-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
...Από την στιγμή που τα χρήματα είναι απολύτως δικαιολογημένα (εφάπαξ) και θα είμαι απλά συνδικαιούχος στον λογαριασμό δεν νομίζω να έχουμε θέματα ποθεν έσχες...Κανονικά αν εσύ παίρνεις λεφτά του πατέρα/πεθερού τίθεται θέμα γονικής παροχής ή δωρεάς που έχουν όρια ή/και φορολογία. Στην πράξη δηλαδή στην μεριά της άλλης χώρας μάλλον δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα, ήρθα έφερα και τα λεφτά μου.
-
Ξέρει κανείς στα πόσα λεφτά στέλνουν σήμα στο ΣΔΟΕ για κατάθεση μετρητών στην τράπεζα αλλά και για είσπραξη επιταγής ?
Κάτι άκουσα για 10.000 για επιταγή, ισχύει ή είναι περισσότερα? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Ξέρει κανείς στα πόσα λεφτά στέλνουν σήμα στο ΣΔΟΕ για κατάθεση μετρητών στην τράπεζα αλλά και για είσπραξη επιταγής ?
Κάτι άκουσα για 10.000 για επιταγή, ισχύει ή είναι περισσότερα?Νομίζω από 12500. Αλλά αυτό δεν ισχύει αν εσύ λόγω δουλειάς μετακινείς κάθε μέρα πολύ περισσότερα και έτσι έχεις διαφορετικό προφίλ. Οπότε δεν ξέρω το ακριβές κριτήριο και κατά πόσον τίθεται στη διακριτική ευχέρεια των υπαλλήλων.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Από την στιγμή που τα χρήματα είναι απολύτως δικαιολογημένα (εφάπαξ) και θα είμαι απλά συνδικαιούχος στον λογαριασμό δεν νομίζω να έχουμε θέματα ποθεν έσχες...
Κανονικά αν εσύ παίρνεις λεφτά του πατέρα/πεθερού τίθεται θέμα γονικής παροχής ή δωρεάς που έχουν όρια ή/και φορολογία. Στην πράξη δηλαδή στην μεριά της άλλης χώρας μάλλον δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα, ήρθα έφερα και τα λεφτά μου.
Βασικά το βλέπω ότι πάω έξω στην τράπεζα λέω γειά σας θέλω έναν λογαριασμό με συνδικαιούχους κατοίκους εξωτερικού (Ελλάδας) την άλλη μέρα στέλνονται από Ελλάδα τα χρήματα στον λογαριασμό και τέλος.
Εμένα στην Κύπρο δεν νομίζω να με ψάξει κανείς (έτσι κι αλλιώς είναι ένα μεγάλο πλυντήριο από ότι ξέρω και δεν ρωτάν πολλά), από την άλλη δεν νομίζω να υπάρχει και θέμα στην Ελλάδα γιατί κάποιος κατέθεσε χρήματα σε κοινό λογαριασμό με το παιδί του στο εξωτερικό.
Θέμα δωρεάς κλπ θα έπαιζε αν έπρεπε να ξοδέψω τα χρήματα στην Ελλάδα π.χ αν αγόραζα σπίτι οπότε και θα έπρεπε να τα δικαιολογήσω με το εισόδημα μου.
Το μόνο που φοβάμαι είναι η πιθανότητα να μου διαφέυγει κάτι
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
συνδικαιούχους κατοίκους εξωτερικού (Ελλάδας)Αυτό δεν νομίζω ότι γίνεται.
Δικαιούχος λογαριασμού πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος, άλλωστε νομίζω παντού στον κόσμο κατά το άνοιγμα λογαριασμού ζητάνε αποδεικτικό κατοικίας (utility bills, εκκαθαριστικό, κάτι)Εμένα στην Κύπρο δεν νομίζω να με ψάξει κανείς (έτσι κι αλλιώς είναι ένα μεγάλο πλυντήριο από ότι ξέρω και δεν ρωτάν πολλά),
αυτό ισχύει
Αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην Κύπρο, θα σου πέσουν τα μαλλιά κάνοντας την σύγκριση με ελλάδα -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
συνδικαιούχους κατοίκους εξωτερικού (Ελλάδας)
Αυτό δεν νομίζω ότι γίνεται.
Δικαιούχος λογαριασμού πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος, άλλωστε νομίζω παντού στον κόσμο κατά το άνοιγμα λογαριασμού ζητάνε αποδεικτικό κατοικίας (utility bills, εκκαθαριστικό, κάτι)Εμένα στην Κύπρο δεν νομίζω να με ψάξει κανείς (έτσι κι αλλιώς είναι ένα μεγάλο πλυντήριο από ότι ξέρω και δεν ρωτάν πολλά),
αυτό ισχύει
Αν κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην Κύπρο, θα σου πέσουν τα μαλλιά κάνοντας την σύγκριση με ελλάδαΑπ ότι διαβάζω ψάνχοντας γίνεται να ανοίξεις λογαρισμό στην Κύπρο σαν κάτοικος Ελλάδας και να τον διαχειρίζεσαι από εδώ, άρα δεν βλέπω τον λόγο να μην μπορώ να βάλω συνδιακαιούχους σε άλλη χώρα.
Μόλις μίλησα με ξάδερφο που σπουδάζει Κύπρο, έχει κοινό λογαριασμό με τον πατέρα του εδώ για να του στέλνει χρήματα.
-
ε... Κύπρος... λεφτά να έρχονται, κι ας είναι απ' όπου κι όπως να 'ναι
-
Πρέπει να είναι τρελή φούσκα η Κύπρος
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:lol:
Πρέπει να είναι τρελή φούσκα η Κύπροςγια την ακρίβεια, слойка (=φούσκα στα ρώσικα)
-
εμ, πως νόμιζες ότι επιπλέει στη θάλασσα;
Με άγκυρες την έχουν δέσει, δεν φτάνει μέχρι τον πάτο το 'νησί' -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πρέπει να είναι τρελή φούσκα η ΚύπροςΓια φούσκα δεν νομίζω...φορολογικός παράδεισος σίγουρα με 10% φορολογία στις επιχειρήσεις και μη φορολόγιση των μερισμάτων. Δεν βλέπω να φεύγουν οι επενδυτές αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά αφού η μαρτυρικήν μεγαλόνησος είναι μια πολύ καλή βάση για επιχειρηματικές δραστηριότητες σε Μ. Ανατολή αλλά και Ασία. Οι μισές αγγελίες δε ζητάνε και γνώση ρώσικων που να το ξέρε ο πατέρας μου όταν με εστελνε γερμανικά
Αν υπολογίζουμε ότι 14ος μισθός δεν υπάρχει και ο 13ος δεν είναι θεσμοθετημένος για τον ιδ. τομέα αλλά δίνεται από όλες τις επιχειρήσεις με μορφή bonus δεν βλέπω τον λόγο για κάποιον επιχειρηματία να διατηρεί γραφεία-εταιρεία στην Αγγλία ή στην Ελλάδα.
Για το μαύρο χρήμα πιστεύω καλά κάνουνε αφού μαζεύουν ρευστό
Είδαμε τι καταφέραμε κι εμείς με τον σταυρό στο χέρι....κοντεύουμε να μείνουμε με τίποτα άλλο στο χέρι.
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Οι μισές αγγελίες δε ζητάνε και γνώση ρώσικωνΈχω την εντύπωση ότι παίζει διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υπό την οποία τα υποκαταστήματα τους στην μαρτυρικήν είναι αφορολόγητα
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οι μισές αγγελίες δε ζητάνε και γνώση ρώσικων
Έχω την εντύπωση ότι παίζει διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υπό την οποία τα υποκαταστήματα τους στην μαρτυρικήν είναι αφορολόγητα
Ωραία μένει λοιπόν να βρώ μια εταιρία από χώρα πρώην Σοβιετικής Ένωσης και να πάρω το franchising στην Κύπρο
και καμια 2-3 ρωσιδούλες για υπαλλήλους
-
σε κάτι τέτοιο σου έρχομαι για beta tester υπηρεσίων, αμισθί
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Οι μισές αγγελίες δε ζητάνε και γνώση ρώσικων
Έχω την εντύπωση ότι παίζει διακρατική συμφωνία μεταξύ Κύπρου και χωρών πρώην Σοβιετικής Ένωσης, υπό την οποία τα υποκαταστήματα τους στην μαρτυρικήν είναι αφορολόγηταν
είσαι κι εσύ κύπριονς αδελφονς?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
είσαι κι εσύ κύπριονς αδελφονς?Ακόμα δεν ήρθες στην ελλάδα και ψήνεσαι για μπανάκι ε;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ακόμα δεν ήρθες στην ελλάδα και ψήνεσαι για μπανάκι ε;
Ε μηνν τον ακούς, λέω σου! Πελλος είναι, ε να που λαλεί πελλομάρες!! Ε που να το χαλάσει το γκιάρμποξ και να ρτει Ελλάδα πάνω σε γάρο, ο πεζεβέγκης, που να σε πει Κυπραίο!
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Ε μηνν τον ακούς, λέω σου! Πελλος είναι, ε να που λαλεί πελλομάρες!! Ε που να το χαλάσει το γκιάρμποξ και να ρτει Ελλάδα πάνω σε γάρο, ο πεζεβέγκης, που να σε πει Κυπραίο!
αττίλας αλερτ
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
![](http://www.4tforum.gr/phpBB3/images/smilies/rant2.gif) ![](http://www.4tforum.gr/phpBB3/images/smilies/rant2.gif) ![](http://www.4tforum.gr/phpBB3/images/smilies/rant2.gif)
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Πρέπει να είναι τρελή φούσκα η ΚύπροςΓια φούσκα δεν νομίζω...φορολογικός παράδεισος σίγουρα με 10% φορολογία στις επιχειρήσεις και μη φορολόγιση των μερισμάτων.
To ωραίο είναι πως παρόλα αυτά, τα ρουχα (για τα οποία γνωρίζω 5 πραματα), πωλούνται αρκετά πιο ακριβά απο την Ελλάδα...!!
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα