-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
electron visa?δεν παίζει
Παίζει, και με τη Ryanair. Μάλιστα, με την electron έχω γλιτώσει και τα κερατιάτικα της Easyjet! Οι φούστηδες της Ryanair δεν χρειώνουν surcharges μόνο αν έχεις τη δική τους προπληρωμένη Mastercard
-
ναι αυτό εννοούσα, αλλά με κάποια είχα κλείσει και είχα θέμα
-
Και της γυναίκας μου η κάρτα είχε κλειδωθεί επειδή φαίνεται ότι έγινε περίεργη χρήση σε περίεργα μέρη ή κάτι τέτοιο. Φαίνεται κλάπηκαν τα στοιχεία. Δεν χρεωθήκαμε για αυτά, απλά όταν μετά από καιρό που είχε πάρει φρέσκια αχρησιμοποίητη κάρτα χρειάστηκε να χρεώσει κάτι η κάρτα δεν περνούσε. Αυτό για το οποίο κατηγορώ την Εθνική είναι ότι έκαναν 2+ μέρες να μας πούνε τι γίνεται και να την ξεκλειδώσουν. Επί 2 μέρες απορριπτόταν, τηλεφωνούσαμε, περιμέναμε 10+ λεπτά στο hold, μας έλεγαν ότι δε βλέπουν κάτι και ίσως να έχει απομαγνητιστεί και διάφορα και πάλι απορριπτόταν....
Πιθανολογώ ότι η σύζυγος δε θα λυπηθεί να στερηθεί τις υπηρεσίες της κάρτας της Εθνικής αν της δώσουν άλλη δωρεάν... (της εθνικής θέλει ένα ελάχιστο ποσό για να είναι δωρεάν.... το ποσό που θέλαμε να χρεώσουμε το υπερκάλυπτε.... ας τολμήσουν να πούνε κάτι μετά από αυτό... αυτή είναι η αφορμή που περιμένουμε! ) -
όταν θα πας να κλείσεις αεροπορικά όμως θα φας πόρταΔεν νομιζω.. Μεχρι στιγμης με Aegean, Alitalia, Olympic,Lufthansa, KLM, Emirates,Swiss, αλλά και με ολα τα γνωστά travel sites δεν ειχα προβλημα..
Για την Ryanair & Easyjet δεν με ενδιαφερει (ειδικά στην δεύτερη δεν .. χωράω )
Εξαλλου ειπαμε οτι για ωρα αναγκης π.χ ενοικιαση αυτοκινητου υπαρχει και μια VISA..
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
To ebanking της Γενικής είναι μακράς από τα χειρότερα που έχω συναντήσει...
Δεν παίζεται...Νομζω μονο εσυ και εγω εχουμε λογαριασμο στην Γενικη. Ερωτηση αν εχεις καιρο.
Εχουν δυο τροπους για να μπεις μεσα. **ebanking **και phone banking. καθε φορα που παιρνω τηλεφωνο για κατι με τον λογαριασμο με ζαλιζουν για το userid για το phone banking. Που ειναι ενταξει αλλα μια φορα μου λενε οτι ειναι 8 νουμερα για το phone banking και αλλη φορα οτι ειναι το ιδιο με το ebanking που ειναι 6 νουμερα. Οποτε καμμια φορα πρεπει να τους παρω πισω τηλεφωνο και οταν πιανω αλλο ατομο στο help desk με βοηθανε. Το εχεις ακουσει αυτο;Φυσικα με εμενα το κακο ειναι οτι δεν ερχομαι συχνα στην Ελλαδα οποτε ειναι δυσκολο να παω στην τραπεζα αυτοπροσωπως.
Φιλικα
Νικος
Και εγώ άνοιξα αναγκαστικά στη Γενική διότι συνεργάζεται αποκλειστικά με έναν συγκεκριμένο φορέα από τον οποίο περιμένω κάποια χρήματα. Όταν προσπαθώ να μπω ανοίγει εκείνο το εικονικό πληκτρολόγιο κ δεν δέχεται ορισμένες φορές τα πλήκτρα. Πραγματικά δε θέλω να κάνω συναλλαγές, αλλά έστω μία απλή ενημέρωση η οπόια φαντάζει δύσκολη. Τώρα τις εορτές που κατέβηκα ορισμένες μέρες Ελλάδα δεν πέρασα από την τράπεζα... Να δούμε τώρα το καλοκαίρι ξανά...
Πέτρος.
Στο εικονικο πληκτρολογιο παντα χρησιμοποιω το mouse και βαζω τα νουμερα.
Τωρα που αλλαξανε τον τροπο και πρeπει να εχουμε OTP οποτε δεν γινεται να θυμαται κανεις το password.
Και εγω πρεπει να περασω το καλοκαιρι να ξεκαθαρισω τι γινεται.
Χαιρετισμους
Νικος
-
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Εγω παλι από τοτε που ανακάλυψα την Electron Visa της Alpha, πεταξα ολα τα υπολοιπα στα σκουπιδια. Περνάει παντου, σε καταστήματα, σε ολα τα ιντερνετομαγαζα που εχω δοκιμασει, (+ ebay, paypal, google checkout κλπ κλπ) ειναι ασφαλεστατη (Pin + VISA verification απο Internet) Και οταν θελω να αγορασω κατι απλά βαζω λεφτά απο αλλο λογαριασμο Alpha (αμεση μεταφορα) xωρις καθυστέρηση και με μηδενικο κοστος.. (ελπιζω να παραμεινει ετσι...)Τερμα οι προπληρωμένες, Κρατησα μονο μια VISA για ώρα ανάγκης και τελος
+1 για το ότι δεν είχα πουθενά πρόβλημα με τη συγκεκριμένη. Και σε ενοικίαση αυτοκινήτου. Και στο web banking της Alpha δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
-
electron visa?
δεν παίζειΠαίζει, και με τη Ryanair. Μάλιστα, με την electron έχω γλιτώσει και τα κερατιάτικα της Easyjet! Οι φούστηδες της Ryanair δεν χρειώνουν surcharges μόνο αν έχεις τη δική τους προπληρωμένη Mastercard
Ακριβώς αυτό θυμόμουν, αλλά δεν ήμουν σίγουρος. Και έψαχνα ποια να βγάλω
Και κάτι άσχετο:
Για την Ryanair & Easyjet δεν με ενδιαφερει (ειδικά στην δεύτερη δεν .. χωράω )
Δηλαδή η easyjet είναι πιο στενόχωρη από την ryanair; Μόνο με την τελευταία έχω ταξιδέψει και ήμουν πολύ άβολα με τα γόνατα σφηνωμένα
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Εγω παλι από τοτε που ανακάλυψα την Electron Visa της Alpha, πεταξα ολα τα υπολοιπα στα σκουπιδια. Περνάει παντου, σε καταστήματα, σε ολα τα ιντερνετομαγαζα που εχω δοκιμασει, (+ ebay, paypal, google checkout κλπ κλπ) ειναι ασφαλεστατη (Pin + VISA verification απο Internet) Και οταν θελω να αγορασω κατι απλά βαζω λεφτά απο αλλο λογαριασμο Alpha (αμεση μεταφορα) xωρις καθυστέρηση και με μηδενικο κοστος.. (ελπιζω να παραμεινει ετσι...)
Τερμα οι προπληρωμένες, Κρατησα μονο μια VISA για ώρα ανάγκης και τελος
+1 για το ότι δεν είχα πουθενά πρόβλημα με τη συγκεκριμένη. Και σε ενοικίαση αυτοκινήτου. Και στο web banking της Alpha δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Αν το δοκιμάσεις στο εξωτερικό θα έχεις πρόβλημα. Απο πού νοίκιασες funky?
-
Και κάτι άσχετο:
Ο χρήστης babakos έγραψε:
Για την Ryanair & Easyjet δεν με ενδιαφερει (ειδικά στην δεύτερη δεν .. χωράω )Δηλαδή η easyjet είναι πιο στενόχωρη από την ryanair; Μόνο με την τελευταία έχω ταξιδέψει και ήμουν πολύ άβολα με τα γόνατα σφηνωμένα[/quote]
Δεν εχω προσωπική εμπειρία απο Ryanair στο θεμα αυτό. Easyjet δυστυχώς δεν μου κανει, μια φορα την χρησιμοποιησα απο Ρώμη για Αθηνα και δεν .. Αμα εισαι 1.90 δυσκολο έως αδύνατον εκτος αν εισαι master of Yoga (not me..)
-
Πλήρωνεις priority boarding και κάθεσαι σε έξοδο κινδύνου.
Πάντως και με την ryan τα ίδια προβλήματα θα έχεις -
Τα ίδια χάλια είναι, όχι ότι δηλαδή και στις άλλες είναι καλύτερα τα πράγματα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγω παλι από τοτε που ανακάλυψα την Electron Visa της Alpha, πεταξα ολα τα υπολοιπα στα σκουπιδια. Περνάει παντου, σε καταστήματα, σε ολα τα ιντερνετομαγαζα που εχω δοκιμασει, (+ ebay, paypal, google checkout κλπ κλπ) ειναι ασφαλεστατη (Pin + VISA verification απο Internet) Και οταν θελω να αγορασω κατι απλά βαζω λεφτά απο αλλο λογαριασμο Alpha (αμεση μεταφορα) xωρις καθυστέρηση και με μηδενικο κοστος.. (ελπιζω να παραμεινει ετσι...)
Τερμα οι προπληρωμένες, Κρατησα μονο μια VISA για ώρα ανάγκης και τελος
Αν το δοκιμάσεις στο εξωτερικό θα έχεις πρόβλημα. Απο πού νοίκιασες funky?
Sixt, Hertz και κάτι καταπληκτικά καμμένα γραφεία ενοικιάσεων νησιών (καφές-τυρόπιτα-ενοικιάσεις αυτοκινήτων-δωμάτια-ευνουχισμοί). Γενικά, σε ό,τι έχω δοκιμάσει την συγκεκριμένη ως τώρα, δεν έχει υπάρξει διαχωρισμός από την Visa, σε αντίθεση με άλλες.
-
Αυτή η τράπεζα Αττικής που ενεπλάκει στη χρηματοδότηση των κομμάτων, προσπαθεί να εξοφλήσει τώρα τα γραμμάτια...
Και το δυσάρεστο είνα ότι σαν κριτήριο επιλεξιμότητας λαμβάνεται υπόψη αυτό ακριβώς το στοιχείο.. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Πάντως και με την ryan τα ίδια προβλήματα θα έχειςΠάντως οι τιμές τους είναι φοβερές, οπότε τις ανέχομαι
Την τελευταία φορά με τη ryanair μου πρότειναν από μόνοι τους άλλη θέση που είχε τη διπλανή άδεια
Δεν το ήξερα αυτό για το priority boarding -
περιέργο; με αυτά που συμβαίνουν στο ευρώ δε θα το έλεγα.
http://www.ubb.bg/en-US/FCK/481
στους 24 μήνες δίνουν μικρότερο επιτόκιο στο ευρώ ενώ λέβα και δολάριο είτε ανεβαίνουν είτε μένουν σταθερά.
.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Πάντως και με την ryan τα ίδια προβλήματα θα έχειςΠάντως οι τιμές τους είναι φοβερές, οπότε τις ανέχομαι
Την τελευταία φορά με τη ryanair μου πρότειναν από μόνοι τους άλλη θέση που είχε τη διπλανή άδεια
Δεν το ήξερα αυτό για το priority boardingκ χωρις priority boarding οταν επιβιβαστηκα σχετικα απο τους πρωτους εκατσα στις θεσεις με τα emergency exit κ βολευτηκα!!!
κα στις αλλες εταιριες πλην των low budget, αν δε παρω αυτες τις θεσεις παλι εχω προβλημα
εχω βολευτει με το web check in και διαλεγω μονος πια τις θεσεις
αυτο με την electron visa, κατι μου ειχε κανει η easy jet κ μενα, αλλα στο τελος τη δεχτηκε και γλιτωσα κατι κερατιατικα
debit γενικα δε δεχονται οι αυτοκινητο ενοικιασεις,
μας ειχαν κανει μανουρα στη europcar αλλα τελικα την πηραν, δεν ειχαμε αλλη,
γιατι λεει θελουν να εχουν την ασφαλεια, οτι θα μπορουν να σε χρεωσουν μετα που αφηνεις το αμαξι για τυχον βλαβες ή αν δεν τους το αφησεις με γεματο ρεζερβουαρ (το χουν κανει σε φιλο, απο εταιρια ενοικιασεων στη Νορβηγια) -
Έχω θέμα με τις τραπεζικές συναλλαγές, μέσω πιστωτικής και internet. Το φοβάμαι το internet. Καλώς ή κακώς η μισθοδοσία μου μπαίνει στη Eurobank οπότε μοιραία με αυτήν κάνω αγοροπωλησίες μόνο με μετρητά. Έχω ένα ανοιχτό δάνειο απο το οποίο τραβάω χρήματα - με μια απλή κάρτα, την ίδια που χρησιμιποιώ για τις αναλήψεις απο το μισθό μου - τις λίγες φορές που έχω χρειαστεί άμεσα ρευστό. Παλαιότερα χρησιμοποιούσα και μια Euroline την οποία εδώ και 4 χρόνια έχω ξεπληρώσει απλά τη διατηρώ για ώρα ανάγκης. Πέρυσι που μου έστειλαν αντικατάσταση διαπίστωσα με χαρά ότι πάνω στη κάρτα είχε αναγραφεί πλέον η λέξη Master.
-
Μάνο,
υπάρχουν οι προπληρωμένες κάρτες με τις οποίες μπορείς να κάνεις online αγορές και να τις φορτίζεις με το ποσό που θες (βέβαια με την κάθε φόρτιση σου τρώει >=1€)επίσης μπορείς να ανοίξεις και ένα λογαριασμό σε μια άλλη τράπεζα που σου δίνει Visa Electron (χρεωστική κάρτα), όπως η Alpha bank, την οποία κάρτα μπορείς να χρησιμοποιήσεις παντού
το σημαντικότερο βέβαια, ό,τι και να έχεις, είναι να είσαι σίγουρος για την ασφάλεια και την καθαριότητα του υπολογιστή σου
ερώτησις για υπολογισμό ισοτιμίας:
βλέπω σε πίνακα συναλλάγματος ότι η λίρα είναι 0.83385. Είναι σωστό λοιπόν να προσθέτω το 1 (δηλαδή να γίνεται 1.83385) και να λέω ότι μια λίρα είναι 1.83385€ ή είναι απλώς άγραφος κανόνας για τη γρήγορη μετατροπή. εγώ πάντως έτσι το υπολόγιζα όταν ήμουν uk -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
ερώτησις για υπολογισμό ισοτιμίας:
βλέπω σε πίνακα συναλλάγματος ότι η λίρα είναι 0.83385. Είναι σωστό λοιπόν να προσθέτω το 1 (δηλαδή να γίνεται 1.83385) και να λέω ότι μια λίρα είναι 1.83385€ ή είναι απλώς άγραφος κανόνας για τη γρήγορη μετατροπή. εγώ πάντως έτσι το υπολόγιζα όταν ήμουν ukΔιαιρείς το ένα με την τιμή της λίρας.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μάνο,ερώτησις για υπολογισμό ισοτιμίας:
βλέπω σε πίνακα συναλλάγματος ότι η λίρα είναι 0.83385. Είναι σωστό λοιπόν να προσθέτω το 1 (δηλαδή να γίνεται 1.83385) και να λέω ότι μια λίρα είναι 1.83385€ ή είναι απλώς άγραφος κανόνας για τη γρήγορη μετατροπή. εγώ πάντως έτσι το υπολόγιζα όταν ήμουν uk1 λίρα 1,83 € ; Αυτό είναι τερατώδες λάθος, αποκλείεται να επιβίωνες για πάνω από μήνα αν έκανες τέτοιους υπολογισμούς
Με αυτή την ισοτιμία δηλ. 1 € = 0,83 λίρες σημαίνει ότι 1 λίρα = 1.20 € και όχι 1.8 !! μια μικρή απόκκλιση της τάξης του 50%
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα