-
Γράψε μας τι γράφει επάνω και τη χρονολογία έκδοσής της.
-
Δεν την έχω πάνω μου τώρα...
-
Αν καποιος παει να σε πληρωσει με πλαστο χαρτονομισμα τι κανεις;Αν καλεσεις αστυνομια τι ακολουθει;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν καποιος παει να σε πληρωσει με πλαστο χαρτονομισμα τι κανεις;Αν καλεσεις αστυνομια τι ακολουθει;Δεν το δεχεσαι.
Βρηκα αυτο:
Όποιος χωρίς νόμιμη εξουσία ή δικαιολογία (το βάρος απόδειξης της οποίας φέρει ο κατηγορούμενος) έχει στην κατοχή του, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι πλαστό, κίβδηλο ή αλλοιωμένο, οποιοδήποτε πλαστό, κίβδηλο ή αλλοιωμένο χαρτονόμισμα ή τραπεζογραμμάτιον ή οποιοδήποτε ημιτελές ή ασυμπλήρωτο χαρτονόμισμα ή τραπεζογραμμάτιον που φέρεται ότι εκδόθηκε από τον Επίτροπο ή τον Διοικητή και/ή τον θησαυροφύλακα της Κεντρικής Τραπέζης, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση για οποιαδήποτε περίοδο που δεν υπερβαίνει τα πέντε έτη.
...αλλα το bold με προβληματιζει...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν καποιος παει να σε πληρωσει με πλαστο χαρτονομισμα τι κανεις;Αν καλεσεις αστυνομια τι ακολουθει;Εμείς στην υπηρεσία ήμαστε πολύ προσεκτικοί, καθότι δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον τόσο εύκολα. Ακόμα κι η τράπεζα μου λέει ότι το αλάθητο το έχει μόνο η ΤτΕ, εκτός αν μιλάμε για εξόφθαλμες περιπτώσεις. Συνήθως λέω στον εκάστοτε ότι δεν μου το περνάει το μηχάνημα, οπότε ας μου δώσει κάποιο άλλο.
-
Βρε φυσικα και δεν το δεχομαι!
Ενας ,γνωστος κιολας! , μου εδωσε πλαστο 50€ , του ειπα οτι δεν ειναι 'καλο' και μου λεει: επειδη ειναι φθαρμενο; .
Μου εδωσε αλλο ,γνησιο ,και του ειπα να μην το δωσει καπου γιατι θα βρεθει εκτεθειμένος
Απο την ολη του συμπεριφορα ομως φαινοταν οτι το ηξερε. -
Ναι, δεν το δέχεσαι, αλλά άπαξ κι έχει αποκτηθεί το αγαθό που εμπορεύεσαι και δεν υπάρχει περίπτωση αναστροφής/επιστροφής και σου λέει, αδερφέ δεν έχω άλλα λεφτά, τι κάνεις τότε;
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Αν καποιος παει να σε πληρωσει με πλαστο χαρτονομισμα τι κανεις;Αν καλεσεις αστυνομια τι ακολουθει;
Εμείς στην υπηρεσία ήμαστε πολύ προσεκτικοί, καθότι δεν μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον τόσο εύκολα. Ακόμα κι η τράπεζα μου λέει ότι το αλάθητο το έχει μόνο η ΤτΕ, εκτός αν μιλάμε για εξόφθαλμες περιπτώσεις. Συνήθως λέω στον εκάστοτε ότι δεν μου το περνάει το μηχάνημα, οπότε ας μου δώσει κάποιο άλλο.
Μου εχει τυχει 50€ που να εχει ολα τα χαρακτηριστικα σωστα και σε μηχανημα τραπεζας να μην περναει .
Σε αλλη τραπεζα ομως περασε κανονικα
Μεχρι τωρα εχω 'φαει' ενα 50€ και ενα 20€ .
-
με μερικά φθαρμένα, συμβαίνει αυτό...
Πως ακριβώς διαπίστωσες ότι σε κάποια τράπεζα δεν περνάει ενώ σε άλλη πέρασε; Στο έδωσαν πίσω ενώ το έβγαζαν πλαστό; -
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ναι, δεν το δέχεσαι, αλλά άπαξ κι έχει αποκτηθεί το αγαθό που εμπορεύεσαι και δεν υπάρχει περίπτωση αναστροφής/επιστροφής και σου λέει, αδερφέ δεν έχω άλλα λεφτά, τι κάνεις τότε;Στο πρατηριο;
Λαστιχο στο τεποζιτο ,ρουφηγμα και αδειασμα του καυσιμου που εβαλεΤο εχω κανει μια φορα σε εναν που ενω μου ειπε 25€ καυσιμο στα 8,5€ μου λεει εγω σου ειπα 5€ ,δεν εχω αλλα λεφτα να σου δωσω .Αργοτερα εμαθα οτι εκανε το ιδιο κολπο σε ολα τα βενζιναδικα .
με μερικά φθαρμένα, συμβαίνει αυτό...
Πως ακριβώς διαπίστωσες ότι σε κάποια τράπεζα δεν περνάει ενώ σε άλλη πέρασε; Στο έδωσαν πίσω ενώ το έβγαζαν πλαστό;Ναι αλλα και εκεινοι δεν ηταν 100% βέβαιοι οτι ειναι πλαστο οποτε μου το εδωσαν πισω .
-
Όντως μπορεί να έχει όλα τα χαρακτηριστικά σωστά, αλλά μπορεί να έχει πέσει πάνω του βενζίνη,λάδι κάποιο οργανικό υλικό και να μπλοκάρει το υπέρυθρο ματάκι του μηχανήματος. Οπότε το βγάζει ως πλαστό, ακόμα κι αν το μηχάνημα είναι αξίας 3-4.000 ευρώ. Σε αυτή τη περίπτωση μπορεί ο ταμίας βάση της εμπειρίας του να το κρίνει ως γνήσιο και να το πάρει. Ειδάλλως το πας ΤτΕ, όπως και τα φθαρμένα. Εκεί τα βλέπουν με το χέρι, τα καταγράφουν ένα-ένα, τα φωτοτυπούν και σου τα αλλάζουν με την ανάλογη γκρίνια.
ΥΓ ωραίος Bill
-
Άσχετο/σχετικό στο σουπερμάρκετ προσπαθησε η υπάλληλος να μου πασάρει ιταλική λιρέττα για δίευρω. Μου είχε ξανασυμβεί το 2002.
-
Ο χρήστης famas έγραψε:
Ναι, δεν το δέχεσαι, αλλά άπαξ κι έχει αποκτηθεί το αγαθό που εμπορεύεσαι και δεν υπάρχει περίπτωση αναστροφής/επιστροφής και σου λέει, αδερφέ δεν έχω άλλα λεφτά, τι κάνεις τότε;Σαν τι δηλαδη θα μπορουσες να κανεις οταν δεν σου δινουν λεφτα;
Μονο πιστωση μπορεις να του κανειςΚυκλοφορουν πολλα πλαστα εκει εξω,εγω την εφαγα με ένα 20ρικο
-
Ο Bill εξήγησε τι θα έκανε και σε ειδική περίπτωση μάλιστα. Τα πλαστά τα τρως συνήθως όταν είναι ανάμεσα σε γνήσια.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Άσχετο/σχετικό στο σουπερμάρκετ προσπαθησε η υπάλληλος να μου πασάρει ιταλική λιρέττα για δίευρω. Μου είχε ξανασυμβεί το 2002.Υπαρχουν ως και πλαστα διευρα.Οχι Λιρετα ή Λεβα ή Τουρκικη λιρα που μοιαζουν και μπορεις να μπερδευτεις.
-
Εγω πηρα λεβα αντι μονοευρου
-
Εγώ ένα τούρκικο νόμισμα για 2ευρω, αλλά φρόντισα να το ξεφορτωθώ γρήγορα.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Άσχετο/σχετικό στο σουπερμάρκετ προσπαθησε η υπάλληλος να μου πασάρει ιταλική λιρέττα για δίευρω. Μου είχε ξανασυμβεί το 2002.
Υπαρχουν ως και πλαστα διευρα.Οχι Λιρετα ή Λεβα ή Τουρκικη λιρα που μοιαζουν και μπορεις να μπερδευτεις.
Τα μηχανήματα τα παίρνουν αυτά τα κέρματα?
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Υπαρχουν ως και πλαστα διευρα.Οχι Λιρετα ή Λεβα ή Τουρκικη λιρα που μοιαζουν και μπορεις να μπερδευτεις.
Τα μηχανήματα τα παίρνουν αυτά τα κέρματα?
Εννοεις τα μηχανημα αυτοματων συναλλαγών στις τραπεζες;Φανταζομαι πως ναι αφου εχουν ακριβως το ιδιο μεγεθος τα νομισματα.
-
πρέπει να παίζει και το βάρος ρόλο.
Τι κέρδος μπορεί να έχει κανείς από πλαστά νομίσματα;
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα