-
Καλησπέρα σε όλους,μιας και είμαι καινούριος στο μέρος,
Ήρθε η ώρα να πάρω αμάξι, και είμαι ανάμεσα στα 2 παραπάνω.. Δεν θέλω να ξεφύγω από τα 20 χιλιάρικα, και ψάχνοντας αρκετά μπερδεύτικα, οπότε και ζητάω την βοήθειά σας τεκμηριωμένα. Δεν είμαι ιδιαίτερα επιθετικός σε οδήγηση, οπότε και δεν κοιτάω το Civic, το οποίο φεύγει και σε τιμή.. Εξωτερικά δυστυχώς δεν με ενθουσιάζει κανένα από τα 2 (μαρέσει η μούρη του Golf και ο κώλος του Focus). Εσωτερικά το Focus μου φάνηκε φορτωμένο, το Golf έχει μικρότερο χώρο σε πορτ μπαγκαζ. Καλύτερη απόκριση στο γκάζι ένιωσα στο Golf. Απλά έχω ακούσει πολλά για τα TSi, τελικά είναι αξιόπιστα? Καίνε 100αρα???? Γιατί από κατανάλωση από ότι είδα τα αυτοκίνητα είναι κοντά...Στα service έχουν μεγάλη διαφορά σε κόστος? Από βλάβες ήξερα ότι και τα 2 δεν βγάζουν, ισχύει?
ΥΓ. Και για τα 2 μιλάμε για τις σπορ εκδόσεις.Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια..
-
Ήρθε η ώρα να πάρω αμάξι, και είμαι ανάμεσα στα 2 παραπάνω.. Δεν θέλω να ξεφύγω από τα 20 χιλιάρικα, και ψάχνοντας αρκετά μπερδεύτικα, οπότε και ζητάω την βοήθειά σας τεκμηριωμένα. Δεν είμαι ιδιαίτερα επιθετικός σε οδήγηση, οπότε και δεν κοιτάω το Civic, το οποίο φεύγει και σε τιμή.. Εξωτερικά δυστυχώς δεν με ενθουσιάζει κανένα από τα 2 (μαρέσει η μούρη του Golf και ο κώλος του Focus). Εσωτερικά το Focus μου φάνηκε φορτωμένο, το Golf έχει μικρότερο χώρο σε πορτ μπαγκαζ. Καλύτερη απόκριση στο γκάζι ένιωσα στο Golf. Απλά έχω ακούσει πολλά για τα TSi, τελικά είναι αξιόπιστα? Καίνε 100αρα???? Γιατί από κατανάλωση από ότι είδα τα αυτοκίνητα είναι κοντά...Στα service έχουν μεγάλη διαφορά σε κόστος? Από βλάβες ήξερα ότι και τα 2 δεν βγάζουν, ισχύει?
ΥΓ. Και για τα 2 μιλάμε για τις σπορ εκδόσεις.Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια..
-
-
golf,καλυτερη ποιοτητα εσωτερικου,σαφως καλυτερες επιδοσεις,ειδικα στεις ρεπριζ(οχι για να τρεχεις και να οδηγεις επιθετικα,αλλα για να κανεις προσπερασεις με μεγαλυτερη ασφαλεια),οικονομια καυσιμου ειδικα αν σε αυτο συνυπολογισεις τις επιδοσεις..
Το μονο μειον του golf σε αυτη τη συγκριση ειναι οι χωροι,μιας και το focus ειναι πραγματικα τεραστιο για τη κατηγορια..
Επισης το ford εχει καλυτερο και σαφεστερο τιμονι,αλλα απο οτι λες δε σε πολυενδιαφερουν αυτα.. -
+1 στο golf!
-
Ο χρήστης cyro έγραψε:
Δεν είμαι ιδιαίτερα επιθετικός σε οδήγηση, οπότε και δεν κοιτάω το Civic, το οποίο φεύγει και σε τιμή.. -
Δεν ξέρω αν σου αρέσει και το έχεις υπόψιν σου αλλά πήγαινε και μία από Seat για το 1.4TSi Leon...
Δε θα χάσεις (με την προϋπόθεση ότι θα σου αρέσει σαν όχημα)..._
-
Εγώ που έχω το Φόκους 1.6 f/l μπορώ να σου πω ότι θα σου βγει φθηνότερο από το golf σε παρόμοιο επίπεδο εξοπλισμού. Με 19 χιλιάρικα με το κλειδί στο χέρι πέρνεις πλήρη εξοπλισμό(+ ESP, bluetooth, clima, μεταλικό, ζάντες), εξαίρετο στήσιμο, ακριβέστατο τιμόνι, χώρους(πάνω από 1,80 το πλάτος ), λογικές τιμές συντήρησης και ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Το golf είναι ακριβότερο σαν αγορά, σαν σέρβις, είναι υπερεκτιμημένο, αλλά έχει γκάζι. Όχι ότι το φόκους πάει πολύ πίσω, αλλά από την έλευση των μικρών τούρμπο, κάθε σύγκριση με ατμόσφαιρα περιτεύει. Σε τιμές κατανάλωσης το γκολφ κάιει λιγότερο, αλλά ποιος δεν παρασύρεται άμά έχει γκάζι...οπότε....Πρόταση, Golf.
-
Απο Golf ειμαι καμενος, ψηφος στο Focus.
-
Αν δεν μπορεις να περιμενεις το VI πάρε το V άμεσα και μάλιστα με DSG
-
Για αρχή σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. από κει και πέρα βάζω σαν τρίτο αμάξι το civic 1.8 5d...ορμάτε!
-
Καλησπέρα!
Είσαι καινούριο μέλος στο forum, οπότε να ενημερώσω απλά ότι δε χρειάζεται να περιμένεις τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, οποιαδήποτε σύγκριση Golf vs Χ βγάζει νικητή το golf.
Σε πιο σοβαρούς τόνους, θα σου έλεγα να δώσεις λίγο βάρος στο topic που μόλις άνοιξες. To πόσο γρήγορο είναι το κάθε ένα το βλέπεις και από τα χαρτιά, δε χρειάζεται να στο πουν οι φίλοι forum-ίτες. To ζουμί είναι στα ξεχωριστά θέματα του κάθε αυτοκινήτου. Διάβασε όσο αντέξεις (είναι πολλές οι σελίδες, αλλά πουθενά αλλού δεν θα βρεις τόσα στοιχεία) και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
Επέλεξε με βάση τις ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ και όχι με βάση τις προτιμήσεις των άλλων.
edit: ΤΩΡΑ ορμάτε!
-
Follow your heart φίλε, οδήγησέ τα και τα 2, και όποιο σου κάνει 'κλικ' στο δρόμο, μαζί με όλα τα υπόλοιπα.
-
To Golf Tsi 122 με το 7τάχυτο DSG.
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
To Golf Tsi 122 με το 7τάχυτο DSG.+1
-
Τωρα αμα εγω προτεινω Bravo θα ειμαι κολλημενος...?
Τεσπα,απο τα 2 που γιναν 3 θα πω golf(ερχονται τεκμηρια διαβιωσης!) -
Μπραβο η φοκους αν δε σκεφτεσαι το μπραβο.Ποιο γκολφ και αηδιες...
-
Φόκους
Από τότε που τ αγόρασε ένας φίλος τον πρήζω συνέχεια για να τ οδηγήσω.
-
Το Focus έχει καλύτερη αίσθηση στην οδήγηση από όλα τα μικρομεσαία (μάλλον πλην της σειράς 1 που δεν έχω οδηγήσει). Σε αποτελεσματικότητα είναι στα ίδια με το Golf αλλά το τιμόνι και ο επιλογέας είναι μια κλάση ανώτερα ενώ υπερέχει ξεκάθαρα και σε χώρους. Από την άλλη όταν στοιχίζει το ίδιο με τον μικρό 1.4 TSI και αποδίδει μόνο 115 ατμοσφαιρικά άλογα που ανέκαθεν έμοιαζαν λίγα για το βάρος του (μετά τα 120χλμ το Focus είναι πραγματικά αργό σε σύκριση με τα σημερινά τουρμποδεδομένα) δεν μου φαίνεται λογική επιλογή να δώσει κανείς αυτά τα χρήματα για το Focus. Ειδικά αν στο Golf μπει και DSG... αντίο
-
Ο χρήστης SigmaDelta έγραψε:
To Golf Tsi 122 με το 7τάχυτο DSG.
+1
To Focus παρά το γεγονός ότι ίσως να δείχνει λίγο πιο σύγχρονο και να έχει λίγο καλύτερους χώρους, ωστόσο είναι βαρύ και ο κινητήρας 1.6 ίσα που επαρκεί.
Αντίθετα το Golf με τον TSI και το DSG είναι ιδανικότερη λύση αν δεν σε ενδιαφέρει πολύ το σχήμα και το γεγονός ότι αλλάζει μοντέλο. Επιπλέον μην ξεχνάς ότι στο Golf μπορείς να κάνεις επέκταση εγγύησης (στην δίνουν δώρο αν πιέσεις) και να έχεις 4 χρόνια εγγύηση που καλύπτει τα ΠΑΝΤΑ (μέχρι την τελευταία βίδα του αυτοκινήτου).
SigmaDelta (αν και offtopic) ήθελα να σε ρωτήσω για την αγγελία που έβαλες πρόσφατα, ο φίλος σου κατάφερε και πούλησε το Gti εντός 6 ημερών; Πόσο καιρό το είχε βγάλει προς πώληση; Ρωτάω καθαρά από περιέργεια για να δω σε πόσο διάστημα βρήκε αγοραστή.
Golf TSi 122 ή Ford Focus 1.6??