-
Κι εγώ στην probank και δυστυχώς γίναμε πάλι Εθνική . Δεν μου έχει ερθει κανένα χαρτί ότι αλλάζουν τους όρους οπότε θεωρώ ότι ισχύει αυτό που έχουμε συμφωνήσει. Πρέπει να ενημερώσουν αν αλλάξουν τους όρους άσε που αν κάνουν μονομερώς αλλαγή δεν είναι και σύννομο. Με έβαλες σε σκέψη όμως και θα πάρω να ρωτήσω
-
Γεμισε ο τοπος καταστηματα ´Πειραιως¨. Χαμος...
-
Δεν θα είναι για πολύ... Τα κλείνουν σιγά σιγά... Στην Ιασωνίδου στο Ελληνικό είχαμε 3 κάποια στιγμή (πρώην Κύπρου κλπ) με καινούριες ταμπέλες κλπ, πλέον έμεινε ένα.
Έχει να γίνει χαμός, αλλά διαφορετικός...Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
-
Αυτοι αρχικα θα ξεπουληθουν να βαζουν ταμπελες στα καταστηματα που 'αγορασαν' και στα καπακια θα τα κλεινουν...εχει κριση το τραπεζικο συστημα κατα τ αλλα και εχουν φοβερο προγραμματισμο πλεον στις κινησεις τους.
-
Αποτελέσματα stress test
http://www.kathimerini.gr/756927/articl ... n-trapezwnΤι καταλαβαίνουμε απ'αυτό;
-
Θεωρητικα,οσο μεγαλυτερες οι κεφαλαιακες αναγκες,τοσο μεγαλυτερο το ρισκο.
Πρακτικα σε ενα τραπεζικο συστημα με καθυστερημενα δανεια περι το 50% πραγματικο (επισημο καπου 33%) αυτα ειναι ψιλα γραμματα -
Σεναριο ,σε ξενη χωρα σε αλλο νομισμα , ας πουμε Βουλγαρια , εχει δοκιμασει κανεις να παρει χρηματα απο ΑΤΜ με την καρτα αναληψης μετρητων; προσοχη οχι την πιστωτικη.
αν ναι ας πουμε απο την πειραιως που εχει και καταστηματα εκει, επειδη προφανως τα χρηματα θα τα βγαλει σε λεβα (αν και δεν καταλαβαινω , αν εχω 1000 ευρω στον λογαριασμο μου και ζητησω στο ΑΤΜ 2500λεβα που ειναι περισσοτερα απο 1000ε , κανει τις μετατροπες σε συνναλαγμα το μηχανημα και σου λεει οχι;) υπαρχει περιπτωση να δουμε εκπληξεις και στην ισοτιμια και στην προμηθεια;.
εχω βεβαια παρει τρεις φορες τηλ την πειραιως , για να πεσω σε διαφορετικους υπαλληλους ,μπας και ξερει κανεις τιποτα, αλλα του κακου , και δυο φορες αυτοπροσωπως σε 2 διαφορετικα υποκαταστηματα πειραιως , κανεις πια στην πειραιως δεν γνωριζει τιποτα.
η πλακα ειναι οταν προσπαθουν να τηλ για οδηγιες απο τα κεντρικα. μπαχαλο.
αν καποιος ταξιδευη συχνα και γνωριζει κατι θα του ημουν ευγνωμων. -
Κατά πάσα πιθανότητα θα σου κρατήσει προμήθεια! Εδώ κρατάνε οι Ελληνικές αν κάνεις ερώτηση υπολοίπου σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας μέσω ΔΙΑΣ....
-
Ο χρήστης otso έγραψε:
Σεναριο ,σε ξενη χωρα σε αλλο νομισμα , ας πουμε Βουλγαρια , εχει δοκιμασει κανεις να παρει χρηματα απο ΑΤΜ με την καρτα αναληψης μετρητων; προσοχη οχι την πιστωτικη.
αν ναι ας πουμε απο την πειραιως που εχει και καταστηματα εκει, επειδη προφανως τα χρηματα θα τα βγαλει σε λεβα (αν και δεν καταλαβαινω , αν εχω 1000 ευρω στον λογαριασμο μου και ζητησω στο ΑΤΜ 2500λεβα που ειναι περισσοτερα απο 1000ε , κανει τις μετατροπες σε συνναλαγμα το μηχανημα και σου λεει οχι;) υπαρχει περιπτωση να δουμε εκπληξεις και στην ισοτιμια και στην προμηθεια;.
εχω βεβαια παρει τρεις φορες τηλ την πειραιως , για να πεσω σε διαφορετικους υπαλληλους ,μπας και ξερει κανεις τιποτα, αλλα του κακου , και δυο φορες αυτοπροσωπως σε 2 διαφορετικα υποκαταστηματα πειραιως , κανεις πια στην πειραιως δεν γνωριζει τιποτα.
η πλακα ειναι οταν προσπαθουν να τηλ για οδηγιες απο τα κεντρικα. μπαχαλο.
αν καποιος ταξιδευη συχνα και γνωριζει κατι θα του ημουν ευγνωμων.Aν έχεις 1000€ δεν μπορεί να σου δώσει 2500λεβ ,1000€=1955λεβ.
Μπορείς να πας με € σε Βουλγαρική τράπεζα και να στα αλλάξουν σε λεβα.Προμήθεια λιγότερη απο τα 'μαγαζιά' έχει η τράπεζα,η ισοτιμία είναι σταθερή. 1 euro = 1.95583 leva
Kαι alfabank υπάρχει και Γιουρομπανκ (Postbank) υπάρχει πχ https://www.postbank.bg/en -
λοιπον ας πω και γω την τραπεζικη μου εμπειρια απο το σκυλομαγαζο (πειραιως) . θα εκανα ταξιδι στην βουλγαρια και θα χρειαζομουν εκει περιπου , το περισσοτερο 10000Ε . γιατι πειραιως; επειδη εχουμε λογαριασμους εκει (ΑΤΕ) ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ εχει υποκαταστηματα παντου στην βουλγαρια το θεωρησα το πιο ευκολο.
για να μην κουβαλαω μαζι μου τα χρηματα μου προτεινε καποιος (+ ενας υπαλληλος της τραπεζας )την αυξηση του οριου ημερησιας αναληψης ωστε να παρω μετρητα απο εκει απο το ΑΤΜ , οι αλλοι υπαληλοι προσπσθησαν να με στρεψουν σε αλλη υπηρεσια που εχουν , κατι σαν western union που ομως εχει τεραστια προμηθεια. τελος παντων κανω αιτηση , παιρνω 3 φορες τηλ στα κεντρικα να τσεκαρω να ειμαι εντελως σιγουρος , γεμισα με λεφτα και τον λογαριασμο και εφυγα ησυχος, αν και ειχα διαβασει σε φορουμ οτι η σαλοτραπεζα συνηθιζει τις πλακιτσες σε τετοιες περιπτωσεις.
υπογραφουμε στην σοφια ιδιωτικο συμφωνιτικο και παω να παρω τα χρηματα σε κοντινη πειραιως σε περιοχη κυριλε με γραφεια απο εταιρειες τεχνολογιας γιαποδοπεριοχη δηλαδη. ο δικος μου εκει γελαγε , δεν πιστευε με τιποτα οτι θα επαιρνα τοσα χρηματα , εγω με τον αερα του ευρωπαιου ελληνα που εχει οργανωσει τα παντα και σε μια τραπεζα με αερα κατακτητη τον κοιτουσα αφ υψηλου .
βαζω την καρτα μεσα , αρχιδια , δεν μπορει λεω , την βγαζω , βαζω τιποτα ουτε λογαριασμος φαινοταν ουτε τιποτα , τραβαω μια κλοτσια στο μηχανημα και αρχιζω να βριζω τον σαλλα και ολο του το σοι . βγαινει ο σεκιουριτυ του εξηγουμε τι συμβαινει και μας βαζει μεσα . μεσα χαρα θεου 8 κοριτσια δουλευαν (δηλαδη ψιλοκοπαναγαν καθως ουτε υπηρχε αλλα και ουτε φανηκε πελατης εκει. ερχεται η διευθυντρια , της εξηγουμε τι συμβαινει , και μου ζητα την καρτα και την ταυτοτητα και λεει θα προσπαθησω εγω να δω πως θα σας εξυπηρετησουμε , εν τω μεταξυ παιρνω την γυναικα μου στην ελλαδα και λεω να τους βρισει χυδαια στα κεντρικα . μετα απο λιγο με παιρνει και μου λεει οτι της εδωσαν ενα τηλ αλλα πρεπει να τους παρω εγω. εν τω μεταξυ ερχεται η διευθυντριουλα και μου λεει οτι τα κανονισε και μπορω να παρω απο το ταμειο οσα θελω και μαλιστα η προμηθεια ηταν μικροτερη απο οτι ειχαν πει στην ελλαδα . χαρα εγω παω ταμειο και παιρνω τα λεφτα . πανω στην κουβεντα μαθαινω (ειπαμε ενα σωρο κοριτσια που ηθελαν να περασουν την ωρα τους ) οτι μπορουσα να ανοιξω λογαριασμο εκει , οποτε θα ηταν μια απλη μεταφορα χρηματων με web banking . αυτο το ειχα σκεφτει στην ελλαδα αλλα μου ελεγαν τα κεντρικα εδω οτι δεν γινεται γιατι πρεπει να δηλωσω διευθυνση κατοικιας στην βουλγαρια. τα κοριτσια ομω μου ειπαν οτι γινεται , τωρα θα δηλωνε καμμια το σπιτι της ως κατοικια μου δεν μου ειπαν .
τελος παντων 0 στην πειραιως ελλαδος και στους υπαλληλους της , 10 στην πειραιως βουλγαριας και τις υπαλληλους της .
ρε παιδια δεν ηταν ξυνες σαν τις ελεεινιδες τραπεζουπαλληλους. -
Εγω εχω βγαλει λεφτα απο ατμ στη βούγαρια, της πειραιως. 20 λεβα εβγαλα δοκιμαστικα.τωρα ειδα ομως οτι ειχα και χρεωση συνναλαγης ~4€
-
Θα πάρει λίγο καιρό να συνηθίσουμε αλλα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη 10,000 μετρητά ανάληψη δεν παίζει απο κάρτα με την καμία.
Επίσης δεν ξέρω για τι ήταν το προσύμφωνο αλλα συναλλαγή με μετρητά για τέτοιο ποσο ειναι τζιζ.
Το ορθον ειναι να είχες το IBAN του αντίσυμβαλλομένου και να του κανείς μεταφορά/ έμβασμα, όπου απο ebanking θα είχες το μικρότερο κόστος.
Για να σου έχει μια τραπεζα 10,000 μετρητά σε οποίο μέρος θέλεις και ειδικά στην Βουλγαρία έχει κόστος για την Τραπεζα και δεν θέλει να το πάρει.
Επίσης ειναι λογικό να μην βλέπεις το λογαριασμό σου στην Βουλγαρία γιατι μιλάμε για διαφορετικές τράπεζες, διαφορετικά ΑΦΜ.
Αυτο με τα βρισίδια δεν το πιάνω. Θα τους κανείς την μούρη κρέας! Κάτσε ήρεμα οταν γυρίσεις γράψε μια καταγγελία και πήγαινε την επίσημα, έτσι έχεις βαρύτητα.
Αυτο που δεν θα σου πει κανένας ειναι οταν θα δουν ανάληψη μετρητών στην Ελλάδα θα σου ζητήσουν τα παραστατικά και θα τσιμπισεις μια αναφορά ύποπτης συνναλαγης καθως απαγορεύεται συναλλαγή 10κ με μετρητά. -
και με τι να τους πληρωνα με κοχυλια; εξ αλλου εδω ειχαν γινει αιτησεις στην τραπεζα για ποιο συγκεκριμενο λογο τα χρειαζομουν και ειχαμε περιορισμο βαλει για τρεις συγκεκριμενες μερες , ειχαμε τεσταρει ποιος λογαριασμος φαινεται στο εξωτερικο , καθως δεν φαινονται ολοι οσοι ειναι συνδεδεμενοι στην καρτα . και ναι οπως λεω το εχουν ξανακανει και σε αλλους το εχω διαβασει σε διαφορα φορουμ.
η τραπεζα ειναι η ιδια αν μπεις στο βουλγαρικο σαιτ και ζητησεις να επικοινωνησεις σαν βουλγαρος , στα κεντρικα στην αθηνα σε παραπεμπει, και στο κατω κατω γιατι ολα τα προβληματα λυθηκαν με την παρεμβαση των κοριτσιων και δεν τα πηρα απο το ατμ αλλα απο το ταμιο αλλα η ιδια διαδικασια φανταζομαι θα ηταν. και τελος παντων ανοιξαμε και ενα λογαριασμο να υπαρχει και αλλη φορα ξερουμε.
σιγα το ποσο ρε συ , τα καφεδακια στην βουλη το πρωι κανουν περισσοτερο.
υποπτη συνναλαγη τι εννοεις αφου κατι αγοραστηκε με αυτα τα λεφτα και δηλωθηκε στο τελωνειο προμαχωνα . ποσο ποιο καθαρη συνναλαγη;. -
Τους κανόνες δεν τους βγάζω εγώ.
ΠΔ/ΤΕ 2652/29.2.2012Εκεί τα ορίζει όλα.
-
Πήγα ν'ανοίξω λογαριασμό στη Πειραιώς κι ενώ είχα εκκαθαριστικό, βεβαίωση αποδοχών και λογ. τηλεφώνου ήθελαν οπωσδήποτε και ΔΕΗ, οδηγία από ΤΤΕ είπαν. @@, τις προάλλες άνοιξα στην εθνική μόνο με λογ. τηλεφώνου. Η διεύθυνση πιστοποιείται από 3 ξεχωριστά έγγραφα: ταυτότητα, εκκαθαριστικό και λογαριασμό τηλεφώνου, τι διάολο θέλουν κι άλλο;
-
Η Πειραιώς δεν ξέρει τι θέλει, πιστοποιημένο από τέσσερα υποκαταστήματα στην Θεσσαλονίκη και από το κέντρο εξυπηρέτησης tel +e-mail.
Όποιος πάει, να έχει ΟΤΕ+ΔΕΗ, εκκαθαριστικό, ταυτότητα, βεβαίωση αποδοχών και βεβαίωση εργοδότη αν για κάποιο λόγο δεν υπάρχει τηλέφωνο εργοδότη στην αποδοχών. Παλιά η ΔΕΗ έφτανε και περίσσευε, τώρα η 'οδηγία από την ΤΤΕ' θέλει και τηλεφωνικό λογαριασμό. Η οδηγία από την ΤΤΕ είναι σε εισαγωγικά γιατί την ήθελαν τα 2 στα 4 καταστήματα και όχι τα άλλα 2 ή η εξυπηρέτηση.
-
Googlarete με τις λέξεις Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συστηθήκατε και θα διαβάσετε τι λέει ο σχετικός νόμος.
Η τραπεζα οφείλει να έχει το σχετικό έντυπο στην διάθεση του πελάτη. -
Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος για μεταφορά συναλλάγματος από μια τράπεζα σε άλλη; (εσωτερικού και οι δύο) Έμβασμα ή τραπεζική επιταγή;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
τώρα η 'οδηγία από την ΤΤΕ' θέλει και τηλεφωνικό λογαριασμό.Μας τα εχουν κανει τσουρεκια με αυτη την κακοσυνταγμενη οδηγια που ο καθενας την ερμηνευει οπως θελει.
Παω για καταθεση στην Εθνικη. Ποσο 700€ για εγγραφη στο ΕΑΠ. Δυστυχως στο καταστημα Εθνικης που με βολευε δεν εχει μηχανημα αυτοματων συναλλαγων, οποτε παω στο ταμειο.
Η ταμιας μου ζηταει ταυτοτητα την οποια δεν εχω μαζι μου, αλλα έχω επίσημο κρατικο εγγραφο που πιστοποιει την ταυτοτητα μου (διπλωμα οδηγησης).
Η ταμιας με παραπεμπει στον διευθυντη, ο οποιος με υφος 100 καρδιναλιων μου απευθυνεται στον ενικο και μου ξαναλεει οτι μονο με ταυτοτητα γινεται η καταθεση, λογω 'οδηγιας απο ΤΤΕ'.
Τον ρωταω αν στην ιδια οδηγια αναφερεται πως πρεπει να μιλαει στον ενικο ( ) και αν το μηχανημα αυτοματων συναλλαγων ζηταει ταυτοτητα.
Τελοσπαντων, του δειχνω το διπλωμα οδηγησης και μια χρεωστικη της Εθνικης, με 'ψαχνει' στο κομπιουτερ και με στελνει ταμειο 'χατιρικα' να κανω την καταθεση... -
τυχερός είσαι
εγώ σε αντίστοιχη φάση που χρειαζόταν επειγόντως να κάνω ανάληψη (και παίζει να ήταν η μοναδική φορά στη ζωή μου που δεν είχα ταυτότητα πάνω μου) και έδειξα δίπλωμα οδήγησης, η ατάκα που άκουσα από τη διευθύντρια ήταν πως είναι 'νόμος της τράπεζας'
Τελικά με μπζάξιμο στα κομπιούτερς και λίγο cross checking των στοιχείων χατιρικά την έκανα κι εγώ τη δουλειά μου.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα