-
Απαιτείται ακόμα το ποσό των 5 ευρώ για την έκδοση των κωδικών?
-
Της εθνικής για να το χρησιμοποιήσω δεν γινόταν με κανέναν browser παρά μόνο με μια παλιά έκδοση του firefox (3.6.28).
-
..
ακουσατε ακουσατεπληρωσα τις δοσεις μου στην εφορια μεσω e-banking για τακτοποιση ημιυπαιθριων. Οταν πηγε στην πολεοδομια ο μηχανικος μου να κανει τα χαρτια (και με τις αποδειξεις του η-μπακινγκ) ο ανεκδιηγητος ΔΥ εκει δεν τις δεχεται με το σκεπτικο οτι μπορει να ειναι μαιμου και να τις εχω φτιαξει εγω στο κομπιουτερ. ΤΟΜΠΟΛΑ.
Ρε παιδια εδω πληρωνονται ετσι μισθοδοσιες-ικα-εφοριες-προμηθευτες-εισαγωγες κλπ και κανενας δεν αμφισβητει την δοσοληψια, αυτος ο καρεκλοκενταυροσ στην πολεοδομια τησ ΑΜΦΙΣΣΑΣ βρεθηκε...να ειναι τοσο διεστραμμενοσ?
φτανω σε σημειο να θελω να απολυθουν ολοι οι ανεπαρκεις Δημοσιοι Υπαλληλοι....αμαν πια με τους κατσαπλιαδες και τους μπαστουνοβλαχους εκει...γκαμω την ευρωπη μου
-
...εχετε καμμια συμβουλη τι να κανω?
-
Το ενδεχόμενο να κάνει το δύσκολο γιατί θέλει χαρτζιλίκι το σκέφτηκατε; Ή θα το ήξερε ο μηχανικός σου και θα σε είχε ήδη ενημερώσει αν ήταν;
-
Η πιο σωστή λύση είναι να απευθυνθείς στο Συνήγορο του Πολίτη http://www.synigoros.gr/?i=stp.el.home
Αφού το το ίδιο κράτος μας ζητά να πληρώνουμε μέσω τραπεζών, συμπεριλαμβάνοντας και το ebanking στους τρόπους πληρωμής, θα πρέπει να επιβάλλει στους υπαλλήλους του να δέχονται τα δικαιολογητικά και ταυτόχρονα βέβαια να τους παρέχει κάποιο τρόπο για να ελέγχουν την γνησιότητά τους. Δεν ξέρω τον τρόπο αλλά λογικά θα υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί αν οι αποδείξεις κατάθεσης είναι γνήσιες και απλά ο συγκεκριμένος ΔΥ δεν τον γνωρίζει ή βαριέται να ασχοληθεί.Μια άλλη 'λύση' για να κάνεις τη δουλειά σου είναι να ζητήσεις από το τοπικό κατάστημα της τράπεζας μια επιστολή που να λέει ότι οι αποδείξεις είναι γνήσιες, η συναλλαγή έγινε και δεν ακυρώθηκε ή κάτι τέτοιο. Με σφραγίδες, με υπογραφή του διευθυντή της τράπεζας (που σίγουρα θα τον ξέρει τον υπάλληλο της πολεοδομίας σε τόσο μικρή πόλη), που θα πάει, θα πεισθεί ο αγράμματος ...
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Η πιο σωστή λύση είναι να απευθυνθείς στο Συνήγορο του Πολίτη http://www.synigoros.gr/?i=stp.el.homeΜια άλλη 'λύση' για να κάνεις τη δουλειά σου είναι να ζητήσεις από το τοπικό κατάστημα της τράπεζας μια επιστολή που να λέει ότι οι αποδείξεις είναι γνήσιες, η συναλλαγή έγινε και δεν ακυρώθηκε ή κάτι τέτοιο. Με σφραγίδες, με υπογραφή του διευθυντή της τράπεζας (που σίγουρα θα τον ξέρει τον υπάλληλο της πολεοδομίας σε τόσο μικρή πόλη), που θα πάει, θα πεισθεί ο αγράμματος ...
**ΠΗΡΑ ΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑΙ **
οι οικιακες εκτυπωσεις δεν αποτελουν αποδειξη..και αν θελει μπορει ο καθε ΔΥ να σε στειλει πισω στην τραπεζα για επιβεβαιωση με εκτυπωση απο τραπεζα η σφραγιδες οπως λες...δυστυχως.
Η μικρη πολη ειναι σχετικο διοτι εγω ειμαι στην αθηνα και πληρωνω τις εκει (αμφισσα) υποχρεωσεις μου μεσω η μπανκ...η πολεοδομια ουτε ξερω που βρισκεται και η υποθεση αφορα ενα συγκροτημα εξοχικων που εχτισα στον παρνασσο προ 2-ετιας.Αυτα προφανως τα ηξερε ο ΔΥ (οτι μου ειναι αδυνατον να προσκομισω αμεσα αυθεντικες αποδειξεις) και το εκανε η για να διωξει το μηχανικο και να πιει καφε, η να τσιμπησει κανα δωρακι....
Ευχαριστω για απαντησεις σας και ενημερωσα ως ανωτερω για να ξερουν και οι αλλοι εδω μεσα, ωστε να ειμαστε ετοιμοι να προσελκυσουμε επενδυτες σε ενα φιλικο επιχειρηματικο περιβαλλον.
Ο μηχανικος, ειναι αληθεια, οταν του ειπα θα πληρωσω ηλεκτρονικα τις δοσεις κατσουφιασε και ειπε για να δουμε αν θα το δεχτουν...αλλα εγω πληρωνω τα παντα ηλεκτρονικα εδω και χρονια και δεν ειχα προβλημα ποτε. Ειπα καλοπιστα τι στο καλο εδω η εφορια δεν μιλαει, και θα τσινισει η πολεοδομια..?..και οοοομως. Το ΒΑΘΥ Κρατος.
-
Κι εγώ πολύ ικανοποιημένος από το e-banking της Πειραιώς. Το σπουδαιότερο για μένα ότι δεν θέλει μηχανάκι για να σου βγάζει κωδικούς.
Βέβαια από τον υπολογιστή μου για λόγους που ποτέ κανένας δεν κατάλαβε ούτε μπόρεσε να μου εξηγήσει άρχισα σταδιακά να μην μπορώ να περάσω το αρχικό μενού, αρχικά πότε πότε και μετά ποτέ.... αλλά όταν έκανα φορμάτ, αλλαγή λειτουργικού όλα καλά... Δε λέω ότι φταίνε αυτοί αλλά κατά το ίδιο διάστημα δεν είχα πρόβλημα με Alpha, Εμπορική. Της εθνικής είχα βλαστημήσει με τους κωδικούς τους και από τότε που κλειδώθηκα εκτός δεν ξανασχολήθηκα. -
Ελτάσσε, αν έχεις συγγενείς ή κολλητούς δικηγόρους (που να μη σου ζητήσουν υπέρογκη αμοιβή δηλαδή), βουρ για μήνυση (παράβαση καθήκοντος) κατά του κρετίνου ΔΥ και κυρίως κατά των προϊσταμένων του...
Ϊσως και μόνον κατά των προϊσταμένων του - πήγαινε και κάνε έναν ευγενέστατο τσαμπουκά, και ζήτα τα στοιχεία τους, να κλάσουν μέντες.
Αν πάλι υποτεθεί ότι ο νόμος έτσι τους υποχρεώνει (αμφιβάλλω), αυτοί τότε δεν έχουν ευθύνη (άρα, καλύτερα η μήνυση να είναι 'κατά παντός υπευθύνου' και όχι ονομαστικώς), οπότε το ζήτημα αποκτά διοικητική (και όχι ποινική κατά προσώπων) διάσταση.
Γενικώς, χρειάζεσαι καλό νομικό, και κρίμα που εγκατέλειψα το επάγγελμα πριν χρόνια (θα σου έκανα τζάμπα τη δουλειά, γιατί καυλώνω τρελλά με κάτι τέτοια οθωμανικά κατάλοιπα) -
Ρε παιδιά μην το κουραζετε.
Οποιαδήποτε απλη φωτοτυπία ή εκτύπωση απο προσωπικό υπολογιστή δεν μετράει σαν αποδεικτικό.
Είναι απόλυτα λογικό και απορώ που σας εκπλήσσει κιόλας.
Εσείς τι λέτε ότι οι νομικές υπηρεσίες των εμπλεκόμενων δεν το έχουν ψάξει?Αν ίσχυαν οι απλές εκτυπώσεις εστω μέχρι να τσεκαριστουν και μόνο απο τις τράπεζες αρκετά λαμόγια θα είχαν κάνει πάρτυ.
-
με το εκκαθαριστικό δεν ισχύει αυτό.
Εκτύπωση από το σπίτι -> νόμιμο αποδεικτικό σύμφωνα με το νόμο που γράφει πάνω στην εκτύπωση (ακριβώς γι'αυτό το λόγο) -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
με το εκκαθαριστικό δεν ισχύει αυτό.
Εκτύπωση από το σπίτι -> νόμιμο αποδεικτικό σύμφωνα με το νόμο που γράφει πάνω στην εκτύπωση (ακριβώς γι'αυτό το λόγο)Όπως και με τη φορολογική ενημερότητα μέσω ίντερνετ υπάρχει εγκύκλιος για δυνατότητα επαλήθευσης των συγκεκριμένων εγγράφων, μέσω του αριθμού πρωτοκόλλου που φέρουν. Αλλά για τα ιδιωτικά έγγραφα, γιατί αυτό είναι η εκτύπωση από το site της τράπεζας είναι ένα θέμα
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Ελτάσσε, αν έχεις συγγενείς ή κολλητούς δικηγόρους (που να μη σου ζητήσουν υπέρογκη αμοιβή δηλαδή), βουρ για μήνυση (παράβαση καθήκοντος) κατά του κρετίνου ΔΥ και κυρίως κατά των προϊσταμένων του...
Ϊσως και μόνον κατά των προϊσταμένων του - πήγαινε και κάνε έναν ευγενέστατο τσαμπουκά, και ζήτα τα στοιχεία τους, να κλάσουν μέντες.
Αν πάλι υποτεθεί ότι ο νόμος έτσι τους υποχρεώνει (αμφιβάλλω), αυτοί τότε δεν έχουν ευθύνη (άρα, καλύτερα η μήνυση να είναι 'κατά παντός υπευθύνου' και όχι ονομαστικώς), οπότε το ζήτημα αποκτά διοικητική (και όχι ποινική κατά προσώπων) διάσταση.
Γενικώς, χρειάζεσαι καλό νομικό, και κρίμα που εγκατέλειψα το επάγγελμα πριν χρόνια (θα σου έκανα τζάμπα τη δουλειά, γιατί καυλώνω τρελλά με κάτι τέτοια οθωμανικά κατάλοιπα)Ο νόμος τους υποχρεώνει αλλά εσύ θα κάνεις μήνυση κατά παντός υπευθύνου ; Για ποιο πράγμα, επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος ; Τι θα πει διοικητική διάσταση ;! Εννοείς να πάει στα διοικητικά δικαστήρια με τι αίτημα ; Να ζητήσει να μην εφαρμοστεί (ή να εφαρμοστεί 'αλλιώς') εν προκειμένω ο νόμος επειδή είναι αντισυνταγματικός ; (που δεν θα είναι)..Τι νόημα έχει αυτό για μια υπόθεση 'ψιλικών' ; Θα βγει απόφαση μετά από 5 χρόνια που θα αναγκάζει τη Διοίκηση να δέχεται την εκτύπωση του e-banking ; (και σιγά μη βγει, με τι επιχείρημα Και ποιο το κέρδος ; Αν πηγαίνουμε στα δικαστήρια για τέτοια καλά κρασά.
Αν ο νόμος τους υποχρεώνει λοιπόν το θέμα δεν έχει καμία διάσταση ευθύνης από τη στιγμή που απλά εφαρμόζουν ΟΛΟΙ το νόμο. Από πότε μπορεί να αναζητηθούν ευθύνες από κάποιον υπάλληλο επειδή εφαρμόζει το νόμο ;
Αν λοιπόν δεν υπάρχουν ευθύνες σε τι άλλο θα μπορούσε ποτέ να αποσκοπεί η άσκηση ενός οιουδήποτε ενδίκου βοηθήματος ; Μήπως να ζητήσει αποζημίωση μέσω 105 ΕισΝΑΚ (αστική ευθύνη Δημοσίου); Για ποιο πράγμα πάλι ; Για τη σύννομη συμπεριφορά των διοικητικών οργάνων ; Μα η βάση της ευθύνης του Δημοσίου για αποζημίωση θεμελιώνεται σε παράνομη πράξη η παράλειψη των οργάνων του κατά την άσκηση των καθηκόντων τους!Εν οίγοις αν οι υπάλληλοι ενήργησαν σύννομα το θέμα τελειώνει εδώ...Δεν υπάρχει κάτι άλλο, τα άλλα είναι κάψιμο χρόνου και ενέργειας.
Ο δικηγόρος που θα ενέπλεκε κάποιον σε δικαστήρια γι αυτό το θέμα θέλει π@τσο και ξύλο. -
Εγώ γι αυτό πρότεινα τον συνήγορο του πολίτη....
Δεν μπορεί, πρέπει να υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί η γνησιότητα του παραστατικού για τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Αλλιώς θα έπρεπε να ζητάνε αποκλειστικά και μόνο απόδειξη από ταμείο τράπεζας και οι ίδιες οι τράπεζες, ξέροντας ότι δεν θα γίνεται δεκτή, δεν θα έβαζαν καθόλου τη συγκεκριμένη συναλλαγή στο ebanking τους.
Άλλωστε είναι εύκολο να γίνει έλεγχος, αφού το χαρτάκι (είτε από το ταμείο είτε από ebanking) το μόνο που λέει είναι ότι κατατέθηκε ένα ποσό σε κάποιο ειδικό λογαριασμό του δημοσίου. Ας ελέγξουν λοιπόν αν έγινε η κατάθεση** στο λογαριασμό τους**.Είτε λοιπόν η διοίκηση 'ξέχασε' να δώσει έναν τρόπο να ελέγχουν οι υπάλληλοι αν έγινε μια κατάθεση ή όχι
είτε ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του. -
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
Είτε λοιπόν η διοίκηση 'ξέχασε' να δώσει έναν τρόπο να ελέγχουν οι υπάλληλοι αν έγινε μια κατάθεση ή όχι
είτε ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.Είτε πολύ απλά δε θέλει να ασχοληθεί με την επαλήθευση και σε βάζει εσένα να το κάνεις (true story: Υπάλληλος αρνήθηκε να παραλάβει αίτηση για επιδότηση επειδή δεν υπήρχε στο φάκελο πιστοποιητικό στρατολογίας, ενώ ήταν ήδη σε ισχύ η διάταξη που ορίζει ότι η υπηρεσία αναζητεί αυτεπάγγελτα το συγκεκριμένο έγγραφο)
-
Πάρα πολλά υποτίθεται μπορούν ή πρέπει να αναζητήσουν μόνοι τους (πχ πιστοποιητικό γέννησης η αστυνομία για νέα ταυτότητα) αλλά είτε δε θα στο κάνουν και σου λένε να το φέρεις εσύ είτε θα πρέπει να περιμένεις και να τους κυνηγάς πολύ καιρό.
Αν ήμουν πολυεκατομμυριούχος θα ήθελα να είχα δικηγόρο για να ασχολείται με όλες αυτές τις καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος ή απλά τεμπελιάς.
Αλήθεια μπορεί οποιοσδήποτε δικηγόρος να εργαστεί σε άλλο νομό (είχα καταλάβει ότι ήταν να απελευθερωθεί, έγινε;). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάρα πολλά υποτίθεται μπορούν ή πρέπει να αναζητήσουν μόνοι τους (πχ πιστοποιητικό γέννησης η αστυνομία για νέα ταυτότητα) αλλά είτε δε θα στο κάνουν και σου λένε να το φέρεις εσύ είτε θα πρέπει να περιμένεις και να τους κυνηγάς πολύ καιρό.
Αν ήμουν πολυεκατομμυριούχος θα ήθελα να είχα δικηγόρο για να ασχολείται με όλες αυτές τις καταστάσεις κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος ή απλά τεμπελιάς.
Αλήθεια μπορεί οποιοσδήποτε δικηγόρος να εργαστεί σε άλλο νομό (είχα καταλάβει ότι ήταν να απελευθερωθεί, έγινε;).εγινε!
-
Τι έγινε, θα με κάνεις πολυεκατομμυριούχο;;; Σε ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αλήθεια μπορεί οποιοσδήποτε δικηγόρος να εργαστεί σε άλλο νομό (είχα καταλάβει ότι ήταν να απελευθερωθεί, έγινε;).Η έκφραση 'δικηγόρος να εργαστεί σε άλλο νομό' δεν είναι απόλυτα σωστή αλλά ναι έγινε
Δες εδώ
viewtopic.php?p=2634942#p2634942 -
Τις προάλλες έστειλα έμβασμα στο εξωτερικό.Για το ίδιο ποσό η Πειραιώς μου πήρε προμήθεια 8€ ενώ η Αγροτική ζήτησε 35!!!Πώς έιναι δυνατόν η Αγροτική που ανήκει στην Πειραιώς να έχει διαφορετικό τιμολόγιο και μάλιστα να διαφερει τόσο πολύ από την μητρική της...
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα