρωτήσω στην τράπεζα. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εδώ σε θέλω: τα λεφτά είναι από νομιμότατη εργασία σε free zone χώρας, δηλ. στην πηγή τους ΝΟΜΙΜΑ απαλλάσσονται από φορολογία. Αυτό που φοβάμαι είναι ότι αν τα δηλώσω θα γίνω πελάτης της εφορίας μας, περισσότερο απ΄όσο είμαι ήδη (το λένε έκτακτη εισφορά και άλλα τέτοια...)
Τέλος πάντων, θα ρωτήσω στην τράπεζα.Nαι φίλε θα έπρεπε να πληρώσεις έκτακτη εισφορά εφόσν είσαι έλληνας πολίτης.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τέλος πάντων, θα ρωτήσω στην τράπεζα.Δικαιως φοβασαι.
Πως νομιζεις οτι θα πληρωνονται οι ΔΥ τώρα που δεν μας δανειζουν πια οι ξενοι; -
Οπως ξέρεις η νομιμότητα της έκτακτης εισφοράς κρίνεται αυτές τις μέρες στο ΣτΕ.
Το φιλοσοφικό ερώτημα που προκύπτει (ασχέτως έκτακτης εισφοράς, μιλάμε γενικά για φορολογία) είναι: αν εργάζεσαι στο εξωτερικό και πληρώνεσαι εκεί (δηλ. η συνεισφορά του ελληνικού κράτους στην όλη διαδικασία είναι 0) και η εκεί φορολογική υποχρέωση έχει εξαντληθεί (είτε 'κανονικά' είτε δια νόμιμης απαλλαγής λόγω free zone ή αν είσαι ναυτικός ή ...) τότε γιατί πρέπει για τα χρήματα αυτά να φορολογηθείς στην Ελλάδα ? (τη στιγμή που για ό,τι εργάζεσαι και πληρώνεσαι στην Ελλάδα φορολογείσαι κανονικά)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Οπως ξέρεις η νομιμότητα της έκτακτης εισφοράς κρίνεται αυτές τις μέρες στο ΣτΕ.Το φιλοσοφικό ερώτημα που προκύπτει (ασχέτως έκτακτης εισφοράς, μιλάμε γενικά για φορολογία) είναι: αν εργάζεσαι στο εξωτερικό και πληρώνεσαι εκεί (δηλ. η συνεισφορά του ελληνικού κράτους στην όλη διαδικασία είναι 0) και η εκεί φορολογική υποχρέωση έχει εξαντληθεί (είτε 'κανονικά' είτε δια νόμιμης απαλλαγής λόγω free zone ή αν είσαι ναυτικός ή ...) τότε γιατί πρέπει για τα χρήματα αυτά να φορολογηθείς στην Ελλάδα ? (τη στιγμή που για ό,τι εργάζεσαι και πληρώνεσαι στην Ελλάδα φορολογείσαι κανονικά)
Δεν ειναι δικη μας πρωτοτυπια αυτη νομιζω...και σε αλλες χωρες υπαρχουν τετοια θεματα,και στις ΗΠΑ αν δεν απατωμαι.
Ομως η φιλοσοφια δεν εχει κανενα ρολο,το θεμα ειναι τι λεει ο νομος και τι μπορεις/επιλεγεις να κανεις εσυ σε νομιμα πλαισια. -
Εννοείται, δεν θα κάνω κάτι παράνομο, απλά θέλω να ξέρω τι ισχύει στην περίπτωση αυτή. Φιλοσοφικό ερώτημα έθεσα...
(Είναι off-topic και θα το μεταφέρω στο άλλο θέμα). -
Kαι όταν λέω πλέον ξεκίνησαν και οι λογαριασμοί ελέγχονται και οι κινήσεις reportαρονται, σιγά-σιγά αναλόγως το μέγεθος της υπόθεσης θα διαβάζετε σαν το κάτωθι.
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μοναχός με 2,5 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του
Στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βρίσκεται τραπεζικός λογαριασμός μοναχού του Αγίου Όρους, με καταθέσεις ύψους περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» ο λογαριασμός εντοπίστηκε από την αρμόδια αρχή για την αντιμετώπιση υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα «βρώμικου» χρήματος), η υπόθεση ερευνάται από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελία Βέροιας.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα ο 45χρονος μοναχός εγκαταβιεί σε μοναστήρι του Αγίου Όρους και λειτουργεί ως πνευματικός γυναικείας αδελφότητας στον νομό Ημαθίας, ενώ βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών όταν διαπιστώθηκαν κινήσεις μεγάλων χρηματικών ποσών στο λογαριασμό του.
Η εισαγγελία πρωτοδικών Βέροιας επιβεβαίωσε ότι παρέλαβε από το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας τη δικογραφία η οποία θα εξεταστεί, ενώ ο μοναχός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν είναι δικά του αλλά συγκεντρώνονται εδώ και χρόνια από πιστούς, με μοναδικό σκοπό την ανέγερση μοναστηριού στην Ημαθία.
-
Απόφαση-σταθμός για την επιστροφή εξόδων φακέλου στους δανειολήπτες
28/12/2010 10:50:19 πμΤον δρόμο για τη διεκδίκηση καταβληθέντων εξόδων φακέλου ανοίγει η υπ΄αριθμό 233/2010 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Ομοσπονδίας Καταναλωτών Ελλάδας (ΙΝΚΑ) και της Κίνησης Πολιτών Δανειοληπτών. Στο ανακοινωθέν καθίσταται γνωστό ότι το Ειρηνοδικείο έλαβε τη σχετική απόφαση κατόπιν ομαδικής αγωγής από την περιοχή της Θεσσαλίας, κατά της Εθνικής Τράπεζας.
Η συγκεκριμένη απόφαση, πρώτη του είδους της δημιουργεί σημαντικό δεδικασμένο, καθώς, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση των δύο ενώσεων: «Το δικαστήριο δέχτηκε ότι 20 έτη είναι ο χρόνος παραγραφής των αξιώσεων των δα νειοληπτών, διότι δέχεται τις διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού (904 επ ΑΚ), επομένως μπορούν ν' αξιώσουν χρηματικά ποσά, όλοι οι δανειολήπτες που υπέγραψαν συμβάσεις δανείων από το 1990 έως σήμερα» ενώ σημειώνεται ότι η απόφαση αφορά «όλες τις μορφές δανείων, στεγαστικών, καταναλωτικών, πιστωτικών καρτών, επαγγελματικών, «όλα σε 1», διακοποδανείων, εορτοδανείων, αυτοκινήτου κ.α.»
Συγκεκριμένα, στους δανειολήπτες πρέπει να επιστραφεί το σύνολο των εξόδων φακέλου ή όπως αλλιώς τα ονόμαζαν οι τράπεζες χωρίς καμία επιβάρυνση και στη σχετική ανακοίνωση των δύο ενώσεων γίνεται ενημέρωση ότι οι δανειολήπτες, μπορούν να προσέλθουν στα γραφεία των οργανώσεών για να υπογράψουν μία εξουσιοδότηση για τη κίνηση της διαδικασίας και να προσκομίζουν αν έχουν την σύμβαση δανείου που υπέγραψαν προκειμένου να εισπραχθούν πίσω τα έξοδα φακέλου. -
Για ενα ποσο περιπου 10.000 ευρω αξιζει η μετατροπη του σε χρυσο???
-
ξέρεις κανείς τι αφορούν αυτές οι οδηγίες σε απλά ελληνικά ;
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Για ενα ποσο περιπου 10.000 ευρω αξιζει η μετατροπη του σε χρυσο???Αρχίσαμεεεεε
-
Για ενα ποσο περιπου 10.000 ευρω αξιζει η μετατροπη του σε χρυσο???Φτάνουν ίσα-ίσα να τα κάνεις ενα Rolexάκι. Διαχρονικά σταθερή αξία!
-
Για ενα ποσο περιπου 10.000 ευρω αξιζει η μετατροπη του σε χρυσο???Έστω ότι το κάνεις. Ποιο θα είναι το κέρδος σου, η εξασφάλισή σου, ποιος ο λόγος να το κάνεις;; Περιμένεις ότι θα ανέβει και ότι σε συμφέρει σαν επένδυση ή απλά σαν εξασφάλιση; Και σε ρωτάω γιατί σκέφτομαι κατά πόσο θα είναι εύκολο να το χρησιμοποιήσεις και πού θα το φυλάς;
Αν είναι για εξασφάλιση μήπως σε συμφέρει να βάλεις τα 10.000€ σου μοιρασμένα σε 2-3 κρυψώνες; Έτσι θα έχεις το ποσό έτοιμο για χρήση στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεσαι καμία μετατροπή (μπελάς, χρόνος, έξοδο, πιθανός έλεγχος). Μπορείς να το μεταφέρεις εύκολα και χωρίς να προκαλέσεις κανέναν συναγερμό πχ σε αεροδρόμιο. Αν νομίζεις ότι το € θα πάει κατά διαόλου κάνε μετατροπή σε άλλο νόμισμα της αρεσκείας σου (δολάρια, ελβετικό, κάτι άλλο...) ή μοίρασέ τα σε περισσότερα νομίσματα και κάνε το ίδιο. -
Κανε 20χ500,και κρυψτα με σε ενα καδρο...
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα