-
Πράγματι έχεις δίκιο , αν και κάπου στο βάθος του μυαλού μου είχα το συνολικό πακέτο 10% + κεφαλαιοποίηση . Οπότε αν γλυτώνεις τους φόρους και 1 προς 44 να πάει η ισοτιμία πώλησης πάλι είναι ασυναγώνιστο πακέτο.
Για 50.000e * 38 = 1,900,000 ρούβλια *19,8% για 2 χρόνια = 376200 / 24 μήνες = 15675 δια 42 ( ισοτιμία πώλησης στην τράπεζα)=373 ευρουδάκια. Δεν είν 'κακό , για την ακρίβεια είναι τέλειο . Με 100.000e δηλαδή με 746e κάποιος μπορεί να επιβιώσει μερικά χρόνια εάν δεν έχει ενοίκιο ή να συμπληρώσει το εισόδημά του. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πράγματι έχεις δίκιο , αν και κάπου στο βάθος του μυαλού μου είχα το συνολικό πακέτο 10% + κεφαλαιοποίηση . Οπότε αν γλυτώνεις τους φόρους και 1 προς 44 να πάει η ισοτιμία πώλησης πάλι είναι ασυναγώνιστο πακέτο.
Για 50.000e * 38 = 1,900,000 ρούβλια *19,8% για 2 χρόνια = 376200 / 24 μήνες = 15675 δια 42 ( ισοτιμία πώλησης στην τράπεζα)=373 ευρουδάκια. Δεν είν 'κακό , για την ακρίβεια είναι τέλειο . Με 100.000e δηλαδή με 746e κάποιος μπορεί να επιβιώσει μερικά χρόνια εάν δεν έχει ενοίκιο ή να συμπληρώσει το εισόδημά του.Αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει η ισοτιμία ευρω / ρούβλι τα επόμενα 2 χρόνια. Όμως, υπάρχει ο συναλλαγματικός κίνδυνος. Δεν είναι απαραίτητα κακό, μπορεί να βγεις κερδισμένος αν ανέβει το ρούβλι / πέσει το ευρώ.
Επειδή όμως η Μέρκελ θέλει το ευρώ ισχυρό κι ας πεινάσουμε στην Ελλάδα ενώ ο Πούτιν δεν έχει τέτοια κολλήματα με το ρούβλι, το πιθανότερο είναι τα επόμενα 2 χρόνια να πέσει το ρούβλι / ανέβει το ευρώ (κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει φυσικά, απλά αυτό είναι το πιθανότερο να συμβεί). Αν τελικά αυτό συμβεί, στο τέλος της διετίας οι αποδόσεις σου θα εξανεμισθούν αφού όταν θα μετατρέψεις το κεφάλαιό σου σε ευρώ θα πάρεις λιγότερα από όσα επένδυσες. Πόσα λιγότερα; κανείς δεν μπορεί να προβλέψει... -
ακριβως υπαρχει υπαρχει ο συναλλαγματικος κινδυνος υπαρχει το δελεαρ του καλυτερου επιτοκιου. Δεν χαριζει κανεις λεφτα...
-
ΜΕ τέτοιο επιτόκιο δεν χάνεις με τίποτε το κεφάλαιό σου , βέβαια είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς να δει τι θα παιχτεί με το PSI και μετά να αποφασίσει.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
ΜΕ τέτοιο επιτόκιο δεν χάνεις με τίποτε το κεφάλαιό σου , βέβαια είναι προτιμότερο να περιμένει κανείς να δει τι θα παιχτεί με το PSI και μετά να αποφασίσει.Μην κάνεις βιαστικές εκτιμήσεις, είναι αστεία η ανωτέρω δήλωση
Όχι μόνο μπορείς να χάσεις από το κεφάλαιό σου αλλά μπορείς να πάθεις πολύ μεγάλη πανωλεθρία. Τι εννοείς επίσης ότι γλυτώνεις τους φόρους ; Κανονικότατα 10% φόρο στους τόκους θα πληρώνεις.
Λάβε επίσης υπόψη τα εξής :
Το ευρώ δεν είναι ότι δίνει 0%, 6,5% ετήσια απόδοση και στη 2ετία 13,5%, άρα η διαφορά ρούβλι/ευρώ στα επιτόκια είναι μόλις 3,5% το έτος.
Στο τέλος της 2ετίας τα 50 χιλιάρικά σου θα έχουν γίνει περίπου 56.700 ευρώ και τα 1.900.000 θα έχουν γίνει 2.300.000 ρούβλια. Αν λοιπόν έχεις αλλάξει τα ευρώ σου με ισοτιμία 38 έρχεσαι ακριβώς στα ίδια λεφτά απλά με ισοτιμία 40,5 (2.300.000/56.700 ), οποιαδήποτε ισοτιμία πάνω από 40,5 (δηλ. 6.5% μεταβολή, αστεία πράγματα για τις αγορές συναλλάγματος σε βάθος 2ετίας + διαφορά τιμής αγοράς/πώλησης) αρχίζεις και χάνεις από την κίνησή σου. Το πόσο εύκολο δε να δεις 20% μεταβολή στην ισοτιμία ευρώ/ρούβλι (και προς τη μία και προς την άλλη κατεύθυνση φυσικά) σε 2 χρόνια από σήμερα δεν φαντάζεσαι. Ζούμε σε μια εποχή όπου συζητείται στα σοβαρά η διάσπαση της ευρωζώνης και η διάλυση/εξαφάνιση του ευρώ και εσύ μας λες ότι αποκλείεται να χάσεις αν μετατρέψεις τα ευρώ σου σε ρούβλια επειδή δίνει 10% ετήσια απόδοση το ρούβλι ;
Η πιθανότητα πχ να βρεθείς στο τέλος της 2ετίας με τελική απόδοση -5% έως 0% (άρα με 0% γράφεις σαφέστατη χασούρα λόγω πληθωρισμού) και να πάρεις στο χέρι 47,5-50 χιλιάρικα να ξέρεις ότι είναι εξαιρετικά μεγάλη και καθόλου κάποιο απόμακρο σενάριο... -
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Τι εννοείς επίσης ότι γλυτώνεις τους φόρους ; Κανονικότατα 10% φόρο στους τόκους θα πληρώνεις.Με την κεφαλαιοποίηση των τόκων ως επιπλέον κέρδος γλυτώνεις το φόρο(σχεδόν). Όσο για το υπόλοιπα έχεις δίκιο , στη μετατροπή μετά τα 2 χρόνια υπολόγιζα μόνο τους τόκους , τα 370,000 ρούβλια δηλαδή. Τα 1900000 δεν τα έβαζα στην εξίσωση , κακώς βέβαια αφού πιθανότατα θα χρειαστεί μετατροπή και σε αυτά κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα εκτός κι αν το ευρώ πεθάνει στο δρόμο.
Αν τα μετατρέψεις όλα τα περιθώρια κέρδους μειώνονται δραματικά. -
Αν έχεις ένα λογαριασμό παλιό χωρίς καμία κίνηση αλλά με λεφτά μέσα αυτό διαγράφεται μετά από κάποια χρόνια; Τι παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις;
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Αν έχεις ένα λογαριασμό παλιό χωρίς καμία κίνηση αλλά με λεφτά μέσα αυτό διαγράφεται μετά από κάποια χρόνια; Τι παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις;Δεν διαγράφεται, αντίθετα, μαζεύει τόκους.
Βέβαια, μέχρι πριν λίγα χρόνια οι περισσότερες τράπεζες χρέωναν έξοδα ακινησίας ή κάτι τέτοιο, οπότε αν το ποσό ήταν μικρό και ο λογαριασμός χωρίς κίνηση για αρκετά χρόνια, το υπόλοιπο μπορεί και να έχει μηδενιστεί με τα έξοδα...
Αν τώρα ένας λογαριασμός μείνει ακίνητος για πραγματικά πάρα πολλά χρόνια (νομίζω 20 χρόνια αλλά δεν θυμάμαι καλά, ίσως περισσότερα) τότε υπάρχει νόμος που προβλέπει ότι ο λογαριασμός κλείνει και το υπόλοιπο αποδίδεται στο δημόσιο!!!
Φυσικά δεν ξέρω αν ο νόμος αυτός εφαρμόζεται από (όλες) τις τράπεζες... -
Στεγαστικό δάνειο 20ετες, τα πρωτα 3 χρόνια σταθερό. Στη λήξη της τριετίας μετατρέπεται σε κυμαινόμενο. Στο κυμαινόμενο η τραπεζα βαζει καλυψη προστασιας επιτοκιου (πλαφον μεγιστης τιμης) και καλυψη ανεργιας (πληρωμη 12 δοσεων σε περιπτωση απολυσης). Παρα το ρητο μου αιτημα να μου προσφερουν προγραμμα χωρις αυτες τις καλυψεις, μου δηλωνουν οτι δεν υπαρχει αλλο προγραμμα κυμαινομενου επιτοκιου και επιλεγω υποχρωτικα αυτο. Οι καλυψεις αυτες τιμολογουνται σαν ποσοστο του επιτοκιου και πληρωνονται καθε μηνα ενσωματωμενες στη δοση.
Το δανειο εχει σημερα ανεξοφλητο κεφαλαιο ~47.000 Ε. Επιθυμω να προχωρησω στην πληρη (προωρη) εξοφληση του. Η τραπεζα θελει να μου χρεωσει περιπου 650 Ε εξοδα προεξοφλησης(!!!) των παραπανω 'προαιρετικων' καλυψεων και μου δηλωνει οτι δεν χρεωνει τιποτα για την προεξοφληση του δανειου (για να ειναι και καλα νομιμη) αλλα μονο για τις 'προαιρετικες'. Τους δηλωσα οτι θα εξοφλησω μονο το ανεξοφλητο κεφαλαιο του δανειου, αλλα αρνουνται να μου δωσουν εξοφλητικη.
Σκεφτομαι να τους στειλω ενα εξωδικο και να τους καταγγειλω στον τραπεζικο διαμεσολαβητη. Το προβλημα ειναι οτι την εξοφλητικη την χρειαζομαι, γιατι το σπιτι εχει υποθηκη την οποια θελω να αρω για να το πουλησω. Αρα βιαζομαι. Αν τους πληρωσω οσα ζητανε με επιφυλαξη, υπαρχει πιθανοτητα να τα παρω ποτε πισω ή θα καταληξουμε σε αγωγες; Αν δεν τους τα πληρωσω, πως μπορω να τους αναγκασω να μου δωσουν την εξοφλητικη συντομα;
-
Ξεκίνα με τραπεζικό μεσολαβητή και μετά βλέπεις.
-
Δεν είναι λογικό να σου ζητάνε χρήματα για υπηρεσίες που δεν θα σου παρέχουν, δεν θα ασφαλίζει τίποτα ούτε η προστασία του επιτοκίου ούτε της ανεργίας αν εξοφληθεί το δάνειο.
Αν όλα αυτά σου τα είπαν προφορικά, πρέπει να ζητήσεις με επιστολή σου (ή με εξώδικο) να σου απαντήσουν γραπτά και αναλυτικά τι ακριβώς πρέπει πληρώσεις για να εξοφληθεί το δάνειο πρόωρα.
Αν δεν σου απαντήσουν σύντομα - πχ σε 1 μήνα - ή αν σου απαντήσουν γραπτά ότι πρέπει υποχρεωτικά να πληρώσεις για αυτά που γράφεις παραπάνω, πρέπει να απευθυνθείς στον τραπεζικό διαμεσολαβητή.
Για ποια τράπεζα μιλάμε; -
Εμπορικη.
Το προβλημα μου ειναι οτι βιαζομαι, γιατι εχω βρει αγοραστη για το ακινητο και δεν μπορω να περιμενω να γινουν ολα αυτα οπως πρεπει. Η Εμπορικη ειναι ΤΡΑΓΙΚΑ αργη σε ολες τις διαδικασιες. Ηδη με εχουν ταλαιπωρησει απιστευτα με την υποθεση αυτη για αλλη αιτια και γενικα δεν απαντουν ποτε και σε τιποτα.
Την υποθεση παντως θα την παω μεχρι τελους, απλα φοβαμαι οτι θα αναγκαστω να τους τα πληρωσω πρωτα και θα τους κυνηγαω μετα... -
Η Εμπορικη ειναι ανεκδιηγητη. Τους πηγα σημερα τα ΦΕΚ με τις σχετικες υπουργικες αποφασεις, τους παρεδωσα επιστολη οπου τους δηλωνω οτι η χρεωση εξοδων για προεξοφληση δανειου ειναι παρανομη, τους δηλωσα οτι θα τους κανω καταγγελια στον τραπεζικο διαμεσολαβητη και αγωγη. Τιποτα.
Μου χρεωσαν 582,22 € και μου μαλιστα εδωσαν και παραστατικο οπου γραφουν φαρδια-πλατια ως αιτιολογια 'Αποζημιωση προωρης εξοφλησης'... -
Έστειλαν από τράπεζα πιστωτική visa, που ποτέ δεν ζήτησα, ως 'αναβάθμιση' της κάρτας ανάληψης μετρητών λόγω της καλής συνεργασίας μπλαμπλα.
Την πετάω ή τους παίρνω πρώτα τλφ να την ακυρώσουν; -
Δεν την ενεργοποιείς και την πετάς.
-
Και όταν σου έρθει η συνδρομή, τους παίρνεις τηλέφωνο. Συνέβη σε συνάδελφους πριν κάνα μήνα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έστειλαν από τράπεζα πιστωτική visa, που ποτέ δεν ζήτησα, ως 'αναβάθμιση' της κάρτας ανάληψης μετρητών λόγω της καλής συνεργασίας μπλαμπλα.
Την πετάω ή τους παίρνω πρώτα τλφ να την ακυρώσουν;Τους παιρνεις πρωτα τηλεφωνο:
manosk: Γεια σας, ελαβα τη νεα μου visa και πηρα για να μαθω τι χρειαζεται για την ενεργοποιησω.
Υπαλληλος: Μαλιστα, μου λετε σας παρακαλω τον αριθμο της καρτας;
manosk: 1234567890
Υπαλληλος: Πολυ ωραια. Ακουστε τι πρεπει να κανετε...
manosk: Πριν μου πειτε, θα ηθελα μια χαρη.
Υπαλληλος: Παρακαλω.
manosk: Μπορειτε να μου στειλετε στο φαξ ή το μεηλ μου την αιτηση μου για την καρτα με την υπογραφη μου;;;
Υπαλληλος: (αξια: ανεκτιμητη)
manosk: (Βριζει ελευθερα κατα βουληση...)ΜΕΤΑ την κοβεις και την πετας.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Η Εμπορικη ειναι ανεκδιηγητη. Τους πηγα σημερα τα ΦΕΚ με τις σχετικες υπουργικες αποφασεις, τους παρεδωσα επιστολη οπου τους δηλωνω οτι η χρεωση εξοδων για προεξοφληση δανειου ειναι παρανομη, τους δηλωσα οτι θα τους κανω καταγγελια στον τραπεζικο διαμεσολαβητη και αγωγη. Τιποτα.
Μου χρεωσαν 582,22 € και μου μαλιστα εδωσαν και παραστατικο οπου γραφουν φαρδια-πλατια ως αιτιολογια 'Αποζημιωση προωρης εξοφλησης'...Ειχες σταθερο επιτοκιο ή κυμαινομενο?
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Την πετάω ή τους παίρνω πρώτα τλφ να την ακυρώσουν;Μπορεις να την ακυρωσεις δηλωνοντας απωλεια κ μη επιθυμια ανανεωσης
Αν δεν εχεις χρεωστικη ,εγω θα σου προτεινα να την κρατησεις κ να μαθεις να την χρησιμοποιεις εξυπνα ,μεταχρονολογηση πληρωμης ,δοσεις (ατοκες) ,επιστροφη χρηματων .......... -
Απο χτες αρχισαν παλι να δουλευουν αναληψεις,θυριδες,εμβασματα στο εξωτερικο...
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα