-
Εχει κάποιος άποψη για το ebanking γενικά ...είναι ασφαλές; Της alpha αξίζει;
-
-
-
Φυσικά και είναι ασφαλές...Πιο ασφαλές θα έλεγα εγώ από οτιδήποτε άλλο...Μου κάνει εντύπωση που εσύ κάνεις τέτοια ερώτηση, θα περίμενα να έχεις ebanking εδώ και πολλά χρόνια ...Πάντως σε ό,τι με αφορά για να καταλάβεις προτιμώ να μου πάρεις το κινητό για 6 μήνες παρά να με αφήσεις χωρίς ebanking για 6 μήνες
Για την Alpha δεν έχω άποψη, τα πιο καλά θεωρούνται της Eurobank και Πειραιώς...
-
Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι ενα ebanking με σταθερό κωδικό
Ελληνική πρωτοτυπία?
Εδώ έχουμε ειδικό κομπιουτεράκι που βάζεις την κάρτα ανάληψης και σου παράγει κωδικούς για να συνδεθείς, βάσει του πιν
Αν θές να μεταφέρεις λεφτά, πρέπει να επιβεβαιώσεις την συναλλαγή βάζοντας τον κωδικό που σου δίνει το site και παράγοντας καινούργιο. Αν το ποσό είναι πάνω από ένα όριο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές.Πάντως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία απο αυτό...
Αν το μάθεις δεν θες να βλέπεις την τράπεζα ούτε απ έξω -
koutsan όσο δεν έβρεξε σήμερα στην Μόντσα άλλο τόσο έβγαλα άκρη από το μήνυμά σου
-
Το ξαναδιάβασα αλλά δεν μπορώ να φανταστώ που μπορεί να υπάρχει πρόβλημα κατανόησης Προφανώς δε λέει καμιά σοφία αλλά να μη βγάζεις νόημα μου φαίνεται περίεργο
-
Βρήκα! είχα γράψει λανθασμένα 'ο,τιδήποτε' αντί για το ορθό 'οτιδήποτε', μην ανησυχείς τώρα το διόρθωσα
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Φυσικά και είναι ασφαλές...Πιο ασφαλές θα έλεγα εγώ από οτιδήποτε άλλο...Μου κάνει εντύπωση που εσύ κάνεις τέτοια ερώτηση, θα περίμενα να έχεις ebanking εδώ και πολλά χρόνια ...Πάντως σε ό,τι με αφορά για να καταλάβεις προτιμώ να μου πάρεις το κινητό για 6 μήνες παρά να με αφήσεις χωρίς ebanking για 6 μήνεςμου φάνηκε ότι έτσι όπως το γράφεις κάνεις πλάκα....
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ελληνική πρωτοτυπία?
Εδώ έχουμε ειδικό κομπιουτεράκι που βάζεις την κάρτα ανάληψης και σου παράγει κωδικούς για να συνδεθείς, βάσει του πιν
Αν θές να μεταφέρεις λεφτά, πρέπει να επιβεβαιώσεις την συναλλαγή βάζοντας τον κωδικό που σου δίνει το site και παράγοντας καινούργιο. Αν το ποσό είναι πάνω από ένα όριο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται μία ή δύο φορές.Πάντως δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία απο αυτό...
Αν το μάθεις δεν θες να βλέπεις την τράπεζα ούτε απ έξωΤο ζήτημα είναι από τι κινδυνεύεις ? Να σου βρουν τον κωδικό ? Και τι θα κάνουν ? Θα στείλουν λεφτά σε λογαριασμό τους ? Πολύ επικίνδυνο, θα τους βρουν εύκολα...Γενικώς αυτός που θα κάνει κάτι τέτοιο μπαίνει σε φοβερό κίνδυνο ενώ εσένα η τράπεζα θα σου επιστρέψει τα (αστεία) λεφτά σου και θα ασχοληθεί να κόψει τον κώλο του απατεώνα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φυσικά και είναι ασφαλές...Πιο ασφαλές θα έλεγα εγώ από οτιδήποτε άλλο...Μου κάνει εντύπωση που εσύ κάνεις τέτοια ερώτηση, θα περίμενα να έχεις ebanking εδώ και πολλά χρόνια ...Πάντως σε ό,τι με αφορά για να καταλάβεις προτιμώ να μου πάρεις το κινητό για 6 μήνες παρά να με αφήσεις χωρίς ebanking για 6 μήνες
μου φάνηκε ότι έτσι όπως το γράφεις κάνεις πλάκα....
1)Απάντησα ευθέως στην ερώτηση : κατ'εμέ είναι ασφαλέστατο
2)Εξέφρασα την απορία μου για την 'παπουδίστικη' ερώτηση από κάποιον που ασχολείται με την τεχνολογία έστω και ερασιτεχνικά...Θα περίμενα να παίζεις στα δάχτυλα τα ebanking πολλών τραπεζών
3)Είπα (προσπάθησα τουλάχιστον) με κάποιο κωμικό τρόπο πόσο σημαντικό είναι για μένα το ebanking
4)Είπα ό,τι ξέρω για Πειραιώς και Eurobank...Γιατί να κάνω πλάκα ?
-
μου φάνηκε ότι έτσι όπως το γράφεις κάνεις πλάκα....
1)Απάντησα ευθέως στην ερώτηση : κατ'εμέ είναι ασφαλέστατο
2)Εξέφρασα την απορία μου για την 'παπουδίστικη' ερώτηση από κάποιον που ασχολείται με την τεχνολογία έστω και ερασιτεχνικά...Θα περίμενα να παίζεις στα δάχτυλα τα ebanking πολλών τραπεζών
3)Είπα (προσπάθησα τουλάχιστον) με κάποιο κωμικό τρόπο πόσο σημαντικό είναι για μένα το ebanking
4)Είπα ό,τι ξέρω για Πειραιώς και Eurobank...Γιατί να κάνω πλάκα ?
τι να σε πω...έτσι το πήρα. Ενιγουει μερσι.
ΥΓ. δεν έχω ούτε πιστωτική ...με τα τραπεζικά δεν τα πάω καλά.
-
Μερικες τραπεζες νομιζω προμηθευουν τον πελατη και με ενα usb stick που λειτουργει σαν H.A.S.P.
-
Ελληνική πρωτοτυπία?
Αν το μάθεις δεν θες να βλέπεις την τράπεζα ούτε απ έξωΤο ζήτημα είναι από τι κινδυνεύεις ? Να σου βρουν τον κωδικό ? Και τι θα κάνουν ? Θα στείλουν λεφτά σε λογαριασμό τους ? Πολύ επικίνδυνο, θα τους βρουν εύκολα...Γενικώς αυτός που θα κάνει κάτι τέτοιο μπαίνει σε φοβερό κίνδυνο ενώ εσένα η τράπεζα θα σου επιστρέψει τα (αστεία) λεφτά σου και θα ασχοληθεί να κόψει τον κώλο του απατεώνα...
Ti να σου πω ρε Koutsan, αν ήταν δεν θα υπήρχαν απάτες με πιστωτικές, μιας και η τράπεζα θα σε καλύπτει. Κάτι που συμβαίνει βέβαια, αλλά δεν αναιρεί τις απάτες με κάρτες
-
Ελληνική πρωτοτυπία?
α. Η Alpha χρησιμοποιεί σταθερό κωδικό μόνο για μεταφορές προς προδηλωμένους λογαριασμούς. Για άλλους λογαριασμούς απαιτεί τη χρήση πρόσθετου κωδικού που που παράγεται από ειδική συσκευή που έχει ο πελάτης (σύστημα που πρώτη εφάρμοσε η τότε Εγνατία). Το σύστημά της είναι τουλάχιστον τόσο ασφαλές όσο και των άλλων,
β. Κίνδυνος. Κινδυνεύεις αν δεν προσέχεις. Η τράπεζα δεν πρόκειται να σε αποζημιώσει για κακή χρήση του κωδικού σου (αν τον παράτησες στο καφενείο, τον είπες στο τρίτο έτερο ήμισυ κλπ). Πρέπει να υπάρχει ευθύνη της και στην περίπτωση χρήσης των κωδικών απο τρίτο, δεν τεκμαίρεται τέτοια. Η περίπτωση βέβαια του ηλεκτρονικού εγκλήματος (όχι του phishing, αλλά παραβίασης των συστημάτων της) είναι άλλη ιστορία. Τώρα, το κυνήγι αυτού που παρανόμως έκανε χρήση του κωδικού σου, είναι μιά ενδιαφέρουσα περιπέτεια, ειδικά αν έχει ξεκοκκαλίσει τα φράγκα. Γιαυτό, φυλάμε, ειδικά αυτά, τα ρούχα μας για να τάχουμε όλα.
-
Χρησιμοποιώ την υπηρεσία e-banking εδώ και πολλά χρόνια και πραγματικά μου έχει γλυτώσει άπειρο χρόνο από τις αναμονές στις τράπεζες. Όπου έχω λογαριασμό έχω και e-banking και ουδέποτε συνέβη κάτι (χτύπα ξύλο). Απ' όσα έχω χρησιμοποιήσει, καλύτερα θεωρώ αυτά της Eurobank (αναβαθμίστηκε πρόσφατα) και της Alpha. Αμφότερα έχουν πολλές δυνατότητες και θεωρούνται αρκετά ασφαλή. Χειρότερο (από άποψη δυνατοτήτων) αυτό της Citibank, μιας και κάνεις μόνο τα βασικά. Της Εμπορικής μέτριο (σπαστικό το ότι για να καταθέσεις σε λογαριασμό τρίτου πρέπει να κάνεις αίτηση και να περιμένεις τηλεφωνική επιβεβαίωση).
Οσονούπω θα έχω άποψη και για αυτά της HSBC (άργησε λίγο αλλά το πήρε απόφαση... περίεργο για τέτοια τράπεζα) και της Εθνικής. Για Πειραιώς επίσης έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ελληνική πρωτοτυπία?
Εδώ έχουμε ειδικό κομπιουτεράκι που βάζεις την κάρτα ανάληψης και σου παράγει κωδικούς για να συνδεθείς, βάσει του πινΔεν θελω να σε τρομαξω, αλλα η αλφα εχει 'κομπιουτερακι' που δινει προσωρινους, μεταβλητους εξαψηφιους κωδικους εδω και 2-3 χρονια. Α, εδω εχουμε και ηλεκτρικο ρευμα τα τελευταια χρονια.
Επι του θεματος, χρησιμοποιω το web banking της αλφα εδω και 7-8 χρονια. Κανενα προβλημα μεχρι στιγμης. Πληρωνω απο κει οτε (παλια), δεη, ευδαπ, πιστωτικες, κινητο, ενοικιο και οποια αλλη μεταφορα, μεχρι και καταθεσεις σε τηλεμαραθωνιους. Κατα τη γνωμη μου ειναι σωτηριο, ειδικα αν μενεις αθηνα.
-
Ο χρήστης pro έγραψε:
Ελληνική πρωτοτυπία?
Εδώ έχουμε ειδικό κομπιουτεράκι που βάζεις την κάρτα ανάληψης και σου παράγει κωδικούς για να συνδεθείς, βάσει του πινΔεν θελω να σε τρομαξω, αλλα η αλφα εχει 'κομπιουτερακι' που δινει προσωρινους, μεταβλητους εξαψηφιους κωδικους εδω και 2-3 χρονια. Α, εδω εχουμε και ηλεκτρικο ρευμα τα τελευταια χρονια.
Ήξερα ότι είχε σταθερό κωδικό, κάτι που ισχύει εν μέρει όπως είπε κι ο geolib, εξ ού και το σχολιο μου. Δεν το έψαξα σε βάθος.
Για το ρεύμα το γνωρίζω, Ελλάδα ήμουν μέχρι πριν λίγους μήνες. Από τηλέφωνο πώς τα πάτε?Στο θέμα μας, εφόσον υπάρχει η συγκεκριμένη διασφάλιση δεν υπάρχει κίνδυνος, στα όρια του λογικού βέβαια. Εδώ είχε δημιουργηθεί ένα θέμα, με κάποιους που κατάφεραν να σπάσουν κάποιους κωδικούς, αλλά προφανώς η τράπεζα, αφού κάλυψε πλήρως τους πελάτες, προέβη και σε αναμάθμιση του συστήματος ασφαλείας.
Tα πλεονεκτήματα που σου δίνει και ο χρόνος που γλιτώνεις, όχι μόνο στην ΑΘήνα αλλά και στην επαρχία (όλοι έχουμε γευτεί την πίκρα να χρειαστεί να κάνεις συναλλαγές σε τράπεζα όταν βγαίνουν οι συντάξεις ), για μένα είναι συντριπτικά έναντι του κινδύνου. -
FYI και η Winbank (Πειραιώς) δίνει μηχανάκι για OTP (One-Time Passwords).
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
FYI και η Winbank (Πειραιώς) δίνει μηχανάκι για OTP (One-Time Passwords).Ειναι δωρεαν ή το πληρώνεις;
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα